Putovanja.info

Plaze i more

78 poruka u ovoj temi

Meni najvise prija te male ali i velike plaze u neka uvala do koje se malo teze stize i nema puno guzve... Uzmem ranac, klopa i fotoaparat i uzivam u ambijentu sa voljenom osobom :)

Tipican primer je bio leto 2010 kad sam bio u Makarskoj i iznajmio camac i ukotvio u jedna mala uvala na Ostrvo Brac onako sam na plazi...isto dobra avantura bilo je na ostrvo Mamula na izlaz od Boka kotorski zaliv :) Predivno :)

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nije najlepsa ali je zanimljiva :klap:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Definitivno kamenasta kao u Becicima :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pescana, sa providnim tirkizno-plavo-zelenim morem. Naravno, taj miris Jadrana dolazi iz glave, od kako sam se rodila pa do svoje osamnaeste godine isla sam na Jadran, od Dubrovnika do severa Istre. Kada sam, sa 18 godina, prvi put otisla u Grcku, za mene se zavrsio Jadran, iako se rat jos nije ni naslucivao. Jadran, kao i ceo Mediteran ima salinitet od, 3,6 do 3,8%. Kad bi miris zavisio od toga, najlepse bi mirisalo Mrtvo more. Takodje, grcke borove sume nisu nista manje mirisljave od jadranskih. Ili korzikanskih. Ili...Budimo objektivni.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

po meni ostrvo Tasos ima najlepse plaze i najlepsi miris mora.

Citam ovaj post i siguran sam da i moja supruga misli isto...a ja samo mogu da se pridruzim !!
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Od onoga sto sam ja videla u CG , najlepsa plaza je Ada bojana,more fantasticno , tu je i recica Bojana,,nudisticki kamp. opustencija jedna. U Rumuniji je Mamaja letovaliste sa izuzetnom plazom, predivan pesak. Ono sto sam ja stvarno volela je to sto su imali sve moguce sadrzaje na plazi, svi sportovi, kule od peska, golf, tobogani u pesku, u moru, neko lekovito blato.

E sad Crno more bas i ne tako lepo. prvo ogromni talasi, plicak po 100metara, ne mozes da se kupas na miru, iscrpi te borba sa talasima.

U Grckoj mi se skoro svako mesto gde sam bila dopalo,jedino meduze oko Paralije i Platamona ne, ne... A Nei pori ima super plazu. I Polihrono.Nemam zivaca da prelazim kilometre da bih otisla na ne znam kakvu plazu. Probala sam ja sve to naravno, ali kad pogledas za nekih 10 dana odmora nije neophodno sve vreme vuci i voziti i tegliti sve i svasta , jer to zamori, a nije poenta odmora.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pescane plaze, da nisu velike, bez lezaljki i sa sto manje ljudi...da imaju pogled na neko ostrvce...

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pescana plaza, dugacka i siroka, sa malo ljudi, ''stakleno'' more sa velikim skoljkama.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

. Naravno, taj miris Jadrana dolazi iz glave, od kako sam se rodila pa do svoje osamnaeste godine isla sam na Jadran, od Dubrovnika do severa Istre. Kada sam, sa 18 godina, prvi put otisla u Grcku, za mene se zavrsio Jadran, iako se rat jos nije ni naslucivao. Jadran, kao i ceo Mediteran ima salinitet od, 3,6 do 3,8%. Kad bi miris zavisio od toga, najlepse bi mirisalo Mrtvo more. Takodje, grcke borove sume nisu nista manje mirisljave od jadranskih. Ili korzikanskih. Ili...Budimo objektivni.

Ne mozes nam nmi ti, niti bilo ko drugi reci da li mi osecamo ili ne osecamo poseban miris Jadrana. Ja u Dubrovniku osetim miris i kada nisma na palzi, kada smao gledam u more, a na Jonskom i Eg.moru miris osetim samo tamo gde nisu plaze, odnosno gde i nema bas ljudi. Ostale destinacije ni ne spominjem.

Moja plaza treba da bude manja i do nje treba da vodi normalan put, nikakve vratolomije.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Slažem se i za plažu i za Dalmaciju(tamo sam bila i kao dete i kao odrasla)

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bila sam i ja. Svako leto do moje dvadesete hrvatski kamenjar i cuvena borovina. Ali otkako sam omirisala Grcku, vise se na Hrvatsku ne osvrcem...ni u snovima ni na javi.  Jamas!

Izmenjeno (rakel)
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Meni je recimo Krf nešto između Dalmacije i Egeja...tamo bih mogla i da živim.

Nista si ne znas ... ? 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

"Čak i kroz morsku vodu oko Kefalonije bolje se vidi nego kroz vazduh na drugim mestima..." 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27028
    Ukupno tema
    906110
    Ukupno poruka