mika

Kopaonik

311 poruka u ovoj temi

Zanima me da li je neko bio na zimovanju u vili Nikola i kakvi su utisci ?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Juce smo odlucili da cemo Uskrs provesti na Kopu. Na ovoj planini nisam bila jos od srednje skole, a i tog boravka se ne secam bas najbolje.

Obzirom da putujemo prekosutra i necemo stici da se detaljno informisemo o tome sta bi trebalo obici, svaki vas savet ili iskustvo bice od pomoci.

Kakav je smestaj, u koje restorane treba otici (nismo uplatili hranu), sta treba videti, ukratko kako najbolje iskoristiti vreme?

Na sajtu jatovih apatrmana sam procitala da se organizuje spust Ibrom, ali ne znam da li samo u toku leta, ili vec sad? da li je neko bio i kakvi su utisci?

Hvala unapred!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo dosli smo pre par dana sa kopa, pa da dam koji savet onima koji budu hteli da idu...

Generalno, ja nisam nesto preterano bila zadovoljna, najvise zbog vremena. Bilo je bas hladno, tako da neke duze setnje i duzi boravak napolju nisu bili moguci.(verovatno sto nismo poneli neku bas zimsku garderobu, nismo ocekivali takvo vreme). :ljutko:

Posto je bio Uskrs vecina lokala nije radila, tj radila su samo dva kafica i dva restorana. Cene - mnogo skuplje nego u BG-u.

Ono cime smo bili vrlo zadovoljni jeste smestaj - Jatovi apartmani. Za svaku pohvalu.

Verovatno je Kopaonik mnogo lepsi leti i moze mnogo toga da se vidi, ali to sada nije bio slucaj...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ima li neko da prenese utiske s Kopaonika od ove godine??? :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Skoro nikakvi, ono malo snega što je bilo bilo je i sada su već neke staze progledale(ogoleli delovi). Sve u svemu loše .

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Cudan komentar o Kopaoniku na dan 27. Januar.

Gore sam bio od 24.01.-30.01. i moja zapazanja su sledeca :

Od 24-26 sasvim dovoljno snega na stazama za normalno skijanje.

Od 27-29. neprestano je padao sneg tako da ga je bilo u izobilju.

Jedina zamerka je losa priprema staza koje se vrlo brzo upropaste i na nekim delovima se nailazilo na ledene ploce a na drgim na gomile snega . Jedina koja je bila OK je Karaman greben ali je bila puna ski skola pa je tu trebalo voditi racuna o njima a i red za zicu je bio ...

Ostalo je sve postarom , narocito neke cene...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ono je bio komentar za period  pre ne baš na 27

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

bila sam na Kopu za vikend 20.03.2009.u Konacima.smesta je bio katasrofalan,apartman hladan,neuredan.parking je posebna prica,prvo,nema ga,a ako i nadjete neko mesto lokalci ga naplacuju 600din,navodno je u tu cenu uracunato i ciscenje kola pre polaska.na dan polaska su nam ocistili auto ali i trazili da dodatno platimo 500din pod izgovorom da njima nismo platili vec drugoj ekipi.zbog neociscenog parkinga i ulice smo se zaglavili,a da bi nm pomogli trazili su dodatnih 500din!!!!na kraju nam je prs'o film i sami smo izgurali auto.

sto se tice staza,tu je situacija bila jos gora.celog vikenda je padao sneg a staze su bile neutabane,tj.sneg je bio 20cm dubine na stazi.tabaci sam videla samo jednom za 3 dana.cak ni karaman kao najprometniju stazu nisu sredili,a o dubokoj II,sta reci,hupseva na sve strane,skije da polomis.kada uporedim staze na Kopaoniku i u Banskom gde sam bila u januaru,mogu reci da ce proci mnogo vremena dok Kop ne postane ozbiljan ski centar.nadlezne iz skijalista Srbije bi trebalo poslati kod Bugara na obuku i da vide kako izgleda pravi ski centar.jedino po cemu ova planina moze da se meri sa Asrijskim i Italijanskim centrima su cene i jedino cene koje su neprihvatljivo visoke.na kop nikad vise!!!!!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

parking je posebna prica,prvo,nema ga,a ako i nadjete neko mesto lokalci ga naplacuju 600din,navodno je u tu cenu uracunato i ciscenje kola pre polaska.na dan polaska su nam ocistili auto ali i trazili da dodatno platimo 500din pod izgovorom da njima nismo platili vec drugoj ekipi.zbog neociscenog parkinga i ulice smo se zaglavili,a da bi nm pomogli trazili su dodatnih 500din!!!!na kraju nam je prs'o film i sami smo izgurali auto.

