Bubica

OFRINIO

22 poruke u ovoj temi

Zna li neko nesto o ovom mestu?

Vidim ga u ponudi Atlantic travela.

Najvise me zanima plaza - pesak, sitan sljunak ili nesto trece, kao i ima li hladovine.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav!

Ne znam ništa o Ofriniju, ali planiram da, posle dužeg premišljanja, baš tamo odem sa porodicom. Koliko vidim po snimcima, plaža je peščana ili sa sitnim šljunkom i čista, dugačka, a i more je lepo. Što se hladovine tiče, ne videh da je ima mnogo, ali mislim da se može nabasati na nju.

Našla sam neki video snimak, pa proceni. :) Ja sam se, priznajem, odlučila. Posle odmora preneću utiske.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pravo pitanje je za Ofrinio da li je do kraja izgradjeno. Ovo se namece na osnovu snimaka iz vazduha jel se cini da sem ulice pokraj mora tj. plaze nema ni jednu drugu pravu ulicu paralelnu.Znaci i kada se ide na plazu i kada se ide u svakodnevnu kupovinu i kada se ide u setnju i kupovinu suvenira , a pri tome to je i prometna ulica sa saobracajom, i sve to mi  to je malo klaustrofobicno i dosadno.Ja sam uvek da sam u naselju gde ima par ulicica, i gde te uvek vuce da pogledas iza coska , pa makar sve to bilo malo.Jednom sam u jednoj ulici zbog nekog restorana a drugi put u drugoj zbog sladoleda.Pored toga ako sam dobro shvatio ovo mestoje takvo da nema nijednu ozbiljnu samoposlugu, te znaci i da je skuplje po pitanju nekoih obicnih normalnih svakodnevnih potrepstina.Siguran sam da nema ni pijacni dan.Niti veci i malo ozbiljniji  luna park.Ne znam ni kakva je plaza(shvatio sam da je frontalna, siroka i uglavom peskovita ali kakva je voda, boja, prozirnost prljavstina, talasi. odnos prema suncu, i itd). Isto tako nisam shvatio kakve su to rusevine neke tvdjave ispred samog mesta. I na kraju voleo bih da mi neko kaze kava je povezanost sa Kavalom, Asprovaltom, Solunom, onom cuvenom pecinom, te sa onim peskoviom plazom.Da li ima i pedalina, banana i dr. vodenih zezalica...Nadam se da ce neko objasniti ove nedoumice..Isto mi sae cini gledajuci i cene smestaja da su za ovako mesto cene malo napucene i povelike...Da nije malo nabedjeno..Pozdrav

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Cudno je sto niko nije nije stigao da odgovori na ovu temu.Da li to znaci da niko nije ni pokusao da letuje u ovoj predsezoni u ovom mestu.Ovo napisah zato sto postoje ponude za ovaj pocetni period leta...I dalje stojim na stanovnistu da je ovo mesto neizgradjeno po pitanju onih stvari o kojima sam vec i pisao, jer ako se celo mesto svede samo na jednu ulicu..Ne znam moyda i gresim , jer ta edna ulica ima duzinu pa mozda uzivo i izgleda ka vise ulica, a i izlomljena je, pa se ne vidi od pocetka do kraja iz prvog pogleda..Ali se ipak nadam da ce neko ko je bio tamo  na sve ovo da odgovori..Bilo bi super..Pozdrav

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

​Dragi Igore , slike ko slike mnogo pokazuje a malo kazuju..Hocu reci da slike a pogotovo iz nekih uglova daju neku druge informacije..Ali se ovde lepo nazire ono o cemu sam ja vec pisao, u smislu da mesto nema neku centralnu ulicu , za setnju , kupovinu i tome slicno, kao i da je pravljeno iz tri dela, koje je razlicito po zbijenosti kuca, kolicine asfalta a mozda i po prasini..Bez obzira, moram reci tvoj pokusaj da kroz slike docaras jedno mesto je za svaku pohvalu..Pozdrav

