nela3010

Maldivi u novembru - saveti!! komarci? vakcina?

3 poruke u ovoj temi

Molim Vas za pomoc. Prvi put idemo na Maldive i to sa decom od 4 i 11 godina. Idemo za mesec dana. Od 6.11-16.11.

Da li je neko isao sa decom? Brinu me komarci, kazu da su opasni.. ima li neko savet na tu temu, sta kupiti, cime se mazati? kao i za vakcinaciju? Mi cesto idemo na Tajland i nikad se nismo vakcinisali.. neznam sta sad da radimo? 

I da li je neko bio u novembru,kakvi su generalno utisci na Maldivima? 

Hvala na savetima unapred!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hteo sam da kažem da komaraca na Maldivima nema, bar po mom iskustvu sa Mafušija, ali sam malo prodžarao internetom, pa sam našao npr. na ovo:

https://www.lonelyplanet.com/maldives/health

Mosquitoes vary from non-existent to very troublesome depending on which island you're on and what time of year it is. In general, mosquitoes aren't a huge problem because there are few areas of open fresh water where they can breed. However, they can be a problem at certain times of the year (usually after heavy rainfall), so if they do tend to annoy you, use repellent or burn mosquito coils, available from resort shops at vast expense (bring your own just in case).

Novembar je početak suve sezone pa ne bi trebalo da su veći problem, pogotovo ako idete na hotelsko ostrvo. Neka lokalna ostrva imaju lagune s bočatom vodom, pa bi na takvim moglo biti problema.

Maldivi nemaju problem s tropskim bolestima, pa ni vakcinacija nije potrebna. Verovatno su bezbedniji i od Tajlanda u tom smislu.

Što se tiče utisaka, ostavio sam svoje u temi Maldivi u sopstvenoj režiji - putopis, a možete pogledati i ostale na forumu, nema ih jako mnogo.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905040
    Ukupno poruka