ZekaZmaj

Hotel SIMANTRO BEACH Sani

19 poruka u ovoj temi

zanima me da li je neko bio u ovom hotelu i kakva su mu iskustva posto na netu citam gomilu oprecnih stvari.

jedino sto znam je da mu je plaza odlicna jer smo bili i mnogo nam se svidela.

Izmenjeno (ZekaZmaj)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Plaža je vrh. ^

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bio sam ja u Avgustu 2014. Bili smo o najudaljenijem delu koji je gledao na neke livade suprotno od mora. U sustini mi se i svidelo jer je bilo mirno zbog buke. Trebali smo da imamo sobu sa odvojenom spavacom sobom ali smo dobili na kraju dve spojene sobe. Namestaj je u nekom etno fazonu, sto mi je odvratno izgledalo, i sve je pomalo izlizano delovalo ali su redovno cistili i nije bilo zamerki.

Donji deo hotela je bio prenatrpan, tu su bazeni na koji nismo ni krocili. Skroz su delovali strokavo i nisu ni za poredjenje sa  plazom. Plaza je zaista super, nema zamerki osim sto moras u 6 ujutro da ustanes da se trkas sa babama i dedama da zauzmes lezaljke.

Hrana je bila ok, mislim da je bio All Inclusive ali se nesto ne secam da smo isli na rucak. Restoran kod plaze je iznosio neki prilicno jadan snack obrok koji je vise delovao na ostatak od dorucka. Ali vecere su bile ok, i lepo su ih organizovali da budu dvokratne. Znaci ako je vecera od 18 h, u 19h ne mozes vise da udjes nego tek od 19:30. Za tih pola sata se malo sredi situacija i dodju sebi..

All inclusive je klasicna prica, napravljen je tako da te smore da bi ga koristio. Pice ti daju u malim plasticnim casicama, mrzi te da prevalis pola plaze da bi opet sipao. Naravno ne daju deci da ponesu dve case, vec samo po narukvici sipaju pice. Tokom dana imas tu neku klopu koja je vise forme radi. I sve je kao u vecini takvih hotela sve na rulji kako ce se ponasati, sta ce prvo nestati i slicne stvari.

Nasih ljudi je malo bilo, dosta rusa i ponesto albanaca. Od albanaca sam i cuo da se hotel dosta ofucao jer je ta porodica godinama dolazila. 

Iskreno nisam bio zadovoljan koliko sam para platio i sta sam dobio. Ali bio je isforsiran last minute booking. Plaza je izvukla stvar.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li neko ide u Simantro beach ove godine. Interesuje me velicina tog kreveta na rasklapanje, jer mi je sin 1,84 m a cerka 1,65m . Uplatili smo Holidays in Evia ali je hotel bankrotirao pa su nas prebacili u ovaj hotel . Uplatili smo All , cetvoro nas je...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li je neko bio u ovom hotelu ove godine? Kakvi su vam utisci? Da li je za porodice sa bebom? Hvala.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li ima koga da je prošle godine letovao u ovom hotelu? Rezervisala sam termin u julu ove godine, i interesuje me kojim putem je najbolje doći do hotela. Da li je bolje ići autoputem do Kasandre, ili ranije se isključiti kod isključenja za Nea Fokeu:unsure:? Ni druge servisne informacije nisu na odmet :thankyou:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bolje je tim novim putem. Imaš isključenje za Sani (tu se isključuje i ako ideš u Nea Fokeu ili Afitos, za sve ostalo se produži do kraja). Tu je posle isključenja na petlji račvaput za Nea Fokeu i za Sani. Ti ideš ka Saniju. Na putu ima jasno vidljiv znak koji te upućuje baš ka hotelu Simantro. Ide se levo za njega, dok se za sve hotele iz Sani lanca ide pravo. Simantro je prilično izolovan od svega ostalog, ali imaš u hotelu sve što ti treba, a pošto ste kolima, neće biti problema ako vam i dosadi hotel. Obavezno idite barem do Sanija.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala Beeblebrox! Ima li još šta atraktivno za videti sa ove strane Kasandre? Možda neki istorijski lokalitet...?:turista:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nema na cemu. Uvek rado pomognem. Na zalost, taj deo Kasandre je nepovezan sa ostalim mestima na zapadnoj obali. Tacnije postoje neki makadamski putevi ali ja se nisam odvazio da tuda prolazim. Znaci, morali biste da se vratite do ovog moto puta pa da idete do kraja, dublje u poliostrvo. U  kruznom toku skrenete ponovo ka zapadnoj obali. Onda vam redom idu skretanja za Elani, Siviri, Furku, Posidi... Ali nemoj da te to uplasi, putevi su dobri, nema guzve i nije tesko za snalazenje.

