daliborg

Andaluzija u samostalnoj režiji, praktični saveti

37 poruka u ovoj temi

  Dugo vremena sam planirao put u Andaluziju i jako puno mi je vremena trebalo da iskopam sve potrebne informacije, tako da mi je ideja da opišem svoje putovanje sa praktične strane, da neko drugi može na jednom mestu da nađe sve potrebne informacije. Neće biti puno opisa lepota  Andaluzije(ali ne zato što ih nema , naprotiv ), to je dosta forumaša već uradilo, već praktični saveti.

  Najpre , zašto nismo išli preko agencije?Prvo, jako nam je teško bilo da nas dvoje uskladimo slobodne dane , a tek da uskladimo sa agencijskim terminima je bilo nemoguće. Drugo, većina agencija varijantu sa 5 noćenja nudi sa najnižom cenom od 700 evra + aerodromske takse(minimum 150 ). Znači, najeftinija varijanta za dve osobe preko agencija je 1700 evra, a mi smo našu varijantu skockali na oko 1100 evra.

Prvenstveno smo želeli da vidimo Granadu i Sevilju i još nešto ako možemo, tako da smo ovako skockali naš put :

1) 18. jun  8:00 h, Beograd - 13:00 h Budimpešta , minibus Gea tursa - 50 evra

2)18. jun  15:05 Budimpešta - 18:40 Malaga, Wizz air 249 evra + 15 evra za prtljag

Smeštaj u hotelu u Malagi oko 19:30 , zujanje po starom gradu do ponoći (za one koji ne znaju tamo mrak pada oko 10:30) i 1. noćenje.Sutradan doručak  i odjavljivanje.

3) 19.jun 13:00 Malaga - 14:50 Granada, autobus 23 evra

slede dva noćenja u Granadi

4)21. jun 12:00 Granada - 15:00 Sevilja, autobus 59 evra (autobus u ovom terminu je bio najskuplji, bilo je nekih termina i za 45 evra )

slede dva noćenja u Sevilji

5) 23 jun 09:10 Sevilja - 10:40 Barselona ; 18:40 Barselona - 21:10 Beograd, Vueling 330 evra+ 25 evra za odabir mesta

(Ovaj let je bio iznudjena varijanta, najpre smo hteli let iz Sevilje u 15:45, ali dan pre nego što ćemo uplatiti karte taj let je sa 330 poskupeo na 510 evra, tako da smo uzeli let u 9:10 i veliku pauzu u Barseloni iskoristili da odemo i do grada, vidimo nešto i od Barse) 

Ukupno za prevoz 751 evro.

Sve hotele smo bukirali preko Bookinga, uglavnom su bili manji butik hoteli uglavnom sa 3*, i ukupno nas je koštao 370 evra

Ukupno : Prevoz+smeštaj =1121 evro

 

Ostale detalje za dan-dva. Pozdrav svima

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Idem sa zenom u februaru u Andaluziju. Ideja je da budemo 2 nocenja u Malagi, 2 u Granadi i 5 u Sevilji, od 16 do 25 februara. Po sajtu accuweather trebalo  bi da bude oko 18-19 stepeni u tom periodu. Kakve su sanse za kisu u februaru?

 

Uzeli smo avion Nis - Dortmund 16.2. istog dana Ryanair iz Dortmunda do Malagde gde stizemo oko 22:30. Onda dva nocenja u Malgi, tj dan i po posto cemo drugog dana krenuti vozom za Granadu. Tamo opet 2 nocenja sa obilaskom grada, naravno. Posle toga vozom za Sevilju gde cemo biti 5 noci. Iz Sevilje je planiran izlet sigurno za Kordobu, verovatno za Kadiz i mozda Rondu ako bude vremena.

Povratak Ryairom jutarnji let za Baden Baden i onda vecernji let za Beograd.

Cena avio karata za dvoje sa 20 kg prtljaga je ukupno 285 evra.

 

Sad mi treba savet sta videti, da li da idem na sve te izlete (Sevilja, Malaga, Granada, Kordoba su pod obavezno, za ostale predloge sam otvoren)

Smestaj jos nisam jurio, ali verovatno ce u Granadi biti airbnb, a u ostalim gradovima Booking ili neki slican sajt za hotele.

 

Svaki savet za obislaske i izlete je dobro dosao.

 

Hvala

Izmenjeno (Milosh)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Temperatura će biti sigurno ok, kisa je naravno moguća u svako vreme i na svakom mestu u Evropi, nadam se da ce Vas to zaobići kad budete bili u Andaluziji.

