Jbyn4e

PALIO

21 poruka u ovoj temi

Ove godine rešio sam da idemo u neko mesto zapadno od Kavale... na kraju završićemo u Palio Apartments, a prikupljeni smeštaj delim sa vama u excel fajlu.

Cene za jul i avgust su pitane za dve porodice  za boravak u drugoj polovini jula. Pitao sam u februaru. Gde je prazno, nisam dobio odgovor, ili sam ih našao kasnije a nisam kontaktirao. Potencijalno najbolja ponuda bila je Patriko haus u Nea Peramosu, kao i Palio Apartments.

Cene za 16-29 avgust su pitane samo za nekoliko apartmana/studija, i za jednu porodicu, pre oko nedelju dana. I na kraju kaparisani Palio Apartments i zbog cene i zbog dobrog odnosa prema potencijalnom iznajmljivaču :) a pošto nam nije bitno da budemo na samoj plaži, odlučili smo se za njih.

Ako ima nekih pitanja, pitajte. Utiske ću podeliti, nadam se, početkom septembra kad se vratimo ;)

Pozz...

P.S. Slobodno dodajte šta ste vi našli i podelite sa drugima.

smestaj.xls

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Sjajno, Hvala na ovim informacijama. :)

Koliko shvatam ti ovaj smeštaj, Palio Apartments plaćaš samo 30e. To je super cena.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Uplatili smo Tosku, ali planiramo da produžimo boravak na licu mesta u nekom privatnom smeštaju. Da li ima apartmana i soba u ponudi  u nekom od ova 3 mesta iz naslova teme ili oko njih?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@mikap, da, tako je.

@Bea, nemam pojma, znam samo ono sto sam pitao. imate unutra mailove pa saljite... ili kad ste vec tamo, svratite pa pitajte :)

 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ok, hvala :cvetic:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li neko moze da podeli utiske o Palio? 

Da li ovo mesto ima nekih sadrzaja?

Hvala,

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Tamo negde, u septembru, nakon što se vratimo, moći ću :)

 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

У Палиу нема ама баш ништа, чак нема ни гирос да се купи.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Smeštaj "Palio Apartments", http://www.palioapartments.gr/

DO NOT GO THERE  - FOR TRANSLATED ENGLISH VERSION WHY NOT, PLEASE CLICK HERE!

Za one koje mrzi dalje da čitaju - NIKAKO NE IĆI U OVE APARTMANE. Za one radoznalije i veoma strpljivije sledi opis. Potrajalo je dok sam ga napisao iz objektivnih razloga o kojima ćete čitati posle.

Palio Apartments na sajtu izgledaju u najmanju ruku pristojno, teško se sa slika može videti pravo stanje, jer su slike tako slikane da se ne može zaključiti da su loši.

Znali smo da dolazimo u apartman sa dve sobe - jednom spavaćom i jednom dnevnom, kuhinjom i kupatilom. Cena je bila 30 evra po danu, period 16. do 29. avgust 2015. godine. Po dogovoru javili smo se Sotirisu (sotirispol@gmail.com) kad smo došli u Kavalu, i saznali da treba da ga sačekamo kod "Goody's" restorana. Već to je dovoljno teško pošto smo prvi put u Kavali. Nekako smo pronašli parking preko puta Goody's (na kome se nalazi i Arheološki muzej kao što smo kasnije ustanovili, kao i pijaca subotom - tri u jednom). Sotiris je mladić negde 25-30 god. po mojoj proceni. Došao je sa devojkom koja je vozila i pratili smo ih do Palia.

