ArsicSasha

Prekoračenje ili ne u EU?

95 poruka u ovoj temi

Duska75

...  tim sto mi 10.6.2021 istice 6 meseci i onda pocinje novo brojanje,

Nisam racunao vreme boravka iz prilozenih datuma, Imate Sengen kalkulator  na netu pa to mozete i sami vrlo precizno.

Ono sto je meni vazno ovde je da ste napisali kao pocinje "novo brojanje,", jednostavno to ne postoji od 2013. godine.

Računa se tako što se broje dani u poslednjih "kliznih ili retroaktivno" 180 dana.

Novo " brojanje ili  istice 6 meseci "  ne postoji iz razloga sto je ono uvek novo sa tekucim kalendarskim danima.

Znaci:

Srpskim državljanima koji imaju biometrijski pasoš nije potrebna viza za putovanje u zemlje EU (osim i Irske) za boravak do 90 dana u bilo kom periodu od 180 dana.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala na pojasnjenju ?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napišite posle svega kako ste prošli,nadamo se da će sve biti ok i da neće primetiti prekoračenje jer je procedura obično opuštenija kada se vraćamo u Srbiju.Mislim da će istolerisati zbog ove kovid situacije,to je sada odličan izgovor i ne bi trebalo biti problema.

Nadam se da ste u pravu i javljam obavezno kako je proslo?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Moja rodjaka ima radnu dozvolu za Grcku ali je boravila u Bugarskoj vise od 3 meseca
Srecom po izlasku iz Bugarske je nisu zaustavili a zaprecena kazna je 5000e ali po pokusaju da opet udje u Bugarsku je dobila zabranu ulaska u EU
Tako da oprez svi granicni prelazi su umrezeni

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav putnici. Da li neko zna da li je tacna info o uvodjenje viza od 1.1.2022.? Karta za Francusku mi je od 29.12.2021. a povratna 14.1.2022. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26962
    Ukupno tema
    904661
    Ukupno poruka