Od izleta ja Rondu ne bih nikako propustio, za nju je dovoljno izdvojiti maximalno jedan dan ili eventualno jedno prepodne ili popodne. Sa tim da bih je posetio iz Malage a ne iz Sevilje, jer je tako blize, jeftinije a i ima vise opcija javnog prevoza. To bi znacilo da bih promenio malo i plan, tj 3 dana bih bio Malagi (1 dan ili 1/2 dana Ronda), 2 u Granadi i 4 u Sevilji.

Kordobu naravno ne izostaviti i za nju računaj jedan pun dan, bolja opcija je onako kako si planirao da se poseti iz Sevilje a ne iz nekog drugog grada.

Kadiz je interesantan mali gradić, dovoljno je par sati da se obiđe ono najvažnije, da ides u letnjem periodu savetovao bih da ga obavezno posetis i eventualno da se brćneš u Atlantiku. Posto ides u zimskom periodu ja bih ga izostavio iz plana jer onda skraćujes sebi vreme i za Sevilju za koju mislim da je potrebno minimalno barem puna dva dana da se vidi ono najvažnije. To je samo moje mišljenje, kako god izaberes sto se tiče Kadiza mislim da neces pogresiti, na slatkim si mukama :-)     

S obzirom da si tamo "samo" 9 dana neki drugi izlet pored ovih sto si pomenuo ne bih ni razmatrao.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Milosh,dobrodošao na aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu,objasnio si forumašima odakle su najbolje konekcije ka Pirinejskom poluostrvu,tj. Andaluziji u konkretnom slučaju.  :zaljubiska: Koliko si platio Niš-Dortmund Wizz air-om?Za Ryanair ne sumnjam da je izuzetno povoljna cena.Iznenadio si i mene tom rutom,ali je logično da nisi odabrao Bergamo jer se iz Niša ide utorkom i subotom a tim danima nema letova iz Bergama do Malage,a nema ni sledeći dan pa bi se moralo ostajati dva dana u Lombardiji.

Hiperion,hvala na izuzetno korisnim informacijama o Andaluziji jer se ova oblast nalazi i na mojoj must see listi.Ekspert si za Španiju definitivno,nema šta.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nis  - Dortmund 10.000 dinara - Wizz 16.2 krece se iz Nisa 11:35

Dortmund - Malaga 75e - Ryanair 16.2. stize se u Dortmund u  14h, za Malagu se krece u 19:15 i  stize se u 22:30

Sevilja - Baden Baden/Krarlsrue - 63e Ryanar  krece se ujutro u 7 i stize u 9:35

Karlsrue - Beograd 53e - Wizzair krece se u 20:05 i stize se u Bg u 22h

Cene su za 2 osobe sa jednim koferom 20kg!

 

Gledao sam i preko Bergama, ali osim spavanja, smetalo mi je sto bih izgubio i dan u putu... al dobro... ja sam malo zatucan sto se tice organizacije, sve mora po mome :D

 

Vec sam uplatio 5 dana hotel u Sevilji, ostaju mi 4 noci da rasporedim :D 

Bice 2 u Malagi i 2 u Granadi.

Hvala za savet za Rondu i Kadiz, ideja je bila da iz Kadiza svratimo i do Hereza.

 

Iznenadila me je cena hotela, iole pristojan na pristojnom mestu sa doruckom ne moze ispod 90e. dnevno.Ali dobro, niko i nije rekao da ce biti jeftino

 

Posto cu imati dzabe karte za voz, tu cu ustedeti dosta, tako da opcija sa rentakarom ne dolazi u obzir, nazalost. S tim sto cu do Granade morati busom, posto je bolja veza nego vozom.

 

P.S. Aerodrom BadenBaden je odlican za obilazak Francuske... za tih 9h mozda se odvazim da odem sa zenom u Strazbur :D

 

Sve najbolje u 2018 godini

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Biće vam lepo,nadam se nekom opširnom izveštaju kada se vratite jer ću možda i ja uskoro tamo,nadam se.Do sada sam slabo koristio vozove na zapadu,ako vaša iskustva budu dobra onda bih i ja mogao probati da tako obiđem tih nekoliko većih gradova u Andaluziji,eventualno negde i busem pošto kažeš da je bolja veza.U Madridu u centru postoji jedan objekat koji je andaluzijski i cena ulaska je visoka,prošao sam samo pored i nisam saznao šta je tačno u pitanju,ali ostavlja snažan utisak.Loša strana obilazaka nekoliko gradova u nizu je što ponekad poželim da negde ostanem duže a vreme je isteklo,ali mora se tako da bi se obišlo više mesta,ipak uz neku dozu balansa da to ne preraste u jurnjavu.