Na krivini posle ulaska u Palio skreće se pod oštrim uglom uskim prolazom do "parkinga" na kojem se jedva može okrenuti, a parkirano je nas 4 kola. Od toga jedna iz Niša, od porodice u apartmanima pored nas. Ulazimo u apartman na prvom spratu, i Sotiris objašnjava gde je šta, kao i kako se bojler uključuje na 10 min i on se ugreje (stvarno je tako), traži da platimo i traži pasoše da upiše priznanicu. Naivno, plaćam pun iznos odmah (prvi i poslednji put to radim). Dok on upisuje priznanicu, dete cupka okolo i zapitkuje, žena proverava peškire i posteljinu. Primećuje da smo dobili 3 peškira ukupno, od toga 2 za ruke i jedan veći, pa Sotirisu kažemo da nam donese još peškira jer je to malo. Obećava da će doneti ujutro i odlazi. Naravno da sutra nije došao, a ja nisam imao živaca da trošim mobilni na to jer smo poneli malo više peškira. Kada je otišla porodica iz Niša, 10 dana kasnije, svratio je do našeg apartmana sa tim nedostajućim peškirima, doneo je još jedan za ruke i jedan veliki peškir. Posteljinu nije doneo, i naravno nije se ponovo pojavio za vreme našeg boravka.

Dakle da sumiram oko pešlira i posteljine: NEMA zamene posteljine pa izrazito moraš da paziš da uneseš što manje peska u apartman. Posteljine ima taman dovoljno za nas troje. Peškira NEMA dovoljno, niti se menjaju ikako za 13 noći koliko smo tamo bili.

Supruga mi saopštava da da je znala da je kupatilo tako malo da nikad ne bi pristala da bude u tom apartmanu. Sa slike deluje da se deo za tuširanje ne vidi na slici, a u stvari, slika je celo kupatilo - kod vrata je zavesa kojom pokrijete vrata, a tuš je iza vrata a pre wc šolje. Tu je i lavabo, tako da prostora ni za jednog maltene nema, a kamoli da stanu supruga i dete da se okupaju zajedno.

No, to nije najveći šok oko kupatila, jer naknadno ustanovljavamo da:
- ručke tuša nisu očišćene od kamenca ne zna se od kad
- u uglovima kupatila nahvatala se buđ, niko to ne čisti
- wc daska je očišćena ovlaš odozgo, ali kad se podigne, kao da nije čišćena nikad.
- na zavesi za tuširanje ima buđi u donjem delu
- topla voda na lavabo-u ne funkcioniše, a ventili su toliko zapekli da nisam smeo da probam jače da ih otvorim da ne bi imali poplavu.
- držač wc papira nije ispravan pa se mora koristiti gornji deo vodokotlića.
- u kupatilo su ugurane i stvari za čišćenje (moćo, metla, đubrovnik, nekakav lavor i nekakv stolica bez naslona) što se na slikama ne vidi a zauzima prostor.

Ovo je to kupatilo, kad se bolje pogleda na slici vidi se crno dole, ali nisam stvarno pretpostavio da bi to mogla biti buđ, slika:
http://www.palioapartments.gr/images/photos/bathroom_m.jpgbathroom_m.jpg

Dalje odlazimo u kuhinju da pogledamo šta sve ima. Nailazimo na prljav radni deo oko sudopere i prljavu sudoperu. Supruga iskusno nosi mali CIF sa sobom na svako letovanje i upotrebljava ga po potrebi, uglavnom ga vraćamo kući skoro punog.

Puštamo toplu vodu u kuhinji i ustanovljavamo da ne radi! Pogledam dole ispod sudopere,kad topla voda nije nigde prikačena, a nema ni kuhinjskog bojlera! Supruga uzima CIF i pere hladnom vodom sudoperu i sušeći deo. Pogledamo metalni deo za sušenje tanjira i ustanovljavamo da je na više mesta zarđao! Idemo dalje...

Tanjira i pribora ima dosta, ali se na svakom vidi da je prljav, nije opran ko zna od kad. Sada smo već isfrustrirani i razočarani. Otvaramo dalje ispod suodpere, nalazimo nekoliko šerpi, neke od njih neupotrebljive od starosti ili koliko su prljave. Nalazimo jednu upotrebljivu ukljulčujemo šporet sa rernicom i ustanovljavamo da bar on radi koliko toliko i kuvamo vodu u šerpi kako bismo oprali tanjire i pribor, kojih ima dosta ali štrokavih. Odvojili smo koliko nam treba i to oprali i dezinfikovali provrilom vodom..

