Lale_UE

Prag, Bratislava, Drezden

50 poruka u ovoj temi

U januaru, sa društvom, preko jedne agencije idem u obilazak Praga, Bratislave... pa bih voleo da čujem vaše predloge i iskustva što se tiče provoda i shopinga u tim gradovima... Znači cene, mesta koja ne smemo propustiti, itd... B)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Kakav aranzman imas?Koliko nocenja u Bratislavi i koliko u Pragu?Ja sam bio pre godinu dana sa devojkom tamo.Prvo 1 nocenje u Bratislavi pa 3 ili 4(ne secam se) u Pragu.Nismo imali prilike da vidimo mnogo toga u Bratislavi ali ne treba propustiti najuze gradsko jezgro,katedralu Sv. Martina,narodno pozoriste i tvrdjavu.Takodje je dozivljaj popeti se na vrh mosta i popiti picence u kafeu koji se tamo nalazi sa predivnim pogledom na Bec.Sve ovo,izuzev poslednjeg,ces verovatno imati u sklopu programa agencije sa vodicem...Ostatak vremena potrosi na kobasice i pivo:)Strogi centar grada pored pozorista...Sto se tice Praga pisacu ti kad mi odgovoris...ako te nesto jos zanima ti pitaj.POZDRAV za Uzice:)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U januaru, sa društvom, preko jedne agencije idem u obilazak Praga, Bratislave... pa bih voleo da čujem vaše predloge i iskustva što se tiče provoda i shopinga u tim gradovima... Znači cene, mesta koja ne smemo propustiti, itd... B)

Pisalo se dosta i o Pragu i o Bratislavi, probaj da nadjesh stare teme. Verovatno ima korisnih informacija.

Meni je Bratislava dosadnjikav gradic. Prag - sve suprotno.

Kad si pomenuo cene, secam se jedino da je Bratislava bila dosta jeftinija i od Praga i od Beograda. Npr. drugarica je tad kupila neke Puma patike za 25 eur, u Beogradu su iste takve bile oko 100 eur.

Nebitna informacija, ali chisto da imash neku predstavu. Neshto je skuplje, neshto jeftinije, kao i svugde. :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kakav aranzman imas?Koliko nocenja u Bratislavi i koliko u Pragu?:)

Aranzman je prilicno kratak, samo 3 nocenja u Pragu, a u Bratislavi imamo samo celodnevni obilazak grada u povratku iz Praga, zato me Prag interesuje malo vise nego Bratislava, ali puno hvala na itekako korisnim informacijama u vezi Bratislave smajl.jpg

A, pre nego sto napises nesto o Pragu, postavio bih ti par pitanja. Kao prvo, gde je bolje pivo, u Ceskoj, ili Slovackoj? biggrin.jpg Kao drugo, vredi li izdvojiti nekih 20-ak evra za nocnu voznju brodom po Vltavi?

Izmenjeno (DraganV)
skracen citat
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

E ovako :P

Sto se tice piva,odlicno je i u Bratislavi i u Pragu.Ipak,plzensko je najbolje ako mene pitas a mozes ga kupiti gde god hoces.Cene u Pragu su slicne kao i u Beogradu.Garderoba i hrana su malo jeftiniji a kafici i restorani malo skuplji u odnosu na Srbiju...ali recimo da je priblizno isto...Najbolje mesto za soping je ulica "na prikope"(kao Knez Mihajlova u Beogradu)...ono...svetski brendovi i to...cene sasvim ok...ulica je u najuzem centru...kod Vaclavskih namjesti...Preporucujem ti obavezno da posetis u pomenutoj ulici muzej komunizma..ako si ljubitelj naravno...ona prica Staljin,Varsavski pakt,NKVD i to...ako ne,onda nista,idemo dalje :P Pored svih mesta koja ces videti sa vodicem mozes sa drustvom otici do mesta Visyhrad...na crvenoj liniji metroa...ala nas kalemegdan samo malo sredjenije...tamo se nalazi i prelepa katedrala iz ko zna kojeg veka :P Metro je najbolje prevozno sredstvo u gradu,ide na 2 minuta i brz je ko munja... :P posebno one nove kompozicije...PAZI NA LOPOVE,nekoliko ljudi je ojadjeno iz moje grupe posle svega par sati od dolaska...imas i natpis u gradskom prevozu "pozor na kradeze" :P Stvarno ih ima puno s obzirom na broj turista u samom gradu...kartu obavezno kupuj,ima kontrole a kazne su ogromne...nije da te plasim ali te samo upozoravam.Lovu menjaj u hotelu,najsigurnije je...dobijes koji dinar manje ali ne mislis da li ce te prevariti i uvaliti novcanice iz doba cehoslovacke..kao meni npr. :P Srecom,vodic ih je negde uvalio a meni dao prave :P Ajde javni se ako te jos nesto zanima pa se cujemo.Pozdrav!!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

