Aca14

Vila "Parmakis", Pefkohori

19 poruka u ovoj temi

post-63361-0-97045500-1422811648_thumb.j

U januaru 2014. izabrali smo apartman, tj. studio u kući "Parmakis" za autobuski prevoz, u organizaciji A.D. "Elnos tours" iz Novog Sada. :yesss:Polazak autobusa prevoznika "Sirmiumbus" je bio nekoliko minuta pre ponoći kod železničke stanice u NS. post-63361-0-56308800-1422813580_thumb.j

Vodič u autobusu je bio Igor. :cool:

Polazak iz Beograda je bio nešto pre 1.30 h, tačnije oko 1 i 15 min. post-63361-0-22953400-1422812314_thumb.j

Nakon nešto manje od 15 sati vožnje stižemo ispred marketa "Masutis" na ulasku u Pefkohori iz pravca Haniotija. Predstavnik agencije je prevezao naše kofere pick - up kombijem do vile. Pri dolasku zatekli smo četvorokrevetni sutio tipa dva ležaja i krevet na sprat, tačno onakav kakav nam je obećan u agenciji. :naspavanje:

post-63361-0-41460700-1422811445_thumb.j

post-63361-0-10083100-1422811612_thumb.j

Studio je u prizemlju, i to br. 1. Sa druge starane su dvorišne, ulazne terase, a napred su terase koje su odvojene. Svaki studio ima klima - uređaj čije je korišćenje uklj. u cenu. Televizor ima nekoliko grčkih i jedan srpski kanal. :novine:

Kada izlazite iz dvorišta, desno imate market "Ioli", a zatim prvom ulicom desno se prođe ispod nadvožnjaka i pravo se spustite do peščano - šljunkovite plaže. :hladjenje:

post-63361-0-18419700-1422812161_thumb.j

post-63361-0-95451300-1422811802_thumb.j

Kada izlazite iz dvorišta, levo, imate marke "Elinika" sa povoljnim cenama, i zatim ulazite u zonu starog trga Riga Rigaki. post-63361-0-21392000-1422811912_thumb.j

Kuhinja je velika, i baš onakva kakva nam je trebala. 

Posoji i tabla agencije "Elnos". Nažalost, roditelji su pušatli malu decu, i ta deca su galamila, tako da od 16 h možete da se oprostite od odmora. Mi smo baš u to vreme kretali na plažu, pa nam i nije bio problem. :josspavanja: :)  :)  

post-63361-0-27089100-1422812102_thumb.j

Oni koji idu busom, imaju uslužni toalet, prostor za prtljag i tuš (nema na plaži) :kupanje:za boravak posl. dana ili prvog dana, ako dođete ranije, a sobe možda nisu spremne. :ciscenje:

post-63361-0-46034000-1422812617_thumb.j

Sve u svemu, mislim da je dvorište urednije nego sobe. Smeštaj i nije baš nešto, naročito kupatilo koje je baš bezveze i staro, ali čisto (nemam slike kupatila).

U dvorištu postoji i mali vodoskok odnosno fontanica. post-63361-0-82919400-1422813494_thumb.j

Ostale slike:

post-63361-0-70398300-1422812664_thumb.j post-63361-0-39847200-1422812691_thumb.j

post-63361-0-36418800-1422812757_thumb.j post-63361-0-23938500-1422812830_thumb.jpost-63361-0-68548800-1422812891_thumb.j post-63361-0-38570300-1422813005_thumb.j

post-63361-0-79700000-1422813053_thumb.j post-63361-0-37325900-1422813103_thumb.j post-63361-0-39210800-1422813185_thumb.jpost-63361-0-75180600-1422813286_thumb.j post-63361-0-20954000-1422813430_thumb.j pretposlednjeg dana je padala  :kisa:, pa smo vreme ubijali slušanjem :muzika: i bežičnim internetom kojeg je bilo samo u dvorištu, ispod nadstrešnice :hello:.

Izmenjeno (Aca14)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Dopalo mi se kako ste opisali ovaj pansion-čini mi se poprilično realno.

