Lale_UE

Prag, Bratislava, Drezden

50 poruka u ovoj temi

http://gdestinacija.com/2010/03/prag-majka-svih-gradova/

dobar putopis o Pragu

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

pozdrav svima koji su bili u pragu i onima koji obavezno treba da odu,ako samo mogu :D

odusevljena sam pragom zaista i priznajem da nisam . ocekivala da ce bas tako biti. svi koji su isli do sada,a da su mi pricali,su bili bas zadovoljni.

vratila sam se 10.aprila odande i jos nosim svjeze utiske. bila sam u klasicnoj turistickoj turi i vidjela sve ono sto su mnogi vec gore pominjali.

moj utisak je da je prag izgleda najljepsi upravo u proljece,a ja sam bila bas odmah poslije uskrsa pa je i na glavnom trggu jos sve i bilo u duhu uskrsa. voljela bih se opet vratiti,ali znam da tada ne bih isla ni sa kakavim vodicem. sada bih voljela da sama istrazim mnoge krajeve koje nisam stigla. moj utisak je da je prag nekako mistican grad,posebno nocu,kao da je sacuvao duh onih starih vremena o kojima svjedoci istorija i gradjevine. naravno da sam i ja tamo jela vaclavske kojbaje koje su mljac i probala sam mnoga piva,pa i neka koja se prave za neke gradske pivnice. isla sam i na izlet u karlove vari i dopada mi se i tamo. jeste da je to mondensko odmaraliste i banja ali opet je lijepo za vidjeti,priroda je divna a ni cijene nisu svugdje jako visoke. preporucujem gulas stroganov,koji sam tamo jela. probala sam i ono njihovo pivo krusovice i ja tri bambija dajem onom njihovom crnom pivu :D

moj utisak je da je prag podosta skup za kojekakav soping,ali opet nikada ne idem na putovanja radi toga. isla sam i na voznju vltavom i vecera je bila na brodu,ali nisam time odusevljena jer smo isli nocu te nista posebno nisam ni vidjela kada smo najvise vremena proveli u onim kanalima zbog prevodnica...

posto je u temi pomenuta i bratislava o njoj cu reci nesto drugi put,a tamo sam bila ljetos. moj najkraci utisak je da je simpatican manji grad koji ima lijep stari grad,ali nisam nesto odusevljena.

bajic :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zdravo svima :) ,

putujem 27.07. u Prag pa bih htela da pitam da li medju posetiocima foruma ima nekoga ko je isao tamo u julu, organizovanim prevozom busom preko agencije?

Citala sam o duzini putovanja na forumu i pominje se sve od 13h-18h. Pretpostavljam da je u julu guzva/zadrzavanje na granicama podjednaka pa bih volela da cujem iskustva drugih putnika iz ovog meseca.

Hvala unapred za svaki info :) ,

Ivana

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bila sam u Pragu prošlog ljeta u mjesecu avgustu u privatnoj režiji autom, smještaj - hotel (botel Vodnik) rezervisala sam preko booking.com - to je bio hotel na brodu koji je bio usidren na rijeci i poseban je feeling kad boravite na rijeci. Od glavnih mjesta posjetila sam obavezni dvorac Hradčani, Stari grad (Višehrad), zoološki vrt također preporučujem, stara gradska jezgra i male uličice, kao i šetnja uz rijeku sve ima poseban šmek...

Bilo je fantastično i opet bih rado otišla...ako neko ima pitanja, tu sam...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zdravo svima,

moze li neko da mi kaze koji je najbolji nacin za parking u pragu. Isli bismo kolima, ali se razmisljamo koja nam je najbolja opcija za ostavljanje auta u Pragu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Najbolje je otići u hotel sa besplatnim parkingom,ima ih sasvim ok,i prijepodne obilaziti grad prevozom a posle podne posle 18 mislim da je parking besplatan pa autom gdje poželite

Preporucujem recimo hotel Ostruvek

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Totalno sam zanemarila Bratislavu a ovo je i tema o Bratislavi pa da kazem i koji rec o njoj :)) Bratislava je meni licno bial usputna stanica do Praga, i zadrzali smo se svega par sati, ali mi je iskreno zao sto smo ostali tako malo jer je zaista prelepa!!! Divan gradic sa zanimljivim ulicama, srdacnim ljudima i divnim gradjevinama. Jako lako bih mogla da zivim u takvom gradicu. Obidjite ako imate prilike ;)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Oplatky

Oplatky 2

Inače ja sam nakupovao gomilu ovih slatkiša u Češkoj pre par godina i napomenuo bih iako ima puno različitih ukusa i nadeva, neki znaju da budu baš promašaj, dok su oplatke sa filom od čokolade odlične.