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mesto je super uglavnom sve je uz plazu i to setaliste sto se tice marketa i tavernica butika svega toga ima dosta u samoj pozadini mesta je veci neki market  nije lidl plaza je super  peskovita za decu ima neki luna park beach barovi su lepi i nije skupo mesto u smislu pica i ostalog ...odnos cene i kvalitea mesta i ovih kuca sto radi agencija je super bio sam u tim smestajima i super su.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Rokselana , kao prvo pozdrav, akao drugo da li si bila u ovom mestu kao sto si najavila, i ako jesi da li se moye ocekivati jedan ozbiljan i celokupan opis ovog mesta? POZ.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Poštovani Zvonko66, idem u Ofrinio u ranim jutarnjim časovima 2. jula. Čim sve lepo osmotrim i doživim (15 dana nije malo) javiću Vam utiske. I svima koje ovo mesto zanima. Veliki pozdrav!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Postovana Rokselana, drago mi je da si odgovorila na moj poziv za odgovor na temu Ofrinio.Istovremeno bih te zamolio da kada budes pravila opis, odgovoris i na ona pitanja koje sam postavljao ranije, tipa , kakva je voda, je li ima trave ili nema tj naplavina.istovremeno i onih drugih  kao sto je da li ima ozbiljnih supermarketa, kakva je to tvrdjava o kojoj su neki pisali, da li je malo jednolicno ill mozda i nije..Pitanjae je da li ima organizovan saobracaj do npr Kavale ili ni, tj do Asprovalte..itd.Usput zbog ekonomske i politicke krize u Grckoj, bice i interesantno cuti tvoj komentar da li se nesto od toga oseca u samoj toj regiji gde ides i u samom Ofriniu..Mislim , ono cene, opskrbljemost radnji i itd..Zelim ti lep odmor, lepo vreme, dobro raspolozenje i ocekujem sa nestrpljenjem opis.Srdacan pozdrav

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Poštovani svi koje zanima Paralia Ofrinio i poštovani Zvonko66,

vratila sam se sinoć posle petnaestodnevnog odmora. I ono što mogu da napišem je da sam ja imala utisak da su u ovom mestu počeli da se bave turizmom pre pet godina, a da je do tad ovo bilo samo neko vrlo, vrlo skromno mestašce na putu za Kavalu za lokalce i one koji su tu, igrom slučaja, imali vikendicu. Prvo, plaža je loša. Zapravo je peščana, a na jednom delu postoji kamenje i ulaz u vodu je obložen kamenjem i većim šljunkom. Vrlo nezgodno za one sa osetljivim stopalima. Plaža je puna nekih biljaka koje bodu i trnja,kao i drvaca. Bez problema ćete se u toku dana bar pet puta nabosti na nešto i da budete srećni da nije ništa ozbiljno. To, po meni, nije dobra plaža za decu. Hlada nema. Malo sređeniji je onaj deo gde lokalni kafići imaju ležaljke i suncobrane, ali i tu je prilaz moru poprilično nesređen.

IMG_20150715_140825.thumb.jpg.389fb5106b

Da vam dočaram kako to izgleda

IMG_20150715_140841.thumb.jpg.90b764249f

Što se čistoće tiče, uopšte nisam zadovoljna. Imala sam utisak da niko živi ne održava tu plažu. Često ujutru ćete naći otpatke (ambalaže od iskorišćenih krema za sunčanje, tekstil, limenke...) i tragove paljenja vatre na plaži. More je prijatno, ujutru čisto i prozirno, dok kako dan odmiče postaje prljvije i nadolazi organska prljavština. Skoro uvek ima talasa. Oni sa pučine nastupaju popodne. Ima vetra uvek. Dubina dolazi postepeno. Ulazak je, kao što sam napomenula, vrlo nezgodan, sa kamenjem, pa treba da budete vrlo pažljivi da ne udarite u neki.

U travnatom delu plaže postoji igrlaište za decu, a ponekad ima i Roma...

