Scorpio

Najbolje plaže na Kipru

33 poruke u ovoj temi

U 9.3.2017. at 17:23, Katalina je rekao/la:

Pomoć vi što ste bili na Kipru:  kojem gradu se približiti pa imati srednje rešenje - i pristojno more ( ne baš stene i kamenje) ali i mesta za švrćkanje?

Bas ovako kako je @Lidija J napisala...definitivno Ayia Napa i Protaras...oba grada nude fantasticne plaze, s tim sto je prvo mesto vise prilagodjeno mladima a drugo porodicnim ljudima....

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Мени је дефинитивно најбољи избор Аја Напа - Протарас. најлепше плаже на грчком делу острва. такође има доста садржаја и биже вам веома динамичан одмор. Одатле се калко стиже до Никзоије и ларнаке за 45-60 мин бусом. Има и сјајних еккурзија ка турском делу острва али и ка Пафосу који је скроз на западу. 

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

aya napa (nissi beach i istoimeni hotel 2km od centra grada), protaras, limasol, sto se tice lokacije, najbolja je larnaka, jer se sve tri ostale destinacije (Nikozija, Limasol, Aya Napa) nalaze 45-60min od larnake autoputem. McKenzy plaza u Larnaki pored aerodroma je sjajna, nekih 3km od centra.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kakva je situacija na plazama na Kipru (najvise me zanima Larnaka i Aja Napa) sto se tice lezaljki i suncobrana? Koliko kosta iznajmljivanje za dvoje?

Ili da li ima mesta da postavite vas suncobran? 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

7,5e su 2 lezaljke i suncobran. Ta je cena na celom ostrvu. Na Nissi beach ima i slobodna plaza na kojoj nema velike guzve uopste.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svima.

Gledala sam slike plaža na ovom forumu i po slikama izgleda da su na Kipru plaže s plitkim morem, da mora dugo da se hoda da se dođe do dubine. Ima li negde na Kipru plaža gde odmah kreće duboko more, kao na primer na Lefkadi pošto ove s dugim plićakom nisu po mom ukusu, da znam da li sad u oktobru da idem na Kipar ili ne. Ako je sve plićak, onda bolje ne. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

More je toliko lepo i prozirno na Kipru, plaze mek beli pesak, Nissi ima duzi plicak, gradska recimo nema, u Ayia Napi, Macronissos ima isto dubinu i prelepe boje od tirkizne do modro plave. Konos je savrsena u senci borova okolo. Po meni more i pleze na Lefkadi nisu za poredjenje sa Kiprom. Larnka, Pafos i Limasol imaju isto i dubinu.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li ima velikih talasa na Kipru ?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U oblasti Ayia Napa/Protaras nema velikih talasa

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Interesuje me Larnaka da li ima velikih talasa i meduza ?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne znam da li su ovo najbolje i najlepse  plaze Kipra, to je svakako individualni dozivljaj za svakoga i ukusi su razliciti, ali ovo su neke plaze koje sam stavila na listu za posetiti nakon odredjenog istrazivanja pred sam put na Kipar.

Prvi utisak je da je more jako toplo (mozda i najtoplije u kojem sam se kupala), jako slano i jako cisto :) Plaze su vecinom urbane i dosta njih ima plave zastave.

Pomenula sam vec na glavnoj temi za Kipar, kazu da je Kiparsko more najslaniji i najtopliji deo Sredozemnog mora. Zbog toga, kazu da nema previse raznolikog i bogatog podvodnog sveta, mada je ronjenje popularna aktivnost medju turistima. Opet, Kipar je blizu Sujetskog kanala, malte ne na ulazu u Crveno more, pa kazu da nekada hoce da pobegne neka sarena ribica ili da se pojavi neki koral. Sve je to nesto sto sam cula i procitala, jos uvek nista od toga nisam videla, vraticu se na to pitanje kada ovo letovanje dodje kraju.

Sada, malo o plazama koje smo do sada posetili.