Dalje, otvaramo deo gde stoje čaše i šolje i brzo ga zatvaramo, jer bazdi nemoguće. Tu se unutra nahvatalo buđi u velikoj količini. Uzimamo čaša i šolja koliko nam treba od onih koje su najpristojnije delovale i i njih pere supruga. Sada se već nerviramo što smo sve platili, i došli u situaciju da ne možemo da tražimo novi smeštaj, ili barem da nismo sigurni da ćemo imati dovoljno para da bacimo 360 evra koje smo već dali.

Otvaramo frižider i ustanovljavamo da je i on relativno prljav, ali da nije katastrofa iznutra. Ali zato spolja, tj. odozgo, braon je boje. Supruga uzima CIF sa zagrejanom vodom i vraća mu belu boju, kao i oko ručke za otvaranje.

Ustanovljavamo da ima i toster koji je zapekao od štroke kao i neki aparati koje nismo želeli ni da dodirnemo.

Deo kuhinje (ne vidi se deo koji bazdi i koji je sa desne strane slike) je na slici
http://www.palioapartments.gr/images/photos/kitchen_m.jpgkitchen_m.jpg

Ostavljamo kuhinju i krećemo se ka terasi. Pomeramo zavesu i podižemo roletne, i tu primećujemo da je zavesa oprana nikad, kao i da ima crnih fleka. Zanemarujemo taj "detalj" i odlazimo da se smirimo na terasi.

Terasa jeste prostrana i na njoj zatičemo, pogađate, štrokavi sto sa četiri štrokave stolice, koje smo, opet, morali da operemo da bismo ih koristili. Tražimo štrik za sušenje veša na terasi - nema ga. Pogledamo na drugoj terasi (maloj) do koje se dolazi kroz smrdljivu kuhinju, nema ni tamo. Tako da smo ga nabavili prilikom prve posete prodavnici. Takođe ustavnovljavamo da nemamo ni komarnike, pa je upotreba raida neophodna barem noću, kao i da spustite roletne. Srećom, vrata od terase mogu da stoje i na "kip", tj otvorena nagore. Terasa ima i tendu pa je to pozitivni deo u ovim apartmanima, a apartman u kom su bile Nišlije imao je tende i sa strane (ujutro je sunce sa strane, pa ova velika tenda ne pomaže). Terasa je okrenuta na jug ka malo jugoistoku.

Vraćamo se u dnevnu sobu, i dete kao dete, htede da uključi TV, kad ono - TV uključen u struju ali ne radi. Pošto nam to ne treba, ne uzbuđujemo se oko toga, već proveravamo klimu. Klima, za divno čudo, radi. Nismo proveravali kakvi su filteri. Klima je postavljena tako da hladi samo dnevnu sobu, ali do ostalih ne dopire. Srećom, nije nam ni ona puno trebala, recimo da smo je koristili 3 do 5 dana od 13.

Ovo je deo dnevne sobe,mada je pomeren tv drugačije sad, slika:
livingroom_m.jpg

Kreveti u apartmanu su solidni, pomalo krče ali ne previše. U dnevnoj sobi je krevet koji se izvlači ispod gornjeg kreveta, pa kao ima 4 kreveta ukupno. Ormar ima vešalice i kao dve fiokice naknadno uglavljene u stočić u ormanu. Pošto je i to bilo sumnjive čistoće, ni to nismo koristili. Postoji i gornji deo ormara ali ni njega nismo koristili. To je na slici
bedrooms1_m.jpg

Interneta naravno nema, ali to smo znali i kad smo rezervisali.

Porodica iz Niša koja je bila u apartmanu pored rekla nam je da nekih od ovih nedostataka nije bilo prošle godine (recimo da je barem bilo tople vode i bojlera u kuhinji i da je bilo dosta čistije) i da ne znaju šta se desilo od tad. Meni deluje da je bilo loše i prošle godine, a da je ove posebno katastrofa.