IMG_20150705_100921.thumb.jpg.dac07bb366

Plaža, ujutru...

IMG_20150705_100928.thumb.jpg.23b65ae182

Samo mesto je malo i sastoji se od dva slična dela. Postoji mesto za šetnju i postoji ulica. Uz deo za šetnju su prodavnice, kafići, restorani, malo dalje apartmani. I to je to. Nema ulica, a nema ni neke zabave. Nema sportva na vodi. Sve je vrlo skromno, preterano možda.

IMG_20150703_121803.thumb.jpg.e38ba05384

Šetališna zona...

IMG_20150703_121811.thumb.jpg.535cc13582

Da, ima i crkvica...

IMG_20150703_122658.thumb.jpg.2974222418

Uz ulicu je plaža. Iskreno, mesto mene podseća na Sutomore iz devedesetih godina prošlog veka. Ima dve, tri igraonice za decu. Nema luna parka. Što se prodavnica tiče, postoji "Masutis" koji se nalazi na samom ulasku u mesto iz pravca Asprovalte. Iz tog pravca pri samom ulasku pored velike igraonice "Hakuna Matata" koja se nalaza sa leve strane se skrene levo i ide se pravo do kraja. Market se nalazi sa leve strane. Što se snabdevenosti tiče, ima svega. Nema nestašica. Cene su klasika za Grčku, deset do 30 posto skuplje nekgo kod nas. Bostan je oko 0,30 - 0,40 za kilogram, paradajz oko 1,20 ta kilogram, krastavac oko 0,55 po komadu, hleb oko 0,80... Gazirani sokovi su 1,10 neohlađeni, ali ako u "Iliosu" uzimate iz frižidera onda je 1,45! :) Nekatrine su bile oko evro. Recimo da su to cene koje zapamtih, ovako na blic.

IMG_20150708_124129.thumb.jpg.e8e62f3c67

Kanzas

Drugi market je u samom mestu i zove se "Kanzas". I on, iako je manji, po nekim stvarima je bio jeftiniji od "Masutisa". Treći market se nalazi dalje, na putu iznad Ofrinija, preko puta automehaničara - "Marinopulos". On je za neke stvari i najpovoljniji, naravno, ali do njega treba dosta da se pešači. U samom mestu ima nekoliko tzv. super marketa koji su skuplji od nabrojanih radnji.

IMG_20150708_123541.thumb.jpg.01f771304d

Mesara

Domaći turisti su smešteni u dve vile. Ako se dolazi kolima, teško ćete naći, zato ću probati da vam objasnim. Kako se uđe u mesto ide se pravo, prođe se vila "Irianna", hotel "Syrtaki", i ide se još pravo. Zatim se vidi ulica između dva supermarketa - jedan od njih je "Ilios" (Hλιος - plava pozadina, žutim piše i nacrtano je sunce). To je ona radnja što u predhodnom pasusu napomenuh da povećava cenu za ohlađena pića. Uđe se u tu ulicu, tu se nalazi i apartmanski smeštaj "Golden Suites". Odmah pored "Golden Suites"-a je "House Sofia", a nekih stotinak metara dalje vila "Dafni". "House Sofia" je čista, drži je jedan fini, stariji gospodin koji je stalno tu. On ne priča engleski, samo grči i nešto malo nemačkog. Za svaku pomoć je tu Marija Georgijević, kao predstavnik agencije "Atlantic travel"-a. Odsela sam u apartmanu broj 4, koji je porodični apartman. Pozitivne stvari: ima posuđa, čisto je, redovno se menja posteljina (doduše, sami je menjate, gazda vam da samo čaršafe i jastučnice), lepa je terasa i vila deluje novo sa novim nameštajem. Ono što ne valja što su prostorije male, jedva se okrećete i što nema dovoljno ormana za odlaganje stvari. Ni kreveti nisu preterano udobni, ali to je, manje više, svugde problem.

