jelenabata

Evia-plaže

105 poruka u ovoj temi

Mozda malo brkamo geografske odrednice pa ono sto sam naznacila kao plaze centralne Evije @Tirkizna smesta na  jugoistocnu Eviju :). Ja sam se rukovodila klasifikacijom sa zvanicnog sajta http://goevia.com/evia/top-beaches#kentriki

gde se moze videti gde je koja plaza a ima i malo opisa kao i napomena kakav je pristup. Kada napomenu da je   Difficult access treba im verovati :) 

Sve fotografije plaza  centralne Evije koje sam postavila su moje, znaci bili, odvozali,  videli.

Kako god bilo centar ili jug, mnogo je veliko to ostrvo i ima onaj jedan uzak ali  dugacak  krak koji se lomi dole juzno, skoro do Androsa. 

Negde ispod Agii Apostoli mesta juzno  nalaze se Zarakes i  Almyrichi koje Tirkizna spominje.  Mozda bi Agii Apostoli bio pogodan za bazu zbog udaljenosti, tj. blizine, jer severno od njega su i prelepe  Cheromilos, Kalamos, Korasida (ipak ima tu mnoooogo voznje)  ali ovo mesto i nema sta da ponudi, malo, nema neku arhitekturu, sve nesto zgurano, nema se gde ni prosetati, plaza u mestu bezveze...

Agio Dimitrios je  jako daleko od svega, najjuznije od navedenih. Npr od Zarakesa do nje ima  oko 65 km puta, a pristup je tezak.  A. Dimitrios je  uslovno receno blizi  turistickim mesrima  Karistos i Marmari.   Ali iz ovih mesta su daleko Zarakes   i Almyrichi (50-55 km!),  tako da :neznam:, obrni okreni - sve neka bespuca sa mnogo voznji.

Razmatrala sam i ja ovaj juzni  deo Evije, ali nesto mi to sve jako udaljeno. Naprosto ne znam koje bi mesto izabrala za bazu.

Limnionas plaza je severna Evija, tako da tek ona nije opcija u kombinaciji sa bilo cim gore pominjanin. 

Izmenjeno (Teogonija)
3

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ovaj deo Evije bih zelela da istrazim

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Može i to , samo u sopstvenoj režiji. Ovo je južni deo ostrva. Do njega možete trajektom iz Rafine ili kolima preko mosta, bilo starim kroz grad ili onim novim. Ako idete preko Rafine i tamo ima zanimljivih mesta. Tim putem možete upoznati i Atinu, Sunion, Glifadu ili Vuljugmeni. Taj deo Grčke je za naše turiste terra incognita. Na jugu Evie ima u ponudi naših agencija nekoliko tzv resort - a. Naravno, prevoz u sopstvenoj režiji, što vam daje mogućnost istraživanja i tih plaža. 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ovaj deo Evije bih zelela da istrazim

Takodje, veoma lepo!

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li neko moze da mi preporuci plazu na kojoj ima prirodnog hlada i u blizini koje ima smestaj?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svima, ove godine decko i planiramo da letujemo u Pefkiju, posto ne idemo svojim kolima, nego autobusom, zanima me da li je moguce obilaziti plaze u blizini Pefkija gradskim autobusom, koja je cena karata i koje biste plaze preporucili za obici?

Izmenjeno (jovana95)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Molim za pomoc! Iznenada sam morala da promenim termin i destinaciju letovanja i preorjentisem se na Eviu, pa mi je potrebna brza pomoc i savet da bih sto pre rezervisala smestaj.

Da li plaza u Pefkiju ima prirodnog hlada, da li je voda prozirna i da li u blizini ima manjih plaza, uvalica sa prirodnim hladom. 

Da li red kuca koje gledaju na setaliste i plazu prakticno gledaju i na prometnu ulicu....?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Plaza u Pefkiju je duga minimalno 2 km, sljunkovita je i, koliko se ja sjecam, nema prirodnog hlada. More je cisto tj. prozirno. Ne znam o kojoj blizini govorimo, ali u neposrednoj nema manjih uvalica. 

