brada70

Varsava

61 poruka u ovoj temi

Isao bi u Varsavu u martu 2015.Molim za komentare o gradu i sta treba videti

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Obiđi Staro Miesto (pod UNESCO-vom zaštitom), Nowe Miasto, pa kreni ulicom Krakowskie Przedmiešcie i duž te ulice nalazi ti se većina turističkih znamenitosti Varšave. Tu u blizini je i park Ogrod Saski koji vredi posetiti. Palatu kulture ćeš videti iz svih delova grada i u njenoj blizini se nalazi ogroman trgovački centar sa svim robnim markama, zapravo ceo taj kvart je pun robnih kuća. Odmah pored zgrade se nalazi glavna železnička stanica (Varšava Centralna). Ono što pod obavezno preporučujem je odlazak u park Lazienkowski, nalazi se malo južnije od gore pomenutih delova. Prepun je spomenika (Frederik Šopen itd.), tu je poznata Palata na vodi, mnogobrojna jezerca, rečice, prepun je veverica .... Na kraju parka preporučujem ti da samo pređeš ulicu Belwedersku i sačekaš autobus broj 180 koji vozi u deo grada Wilanow. Do Wilanowa možeš stići i sa kupljenom kartom važnosti 20 min., jer upravo toliko i traje put. Ono što me je posebno oduševilo u njihovim autobusima je ispisan raspored svih stanica na pomenutoj liniji i vreme u minutama koliko je potrebno do koje stanice (moram priznati da ovo do sada nisam nigde video u Evropi). Wilanow isto pod obavezno ako se dolazi u Varšavu! Tu je prelep park, jezero, palata, crkva, muzeji i mnogo toga što šta.

I za kraj da naglasim da nikako ne menjaš novac u menjačnicama Westren Union-a, jer znaju baš dobro da zakidaju na proviziji (osetio na svojoj koži). Moja foto-tura Varšave: http://www.putovanja...va/Varsava-7610

07-warsaw.jpg

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Marco polo,odlicna foto tura! I ja takodje planiram da posetim Varsavu na prolece sledece godine,pa ce mi ove vase informacije znaciti. Zanima me kakav je utisak grad ostavio na vas ?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

prijatno sam iznenađen Varšavom. Naši turisti preferiraju Krakov, ali i u Varšavi ima puno toga da se vidi. Možda malo depresivno deluje deo grada Praga, koji se nalazi preko Visle. Deluje kao da je komunizam još prisutan u gradu. Sve u svemu, Varšava zavređuje da bude posećena.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hhvala na odgovoru.Mi planiramo da budemo u hotelu Radisson blu Sobieski.Mislis li da je dobra baza?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

mislim da je položaj hotela ok! Nalazi se na oko 1km od Palate nauka i Varšava Central stanice. Odatle bilo na koju stranu da krenete nižu se zanimljivi objekti. Od vašeg hotela pa do Starog grada po meni imate oko 2.5-3km.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Slazem se,Varsava je pomalo nepravedno zapostavljena u odnosu na Krakov.Po meni,Varsava ima mozda i najbolji skyline u Evropi.

Marco polo,po vasem misljenju,da li su dovoljna 3 dana u Varsavi za obilazak najbitnijih znamenitosti !?

Izmenjeno (East-west)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

sasvim dovoljno! Prvi dan obiđi Staro i Novo mesto, drugi dan Park Lazienkowski i palatu Wilanow. Treći dan možeš da pređeš Vislu, tu je odmah novi Nacionalni stadion, i ima par lepih parkova. Hoćemo da vidimo slike iz Varšave kada se vratiš sa putovanja.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Haha,dogovoreno,ali ima da se nacekate do proleca. ;) Hvala na savetima,park Lazienkowski izgleda fenomenalno!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Džoni Štulić je pevao 'Poljska u mome srcu', a ja mogu da kažem 'Varšava u mome srcu'. Kada sam bio na Starom mestu i video sve te slike razrušenog grada, i kako sada izgleda izdignut iz pepela, odmah sam zavoleo Varšavu. Onda se setite sudbine Beograda, i duhovna vertikala je tu. Inače ne propustite da se popnete (liftom) do vrha Palate nauke i kulture (ili već kako se zove) imaćete fantastičan pogled na Varšavu. Jedna zanimljivost, svojedobno su Sovjeti/Rusi pitali čelnike ovog grada da li hoće da im izgrade tu Palatu nauke (koja je rađena po ugledu na čuvenu zgradu Lomonosov univerziteta u Moskvi)ili metro. Poljaci su odabrali da imaju zgradu. Međutim sada imaju i metro (i to vrlo dobar) pa se ovde ostarila ona narodna 'ko umije, njemu dvije'.

Izmenjeno (Dejan Dodig)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jel isao neko vozom iz Krakova za Varsavu? Planiram da u Varsavu idem vozom,pa bi mi svaka informacija znacila.

Izmenjeno (East-west)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

LOT trenutno ima promotivne cene na liniji Beograd-Varšava. Sad sam bacio oko, ima još karata od jula do septembra za 60€ ([7,279.00 RSD) (ja sam neki dan pazario po 50€). Mislim da je uslov za popust da obuhvatite subotu (npr. četvrtak-nedelja).

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

mislim da je položaj hotela ok! Nalazi se na oko 1km od Palate nauka i Varšava Central stanice. Odatle bilo na koju stranu da krenete nižu se zanimljivi objekti. Od vašeg hotela pa do Starog grada po meni imate oko 2.5-3km.

Kako je najpraktičnije i najisplativije doći od aerodroma do centra grada?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@ Scorpio Ne znam na koji aerodrom sleces,pretpostavljam na Chopin(Modlin uglavnom koriste low costeri). Evo sta kaze Wikitravel. ;)

Getting to/from Chopin Airport (WAW)

By bus

Four bus lines operate between points in the city and the airport from 4:40am to 11:00pm. At all other times, night bus N32 runs between the city centre and the airport. Single-fare tickets for the bus cost 4.40 PLN (effective 2013.Jan.1) from any kiosk; or buy one from the bus driver or vending machine in the bus (this is more risky - you will need exact change for the driver, or coins - not notes - for the machine; driver may refuse to sell ticket if he is late, the machine may be broken...). You can also buy tickets from the ticket machine at the bus stop (which accept coins, notes and credit cards) or from the ZTM counter in the public area of the arrivals hall (not the Tourist Information counter, but near it).

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

By train

The airport train station, Warszawa Lotnisko Chopina, opened on 1 June 2012. Trains depart every 10-12 minutes during peak times and every 15 minutes otherwise. Both the Szybka Kolej Miejska (SKM; Warsaw's S-Bahn-like suburban railway system) and Koleje Mazowieckie (Mazovian Railways or KML; the provincial local train operator) operate trains to and from the airport.

The SKM offers the following connections from Warszawa Lotnisko Chopina:

• Line S2 through Warszawa Zachodnia, Warszawa Śródmieście (walking distance to Warszawa Centralna), Warszawa Stadion and Warszawa Wschodnia to Sulejówek Miłosna - trains every 30 minutes off-peak during day.
  • Line S3 through Warszawa Zachodnia, Warszawa Centralna and Warszawa Wschodnia to Legionowo Piaski. This is an "express" train which skips the local train stations between Warszawa Zachodnia and Warszawa Wschodnia, including Warszawa Stadion - trains every 30 minutes off-peak during day.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27006
    Ukupno tema
    905763
    Ukupno poruka