sonja_bg

Divčibare

662 poruke u ovoj temi

Moj brat je sa fotografima obilazio i Crnu reku na Divčibarama.

Evo jedne fotke.

Crna reka.jpg

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li neko zna neki smestaj u Divcibarama da preporucii? Isli bi na vikend suprug,cerkica koja ima 2,5 godine i ja.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Smorila sam se više od smeštaja na Divčibarama, koji na fotografijama izgledaju vrh, a kad stignete na teren i krenete da ih koristite, shvatite da su neviđeni krš. Kosti sam ostavila na izraubovanim dušecima i pretvrdim kaučevima i ugaonim garniturama navodnih lux vila. Zato vas molim za preporuku dobrog smeštaja na toj divnoj planini, pre svega sa udobnim ležajevima, kojeg god da su tipa. Hvala unapred, dragi moji.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ako moze preporuka za neki smestaj(2+2),da nije mnogo skupo i da nije mnogo udaljeno od centra..isli bi tek tamo januara,a nismo do sad bili,pa bi svaka preporuka dobro dosla!hvala unapred!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Apartmani Petra, za svaku preporuku. 

Zelena kuća, apartman u prizemlju, gazdarica izuzetno ljubazna.

 

Nemam naviku da idem na isto mesto dva puta, ali bih kod njih rezervisao apartman i ove godine. 

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ili su Divčibare slabo posećene, ili ovde ljudi slabo svraćaju. Uglavnom, očekivala sam mnogo više preporuka i iskustava iz prve ruke. Ali, da ne budem ja kao drugi, te da čuvam svoje utiske samo za sebe, evo mog viđenja vile "Marina", koja se nalazi na Marinkovića kosi, na početku pešačke ture do Crnog Vrha, nedaleko od centra, od hotela "Pepa", od "Vila Vila"-e, a tik uz "Markov konak".

Izreka "spolja gladac, iznutra jadac" za vilu "Marina" važi pre nego za bilo koju drugu. Spolja zaista sve izgleda bajkovito i mnogo dobro se slika i tu se svi hvalospevi završavaju. Međutim, zvučna izolacija unutar objekta, pa čak i unutar istog apartmana, je nikakva (čujete svaki uzdah gostiju pored ili iznad vas, a kamoli glasniji govor, smeh, korake, ili puštanje vode), pokućstvo je bukvalno u fazi raspada, naročito kreveti i kaučevi koji su praktično neupotrebljivi za sedenje i spavanje (kreveti škripe pri svakom okretu, dušeci na njima su premekani, kaučevi su pretvrdi, klik-klak mehanizmi na njima su pokvareni, a kožne ivice oljuštene), nijedna kvaka na vratima nije ispravna (škripe toliko da boli), nijedna vrata ne mogu da se zatvore do kraja (landaraju, zvekeću od promaje), pokvarena su i vrata od tuš kabine, a u samoj kabini nemate gde da spustite šampon, kupku, balzam..., vodokotlić glasno i predugo šišti, fen za kosu gostima nije na raspolaganju, toalet papir dobijete jedan za sve dane boravka, a tečnog sapuna ima u tragovima, escajg i posuđe su raspareni, okrnjeni, polomljeni, a i puno toga nedostaje (npr. imate jednu čašu u apartmanu za četiri osobe), police u frižideru su izlomljene ili fale, a frižider verovatno nikad nije opran, posteljina je milion puta upotrebljena, isflekana i neprijatno gruba (frotir je u pitanju), u jutarnjim i večernjim satima nema grejanja, koje je na planini neophodno čak i u kasno letnjim ili rano jesenjim danima, grejalica u kupatilu ne postoji, niti postoji klima uređaj, tako da se nikako ne možete ugrejati, a leti se ne možete ni hladiti, ako boravite u delu vile uz "Markov konak", koji je priljubljen uz vilu "Marina", onda sa terase ili kroz prozore gledate u taj objekat, virite u tanjire gostima tog smeštaja, i ništa od okruženja ne vidite, a na parkingu vile, koji je pretesan za sve goste, se od smrada iz kontejnera pored ne možete duže zadržavati, dok i uživanje u parkiću uz vilu može da vam pokvari urlanje dece, njihova cika i vriska, jer je sve isključivo njima podređeno... Sve u svemu, vidi se da je vila nekada bila u dobrom stanju i verovatno visoko kategorizovana, pre desetak godina kada je izgrađena, ali je sada njeno stanje jako loše, jer ništa od izgradnje u nju nije uloženo. Ipak, bez obzira na sve ove mane, kojih gazde ne mogu da ne budu svesne, novac za još neiskorišćene usluge će vam tražiti na "dobar dan", a račun se neće "prevariti" da vam daju (dobićete račun samo ako ga izričito budete tražili, a inače gazde nemaju praksu da ga izdaju), niti će biti tu za vreme vašeg boravka ili kad budete kretali kući, pa da imate prilike da im kažete šta sve ne valja i kako nekoliko dana u njihovoj "oazi mira i udobnosti" niste oka sklopili i kako vas svaka kost na telu boli od kreveta i kaučeva u fazi raspada.
Nije slučajno što je ova vila do pre neku godinu bila u ponudi na Booking-u, a što je sada tamo više nema. Čim su gosti počeli da ostavljaju loše ocene i to ne bez razloga, vila je sa tog sajta skinuta. Međutim, gazde se nisu setile da skinu nalepnicu sa ulaznih vrata na kojoj je jasno istaknuta davno dobijena sveukupna ocena na Booking-u. Takođe, uz tu nalepnicu stoji i nalepnica kako su sjajno kotirani na sajtu Apartmani, a taj sajt, gle čuda, odavno više ne postoji.
Sama vila je navodno kategorisana sa četiri zvezdice, što je, po mom mišljenju, ili notorna laž ili teška muljačina. Na pošten način, realno sagledano, ova vila ne bi ni u ludilu mogla da dobije više od jedne ili dve zvezdice, a vrlo lako bi mogla da bude i nekategorizovana.
Da ne bude da samo kudim, evo i poneke prednosti: relativna blizina centra (mada kako trenutno u centru ne rade ni prodavnica, ni pekara, ni to nije neka posebna prednost), topla voda koje zaista ima konstantno i dovoljno, koliko-toliko dobar signal bežičnog interneta i veliki izbor Total TV kanala.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ne bih rekao da je slabo posećeno, poprilična je gužva vikendima kada krene snežna idila! Lično obožavam sneg, kao i ostali ukućani. Obzirom na blizinu mesta u obzir dolazi i dnevna vikend varijanta, sanke u gepek i pravac dečije igralište!

