Scorpio

Željeznice Srbije

5 poruka u ovoj temi

Nešto sam razmišljao o putovanju vozom, konkretno do Lavova, međutim moram priznati da nemam nikakvih iskustava sa putovanjem vozom na duže staze. Da li mi neko može reći gdje se može provjeriti red vožnje za linije koje voze iz Beograda? Koliko pred put kupiti kartu? Takođe me zanima i to mijenjanje vagona ili čega već. Da li kupujem kartu do Budimpešte, pa onda u Budimpešti novu ili direktno mogu u Beogradu kupiti za Ukrajinu? Sva iskustva su dobrodošla.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Čini mi se da sam negde već pisao o tome, ali ajde da ponovima. Inače, ove moje informacije su stare par godina, ali neverujem da se nešto drastično promenilo. Po meni nejbolje ti je prvo otići vozom iz Beograda do Budimpešte. Odatle, stanica keleti možeš direktnim vozom do Lavova (voz ide sa iste stanice). Druga opcija je da odeš do druge stanice Nygati. Koliko se sećam do nje treba pešice nekih pola sata, a ima i neki gradski prevoz. Sa nje idu vozovi koji voze do Zahonja, pograničnog mesta kod ukrajinske granice. Iz Zahonja ideš nekim šinobusom do mesta Čop  sa ukrajinske strane granice i odatle hvataš voz za Lavov. Tih šinobusa između Zahonja i Čopa ima dosta tokom dana i ne bi trebalo da bude nekih problema. Ova opcija sa presedanjem deluje možda malo komplikovano, ali uopšte nije. Ja sam išao na oba načina i izabrao bih ovaj sa presedanjima. Osim što je drastočno jeftinije, mislim da se čak i stigne brže pošto se izbegne to čekanje  (ako se dobro sećam nekih 5 sati) na menjanje donjeg postrojenja zbog širina šina.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Zanima me da li se negdje može provjeriti na koje relacije voze vozovi iz Beograda i kakav je raspored polazaka? Gledao sam na stranici željeznica, ali nisam se snašao, tj. ne vidim nigdje međunarodne vožnje. 

Kod tih presjedanja, kojom valutom si plaćao karte?

Sad sam nešto gledao malo mapu, i najviše me brinu detalji vožnje od Zahonja do Čopa tim šinobusom. Je l' tim šinobusom prelaziš i državnu granicu?

Izmenjeno (Scorpio)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Sad sam i ja bacio oko na sajt Železnica Srbije i stvarno nema nigde ,,putničkog saobraćaja,,. :zid:

Što se tiče presedanja u Zahonju sam plaćao forintama, a u Čopu grivnjama. Kolko se sećam bila je tamo menjačnica, a ako je zatvorena muvaju se na toj trasi neke babe švercerke, pa sam jednom prilikom promenio kod njih, koliko mi je trebalo za kartu (neka sića). Tako je tim šinobusom se prelazi državna granica. U zgradi stanice u Zahonju izvrše pregled mađarski carinici i policija, a po izlasku iz voza ukrajinski. Kao što rekoh, deluje malo komplikovano ovo presedanje, ali uopšte nije. Ti šinobusi idu prilično često između ova dva pogranična mesta tokom dana (barem tako je bilo), treba samo gledati da se ne stigne tamo u neko gluvo doba noći.

PS. U tvom komentaru na mom blogu vidim da ti je žao što zbog ograničenog vremena nemožeš do Kijeva. Ako već kuburiš sa vremenom najbolje je da odustaneš od Kijeva, pošto ti za njega treba najmanje dva, tri dana. Predlažem ti da eventualno obiđeš Kamjanec Podolski i Hotin. Meni deluju veoma zanimljivo, međutim nikako da ih posetim. Oni ti se nalaze u toj zapadnoj Ukrajini.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Red vožnje na relaciji Bgd.-Bud. kao i Bud.-Zahony i Zahony-Chop, možeš videti na sajtu mađarske železnice:

http://www.mavcsoport.hu/en

Na sajtu ukrainske železnice možeš videti red vožnje za dalje, tj. od Chopa pa na dalje

http://www.uz.gov.ua/en/

Red vožnje železnice Srbije. Trenutno ga nema na njihovom sajtu (ne znam iz kog razloga) a bilo je:

http://w3.srbrail.rs/zsredvoznje/?lang=sr

Našao sam ovaj link na google, što je i koristio zvanični sajt železnica Srbije.

Izmenjeno (koldar)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905059
    Ukupno poruka