Pomerili su za 3 sata let ka Bergamu iz Niša i to stvara komplikacije kod konekcija,pre je bilo zgodnije jer se sleti oko 16h,mora se noćiti u Lombardiji.Nadam se da će u narednom periodu taj let biti ranije,prilikom neke naredne promene termina.Za Sevilju je povoljnije jer zahteva samo jedno noćenje u Lombardiji.Što se tiče cena hotela,primetio sam da na zapadu dobiješ bukvalno onoliko koliko si platio.Za hotele je potreban ozbiljan novac,mada je tako i kod nas.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Miloshe, pozdrav.

Drago mi je da si odabrao Andaluziju za sljedeće putovanje. Mi smo bili prije dvije godine i bilo je fenomenalano. Uglavnom smo planirali putovanje kao ti, s tim što smo imali u Sevilji 3 noćenja, a u Kordobi jedno. Ono što bih ti preporučio je da obavezno vidiš Rondu i za nju ti je dovoljan jedan dan. Moja ti je preporuka da iz Malage ujutro ideš do Ronde busom (mislim da je karta oko 12e po osobi), a onda popodne iz Ronde vozom do Granade.   

Nije sezona, pa možda neće biti problema oko karata za Alhambru, odnosno Nasridove palate, ali praktičnije ti je da ih kupiš preko interneta, pa ih samo kasnije podigneš na posebnom šalteru ispred Alhambre.

Izmenjeno (libodar)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Šteta za Rondu i Alhambru. Ja sam karte za Alhambru rezervisala tri meseca unapred, baš kad se otvorila prodaja za moj datum i u tom trenutku je polovina već bila prodata. Kao da svi sede pored računara i čekaju početak prodaje :D.

Nadam se da će biti i neka sličica da nam malo osveži sećanja.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Kako ste se prebacivali sa aerodroma u Sevilji do centra grada ili slicno?

I kakve su cene taksija? 

Nosim 2 kofera, plus rucni pa gledam najjednostavnije i pristupacnije resenje za prebacivanje.

Takodje me zanima i ako je neko rentirao automobil, kakve su cene i slicno.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Zdravo, planiram odmor u Andaluziju krajem mesec Maj :)  idemo nas dvoje , bicemo smesteni u Malaga i Sevilja pa me interesuje vase iskustvo oko prevoz do Ronda, Cordoba, Cadiz i Granada . sta je isplatlivije da iznajmimo auto ili da idemo avtobusom /voz ? Pozdrav iz Makedonije :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav!

Pre par godina kada smo mi letovali i boravili u Andaluziji supruga i ja smo koristili iskljucivo javni prevoz. Za Cadiz i Cordobu savetujem posetiti iz Sevilje postoje vozovi i busevi vrlo cesto i cene su dosta povoljne, pogledaj na alsinom sajtu za bus ili renfe za voz.  Rondu i Granadu lakse, povoljnije i brze je javnim prevozom posetiti iz Malage.

Sta je isplativije, bolje, povoljnije ili komotnije to je ovde na forumu cesta dilema i jedna i druga opcija imaju svoje pluseve i minuseve. Negde na forumu u temi Andaluzija imas moj opis putovanja iz 2016 sa detaljnim podacima vezanim za javni prevoz, tadasnje cene, udaljenost stanica od centra itd.  

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam za iznajmljivanje kola narocito u maju jer se moze naci po veoma povoljnoj cijeni a kad covjek ima auto onda je mnogo efikasnij,ne gubi mnogo vremena a komocija je neopisiva plus kad stavi na papir ja mislim i da se isplati vise.

Da ne govorim o dodatnim prednostima tipa sto se moze uzeti smjestaj izvan centra sto znacajno obara cijenu a povecava komfor :) a i obilazak malih mjesta tipa bijelih sela i raznih Mijasa i Setenila  je automobilom poezija a javnim prevozom bas i nije.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Do Cordobe iz Sevilje mozete sa autobusom kompanije Alsa, oko 5,5e je cena karte. Voz je mnogo skuplji

Do Cadiza isto iz Sevilje je voz oko 15e, ja sam isao preko blablacar za duplo manje para.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Blablacar je isti ovaj koji imamo u Srbiji?

Trenutno se moze iznajmiti auto za 220e za 10 dana. ako putuje dvoje i ako se uracuna sav prevoz mislim da auto ne izadje toliko skuplje, a da je ipak udobnije.

 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905037
    Ukupno poruka