Od istorijskih lokaliteta imate prilicno neuredjen hram Boga Posejdona kada se skrene sa glavnog puta ka rogu rta u Posidiju. To je najstariji anticki hram na Halkidikiju. Ako te bude zanimalo a mrzi te da trazis po forumu pisi pa cu ti oznaciti tacnu lokaciju. Opet ponavljam, prilicno ke neuredjeno i nem bas sta da se vidi.

Mozda ne bi bilo lose da skocis do Afitosa. Po meni najlepsi gradic.na Halkidikiju. Gledaj da ne bude vikend jer je tada ogromna guzva. Dosta je pisano na forumu i o Afitosu, ali opet, ako te mrzi pisi sta te konkretno zanima pa cu ti odgovoriti.

U regiji gde je Sani i Simantro ima dosta borove sume, postoji super pesacka staza na ivicu litice od Sani Asterasa ka jugu (ka Simantru, ali mislim da ne izlazi do samog hotela), u sumi blize obali ima jako lepih vila. Znali smo tuda da se provizamo kolima i da razgledamo. Za setnju je velika razdaljina sa dosta uzvisenja.

Ne znam sa kim ides. Ako je sa porodicim, hotel ti je idealan za miran odmor. Ako ste za aktivniji odmor moracete da se vozite malo duze.

Ja mesta juzno od Kriopigija ne volim. Isuvise guzve, dosta vasarski za moj ukus... Ali vecina nasih ljudi ide dole. Zavisi ko sta voli.

Kucam s telefona pa ne znam koliko je sve pregledno.

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nema na cemu. Uvek rado pomognem. Na zalost, taj deo Kasandre je nepovezan sa ostalim mestima na zapadnoj obali. Tacnije postoje neki makadamski putevi ali ja se nisam odvazio da tuda prolazim. Znaci, morali biste da se vratite do ovog moto puta pa da idete do kraja, dublje u poliostrvo. U  kruznom toku skrenete ponovo ka zapadnoj obali. Onda vam redom idu skretanja za Elani, Siviri, Furku, Posidi... Ali nemoj da te to uplasi, putevi su dobri, nema guzve i nije tesko za snalazenje.

Od istorijskih lokaliteta imate prilicno neuredjen hram Boga Posejdona kada se skrene sa glavnog puta ka rogu rta u Posidiju. To je najstariji anticki hram na Halkidikiju. Ako te bude zanimalo a mrzi te da trazis po forumu pisi pa cu ti oznaciti tacnu lokaciju. Opet ponavljam, prilicno ke neuredjeno i nem bas sta da se vidi.

Mozda ne bi bilo lose da skocis do Afitosa. Po meni najlepsi gradic.na Halkidikiju. Gledaj da ne bude vikend jer je tada ogromna guzva. Dosta je pisano na forumu i o Afitosu, ali opet, ako te mrzi pisi sta te konkretno zanima pa cu ti odgovoriti.

U regiji gde je Sani i Simantro ima dosta borove sume, postoji super pesacka staza na ivicu litice od Sani Asterasa ka jugu (ka Simantru, ali mislim da ne izlazi do samog hotela), u sumi blize obali ima jako lepih vila. Znali smo tuda da se provizamo kolima i da razgledamo. Za setnju je velika razdaljina sa dosta uzvisenja.

Ne znam sa kim ides. Ako je sa porodicim, hotel ti je idealan za miran odmor. Ako ste za aktivniji odmor moracete da se vozite malo duze.

Ja mesta juzno od Kriopigija ne volim. Isuvise guzve, dosta vasarski za moj ukus... Ali vecina nasih ljudi ide dole. Zavisi ko sta voli.

Kucam s telefona pa ne znam koliko je sve pregledno.

