Eliot

Saobraćajni prekršaji u Grčkoj

6 poruka u ovoj temi

Danas mi je policija u Paraliji skinula tablice sa auta. Moram u Katerini po njih. Kazna je 40€ zbog nepropisnog parkiranja, mada su na netu oprečna tumačenja znaka (plave boje sa crvenim krugom na spoljašnjoj strani i kosom crvenom linijom crvene boje od gornje leve ka donjoj desnoj strani, koji ima u sebi 2 paralelne linije bele boje). Neki tumače kao Zabrana parkiranja u parnim danima, dok drugi tumače kao zabranu parkiranja osim parnim danima. Šta je ispravno?

 

Još nesto...neki naši su me posavetovali da platim 20€, kao kod nas, ako se plati odmah (u roku od par dana) treba uolatiti pola. Da li je to ispravno?

Zna li ko nešto o ovome?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Značenje ovih znakova u Srbiji:

Naizmenično parkiranje - neparni dani (jedna bela crta) - označava deo puta na koji se odnosi zabrana parkiranja u neparne dane.

neparno.png

Naizmenično parkiranje - parni dani (dve uspravne bele crte) - označava deo puta na koji se odnosi zabrana parkiranja u parnim danima.

Značenje se poklapa i sa vašim slučajem u GR. Ako su skinute danas (06.08), a znak ima dve crte... 

Za značenje i kaznu se konsultujte sa predstavnikom neke naše agencije u samom mestu, možda imaju neku preporuku, vezu....

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ovaj znak nema veze sa znacima koji su nekad korisceni u ex Jugoslaviji a bilo ih je i oni su znacili parne i neparne dane.

 U Grckoj znak se odnosi na parne i neparne mesece i 100% sam siguran u to, godinama letujem u paraliji i par puta sam video da 1. u mesecu svi masovno pomeraju automobile na drugu stranu ulice ( i nama se to jednom desilo kad smo isli autom), komunalna policija obicno da dan-dva fore i onda krece od jutra i pistaljkama opominje (budi) one koji jos nisu uspeli da pomere auto (ja prvo nisam znao o cemu se radi , neka uzbuna i frka na ulicama ali sam onda skontao a i jedan gazda lokala mi to rekao posle), posle izvesnog vremena, cca sat vremena, pocinju da pisu kazne onima koji nisu pomerili vozila ali nisam nikad video da skidaju tablice. Pre par godina jedan auto madjarskih tablica je ceo dan stajao na toj strani ulice i bila mu zakacena kazna za brisac, tek uvece pomerio auto ali tablice mu nisu dirali, to izgleda nesto novo uveli ovo sad prvi put cujem.

znam da u Solunu skidaju tablice i to odavno cak i mom matorom tamo 90 i neke skinuli jednom pa se jebavao po supu ali vrlo brzo zavrsio a to "zadovoljstvo" je kostalo tadasnjih 70ak maraka cini mi se

Izmenjeno (markoni155)
3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ne skidaju tablice koje su pričvrćene šrafovima ili nitnama , sve koje mogu lako da se izvade skidaju i nose .

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Kao što je rekao Markoni155, a sada i provereno kod Grka, u Grčkoj se ovi znaci odnose na mesece u godini.

Naizmenično parkiranje (jedna crta)- označava deo puta na koji se odnosi zabrana parkiranja  neparnim mesecima.

Naizmenično parkiranje (dve crte)- označava deo puta na koji se odnosi zabrana parkiranja  parnim mesecima.

 
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


 • Posetili nedavno   0 članova

  Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

 • Naša statistika

  26694
  Ukupno tema
  896013
  Ukupno poruka