srkicom

Amsterdam

182 poruke u ovoj temi

Glavna atrakcija Amsterdama je Red light district i naravno krive kuće na kanalima (svaka beži na svoju stranu) :)))

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pa,sad...Red Light ja i ne bih nazvao atrakcijom

u smislu kojem ja zovem nesto atrakcijom

opet...to je vise atmosfera tamo

a za krive kuce... sad prvi put cujem

Zanimljivo...thanx 4 d tip!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Idem u AMsterdam od 30.aprila i ostajem svega 3 dana...Molila bih nekog da mi kaze najbrzi ( i najjeftiniji :cool: ) nacin da posetim i Brisel iz Amsterdama...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Najjeftiniji način je autobusima Eurolines, ali vožnja traje nekih tri, tri i po sata u jednom pravcu. Pogledao sam cene trenutno se cene povratne karte od Amsterdama do Brisela kreću oko 29 eur. Pre mesec dana ja sam kupio povratnu Roterdam-Brisel za 14 eur (datum putovanja 24.april).

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala puno! Nadam se da su to cene kad kupujes kartu na licu mesta, nije ni skupo... Cini mi se da sam negde procitala da je karta u jednom smeru oko 40eura, ali valjda brzim vozom kad se ide..Ovo mi deluje sasvim pristojna cena ;)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ovo su cene sa njihovog sajta, ne znam koja je cena kada se karte kupuju na šalteru. Ono što je bitno Eurolines ima često neke promocije, a ako se karte kupuju par meseci unapred, dosta su povoljnije od regularnih cena. Tako npr. povratna karta do Pariza od Roterdama ili Haga (mislim da je cena bila ista i od Amsterdama) pre mesec-dva za period koji sam ja gledao ( 20.april) mogla da se nađe za 28 eur. E sad taj put traje oko 7 časova što nije zanemarljivo, ali od toga ne nema povoljnije.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@ tristan1, jel bi mogao da mi posaljes taj link eurolinesa, ne snalazim se bas najbolje...hvala za info :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Molim vas za malu pomoc oko npr. trodnevnih karata za prevoz.

Gledali smo, da postoji vise vrsta tih karata, te GVB, EBS, connexxion... pa nas interesuje, da li postoji objedinjena karta za sve delove grada... krug od aerodroma pa do centra... i da li u svaki prevoz (naravno: bus, tramvaj, metro), bez obzira koji broj on bio, mozes da se vozis sa tim kartama... ???

Hvalaaa

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@ tristan1, jel bi mogao da mi posaljes taj link eurolinesa, ne snalazim se bas najbolje...hvala za info :)

eurolines

ako je potrebna pomoć, pitaj :)

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Molim vas za malu pomoc oko npr. trodnevnih karata za prevoz.

Gledali smo, da postoji vise vrsta tih karata, te GVB, EBS, connexxion... pa nas interesuje, da li postoji objedinjena karta za sve delove grada... krug od aerodroma pa do centra... i da li u svaki prevoz (naravno: bus, tramvaj, metro), bez obzira koji broj on bio, mozes da se vozis sa tim kartama... ???

Hvalaaa

Koliko ja znam gradski prevoz u Amsterdamu je GVB i na njihovom sajtu imaš 3-dnevnu kartu za prevoz koja važi za sve autobuske i metro linije po gradu. Ona nije previđena za voz (ns.nl), a takođe ne važi ni za prigradski saobraćaj pa samim tim ni za vožnju od i do Schiphola.

Connexxion je kompanija koja koliko ja znam obavlja uglavnom međugradski prevoz i ima posebne karte (pisao sam o tome).

Ako grešim negde neka me neko ispravi.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo, dok su mi jos sveze sve informacije i utisci su jos uskomesani

da kazem nesto o gradu iz koga se danas vratio...

Prvo, na nekoj skali od 1 do 10, gradu bih dao 6+ ili 7

Ne znam, grad kao grad na mene nije ostavio neki utisak... U sustini, nije me odusevio kao Prag svojom arhitekturom ili Berlin svojom atmosferom ili Pariz svojim sharmom ...

Jednostavno, nista meni tamo nije bilo 'wow!'

Nisam nista ocekivao,pa nisam se ni razocarao, ali...