Dosadilo mi je da čitam pljuvačine o njemu,od ljudi koji očekuju da za sumu koju plate dobiju hotel sa nekoliko zvezdica.Obzirom da se radi o 12 prenoćišta ovo je ipak možda i najjeftiniji smeštaj u Pefkohoriju.

Mi nismo boravili u Nani(danas-Parmakis),već u kući Despina West,koju Elnos više nema u ponudi.(Odličan smeštaj)Ali smo na kraju bili ljubomorni na zabavu koju su brojna dečurlija sebi upriličila svakog dana,dok je naše dete crkavalo od dosade u apartmanu od četrdesetak kvadrata.

Ništa nije savršeno.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Slažem se sa vama

Nisam ni ja očekivao hotel sa *****, ali nisam očekivao kupatilo sa polomljenom WC daskom, ogledalo izmrljano braon flekama,

U agenciji su nam pokazali neke slike kupatila, ali nisu bila ni blizu onome što smo mi dobili, a rekli su nam: "biće baš ovakvo kupatilo"...

Svakako sa ovom agencijom idem opet, samo zbog 12 noći/13 dana i zato što su se oni pokazali profesionalni po pitanju organizacije autobuskog prevoza. :hello:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja ponavljam treći put Parmakis i idem upravo zbog klinaca - u vili su sve bračni parovi sa decom i meni odgovara da odmorim popodne dok se deca igraju na dvorištu - idealno. Bio sam u 4-krevetnim studijima br.3 i br.6, sve u prizemlju.

Kreveti su normalne dužine - uglavnom su po grčkim hotelama/vilama kraći kreveti i vise mi noge što me užasno nervira.

Higijenu u studiju održavate sami, a posteljina se menja na polovini boravka. Nismo imali ništa polomljeno, niti uflekano. Nameštaj jeste star, aaaalllliiiii ako gledate na fleke od farbe u kupatilu, onda stvarno trebate da otvorite džep i platite više od 10 evra na noć :)

Obišao sam Grčku do sada solidno i ovaj smeštaj po ovoj ceni je vrhunski :) Plaćao sam puno lošiji smeštaj u Olimpijskog regiji na primer, puno više! Druga stvar, od kad letujemo sa podmladkom, nikad se nisam bolje odmorio na svom godišnjem odmoru nego tu.

Jedina moja zamerka je što Wi-Fi "ne baca" do spavaće sobe, nego mora da se izađe u dvorište :) Ove godine ću da odnesem gazdi jedan 802.11n ruter na poklon da mogu ko čovek da koristim tablet popodne iz kreveta :)

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ovaj apartman je idealan za porodice sa decom, samo postoji problem, jer mnogi roditelji puštaju decu da se igraju i to u 15 h, kada se stariji odmaraju.  :sator:Meni ne smetaju deca. Mislim da su sve sobe osim br. 1 lepše. Ovo je prvi put, posle mnogih godina letovanja po raznoraznim apartmanima, da smo zatekli polomljenu dasku na WC solji i isflekano ogledalo u kupatilu. E, da i polica iznad lavaboa u kupatilu je bila prljava, to sam morao sam da obrišem, vreovatno čistačica zaboravila :ciscenje: Nekako mi se čini da vlasnik više ulaže u dvorište nego u unutrašnjost.

Nije problem da fali jedna čaša ili kašika, misim ne želim da sitničarim bezveze.

A što se Tiče WiFi (Interneta), to je najveća zamerka. Ruter se verovatno nalazi u onoj drugoj, velikoj zgradi, u istom dvorištu, pa ne dobacuje daleko. Vrlo retko se može uhvatiti na tersi sobe br. 1.

Izmenjeno (Aca14)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li koze neko da mi kaze neku sveziju informaciju sto se tice Parmakisa? Zanima me isto tako koliko ima da se pesaci do plaze vidim da je iznad magistrale. Hvala u napred. 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Udaljenost od plaže je verodostojna agencijskom opisu.

Komentari iz 2018:

Bili porodicno proslog leta I ovog cemo opet!Sve kao is vaucera!Svaka cast! (Aleksandar Cekic).