1. dan smo otisli na nama najblizu plazu Kalamies. Dosli smo autom na levi kraj plaze (gledano ka moru) tu mozete da se parkirate na ulici sa strane, nije bilo guzve. Uz samu plazu nalazi se mala crkvica u kojoj su se to popodne odrzavala vencanja, tako da smo se nagledali lepih i srecnih prizora, bas je bilo slatko :) Voda ovde nije kristalno cista jer je takav pesak da se malo podize pa muti vodu, ali nije nista strasno i kada se otpliva dublje, savrseno je cista. Plicak je duzi, ima i malo stena u vodi, ali su nekako koncentrisane u jednom delu plaze, pa izgleda kao da je dele na dva dela. Ima u pozadini plaznih barova, u tom delu gde smo mi bili je bas bila fina muzika (levi deo). Guzve taj dan nije bilo, ima mesta i van lezaljki za suncobrane. 

IMG_2412.jpeg

IMG_2413.jpeg

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Narednog dana obisli smo 2 plaze. Bila je nedelja pa smo zeleli da izbegnemo guzvu i samim tim zaobidjemo najpoznatije plaze.

Prva na koju smo otisli je mala plaza, blizu Ayia Nape, na stazici koja vodi do poznatih pecina, zove se Ammos Kambouri Beach. Mala je, ali ima nesto lezaljki koje su jako udobne i takodje kostaju 7.5e za set. Ima tus, kabine za presvlacenje i kiosk za pice i hranu. Parking je odmah uz plazu.

Ova plaza nije toliko poznata pa nema guzve. Sto se tice prirodnog hlada, ima nesto, ali nedovoljno.

Ovde nije dugacak plicak, ima stenja u vodi pa nije losa ukoliko volite da ronite.

IMG_2415.thumb.jpeg.97819ddbdb4035508387

Ovde je tog dana bilo talasa, zbog vetra, pa smo popodne resili da promenimo plazu i otisli na Vrysoudi Beach.

Mala plaza, uvalica, more je mirno kao staklo. Ambijent je jako lep, okruzena je cvecem i palmama, ima plavu zastavu.

Opet malo laksi pesak koji hoce da zamuti vodu, ali cim otplivate malo dalje voda je savrseno cista. 
Ima parking koji se naplacuje 3e ali mozete da se parkirate i uz ulicu, kao sto to svi rade.

IMG_2416.thumb.jpeg.b49ba52b78f9bd28f1c3

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Konnos bay.

Za ovu plazu smo dobili ubedljivo najvise preporuka da moramo obavezno posetiti i mnogima je najlepsa.

Postoji put do plaze, sa glavnog kada se skrece ka Konnos bay-u stoji semafor za parking, koji (bar sada) uvek pokazuje crveno, ali to nije istina :) Pun je bio samo onaj parking uz samu plazu, za to verovatno morate dosta da poranite. Ali ima jos nekoliko parkinga usput do dole i prosirenja gde mozete da se parkirate

Ta plaza nalazi se u nacionalnom parku Cavo Greco i na setackoj stazi do pecina, tako da ako zelite mozete to da ukombinujete.

Plaza nije velika, tako da nema mnogo lezaljki i treba doci ranije ukoliko zelite da nadjete nesto slobodno. Pesak je lep tezak, plicak dugacak, voda bistra. Ima nekih stena koji plazi dele na dva dela, na Google mapama pise da se taj jedan deo zove kao Afroditina plaza, ali to nije ona originalna :D Mene je malo zbunilo.

IMG_2482.thumb.jpeg.ab4ac19fce7086a29941

Na plazi ima jedna tavernica, tacnije izdignuta malo od plaze, okruzena cempresima, sa koje se pruza bas lep pogled. Takodje mozete se kupati pored taverne, gde je voda jaaako bistra i divne boje, nema plaze ali ima drveni dok.

IMG_2483.thumb.jpeg.ffa033c88a3bf7d08389

Na ovoj plazi nema prirodnog hlada, tuseva ima, ali se placaju 50 centi :) 

Ima sportova na vodi i svega po redu sto vecina plaza na Kipru nudi.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27028
    Ukupno tema
    906128
    Ukupno poruka