 

Dragi forumaši,

Da li slučajno imate iskustva ili informaciju od drugih u vezi apartmana "Snežna Kraljica 14"? 

 

 

divča.PNG

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@suki Bravo! Odličan prikaz Divčibara!:cvetic::rolleyes:

Ovog vikenda na Divčibarama se održavaju Dani gljiva, pa ko voli:)

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav. Zanima me da li se vila Vila nalazi blizu one decije staze? Ili ako imate da preporucite neki bolji smestaj blizu te staze. Isli bismo na sankanje, grudvanje... jos smo mali za skije

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li bi neko mogao da mi preporuci neki smestaj za Novu godinu, decko i ja bismo isli na 4 dana?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

Evo vec pocinju price o sneznoj idili, a ja ceo septembar hocu da podelim utiske o letnjoj, medjutim, ne stigoh. Ali, bolje ikad, nego nikad ;)

...

Ovo je za totalno opustenu varijantu odmora. 

Ja licno cu se rado vratiti opet. Mozda bas zimi :) 

Suki,

Kako ste pronašli taj smeštaj Helena? Da li ste direktno u kontaktu sa vlasnicima rezervisali apartman, studio, ili šta je već, ili preko posrednika (agencija, Booking)?

Sad su staze i vidikovci makar nekako obeleženi. Ranije tih okruglih tabli sa kilometražama nije ni bilo. Najbolje je pouzdati se u one planinarske oznake na drveću i stenama (crveni krug sa belim krugom u sredini).

Radnja u centru, koju ste uslikali, više ne radi, a ni pekara. Koliko sam shvatila, jedina prava prodavnica je ta kod pumpe, tj. jedino ta sada radi. Dobro je opremljena, ali nije svima blizu.

Restoran Drina je bio zatvoren zbog kolektivnog odmora kad smo mi u septembru bili. I to se dešava.

A kompleks sa bazenom se gradi na mestu kampa Breza. Investitori su braća Teodosić:

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2017&mm=06&dd=15&nav_id=1272231

Vi ste imali sreće da je Turistička organizacija makar radila. Ja ih nikad nisam zatekla otvorene.

Izmenjeno (ειρήνη)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Bio je avgust, pa je mozda zato sve radilo. Kao, sezona je :D

Jeste, to je malo taj utisak u odnosu npr. na Zlatibor-ovde imas utisak da rade po potrebi, a na Zlatiboru uvek. Valjda je zato Zlatibor i popularniji, sve ima svoje. Treba jos malo to da dorade sto bi se reklo, ali i da ne preteraju, kao sa Zlatiborom.

Sto se tice smestaja, ja sam ga rezervisala preko Bookinga, ali imaju i sajt http://helenaapartments.rs/. Vlasnik je vrlo ljubazan, mada ga verovatno neces videti, jer ne zivi tu.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Daleko bilo da Divčibare zaliče na Zlatibor. To ne bih volela.

Hvala za odgovor.

Po bontonu foruma, treba li da persiram onima sa kojima komuniciram, ili to ovde nije dobrodošlo? Šta kažete ili kažeš Suki? Vidim da si iskusna i na funkciji.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905040
    Ukupno poruka