Super super. (G. Zivkovic)

LINK do fotki iz 2018: https://www.google.rs/maps/place/Apartments+NANA+PARMAKIS/@39.9874015,23.6105892,3a,75y,90t/data=!3m8!1e2!3m6!1sAF1QipMYdkz7ioEQX1lCGZ-k8UrMm-z2Dzn8lDnRtPig!2e10!3e12!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipMYdkz7ioEQX1lCGZ-k8UrMm-z2Dzn8lDnRtPig%3Dw90-h90-n-k-no!7i4128!8i3096!4m7!3m6!1s0x14a625d70f29f93b:0x23261ca9d269df05!8m2!3d39.9875729!4d23.6107521!9m1!1b1

Uopšte se stanje ne razlikuje od onog iz 2014.

Izmenjeno (Aca14)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala. Malo mi je konfuzno da se snalazim preko gugl mapa tj da procenim koliko je uzbrdo. Kako god cekacemo avgust. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala. Malo mi je konfuzno da se snalazim preko gugl mapa tj da procenim koliko je uzbrdo. Kako god cekacemo avgust. 

Uzbrdica je veoma blaga, gotovo je ni nema, a udaljenost od plaže je tačno tih 7-8 minuta hoda. Mene onaj link koj sam stavio vodi do svežih fotografija gostiju. Evo linka do virutelnog prikaza ulice kojom sam ja išao do plaže: https://www.google.rs/maps/@39.9894574,23.6097691,3a,60y,191.77h,82.33t/data=!3m6!1e1!3m4!1sHYq8SU6J5H7NIQQTjieu3g!2e0!7i13312!8i6656

Izmenjeno (Aca14)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo i mene sa svezim informacijama o vili. Elem sve pohvale za predstavnika Dzoa. A sto se samog smestaja tice malo sam razocarana. Dobili smo apartman br. 10.  Sam ulazak mi je ostavio utisak ok cisto ali avaj. Iscepana posteljina, cista da ali poprilicno iscepana, kupatilo koje jako smrdi. Koliko god da sam ga ribala nije vredelo jako se oseca kanalizacija da prosto gusi i pored prozora u kupatilu. Frizider je super radio i bio cist. Ali kad sam otvorila kuhinjske elemente sok. Sve ubudjalo i memljivo. Kanta za smece ne postoji ? cak su i vrata od kupatila nabubrila od vlage pa kad otvarate i zatvarate vrata pogotovo nocu imam utisak da probudite celu ulicu. Blizina smestaja i nije bas tacno napisana. Kada sam pitala koliko je do plaze nisam mislila pravoliniski vazdusnom linijom. Za nekoga ko nema hrskavicu u kolenima ovo je i vise nego predaleko. Ovo nisu mane Elnos tursa da se odma razumemo, oni su perfektni ovo je mana vlasnika vile koji cini mi se sem obaveznog krecenja svake godine sloj na sloj ne ulaze bas puno. U glavnom izdrzi se tih 13 dana samo upada u oci budjava kuhinja gde vam se gadi da ono sto ste poneli izvadite iz kese. Doduse svi mi imamo razlicite percepcije po pitanju svega. Ali recimo samo da uporredim sa polihronom i vila Janis koja je stvarno divna. Tamo imate sve, cak i stoljnjake na svakom stolu pa i onom na terasi, i da ne nabrajam. Za nasu agenciju elnos turs sve pohvale, bili su sjajni, organizovani, ono sto su oni mogli da urade uradili su. 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Parmakis jeste dosta stari objekat. Kada sam i ja tamo bio nije sve bilo super. Našla se po koja rupa na posteljini. Kreveti su bili komotni, kuhinja super sa odličnim priborom za jelo. U pitanju je soba br. 1 u prizemlju. Slažem se da je potrebno renoviranje kuće, nije dovoljno samo spoljno krečenje svakih par godina. Što se tiče opisa agencije, sve je tačno, do plaže ima 8 minuta šetnje što nije tako blizu, a opet nije ni jako daleko. Sledeći put izaberite neki objekat bliže plaži. Na primer, preporučujem vilu Delfin u Vrasni preko iste agencije. Smeštaj perfektan, sa dobrim gazdama i na "korak" je od plaže. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo i mene sa svezim informacijama o vili. Elem sve pohvale za predstavnika Dzoa. A sto se samog smestaja tice malo sam razocarana. Dobili smo apartman br. 10.  Sam ulazak mi je ostavio utisak ok cisto ali avaj. Iscepana posteljina, cista da ali poprilicno iscepana, kupatilo koje jako smrdi. Koliko god da sam ga ribala nije vredelo jako se oseca kanalizacija da prosto gusi i pored prozora u kupatilu. Frizider je super radio i bio cist. Ali kad sam otvorila kuhinjske elemente sok. Sve ubudjalo i memljivo. Kanta za smece ne postoji ? cak su i vrata od kupatila nabubrila od vlage pa kad otvarate i zatvarate vrata pogotovo nocu imam utisak da probudite celu ulicu. Blizina smestaja i nije bas tacno napisana. Kada sam pitala koliko je do plaze nisam mislila pravoliniski vazdusnom linijom. Za nekoga ko nema hrskavicu u kolenima ovo je i vise nego predaleko. Ovo nisu mane Elnos tursa da se odma razumemo, oni su perfektni ovo je mana vlasnika vile koji cini mi se sem obaveznog krecenja svake godine sloj na sloj ne ulaze bas puno. U glavnom izdrzi se tih 13 dana samo upada u oci budjava kuhinja gde vam se gadi da ono sto ste poneli izvadite iz kese. Doduse svi mi imamo razlicite percepcije po pitanju svega. Ali recimo samo da uporredim sa polihronom i vila Janis koja je stvarno divna. Tamo imate sve, cak i stoljnjake na svakom stolu pa i onom na terasi, i da ne nabrajam. Za nasu agenciju elnos turs sve pohvale, bili su sjajni, organizovani, ono sto su oni mogli da urade uradili su. 