IMG_20150712_180345.thumb.jpg.b631ce091c

Ulica u kojoj se nalaze House Sofia i vila Dafni

IMG_20150715_195645.thumb.jpg.e5c95e3e04

Prelazak preko saobraćajnog u pešački deo do House Sofia

IMG_20150715_195718.thumb.jpg.b44b61e766

Pomenuti Ilios

IMG_20150715_195729.thumb.jpg.363942703c

Onaj drugi super market

IMG_20150708_053755.thumb.jpg.755e7ee970

Vila Sofia - ulaz u vilu

Samo mesto je puno pasa lutalica i nije retkost da vas upravo oni probude u neko doba jutra, svojim lavežom. U vili do "House Sofia" odsedaju i Nemci, često zna da bude i glasna muzika. Inače, česti gosti u mestu su i Bugari. Srpski se ovde ne priča, bugarski da. 

IMG_20150706_132126.thumb.jpg.fb37187cdd

Pijaca ponedeljkom

IMG_20150708_124312.thumb.jpg.7afc9b7ce2

Plaža - pogled sa ulice

Što se samog mesta tiče, nije za mlade. Ima kafića za njih sa modernom muzikom, ali Ofrinio definitivno nije mesto koje njima treba. Više je za decu i porodice sa decom i penzionere. Pritom, videla sam i mnogo invalida u kolicima, tako da mislim da i oni tu imaju neko odmaralište. Vikendom je gužva i jedva se prolazi duž šetališta, a gužva je i na plaži. Da li je mesto monotono? Jeste. Nema tu ni šta da se vidi, niti da se obiđe. Tu tvrđavu koju pominjete nisam videla. Jedino da se ne ide svaki dan na jednu te istu plažu, onda valja imati kola, jer i u okolinu imate dosta plaža. Što se tiče povezanosti sa Kavalom, povezano jeste, ali ne znam ni cenu karte niti koliko redovno autobusi idu. Inače, ponedeljkom je pijaca na kojoj se svašta prodaje pa koga zanima može da se prošeta.

IMG_20150708_123407.thumb.jpg.22d09f64a5

Plaža

IMG_20150710_202531.thumb.jpg.dd003f030d

Detalj sa šetališta

Iskreno, za moj ukus je mesto previše skromno, ali nisam preterano zahtevna, pa sam i u oskudnoj ponudi uspela da uživam. Jer ja na odmor idem - da se odmorim. Ipak, ako neko poželi nešto više, bolje je da ide na druga mesta. Po meni su lepša mesta sva ona izvikana sa mnogo Srba tipa Nei Pori, Paltamon, pa čak i Paralia od Ofrinija. Recimo da je ovo sam jedva preuređeno selo. I da, po meni cene su možda čak i nešto više za ono što se realno nudi, ali dobro. Možda će ovo postati zanimljivo mesto za koju godinu, ali za sad moj utisak nije takav. Svakako, onima koji idu želim lep odmor. Ako nekoga nešto zanima, može da me pita, naravno. Nadam se da sam vam pomogla. :)

IMG_20150708_052730.thumb.jpg.78e5b07658

Plaža u rano jutro - istočna strana

IMG_20150708_053219.thumb.jpg.2a553c8e51

Plaža u rano jutro - zapad

IMG_20150715_195110.thumb.jpg.f0019eaaee

Zalazak sunca

IMG_20150715_195117.thumb.jpg.f36e5bb6de

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam tek danas otkrila ovo mesto :D