Hvala na savetima. Uvek su nam korisni. Putujemo porodično autom i razmišljali smo da posetimo Afitos. Nekako nam je do sada stalno "izmicao", Letovali smo u Aleksandru Velikom, i preporučujem ga. Delim mišljenje o jugu Kasandre, jedno letovanje u Pefkohoriju je dovoljno. Zapad ćemo nadam se istražiti ovog leta. Isplatili se ići u Sani resort, i plaća li se ulaz u ovaj kompleks? Fotografije su baš "luksuzne"!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Obavezno posetite Afitos. Sad se setih, postoji u njemu Muzej folklora (etnografski muzej). U pešačkoj zoni, na malom trgu.

Meni se zapadna obala dopada. Dosta je mirnije nego na istočnoj obali na potezu Polihrono-Puljari.

Aleksandar Veliki ima jedno od najboljih plaža na Kasandri, tu i na Sani najčešće odlazim.

Skupo je da ulaziš u Sani kompleks, ali između svih tih hotela postoji lep kamp (Blue dream) koji ima svoj, odličan beach bar Anemos. Odlično organizovan sa pristojnim cenama ležaljki i pića. Ako ne želiš da plaćaš ležaljku postoji i slobodan deo plaže ispred kampa. Parkiraš se na ogromnoj livadi pre račvanja za Sani hotele i kamp (ne možeš da promašiš) i peške asfaltnim putem pravo u Anemos ili kroz kamp levo na slobodni deo plaže.

Mi ako dođemo kasnije popodne često idemo na taj slobodni deo. Plaža je ogromna i to čini da nema preterano gužve. Ulaz postepen. Mi ostajmo do zalaska sunca.

U kompleks kotela (hotel, marina, Asteras) se plaća ulaz 20e, pa ležaljke, skupo piće... Po meni jako skupo i ne isplati se.

Možeš da skreneš i levo ka šumi i da se parkiraš na parking kod Sani Club-a. Tu postoji lep deo plaže sa odličnim ležaljkama, ali je komplet 40 evra. U lošijem delu 20. Odatle opet dolaziš do plaže kampa.

Verovatno sad ovo zvuči baš komplikovano ali na licu mesta ćeš videti da je jako jednostavno i shvatićeš o čemu ti pišem.

Moje mišljenje je da treba da posetiš i siguran sam da ćeš, pošto ti je blizu, doći više puta.

Poseti i gradsku lažu u Afitosu, ali i Liosi bar. Kod Liosija na ulazu postoji neka stena u vodi ali je kasnije voda prelepe tirkizne boje (liči na Lagonisi na Sitoniji samo veće). Kalitea ima super plažu. I ceo potez od PAlinija do Aleksandra Velikog (ali to već znaš)

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li znate kakav je put od hotela do Kalitee? To je još jedna trasa na koju nas upućuje navigacija. Kalitea nam se sviđa za šoping, i tu obično pokupujemo suvenire.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne znam koju rutu predlaže navigaciaj. Ali sada sam proverio i ono što sam vam ranije napisao i nije 100% tačno.

Od vašeg hotela do zapadne obale postoji i neki asfaltni put. Izlazi u Kasandiji. Tim putem može da se ide i za Kaliteu. E sad, taj put je ok, verovatno nije ni mnogo opterećen ali vremenski je nešto brže da se vratite na onaj moto-put, idete njime do kraja (do kružnog toka i odatle je Kalitea na par minuta. Isti pravac može i za zapadnu obalu.

Da ne komplikujem, može da se ide i putem koji od hotela vodi na jugo-zapad, ja nikada nisam tuda prošao ali sam sada proverio na google street view-u i on je potpuno asfaltni, ali ima dosta račvanja, izlaza na neke makadamske puteve i vremenski malo duži za voćnju, dok je kilometarski taj put nešto kraći. Ja bih svakako birao moto-put.

Ne znam koju navigaciju imate, ali možda ne bi bilo loše da akinete Here za bilo koji smart phone. Sve je ažurirano, besplatno i legalno i radi provereno dobro. Vas možda navigacija šalje ovim putem zato što nema u mapama moto-put koji je u funkciji već skoro dve godine.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

taj put preko Kasndije je jako dobar i uglavnom nema nigde nikog ...

vise puta smo prosli minulog leta :D ...

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li ima borove šume i prirodnog hlada na plaži? Da li je ovaj hotel ok za letovanje za bebom? Ili pre preporucujete Pallini?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27027
    Ukupno tema
    906044
    Ukupno poruka