Ovo je baš propust Elnos Tursa......pa oni obidju sve vile pre početka sezone! Ko izdaje i nudi vile turistima? Čija je  obaveza je da se obezbede odgovarajući uslovi za boravak? Čija  je obaveza da se skrene pažnja vlasniku da sve dovede u red? Ko prodaje aranžman za ovakvu vilu? Ko ima potpisan ugovor sa vlasnicima vila u Grčkoj? 

Pa agencija! U ovom slučaju je glavni krivac za katastrofu u apartmanu br. 10 upravo Elnos turs! Džabe dobar predstavnik kad spavate u štali.....

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@srdjan gl

Elnos nudi ovaj smeštaj već skoro 15 godina. Na svom letovanju 2014. sam video ljudi koji su već više od 7 sezona letovali tamo. Siguran sam da agencija Elnos, koja važi za renomiranog organizatora, nije namerno ubacila u ponudu apartman sa nedostacima. Ovaj objekat je dosta star i logično je da "propada" a vlasnik je dužan da redovno vodi računa o tome. Ako već može da kreči, valjda može da popravi vrata i kuhinjske elemente tamo gde je potrebno. Vlasnik ima najveću odgovornost što je dopustio da gosti zateknu takav smeštaj, Agencija nije mnogo manje kriva, Elnos je odgovoran u smislu toga da treba da vodi računa o tome šta prodaje. Mislim da je poređenje Parmakisa sa štalom zaista nezahvalno i ružno, da ne upotrebim neku drugu reč. 

Što se prestavnika tiče, gospodin Džo je sasvim korektan čovek koji radi nekoliko mesta na Kasandri. Kada smo imali problem sa WC daskom koja je otpala, odmah smo se javili njemu i sutra ujutru je došao gazda sa majstorom koji je dasku zalepio silikonom.Ono što je meni neverovatno je da ima onih koji kažu kako je on jako bezobrazan i drzak i da ga baš briga za turiste. Ne znam šta očekuju, ali ja ga pamtim kao korektnog ali ne previše ljubaznog čoveka. 

Ne znam da li je @Andjelka Scepanovic Ex Marijanovic pozvala Džoa da mu se požali na "kvalitet" smeštaja, ali ja bih to uradio. Meni preostaje da verujem da će vlasnik vile tokom zime malo da sredi te sobe. 

Parmakis važi za jednu od skromnijih Elnosovih vila i to treba uzeti u obzir, ali ne može se reći da je štala. Ako hoćete da znate kako izgleda "štala" broj 1 u prizemlju, imate slike na prvoj strani ove teme. 