Kao sto sam negde primetio, grad nema neku zaista poznatu 'gradjevinu' po kojoj je odmah propoznatljiv...Ta arhitektura sa kucama uz kanale, i te uske kuce nesto meni nisu nista posebno...Mada, ima nekih koje zaista su 'slatke' :)

Inace, posebno me je iznenadio najveci i najpoznatiji muzej - negativno, jer meni se nisu bas svidela dela holandskih slikara ( a volim umetnost i bavim se slikanjem) i mislim d ami je tih 14 evra koje sam dao najveci promasaj boravka.

Malo je Rembrant sa Jevrejskom Mladom izvadio celu negativnu sliku... OK, muzej se renovira, i najpoznatija dela su na displeju u 14 sala, ali, bas kada su me najbolja dela 'smorila' ...

Verujem da nekome drugom bi bilo jos dosadnije

Dok, Van Gogh muzej je F E N O M E N A L A N !!!

Uzivao svaki minut!

Guzve z a ulazak su strasne!Treba Vam 3 sata da udjete!Ako imate srece sat i po...

No,najbolje je da u istoj ulici, u broju 8 kupite kartu za muzej (ista cena) i sutra odmah u 10h dodjete i udjete bez cekanja!

NOTE!!! Ponekad i oni koji vec imaju kartu moraju da cekaju!!!!

Najveci + na mene je ostavio Red Light deo...tj one devojke u izlozima... Znaci... prezgodne i prelepe sve od reda!

Ljudi su vrlo ljubazni svuda... i kad pitao nesto i ovako kad kupovao...

eto, to su neki utisci (prvi)

Ako se neceg setim,dodajem

a da... svi su se zalili kako je Amsterdam preskup

ne znam d ali imam srece ili sta

ja sam bas dosta potrosio na jeftine stvari

i kad se te sve jeftine stvari saberu, odose mi 500 evra za 4 dana!

Ali, npr kupio sako za 10 evra, koji inace kostao 109.99 evra!

Isto bodi majcu za 10 evra koja kostala 79.99!

Tako da... moze se naci jeftino,samo malo vise setajte i ulazite u prodavnice!

Izmenjeno (Phillippe)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kaži mi kakvo je vreme bilo? Gde si to bio u šoping?

A u vezi muzeja imam potpuno drugačije mišljenje za Rijks i Van Gogh, ali svi smo mi različiti :)

(koliko sam razumeo nisu izložena originalna platna nego su predstavljena na displeju, zbog renoviranja muzeja)

Interesuje me jer sam ja planirao ponovo ići u Rijks.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Svakog dana ja padala kisa...da li ceo dan ili samo 20ak minuta, ali ni jedan dan nas nije zaobisla

ali zaista mi nije smetala ni najmanje!

Ne, dela originalna su izlozena

:)

A shoping... nigde posebno...ulazio sam u prodavnice cisto onako dok setao...

a puno puta i kad pocne kisa, pa udjes negde cisto malo da iskuliras kisu, i izadjesh sa nesto evra manje na kartici

:)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kise su ceste u Holandiji, imam rodjake koji se ponekad zale da imaju osecaj vlage u kostimahuh.gif. ali brzo prodju. Holandjani na nju ne obracaju mnogo paznju ne nose kisobrane, (po kojima razlikuju strance ), cesto su u sandalama i bosim nogama i kad nije leto, dok im je nonsalantno prebacena neka kratka kabanica.

Veliki pljusak nas je uhvatio u Utrehtu i sklonili smo se u jedan kafic iz koga smo zapanjeno posmatrali dvoriste u kome je radnik, mrtav hladan po pljusku prevozio kolica sa gradjevinskim materijalmo kao da se nista ne desava. ohmy.gif

Vreme rasprodaja u Holandiji je izuzetna prilika da se dobro obucete pred kraj sezone jer je sve, bez uzuzetka na velikom popustu. Svaki dan lepe nove cene na preostalu robu, pa mi se desavalo da ista stvar ima po nekoliko nalepnica wink.gif. Nisam bila lenja, pa sam redom skidala svih desetak nalepnica, da bi na videla pravu cenu jedne svilene haljine koju sam kupila za 5 eur-a !. Ko ima strpljenja da saceka, jos ako su u pitanju mali brojevi, moze dobro da prodje, naravno pod uslovom da vas nek drugi ne pretekne. wink.gif

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam kupio sako za 10 evra cija je cena inace 109.90 evra!!!!

Znaci, 90% popust!Zadnji primerak i S velicina

sto je meni super bas stojalo

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27028
    Ukupno tema
    906127
    Ukupno poruka