Da, red kuca koje gledaju na plazu i setaliste su tacno pored pomenutog setalista. U sezoni je prometno. U tom slucaju, mozda da pokusate izbjeci prvi red. I drugi i peti su blizu plaze. 

U prethodnom postu ste kao uslov postavili plazu sa prirodnim hladom i blizinom smjestaja. Pogledajte malo Orei. On je, uslovno, na pola puta izmedju Pefkija i Edipsosa. Plaza ima prirodnog hlada, mjesto je malo, ali zivahno. Na cca 2 km se nalazi plaza u Neos Pirgosu koja ima prirodnog hlada, a cca 1 km dalje od NP jos jedna plaza koja nema prirodnog hlada. 

Busom iz mjesta mozete posjetiti i Pefki i Edipsos, a i izleti su organizovani. 

Na Eviji sam bila prosle godine, napisala detaljan putopis, ali se u nju ne bih nikada pozeljela vratiti. Da moram, izabrala bih Pefki jer je najzivlji. Ali ja nisam osoba koja u mjestu boravka provede 10 dana. Maksimalno jedan. :D Kao alternativu, birala bih Orei. 

Nadam se da sam pomogla i sretno u potrazi.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Prirodni hlad ima Neos Pirgos jer je park pored plaze, znaci u njemu mozete da lezite, kao i ostali :-) Orei isto ima nekoliko stabala ispod kojih mzoete da lezite :-)

Mi cemo se vratiti u oba mesta, za nekoliko godina jer iako nisu divna kao neka, osecali smo se divno :-), pogotovo uvece u Oreiju :-)

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Cao svima!
Pokusala sam da "pohvatam" iz vasih postova, ali izgleda da nisam uspela - da li postoje 2-3 plaze koje medjusobno nisu previse udaljene, a da su pogodne za odmor sa malim detetom (pesak, prirodan hlad, da nije prevelika buka od kafica i sl)?? Hvala puno, puno na svakom predlogu ili odgovoru, stvarno bi mi znacio.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@marijita

Za to sto ste naveli, mozda Vam je najzgodnije da budete smjesteni u Neos Pirgosu. Mjesto je mirno, plaza je pristojna i ima mnogo prirodnog hlada. Susjedno mjesto je Orei, udaljeno oko 1-1,5 km s desne strane gledajuci prema moru. Mjesto je nesto zivlje, ima pristojnu plazu, a moze se naci i prirodnog hlada. Buke definitivno nema, ali plaze, kao i vecina drugih u tom dijelu Evije nisu potpuno pjeskovite. To je vise veoma sitni sljunak pomijesan sa malo pijeska. S lijeve strane je plaza Nisiotissa. Udaljena je priblizno 1 km od N. Pirgosa nizbrdo magistralom. Nema prirodnog hlada i sljunkovita je. Pogodnija je za poslijepodnevni obilazak. 

Setnja magistralom ne treba da Vas plasi jer Grci na Eviji su smireniji vozaci u odnosu na druga mjesta, a i strpljivi su. Ne sviraju i ne vicu. ?

E, sad... O nekoj ljepoti svega navedenog je diskutabilno pricati. Ja se licno ne bih nikad vratila na Eviju. Za ostrvo je vise nego prosjecna. S druge strane, ona je finansijski privlacna i mogu da razumijem veliki interes za ovo ostrvo.

Za Eviju je, nazalost, potrebno da budete mobilni kako bi nesto vidjeli i dozivjeli. Iako sam pobornik javnog prevoza, ovde je to slabo organizovano. Ali Vama to, izgleda, i nije bitno. 

Nadam se da sam koliko-toliko pomogla i sretno!

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ah, duša mi je tamo ^, bar polovina nje, druga je na Pilionu :srce:

@Atreides Da li su stavilil (nazalost!) lezaljke u Oreiju?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26962
    Ukupno tema
    904680
    Ukupno poruka