stvarno sramota s njihove strane sto vam nisu skuvali po jedan caj da se ugrejete dok vam oni guraju auto  :bez-zuba: .

a sad bez zezanja da li vam nije palo na pamet da ste za sva ta izivljavanja od strane lokalnih djilkosa krivi upravo vi koji glumite manekene i snobove kad odete na kopaonik i gutate zvaku da platite parking na javnom parkiralistu (jer vama toboze 600dinara ne znaci nista),ili jos gore da platite da vam neko ocisti auto od snega.mora da je to stvar prestiza.ali treba i usi da vam zavrnu kad vam to predstavlja zadovoljstvo.

verovatno kad vas vide pomisle onu narodnu " .... sluze za sianje "

Izmenjeno (talija)
4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vi ocigledno niste bili dalje od Kopaonika kad mozete da kazete da onakvo ponasanje ne zasluzuje kritiku.daleko od toga da sam snob,maneken ili fenser kao sto vi kazete.citavog zivota se bavim sportom i na planinu sam isla samo i iskljucivo zbog dobrog skijanja.uvek sam birala sto pristojniji i jeftiniji smestaj zarad sto boljeg skijanja.inace ovo mi je i bio prvi put da sam na Kopu.htela sam sama da se uverim kako izgleda a ne da me neki sminkeri kojima je samo stalo da na stazi pokazuju najnovije kolmar jakne ubedjuju kako je na kopu "ekstra" skijanje.prosle godine sam za mnogo manje para nego sto sam platila smestaj u konacima bila u Austriji i skijala na 150km perfektno uredjenih staza.

sto se tice gore pomenutog parkinga,daleko od toga da mi je problem da platim 500din za mesto ali ne zelim da me lokalci prave budalom i da mi svako od njih isti naplacuje po nekoliko puta.sto se tice ciscenja auta,ja to nisam ni trazila,sami su rekli da u tu cenu se oni obavezuju i da ociste auto iako sam ga ja svako vece sama cistila da se ne bi skroz zaledio.kad smo se zaglavili nisam im ni trazila da nas izguraju,sami su to nudili,naravno da bi to dodatno naplatili.naravno da sam sama i izgurala auto,uz pomoc 2 prolaznika koji su u danasnje vreme ipak sacuvali dozu solidarnosti sa ljudima koji se nadju u nevolji.zato nemojte izvrtati moje reci ,vredjati i posmevati se jer to govori samo o vama i vasim komleksima.

Izmenjeno (ljerka)
obrisan citat, direktan odgovor na post
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ne,ja zaista nikad nisam bio na kopaoniku,cak nisam ni cuo za tu planinu te vas najljubaznije molim da postavite auto kartu gde se vidi put do kopaonika.mi se inace sankamo na okolnim brdima i sljivacima i to uglavnom u julu kad su staze najlepse bez-zuba.jpg .

ni jednog trenutka nisam napisao da takvo ponasanje lokalnog zivlja nije za osudu ali sam uz to osudio i vas koji dozvoljavate istim tim ljudima da vas ucenjuju i prodaju vam maglu.jer opste je poznata prica da su oni strasno bezobrazni i drski i da samo cekaju zrtvu koju bi nasamarili.

Izmenjeno (ljerka)
obrisan citat, direktan odgovor na post
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

sto se tice karte,tu ne mogu da ti pomognem ali imam ekstra sanke(posto si rekao da volis sankanje).metalne su,imaju duplo kozno sediste i kocnice.odlicne su za sankanje po neutabanim i nesredjenim kopaonickim stazama.postoji samo jedan problem,nisu markirane pa se neces uklopiti u pozerski stil Kopaonika!!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja za neki sat krecem put Kopa, pa cu vam preneti kako stoje sa skijanjem u septembru  :bez-zuba:

Uh, vec mi je mrsko kada znam da cu se tamo propisno o'laditi, vec koliko sutra.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa, srecan ti put! Ocekujemo utiske, zapazanja i naravno neku foto-turu! Lep provod!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala lepo :)

Medjutim, idem poslom, te slabo da ce biti vremena za bilo cim "korisnim"...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26910
    Ukupno tema
    902654
    Ukupno poruka