A da...zaboravio sam za voznju po Vltavi...znas kako,ja sam bio ali ne bih opet.. :P Ma nista brodic,pojedes kolac i sok..i to je to...nikakav poseban filing..a puknes 20 eura...zamisli kao kada bio se vozio brodom po Djetinji tamo pored onog tobogana... :P Ako mene pitas bolje za tu lovu idi na pivo i kobasice :P ili kupi brdo suvenira i pokloncica...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala ti puno na svim informacijama, samo jos neshto da te pitam. Jesi li iz UE, kad tako puno znas o nasem gradu? :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Meni je Bratislava uzasno mirna i dosadna. Mozda je razlog bio u danu, nedelja. Prag je caroban. Obavezno probati kobasice na Vaclavskim namestima, kostaju 2 evra i to, praske, vaclavske, nirneberske i sl., mada su meni bile najbolje praske, najjace. Kiselo zelje pod obavezno sa kobasicom i pivo.

Kafa u centru grada se krece oko 4,5 evra, mada ima divna gradska kafana sa muzikom, gdje je kafa od 2,2 evra pa nadalje, a kolaci po 4 evra i to ekstra.

Posjetila sam pivnicu Svejk, probala sjajan gulas, pivo sve za 10 evra. Knedlicke sam trazila stalno, ali ih nema nigdje. Kasnije sam cula da ih mozda imaju u kafanama sa druge strane mosta, kada se dolazi iz Hradcana ili u pravcu ambasade Srbije.

Prag je prepun prelijepog nakita, granat, cilibar na sve strane, samo su cijene oko mosta i sata, za nase prilike, jako visoke. Za dobre, dobre komade. Ucinilo mi se da je nakit povoljniji u jevrejskoj cetvrti. Pare mjenjati u mjenjacnici na Musteku, kod Pakistanca ili sta li je vec, jer vidim da od agencije do agencije ga razlicito predstavljaju. Kod njega je najpovoljniji kurs, a na mjenjacnici ima logo dolara sa jednom uspravnom linijom. U centru grada, nedaleko od astronomskog sata, postoji gradska pijaca, Havelska, gdje je najbolje i najpovoljnije kupiti suvenire. Mene su odusevile slike Praga, koje rade Rusi, sa likovima iz maste. Nesto prelijepo. I jako puno marioneta, lutkica, vjestica i sl. Svaka je u startu oko 20 evra. Tu se mogu kupiti i ceske galete i mnogo drugih slatkisa.

Prag je toliko lijep da je grehota ici u soping, mada su mnogi to radili. Ako je do sopinga, centar grada nudi sve, snizenja i sl. Ali ima i soping centara, cini mi se Hudov, u kome nisam bila, jer mi je bilo zaista steta propustiti caroliju grada koju nudi Prag.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bash tako.

Sheta je troshiti vreme na obilazak butika, kad sve to ima manje-vishe svugde.

Hipermarketi se nalaze van grada, na poslednoj stanici metroa, ali se ne secam koja tachno linija. Takodje do tih hipermarketa voze busevi sa glavne autobuske stanice, odnosno to im je prva stanica pri izlasku iz grada (bar oni koji idu za Pilsen i dalje). Pretpostavljam da cete u povratku praviti pauzu u nekom marketu, tako da mozesh i tad da nakupujesh piva, likera, galeta itd.

