Scorpio

Talin - Estonija

10 poruka u ovoj temi

Blago tebi, na kakva zanimljiva i malo poznata putovanja ides :-)!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Kakav odnos imaju na Baltiku prema nama iz Srbije?Poznato je da se boje Rusa i da ih ne vole a mi smo bliski sa njima.Obišao bih neki glavni grad u tom regionu,možda Talin,Viljnus,Rigu,ali imam tu nedoumicu oko političkih odnosa i da li prave probleme našim ljudima.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li bi ti pravio problem nekom Estoncu ili Litvancu u Srbiji? Da li bi ga psovao? Smarao o Putinu? Pokazao pogresan pravac do Kalemegdana? 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Naravno da ne,ali je tamo osetljiv region i u Ukrajini su sukobi nažalost,isti narod ratuje međusobno.Zanima me turistički pre svega Viljnus,ali bih skoknuo i do Talina,Rige,gde se već ukaže prilika.Primetio sam da imamo jako lošu reputaciju po Evropi kada čuju da smo iz Srbije,moramo se baviti i takvim stvarima nažalost.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U Baltičkim zemljama živi dosta Rusa i očigledno funkcionišu miroljubivo međusobno, iako se pretjerano ne simpatišu zbog okupatorske prošlosti. A to što si ti iz Srbije mislim da ih ne tangira ni najmanje, niti su upućeni u to rusko-srpsko bratstvo. Njima je turista iz Srbije isto što tebi turista iz Uzbekistana. Uostalom, ne piše ti na čelu odakle si.

Izmenjeno (Scorpio)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Svidja mi se ako je tako i mogao bih da vidim koja bi bila najbolja konekcija jer vidim da Ryanair leti tamo.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bio sam u avgustu tamo i to kolima beogradskih tablica -oni veze nemaju u vecini slucajeva ni dje je Srbija a o Crnoj Gori suvisno je i govoriti. Obisli smo pored Talina i Viljnus Rigu Kaunas Parnu a i do Helsinkija smo stigli sa trajektom i nisam primijetio da bilo ko prepoznaje tablice iz Srbije niti ih to previse zanima.

Samo me je stanodavac u Talinu pitao u vezu uclanjenja Crne Gore u NATO pakt-umro sam od smijeha :) 

Inace ruski jezik se u svim tim zemljama koristi svuda.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Talin prelepi stari grad, Mala prestonica ali puna svega.

Sto se tice turista, niti ih zanima odakle smo niti ko smo. Turista je turista, gde god sam usao i rekao da sam iz Srbije, bilo im je neobicno otkud u ovim krajevima.

Vezuju nas po uspesima sportista, narocito kosarkasa, kao i Noleta Djokovica.

Postoji odlicna povezanost ferry sa ostalim glavnim gradovima u regionu, recimo na svaka tri sata ide trajekt do Helsinkija preko TALLINK nacionalne kompanije i drugih regionalnih kompanija, Povratna karta je iznosila 34 e, skuplje su dnevne karte (25e najjftinija), dok su nocne vecernje bas povoljne (9e npr od 22.30h), u luci postoji neoliko radni a prekoputa ogoman soping centar koji je otvoren pre tri dana. u gradu ima nekoliko prelepih parkova, vidikovca sa pogledom na stari grad.

cuveni restoran OLD Hansa u centru blizu trga, odlican restoran sa tradicionalnom egzoticnom hranu u prekrasnom srednjevekovnom ambijentu gde je sve podredjeno posetiocima.

lepi i kvalitetni restorani sa odlicnom hranom

Ruska pravoslavna crkva Aleksandar Nevski na brdascu iznad staorg grada.

Luka i aerodrom su veoma blizu grada, do luke nekih desetak minuta pesaka.

Prelepe zgrade opere i pozorista, ljudi veoma gostoljubivi.

Za info 68% estonaca (EESTI) i 26% Rusa zivi u Estoniji po njihvooj statistici iz 2012, pise u zvanicnom vodicu. Valuta evro, mnogo jeftinije nego Finska i Svedska.

Vise se osecaju skandinavcima, posebno sa fincima imaju odlicne odnose, nego sa druge dve balticke zemlje Letonija i Litvanija. Dosta njihovi ljudi radi u Finskoj.

Vredi posetiti i videti, mladji odlicno govore engleski, dok stariji vise govore ruski.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27008
    Ukupno tema
    905809
    Ukupno poruka