nesap21

Taverne na Kefaloniji

39 poruka u ovoj temi

Nadam se da mi nećete zameriti zbog nove teme, i da će poslužiti svim budućim putnicima koji pored lepih plaža vole i ukusnu hranu.

Može li neko da preporuči neke taverne na Kefaloniji? Vidim da se slabo pisalo o tome u okviru teme Kefalonija.

Da li na Kefi postoji nešto tipa Rachi na Lefkadi?

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ono što nisam često vidao u Grckoj, a na Kefaloniji ih baš ima dosta, su taverne sa živom muzikom.

Mogu da preporucim tavernu Platanos ili O platavos, tako nekako ..u Assosu, na onom malom,jedinom trgu.. Klopa je odlicna, ambijent uvece fenomenalan, a momci super pevaju stare i novije grcke pesme...nije ni preterano skupa, s obzirom da su 90% gosti iz Engleske,Holandije,Nemacke...

Verovatno postoje i neke tipa Rachi, ali to neka napiše neko ko je bio na tim nadmorskim visinama na Kefaloniji.

Tu su zatim , dve taverne na raskrsnici sa koje pocinje spuštanje na Mirtos, zatim bezbroj taverni od Ag Efimije do Fiskarda, narocito u mestu Karija...jedna u Zoli...

Inace mislim da je tema malo "preširoka" možda kad bi bila više odredena,recimo vezana za neku plažu, regiju ili grad..

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hteo bih svima da preporucim tavernu Makis u mestu Vassilikades (na putu od Fiskarda ka Asosu. Na raskrsnici za Argostili), neko ju je vec na forumu pominjao i mogu vam reci da je odlicna.

Zatim tavernu Port Side (po meni najbolju u Argostoliju) u Argostoliju, nalazi se uz obalu kad se krene od trajekta za Luksori ka starom mostu. Obavezno probajte domace specialitete.

Bili smo i u Captains table,  po preporuci sa foruma, ali mi nismo bili nesto preterano odusevljeni. 

Mi smo uvek narucivali neke lokalne specijalitete i nismo se pokajali. :-)

P.s. sladoled u Premier-u je fenimenalan.

Izmenjeno (nesap21)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Taverna Alexandros u DIvarati, odlicno mesto nakon boravka na Mirtosu na kome nema nista pristojno da se pojede, nalazi se u samom centru Divarate sa leve strane (kada se ide iz pravca Mirtosa) pre raskrnice na kojoj se desno ide u Argostoli a levo u Asos. Parking je trouglastog oblika, oznacen je ali lose, pocinje pre taverne, posut je tucanikom, vozite sporije kada udjete u DIvaratu jer ako ga promasite kao neki :D, moracete da prodjete raskrsnicu pa potom da trazite mesto da okrenete. Sada se na GSV prisetih da su putarske table mnogo bolja orijentacija:

https://www.google.rs/maps/uv?hl=en&pb=!1s0x135d905d494a3fbf%3A0xeefc71c1d657b37!2m5!2m2!1i80!2i80!3m1!2i100!3m1!7e115!4shttps%3A%2F%2Fpicasaweb.google.com%2Flh%2Fsredir%3Funame%3D118204483868343347286%26id%3D6293148352056242146%26target%3DPHOTO!5staverna%20alexandros%20divarata%20-%20Google%20Search&imagekey=!1e2!2sUAJBnB_U_HFHzOLKpLfDSQ&sa=X&ved=0ahUKEwiI4O34z-nNAhVDbBoKHUZVDWYQoioIYTAK

Hrana je odlicna, domacini su vrlo ljubazni i susretljivi, cene vise nego pristojne. Za svaku preporuku.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
U 6.9.2015. at 22:55, nesap21 je rekao/la:

Hteo bih svima da preporucim tavernu Makis u mestu Vassilikades (na putu od Fiskarda ka Asosu. Na raskrsnici za Argostili), neko ju je vec na forumu pominjao i mogu vam reci da je odlicna.

Zatim tavernu Port Side (po meni najbolju u Argostoliju) u Argostoliju, nalazi se uz obalu kad se krene od trajekta za Luksori ka starom mostu. Obavezno probajte domace specialitete.

Bili smo i u Captains table,  po preporuci sa foruma, ali mi nismo bili nesto preterano odusevljeni. 

Mi smo uvek narucivali neke lokalne specijalitete i nismo se pokajali. :-)

P.s. sladoled u Premier-u je fenimenalan.