U Pragu je lepshe potroshiti vreme i pare u restoranima i pivnicama, nego u buticima i hipermarketima, ali zavisi ko shta voli...

Shto se tiche nocne voznje po Vltavi... Nije nishta narochito. Vltava je rechica, u poredjenju s Dunavom, npr. Mi smo se vozili nocu, skoro nishta nismo ni videli. A i to shto smo videli, nekako je lepshe s kopna nego s reke. Ako si bash jako jako radoznao, onda idi na Vltavu. 20 eur je precenjeno, sem ako mozda imate neogranichenu konzumaciju Becherovke, hehe.

Inache, Prag je, bash to shto kaze Teana, - MAGICHAN. wub.gif

@Teana

Jesu te knedlicke isto shto i knedle? Slano - slatko? Imaju neke knedle od kuvanog hleba. Uz to, na primer, dobijesh junetinu u sosu od bibera + shlag i brusnice preko. Mada su i same knedle jako ukusne (ja sam ochekivao neshto bljutavo, mislim...kuvani hleb), ali fenomenalno je. Ako si na to mislila, onda znam gde da ih nadjesh sledeci put. smajl.jpg

Izmenjeno (DraganV)
Nije potrbno citirati ako se post odnosi na prethodnu poruku
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Teana

Jesu te knedlicke isto shto i knedle? Slano - slatko? Imaju neke knedle od kuvanog hleba. Uz to, na primer, dobijesh junetinu u sosu od bibera + shlag i brusnice preko. Mada su i same knedle jako ukusne (ja sam ochekivao neshto bljutavo, mislim...kuvani hleb), ali fenomenalno je. Ako si na to mislila, onda znam gde da ih nadjesh sledeci put. :)

Mislila sam da cu to jesti kod Svejka, ali donijeli su gulas sa okruglim kriskama od hljeba (kao kuvan, blijed), poslaganim u krug. A gdje se moze naci junetina, brusnice, biber, knedle? Dobro zvuci.

Cesi su cuveni po svojim knedliky, sa vocem, slatkim sirom, slaninom i sl. I kada sam digla ruke da cu ih pronaci...pronasla sam ih u restoranu hokejaskog kluba, pored hotela Slavija.

Ako mi ko kaze kako da usnimim sliku, poslacu i gulas i knedle. Punjene jagodama, prelivene prelivom od narandze i slatkim sirom.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ljudi, hvala vam svima na veoma korisnim informacijama, i po vasim iskustvima, cini mi se da ce provod u Pragu biti vise nego dobar... ;) B)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ako mi ko kaze kako da usnimim sliku, poslacu i gulas i knedle. Punjene jagodama, prelivene prelivom od narandze i slatkim sirom.

Dobro, da probam da objasnim... (al samo zbog gulasha i knedli, lol). :P

Trebalo bi da mozesh da ubacish sliku kad kliknesh npr. 'odgovori' i onda te prebaci na novu stranu, videcesh beli prozor gde kucash, tu u vrhu imash 'Fonts'. Ispod 'Fonts' imash ikonicu 'Insert Image'. Probaj tako.

A moze i ono [ img ] pa link [ /img ], samo bez razmaka u zagradama.

@Lale_UE

Nema na chemu. Lepo se provedi. ;)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Meni ovo ne ide nikako za rukom. Da li mogu da posaljem na tvoju adresu ovde, pa da ti stavis fotke? Smanjila sam, ali pokazuje da su velike i ko zna sta sve ne.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nisam iz UE ali sam stotinu puta tuda prosao iduci u Crnu Goru i na Zlatibor...Pozdrav za Uzice :P p.s.kakvo je stanje na Zlatiboru..jel bi mi mogao naci neki dobar smestaj za 4 ljudi nege na prolece...da ne lunjam i ne trazim po oglasima?Unapred hvala i veliki pozdrav!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Meni ovo ne ide nikako za rukom. Da li mogu da posaljem na tvoju adresu ovde, pa da ti stavis fotke? Smanjila sam, ali pokazuje da su velike i ko zna sta sve ne.

Moze, shalji. ;) Pusticu ti ja sad moj e-mail na pvt.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27008
    Ukupno tema
    905816
    Ukupno poruka