Bas steta ako je ovako, mene je privukao opis okoline : '' Ovo turističko mesto nije oduvek krasila samo prirodna lepota, naime ovo je mesto i istorijskog značaja. Na zapadnom kraju plaže nalaze se ostaci vizantijske tvrđave Hristopolisa, izgrađene na ruševinama antičkog Iona, grada sa devet saobraćajnica, koji je kasnije postao luka grada Amfipolisa. Prema starim zapisima, veruje se da je iz drevnog Iona krenula flota Aleksandra Velikog u osvajačke pohode. Ovde možete posetiti i antički Amfipolis sa veoma dragocenim muzejem i statuom lava napravljenim od mermera, koji se nalazio na starom mostu Strimon. Za one koji vole uživanje u prirodi u blizini su pećina Alistrati i kanjon reke Agitis. Takođe, od obale se uspinju staze ka planini Pageo, koja je poznata po tome što su Atinjani ovde iskopavali zlato, tako da se ovde mogu videti i rudnici iz doba Tukidida i Aleksandra Velikog.
U toku letnjih meseci, u blizini obale se organizuju kulturne manifestacije, pozorišne predstave i muzički događaji.
''

Ovaj opis uopste ne ide uz ono sto sam videla na Google Earth...

Izmenjeno (Tirkizna)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Davne 2004. godine, u povratku s Tasosa, u ranim jutarnjim casovima, auto nam se pokvario nedaleko od ovog mesta. Posle kraceg pesacenja, nasli smo pomoc kod jedine budne osobe u to doba, mesara iz gore uslikane mesare. Tada smo se zarekli da cemo se vratiti tu i oduziti se za pomoc, iako znam da oni od nas nista ne bi uzeli. Sramota me je sto do sad obecanje nismo ispunili, ali se nadam da ce to biti bas ove godine.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam tek danas otkrila ovo mesto :D

Bas steta ako je ovako, mene je privukao opis okoline : '' Ovo turističko mesto nije oduvek krasila samo prirodna lepota, naime ovo je mesto i istorijskog značaja. Na zapadnom kraju plaže nalaze se ostaci vizantijske tvrđave Hristopolisa, izgrađene na ruševinama antičkog Iona, grada sa devet saobraćajnica, koji je kasnije postao luka grada Amfipolisa. Prema starim zapisima, veruje se da je iz drevnog Iona krenula flota Aleksandra Velikog u osvajačke pohode. Ovde možete posetiti i antički Amfipolis sa veoma dragocenim muzejem i statuom lava napravljenim od mermera, koji se nalazio na starom mostu Strimon. Za one koji vole uživanje u prirodi u blizini su pećina Alistrati i kanjon reke Agitis. Takođe, od obale se uspinju staze ka planini Pageo, koja je poznata po tome što su Atinjani ovde iskopavali zlato, tako da se ovde mogu videti i rudnici iz doba Tukidida i Aleksandra Velikog.
U toku letnjih meseci, u blizini obale se organizuju kulturne manifestacije, pozorišne predstave i muzički događaji.
''

Ovaj opis uopste ne ide uz ono sto sam videla na Google Earth...

Tacno,opis uz google earth ne ide nikako ali je veoma tacan.

Sto se tice istorijskih cinjenica sve je receno!

Sto se tice samog mesta ,grci ga jos nazivaju Touzla(Tuzla) i uglavnom idu tamo cetvrtkom i subotom u provod.

Da ne poverujes kako malo i relativno pusto mesto nocu postaje prepuno.
Cesto njihovi poznati pevaci dolaze i drze koncerte do kasno u noc i u ovaj varijanti bi izdvojio kafic La Costa,koji se nalazi na samom ulazu gde neretko bude od 800 do 1000 ljudi pa i vise....

Takodje negde oko 7-8 avgusta je veliki vasar i ulice su prepune.

Sto se tice letovanja ne bih preporucio nikome jer je mesto sa te strane bukvalno u nekom zaletu a kad ce se stvarno zaleteti ,  paaa verovatno za 10 godina...

Za izlaske odlicno pogotovo za one koji su stacionirani u Stavrosu,Vrasni I Asprovalti

deo atmosfere

https://www.youtube.com/watch?v=3UkQOW3l5-Y

a postoji i njihova zvanicna facebook stranica pa se mozete i tu informisati oko dogadjaja i koncerata.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zanimljivo, kakav kontrast dana i noci ;-)

Pesma je super!!!:cool:

Izmenjeno (Tirkizna)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26953
    Ukupno tema
    904373
    Ukupno poruka