Osvrnuću se još na prilaz apartmanima, i onda ću pokušati da zaboravim da smo uopšte bili u njima i neću ih više pominjati. Prilaz sa puta je katastrofa, a to se ne vidi na slikama. Prvo morate kolima dobro da zaokrenete na desno kako ne biste pogodili podignuti ivičnjak i ogradu sa leve strane, a onda brzo nakon toga da se vraćate na levo kako ne biste pogodili terasu apartmana zgrade ispred. Takođe, ta zgrada ispred jedo pola okrečena, a izgleda stanar na drugom spratu nije hteo da učestvuje u plaćanju, pa je sredina oronula i ostala neokrečena i nesređena. Kad prođete tu zgradu dolazite do "parkinga" koji je u travi, jedva stane 3-4 kola, i kad izlazite morate da dobro pazite kako ćete da se okrenete, dalje da ne potrefite sa desne strane metalnu ogradu a sa leve strane terasu zgrade. Dalje se spuštate ka putu, izbegavate ivičnjak sa desne strane i terasu sa leve strane, dolazite do krivine, imate dva ogledala na kojima ne vidite da li nailazi neko jer su postavljenje za one na putu, i skrećete desno pažljivo osluškujući da li nailaze kola. Skretanje levo bi bilo ravno samoubistvu jer se kola pojavljuju naglo iz krivine, a imao sam 2 situacije pri skretanju desno na put da umalo nije bilo sudara i vrlo je nezgodno i izaći i ući sa tog "parkinga", a nema nigde gde bi u blizini moglo da se parkira jer su stubići na trotoaru.

Ovi apartmani mogli bi biti dosta bolji kada bi se uklonili problemi, ali i pored toga bi bili prilično neupotrebljivi zbog jako malog kupatila i nezgodnog prilaza istim.

Verovatno sam još ponešto i zaboravio da napomenem, ali suština je tu. Prilažem i slike koje sam ja slikao da vam dočaram "gostoljubivost" ovih apartmana.

Evo i mojih slika:

IMG_20150829_081740.thumb.jpg.57e2eeadc7IMG_20150829_081746.thumb.jpg.1f2e946daaIMG_20150829_081926.thumb.jpg.ef4d85268bIMG_20150829_081521.thumb.jpg.45d76d119eIMG_20150829_081524.thumb.jpg.7e8c914e26IMG_20150829_081535.thumb.jpg.aac717d2fbIMG_20150829_081558.thumb.jpg.ae8c4265bdIMG_20150829_081617.thumb.jpg.832f47087cIMG_20150829_081651.thumb.jpg.a4070e068eIMG_20150829_081713.thumb.jpg.bd26b5a729IMG_20150829_081720.thumb.jpg.4aae375fd3

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Žao mi je što vam se tako nešto desilo (može svakom!), ali moram da kažem -  bez namere da započinjem raspravu - nije mi jasno šta ste očekivali za 30 evra po danu u drugoj polovini avgusta. 

Evo, iz mog ogromnog inbox-a, neke cene... U istom avgustovskom terminu, kuća Katarina u Nea Iraklitsi, apartman sa dve prostorije u drugoj ulici od mora, 70 evra. Dvosoban apartman Luka u Paliu (ne ove, nego prošle godine) 50-55 evra. Dalje, širom Grčke...ovog avgusta, Na Krfu, u Dasiji, 600 metara od mora minijaturni trokrevetni studio 55 evra. Takođe na Krfu, uz plažu u Benitsesu, 70 evra trokrevetna minijatura. Na Halkidikiju najniža cena koju sam dobila je 40 evra za dve prostrije uz more, ali bez usluge spremanja, pa sam čistiš. Itd.                                     Stvar je vrlo prosta, šta je stvarno dobro, uglavnom i košta. Mnogo više od 30 evra dnevno u avgustu. Za te pare, nedostatak držača za toalet-papir i buđ u kupatilu takoreći se podrazumevaju. Ne kažem da je baš uvek tako, nekome se možda i posreći...ali to je ređi slučaj.

