Hornet

Kajak na reci Ibar

1 poruka u ovoj temi

 

 

Kajak na reci Ibar

 

 

Čini mi se da je Ibar (pored Lima) jedina reka koja teče kroz Srbiju, a da može da te solidno isprska i tokom kasnijih letnjih ili čak jesenjih meseci.

Upravo zbog toga prenosim neka od svojih iskustava.

 

 

 

Ibar kajak tura (jul 2014)

 

 

Nakon nesrećnog kišovitog proleća, poplava i takođe vlažnog prvog dela leta, uspeo sam ipak da se izvučem (bar na dan) iz svakodnevnice. Punjenje baterija u prirodi mi je bilo više nego potrebno jer gotovo godinu dana nisam bio na godišnjem odmoru.

 

Izbor je pao na rafting kajacima na Ibru u organizaciji sjajne ekipe iz WildSerbia tima (www.wildserbia.com).

 

Kajak na Ibru

IMG_2531.JPG

 

Spakovao sam čamac i ostalu opremu 13.07.2014. godine i rano ujutru izašao na Ibarsku magistralu (kod Mrčajevaca) da presretnem WildSerbia ekipu koja je sa svojim klijentima krenula iz Beograda. Usput, da pomenem, lična oprema za ovakve ture i u ovakvoj organizaciji nije potrebna s obzirom da WS poseduje sve od kajaka, kaciga do mokrih odela. Vaše je samo da se otkačite od svakodnevnice.

 

Oko 10 sati sam se prebacio u minibus i nas cca 16 se uputilo ka naselju Ušće odakle kreće spust. Po pristizanju dali smo se na opremanje i transport kajaka ka polazištu za spust.

 

 

 

Priprema

 

 

 

 

IMG_1560.JPG

 

 

 

 

Polazište

 

 

 

 

IMG_1573.JPG

 

 

Teško je opisati atmosferu i ovakav doživljaj, tako da u produžetku više slika a manje reči:

 

IMG_1723.JPG

 

IMG_1828.JPG

 

IMG_1847.JPG

 

Samo ću dodati da sam se smejao k'o malo dete sve vreme i mislim da nije ni moguće skinuti osmeh sa lica na ovakvim avanturama (šta sve u današnje vreme, razmaženi, nećemo zvati avanturom, ccc).

 

IMG_2108.JPG

 

Inače u tih 25km bilo je solidnih bukova klase I i II, čak i jedan klase III. Pri prelasku istih adrenalin je radio 300 na sat i konstatujem da je kajak mnogo bolja stvar od klasičnog raft čamca u kome se čisto vozaš turistički.

 

IMG_1652.JPG

 

Srećom obično su ljudi koji se upuštaju u ovakve izlete iz svakodnevnice ljubitelji prirode. Samim tim imao sam interesantno društvo, tačnije ekipa je bila sjajna. Svi opušteni i u totalnom outdoor fazonu. Nisam stigao baš sa svima da se ispričam, ali primećujem da je bilo i dosta alpinista među nama.

 

IMG_2156.JPG

 

S obzirom da iz objektivnih razloga oficijelni fotograf (Rene) nije mogao da kadrira u trenucima prolaska kroz bukove, prilažem vam kompilaciju video materijala koju sam snimio nedelju, dve kasnije u ponovljenom spustu:

 

http://youtu.be/j4QrI3KYhgE

 

Inače, po završetku spusta kod srednjevekovne tvrđave Maglič, nakon 6 sati i 25km veslanja, odradili smo brzinski uspon do iste tvrđave, nakon čega smo spakovali opremu i krenuli svako svojim putem.

 

Preneto sa: http://ndasic.blogspot.com/

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


 • Posetili nedavno   0 članova

  Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

 • Naša statistika

  26767
  Ukupno tema
  898075
  Ukupno poruka