dekiluk

Colmar (Kolmar)

36 poruka u ovoj temi

Naleteo sam na relativno jeftin i zanimljiv arnžman od 3 noći polovinom septembra u Colmaru. Ono što sam uspeo da saznam da je to gradić poznat prvevashodno po vinovoj lozi i vinu. Zamolio bih ukoliko je neko bio da napiše par reči puno bi  pomoglo.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Provela sam jedan dan u Kolmaru. Presladak gradic sa interesantnom arhitekturom, odlican i za shopping, ima jedan deo koji se zove mala Venecija sa cvecem, kanalima i lepim restoranima. Obavezno probati njihov alzaski specijalitet flamen kuhen, nesto kao pica, vrlo ukusno i naravno degustirati vino. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Alzas je fantastičan, a Kolmar mu je turističko srediste. Ja sam bio za 1. maj, Miluz-Kolmar-Strazbur, nažalost nisam stavio foto-turu jer je kiša prilično pokvarila slike. Obavezno posetiti obližnji Egishajm, "najlepše selo u Francuskoj", probati vina. Možete i na jednodnevni izlet do Strazbura, samo je voz dosta skup (20€ po pravcu), a Kolmar je ipak lepši.

Ko organizuje aranžman, ako nije tajna, i kako se ide? Mi smo išli u sopstvenoj režiji, WizzAir ume biti baš jeftin do Bazel-Miluza, a i rent-a-kar smo uboli za baš sitne novce.

Izmenjeno (makičak)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pronasla sam aranzman za Kolmar preko agencije,  aranzman je za Novu Godinu ali je u pitanju hotel koji je smesten uz aerodrom, Campanila Hotel a udaljen je od centra nekih 4 km koliko vidim, e sad, da li neko mozda zna, kako funkcionise prevoz u ovom gradicu jer nemam predstavu kako bih od hotela do centra osim taxijem...

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Colmar je magican gradic. Sigurno je lepo za novogodisnje praznike.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Molila bih putnike koji su bili u Colmaru za pomoc.

Planiram krajem maja putovanje u sopstvenoj reziji za manju grupu no, nesto se ne snalazim sa pojasnjenjima u vezi javnog prevoza.Wizz iz Bg. je rani jutarnji let,tako da odlazak i nije problem ali povratak ce verovatno biti, obzirom da se rano polece a javni prevoz ne funkcionise.Pretpostavljam da cemo morati da spavamo u blizini aerodroma,odakle bi stigli do 07h na aerodrom.

Pitanje je da li uopste koristiti bus|voz ili uzeti rent a car?

Ostajemo 6 dana,tako da ako imate i neke predloge izuzev  male Venecije i samog mesta Colmar,dobrodosli.

Srdacan pozdrav :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U Kolmaru smo bili samo jedno prepodne, dosli smo vozom iz Selestata gde nam zive prijatelji. Gradic je prelep!
Ne mogu vam pomoci i dati neke informacije oko prevoza ili rent a cara.
Moja preporuka je da posetite rodnu kucu i muzej skulptora Frederika Bartoldija, autora Kipa slobode u Njujorku. Mislim da je ulaz za odrasle, bar 2012. god kad smo mi bili, bio oko 4-5e, sad ne znam koliko je.
Ponesite, ukoliko imate, bar 2-3 memorijske kartice za foto apart ili telefon. Ima sta da se slika jer je gradic kao iz bajke. Nazalost, ja sam svoje fotografije sa foto aparata slucajno obrisala... 

Izmenjeno (Dusica Vasilevska)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dusice,najlepse hvala na informaciji.Ukoliko putovanje ostvarim prosledicu vam fotografije.

Sve sam vec osmislila izuzev kako da se naudobnije prevezemo,no nadam se da cu  i to resiti.

Pozzz 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ostavio sam pre neki dan dosta informacija na susednoj temi ("Bazel-Miluz-Kolmar"), kako je niste videli?

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala Makicak,

u medjuvremenu sam bas bila vredna pa sam nasla sve u vezi prevoza:sto voz,sto rent a car + povoljne Wizz karte... Treba  iskoristiti dok i ovaj let  ne ukinu kao sto su vec neke.

pozzz :cvetic: 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mene je Kolmar oduševio!

Toliko je slikovit i toliko prijatan za šetnju.

Ja sam mislio da je grad manji - nešto poput Ansija ( Annecy) ali sam se prevario. Veći je. Ima više stvari za videti i zaista je prelep. Imaju čak i FNAC !!! :) Mojoj sreći nije bilo kraja kada ga našao i još album Lane Del Rej na sniženju za 7 evra ( regularna 23 evra) ! Jeeee !

Svakako preporučujem da iskoristite jeftine wizzair karte iz Niša ( i/ili Beograda) do aerodroma Bazel/Muluz i da posetite ovaj grad ( uz Strazbur).

Voz karta Bazel - Kolmar je 16 švajcarskih franaka. 12 evra je Kolmar - Strazbur. Nije bilo kontrole u vozu.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dajte neku preporuku-smernicu za smestaj u Kolmaru ili Strazburu . Phillipe da li si rezervisao preko airbnb? Jedino preko njih nalazim podnosljive cene , ali ne znam da li je to za jedan "par u najboljim godinama " :) Za mladje izgleda da jeste .

Jos jedno pitanjce  da li je bolje leteti za Baden Baden pa spavati u Strazburu , ili leteti za Bazel i spavati u Kolmaru ? U pitanju su 3-4 nocenja , zavisi sta se uklopi nocas na Wizz-u :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pogledaj sajt WIMDU .

Baden baden je od Strazbura oko 50 km.Povratna vozna karta za dvoje je 75 evra. Ja se zanimam za  isto i ispada da za dvoje jedno cetri nocenja ne moze da bude manje od 180 evra. To je za nase pojmove zaista skupo.

Izmenjeno (Mamaia)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da, ja sam preko airbnb-a rezervisao jer i za mene su cene bile visoke. A što se tiče godina, pa ... ne znam šta da Vam kažem. Ako niste navikli na takvu vrstu smeštaja, onda bolje tražite smeštaj u okolnim manjim gradovima odakle možete vozom da dođete do Strazbura ili Kolmara. 

75 evra je mnogo! Ja sam busem išao za 15 evra Strazbur - Baden Baden aerodrom. 10 evra do Karlsruha i onda 5 evra do aerodroma. Dakle, 30 evra ...bolje nego voz.

Ja bih Vam predložio kao što ja uradio. Sletite u Bazel, tu prenoćite, pa idete za Kolmar, pa Strazbur i onda Baden. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27028
    Ukupno tema
    906110
    Ukupno poruka