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Za vrlo malo više para, tipa 33 do 35 evra, pa i 40 evra, a nekih godina i manje (primer ispod) bili smo prethodnih godina i u avgustu u sezoni i krajem jula u mnogo boljim studijima/apartmanima u kojima nije bilo ni buđi, bilo je tople vode u kuhinji, bio je bolji parking, i pre svega,bilo je očišćeno pre nego što smo ušli u iste. Nećete mi reći valjda da na npr. Zakintosu treba da očekujem za te pare isto kao i ovde? Bili smo pre 2 godine, 12 noćenja 300 evra, i  to preko booking.com koji je uobičajeno skuplji od prepiske sa vlasnicima apartmana:

Elpida Hotel 2 stars
Alykanas, Alikanas, 29100, Greece
€ 300
CHECK-IN 17 JUL 2013
CHECK-OUT 29 JUL 2013

a tu smo imali i bazen, i čišćenje svakodnevno, i toplu vodu u kuhinji, jedino što je to studio a ne apartman.

Ako je stanje katastrofalno, onda očekujem da to i vidim na slikama ili barem saznam kroz komunikaciju, što se nije desilo. Očekivao sam lošiji apartman (lošiji nameštaj, krevet, manje opreme u kuhinji i slično), a ne prljav apartmant i da nemam osnovne potrepštine tipa tople vode u kuhinji .

Nadam se da Vam je jasno da sam za te pare (nije to 10 evra, već 30, a od nekih naših ljudi sam čuo da su iznajmili celu kuću (prizemlje i sprat) za 55 evra u periodu pre nas i da smatraju da je to najbolji smeštaj u kom su bili u Grčkoj do sada)  očekivao barem osnovne stvari - očišćen apartman, toplu vodu, bez buđi.

A sve ponude koje sam imao imate u drugoj temi, ja ostavljam informacije šta sam pitao i za kad, za razliku od mnogih na forumu koji se boje da spomenu šta su pitali i koje odgovore su dobili. Npr. ni Vi niste dosad ostavljali podatke (recimo za Luka rooms, koji je, ako pogledate temu koju sam linkovao iznad, tražio 70 evra za dvosobni apartman) nego tek kad ste pročitali gde smo se mi uvalili (izvinjavam se unapred ako grešim).

 

Izmenjeno (Jbyn4e)
2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Svaka cast sto ste svoje lose iskustvo ovde izneli i upozorili nas. To je, mislim, jedini nacin da saznamo kakvi su smestaji. Tesko da ce vlasnici apartmana u prepisci i na slikama posebno da nas upozoravaju sta ne valja, uvek su fotke najlepse, higijena za 5 i sl., a mi mozemo da verujemo a i ne moramo...Uz to, ako ste primetili, cene su skocile i ono sto je bilo prosle godine vise ne vazi...a ko je i koliko ostavljao podatke o smestajima ovde na forumu, lako se da procitati.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Posle pet godina pauze sto se tice letovanja u Grckoj i vec dvogodisnjeg odugovlacenja sa zamenskim vaucerom, uzi izbor nam je Palio. Rezervisai smo preko bookinga, imamo mogucnost besplatnog otkazivanja do juna... Interesuju nas vasa iskustva, malo se i odavno pisalo o ovoj destinaciji. Znamo samo toliko da je blizu Kavala koju smo videli jedno prepodne cekajuci tri sata trajekt za Tasos ali i to je bilo davno, jos 2013. godine.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Upravo sinoć smo uplatili Palio preko AirBnB za period 1.-10. juli. . Mogućnost besplatnog otkazivanja je do 30. juna. I nama je ovo prvi put da idemo u ovaj deo Grčke. Čitali smo dosta lepog o tome, posebno na Nikaninom sajtu. Ali bi i mi pozdravili neka lična iskustva. Naša svakako slede. po povratku, a možda čak i sa lica mesta.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@Tibor021 Palio ima lepu plažu, ali je smeštaj uglavnom sa druge strane magistrale pa je povratak sa plaže baš uzbrdo. U blizini je plaža hotela Tosca Bomo i Batis plaža i obe su super. Ali, naravno, najbolja u toj regiji je Amolofi, na nekih 10 km od mesta. Pitajte šta vas još zanima... 

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905037
    Ukupno poruka