Ja uskoro ponovo idem u Prag, pa sam baš pre neki dan gledao cene javnog transporta

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

...

Sta bih vam jos rekla... Ukoliko ugrabite neko slobodno vreme prosetajte do Petrinog tornja, Lavirinta ogledala i Observatorijuma...

...

Prvo,svaka cast na opisu,vidim da ste se bas lepo provele!Idem u Prag za 2 nedelje i taman kad sam pomislila da sam sve teme iscitala i lepo se informisala,eto niotkuda se pojavise lavirinti ogledala i icebar!!! :D Zanima me par stvari:

1.gde se tacno nalaze lavirinti ogledala i da li se lako nalaze?!

2.koliko kosta ulaz odn. pice u icebaru

3.ako slucajno znas,s obzirom da si skoro bila,do koliko sati ide gradski saobracaj nocu i da li vaze iste karte kao za dnevni?!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Prag je velicastven,putujte samo preko ozbiljnih agencija!Oktopod zaboravite,dobicete hotel koji nema bazen za 30eura vise nego kod drugih agencije,i naravno to ce Vam saopštiti ispred Budimpešte da je hotel zamenjen,na netu ste videli Step i platili Step,a otišli ste u Olimpik!Oprez!

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

1.gde se tacno nalaze lavirinti ogledala i da li se lako nalaze?!

2.koliko kosta ulaz odn. pice u icebaru

3.ako slucajno znas,s obzirom da si skoro bila,do koliko sati ide gradski saobracaj nocu i da li vaze iste karte kao za dnevni?!

Ja sam ovo tek sad videla, ne dolazim cesto na forum :(( Nadam se da ste pronasli bar nesto od ovoga! Ali evo ukoliko neko drugi zeli da ide, neka iskuca samo na google-u "Mirror maze on Petrins hill in Prague" i izaci ce mu pregrst sajtova sto sa slikama, sto sa mapom gde se tacno nalazi... Nije tesko pronaci, ide sa tramvajem do centra i zicarom do brda nepunih 5 minuta :) A mozete i peske posle tramvaja, ide se nekih 15tak minuta do gore. Mi smo npr isle zicarom a vracale se pesice, cisto da promenimo. A sto se tice Ice pub-a on je u okviru najvece diskoteke Karlovy lazne, ispod samom Karlovog mosta. Ulaz u diskoteku je levo, ulaz u Ice pub je desno. Evo i sajta da bolje dozivite sam klub i pogledate cene. http://www.icebarprague.com/. Skafander dobijate na samom ulazu, tako da ne morate da nosite neke tople stvari od kuce specijalno za to ;) Ako udjete u klub u periodu od 9 do 21h dobicete jedno besplatno pice, sto je i vise nego dovoljno za tih pola sata koliko ste tamo. Mozda nekog ovo ne zanima i skupo mu je da da desetak evra samo za pola sata provedenih tamo, ali u svakom slucaju lepo je videti jer postoji svega nekoliko Ice kafica-klubova na celom svetu. Nadam se da sam pomogla, pozz :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Prosek godina u diskoteci Karlovy Lazne su 18, u Pragu ima mnogo boljih mesta za izlazak od pomenute diskoteke. U Dlouhoj ulici ima dosta nocnih klubova sa mnogo boljim provodom.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Backpacker tvoj post mi je bas dosta pomogao.

Zanima me sledece - ta voznja brodicem i rucak ili vecera - koja je to cena po osobi i koliko traje putovanje? Ja cu imati na raspolaganju jedno poslepodne i jedan ceo dan,pa moram sve dobro da isplaniram, kako bih uspela sve da obidjem sto me zanima.

Ja sam vec bila u Pragu,tako da cu se fokusirati na ono sto nisam videla, a nisam se vozila brodicem i nisam bila na tom brdu i kod tih ogledala.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27009
    Ukupno tema
    905838
    Ukupno poruka