Ovo sam napisao nepristrasno, kao neko ko je letovao ovde. Zaista ima dobrih komentara onih koji su tamo letovali, čak i na ovom Forumu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@srdjan gl

Elnos nudi ovaj smeštaj već skoro 15 godina. Na svom letovanju 2014. sam video ljudi koji su već više od 7 sezona letovali tamo. Siguran sam da agencija Elnos, koja važi za renomiranog organizatora, nije namerno ubacila u ponudu apartman sa nedostacima. Ovaj objekat je dosta star i logično je da "propada" a vlasnik je dužan da redovno vodi računa o tome. Ako već može da kreči, valjda može da popravi vrata i kuhinjske elemente tamo gde je potrebno. Vlasnik ima najveću odgovornost što je dopustio da gosti zateknu takav smeštaj, Agencija nije mnogo manje kriva, Elnos je odgovoran u smislu toga da treba da vodi računa o tome šta prodaje. Mislim da je poređenje Parmakisa sa štalom zaista nezahvalno i ružno, da ne upotrebim neku drugu reč. 

Što se prestavnika tiče, gospodin Džo je sasvim korektan čovek koji radi nekoliko mesta na Kasandri. Kada smo imali problem sa WC daskom koja je otpala, odmah smo se javili njemu i sutra ujutru je došao gazda sa majstorom koji je dasku zalepio silikonom.Ono što je meni neverovatno je da ima onih koji kažu kako je on jako bezobrazan i drzak i da ga baš briga za turiste. Ne znam šta očekuju, ali ja ga pamtim kao korektnog ali ne previše ljubaznog čoveka. 

Ne znam da li je @Andjelka Scepanovic Ex Marijanovic pozvala Džoa da mu se požali na "kvalitet" smeštaja, ali ja bih to uradio. Meni preostaje da verujem da će vlasnik vile tokom zime malo da sredi te sobe. 

Parmakis važi za jednu od skromnijih Elnosovih vila i to treba uzeti u obzir, ali ne može se reći da je štala. Ako hoćete da znate kako izgleda "štala" broj 1 u prizemlju, imate slike na prvoj strani ove teme. 

Ovo sam napisao nepristrasno, kao neko ko je letovao ovde. Zaista ima dobrih komentara onih koji su tamo letovali, čak i na ovom Forumu.

Izvini Aco, ali Andjelka je doživela u toj vili nesnosan smrad fekalija i kanalizacije.......Sa čim uporediti takav doživljaj? Ja kada odem kod dede na selo, smrad fekalija samo osetim u štali i oko nje, i takodje guši!  Andjelka se skoro ugušila od smrada fekalija i pored prozora.....kako sama reče!

Kuhinjski elementi budjavi i memljivi! Verovatno i oni smrde! Šta reći za smeštaj gde ti treba gas maska da bi boravio osim da liči na štalu! Naravno, metaforički! I Elnos je najodgovorniji što je takvu "štalu" uvrstio u ponudu! A to da je pre 15 godina bio dobar smeštaj , pa i mi smo pre 15 godina mnogo drugačije i mladje izgledali......Ako se održavamo, i dalje smo u dobrom stanju ali ako se zapustimo, ništa ne valja......Očigledno je interes i zarada u pitanju! Da se bez ulaganja uvali takvo nešto našim turistima! A verujem da cena nije niska .......

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@srdjan gl

Ne znam zašto ste vi toliko besni? Pa niste vi bili tamo nego @Andjelka Scepanovic Ex Marijanovic:) 

Što se tiče smrada to je stvarno katastrofalno! Ja kad sam bio tamo nisam imao tih problema, a svakako verujem Anđelki jer nema razloga da nas laže :) 

Gazda, ako ima mozga, on će da renovira vilu, a ako neće, onda šta reći o njemu... Jedva se upristojio da nabavi jaču antenu za WiFi, Kada sam ja bio tamo nije bilo neta u sobama... Što bi moja majka rekla "Parmakis je Falični pansion plus daleko od plaže".

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27027
    Ukupno tema
    906044
    Ukupno poruka