Bio sam u Premieru veceras. Hrana osrednja, cene su jace nego kod ostalih. Vecera za dvoje ravno 45e.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 3 sata, gogo23 je rekao/la:

Taverna Alexandros u DIvarati, odlicno mesto nakon boravka na Mirtosu na kome nema nista pristojno da se pojede, nalazi se u samom centru Divarate sa leve strane (kada se ide iz pravca Mirtosa) pre raskrnice na kojoj se desno ide u Argostoli a levo u Asos. Parking je trouglastog oblika, oznacen je ali lose, pocinje pre taverne, posut je tucanikom, vozite sporije kada udjete u DIvaratu jer ako ga promasite kao neki :D, moracete da prodjete raskrsnicu pa potom da trazite mesto da okrenete. Sada se na GSV prisetih da su putarske table mnogo bolja orijentacija:

https://www.google.rs/maps/uv?hl=en&pb=!1s0x135d905d494a3fbf%3A0xeefc71c1d657b37!2m5!2m2!1i80!2i80!3m1!2i100!3m1!7e115!4shttps%3A%2F%2Fpicasaweb.google.com%2Flh%2Fsredir%3Funame%3D118204483868343347286%26id%3D6293148352056242146%26target%3DPHOTO!5staverna%20alexandros%20divarata%20-%20Google%20Search&imagekey=!1e2!2sUAJBnB_U_HFHzOLKpLfDSQ&sa=X&ved=0ahUKEwiI4O34z-nNAhVDbBoKHUZVDWYQoioIYTAK

Hrana je odlicna, domacini su vrlo ljubazni i susretljivi, cene vise nego pristojne. Za svaku preporuku.

Cena rucka za dvoje otprilike i sta ste jeli? Taman sa plaze moze da se svrati na rucak, kad vec nema nista na mirtosu :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Na Mirtosu ipak ima bar ove godine. I lezaljke naravno.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Super izgleda, al kakva je klopa? Kada naručim na moru lignje a oni mi donesu one kolutiće iz friteze ulovljene pre šes' godina meni odmah opadne apetit... :dosada:

Inače, najbolje lignje u životu sam jeo u restoranu u Kranjskoj Gori a jeo sam ih kojekuda! :D

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ti onda pređi na nešto drugo.:rolleyes:

Ja jedva čekam da probam meat pie i onion pie.

Izmenjeno (ackol)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa kad odem u riblji restoran jedan tanjir obavezno naručim lignje ili hobotnicu i retko gde donesu neke vredne pomena.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ako ces sveze lignje, onda Taverna/bar Antisamos na Antisamosu (logicno). Ja i gospodja jeli lignje (cele), neke punjene paprike sa lignjama i hobotnicu. 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 52 minuta, Billy The Kid je rekao/la:

Pa kad odem u riblji restoran jedan tanjir obavezno naručim lignje ili hobotnicu i retko gde donesu neke vredne pomena.

Nisam još probao hranu u "Aladinu". Spremaju je tek posle 5 sati. Rekoh da "Aladina" favorizujem van konkurencije :)

Na Antisamosu smo jeli "Kalamari" - lignje,.. onako,.. puno smo bolje kusali u "Aqua Marina" u Lasiju pored "Mediteranee".

Ovde u Zoli se najbolje jede u marini ' kod Kanarinca',.. u lokalu su tri kaveza sa kanarincima koji se razbijaju od pesme,.. Vlasnik ima monopol na plodove mora koji jutrom stignu ribarskim brodicama,.. mi ostali,.. šta ostane,.. Pomenute specijalitete (hobotnicu, gambore,..) spremamo sami,.. ali to nije tema 

:)

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
U 7/14/2016 at 18:50, Billy The Kid je rekao/la:

riblji restoran

U Argostoliju:

1. Kianu Akti, na samom kraju luke, tačno na mestu na kome staju kruzeri. Izbegavati ga kada je jači vetar pošto mu je terasa platforma postavljena na stubove iznad mora. Poraniti na večeru, najkasnije do 19-19.30h...ako dođete kasnije žabarske horde su već sve pojele.

2. Vinaria, na putu iz Argostolija ka svetioniku nakon 1-1,5 km vožnje kroz šumicu naići ćete na restoran. 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Gde su u Argostoliju dobre lignje? Koliko su obilne porcije i kakve su cene? :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26955
    Ukupno tema
    904438
    Ukupno poruka