Bubica

Poljska

32 poruke u ovoj temi

Pozdrav svima iz Hrvatske.

Ja sam novi član, danas sam naletio na ovaj forum pa sam se odmah i registrirao.

Vidim da ova tema nije "živa", ali sam se odlučio nešto napisati iz razloga što sam prije mjesec dana bio sa ženom u Krakowu.

Svima koji još nisu bili tamo mogu mirne duše preporučiti da odu u Krakow.

Nije skupo, a ima se što za vidjeti. Mi smo išli busom preko agencije na 4 dana (3 noćenja) i osim Krakowa posjetili smo još Brno, Auschwitz i Birkenau te rudnik soli Wieliczka koji je zaista predivan i nudi jedinstveno iskustvo.

Napominjem da nismo isprobavali noćni život Krakowa, jer mi je žena u sedmom mjesecu trudnoće.

Sve ostalo nam se jako dopalo, osim dvije stvari na koje bi upozorio, čisto da se ne iznenadite. Prvo, pazite, jako pazite na tečaj kada ide mijenjati novac u mjenjačnicu.

Na poljskom jeziku mjenjačnica je "kantor". Nevjerojatno je kako vas neki kantori pokušavaju prevariti. Na razmaku od 5 metara jedan kantor nudi 396 zlota za 100 euro, a drugi smiješnih 339!!! Mijenjajte novac samo u kantorima koji imaju digitalni prikaz tečaja. I obavezno još extra pitajte da li je tečaj koliko i piše jer vam naknadne reklamacije ne uvažavaju.

Druga stvar je iznimno neljubazno osoblje u ugostiteljskim objektima, dućanima i sl.

U samo jednom restoranu konobarica nas je dočekala i ispratila s ljubaznim smješkom, a u ostalima smo se osjećali totalno nepoželjno.

Eto, to je ukratko. Više ima i bit će na mojim blogovima kada uhvatim više vremena.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Jedna agencija organizuje Novu Godinu u Krakow-u.

Krakov

Hostel Free

Hostel Centrum Krakow

Ja putujem u predivni Krakow sad za 1.maj, i to baš preko ove agencije. Imaju odlične aranžmane i najjeftiniji su. :cool:

Krakow mi je davnašnja želja, odavno planiram da ga posetim i uvek bi mi nešto iskrslo.

Cene aranžmana za Krakow su drastično pale. :klap:Svima toplo preporučujem Krakow!!!

Pozdrav svima iz Hrvatske.

Pozdrav i tebi! Imaš na ovom forumu dve teme o Krakowu! Pregledaj ih slobodno. :)

Sajt Krakowa:

http://www.krakow.pl/en/

Mapa Krakowa:

http://www.google.rs...m%3Disch&itbs=1

Korisni putopisi o Krakowu:

http://www.b92.net/p...?&nav_id=491155

http://www.b92.net/p...?&nav_id=488884

Izmenjeno (talamasca)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Sada je vec vise nego izvesno da cu u septembru na neki kongres u Varsavu. Smestaj u Intrtcontinentalu (dobijen pukom srecom, ali se doticnoj u zube ne gleda :)). Posto cu biti 5 dana, dobro bi doslo par saveta-muzeji, sta videti, neki dobar klub, gde nesto pojesti (restoran, fast food, stagod)...

Hvala svima unapred...

P.S. Putujem preko Beca, imacu pauzu od 2 i po sata. Da li je to dovoljno da svratim do centra (Carlplatz ili okolina Operahaus), popijem kaficu, malo procunjam i vratim se na vreme za cek in?

Izmenjeno (wolfvaga)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Dragi forumaši,

putujem u Poljsku, tačnije u Gdanjsk i Torunj. Da li je neko posetio neki od ova dva grada? Kakvi su utisci? Šta kupiti? Hvala.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Bio sam na dočeku Nove 2012 u Krakovu, pa sam svratio jedan dan na skijanje u Zakopane. Pošto vidim da već ima tema o Krakovu, gde je dosta detaljno napisano o tom gradu, ja ću ovde napisati samo iskustva iz Zakopana. Udaljeno je oko 100km južno od Krakova, 2 sata vožnje autobusom. Unapred sam isplanirao ceo izlet, imao sam i mapu Zakopana, pa mi nije bio problem da pronađem ski stazu Szymoszkowa (udaljeno oko 2km od autobuske stanice), na kojoj je i sam servis za iznajmljivanje skija. Na toj stazi su bacali topovima sneg, tako da ga je bilo dovoljno za skijanje. Sve staze su razbacane oko Zakopana, tj nisu povezane kao na Kopaoniku, pa kad se odlučite za jednu morate na njoj skijati ceo dan, što malo može da dosadi pogotovo ako se spuštate po deseti put na istoj stazi. Inače skijanje je bilo super, dobro pripremljena staza, gužve nije bilo tačnije čim sam se spustio odmah sam došao na red na žičari. Na istoj stazi ima 2 sedečnice jedna za 6 osoba koja vodi do vrha i jedna za 4 osobe koja vodi do pola staze i uglavnom je za početnike. Celokupan izlet (taxi od hotela System do autobuske u Krakovu i posle nazad, povratna autobuska karta do Zakopana, iznajmljivanje skija, ski pass, pivo, hamburger, sir Oscypek ...) me je koštao oko 50 evra. Sve sam morao sam da organizujem, jer nijedna domaća agencija, koja je vodila na doček u Krakov, nije imala u ponudi Zakopane, nego su vodili turiste u rudnik Vjelička i napušteni logor Aušvic?! Utisak o celom putovanja mi je i više nego pozitivan, da se čak razmišljam i da ponovim isto dogodine. Jedina zamerka je izuzetno neudoban Lastin dabldeker, pogotovo na spratu! Slike možete pogledati u galeriji , čim budu objavljene. Datum boravka je 02.01.2012. Evo i par korisnih linkova:

http://www.skijanje.rs/ski-centri/poljska/zakopane/#!prettyPhoto

http://www.escape2poland.co.uk/zakopane_ski_resort.html

http://www.szwagropol.pl/index.php?page=10139

http://www.zakopane-life.com/poland/zakopane-skiing

http://wikitravel.org/en/Krak%C3%B3w

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

pozdrav svima,u maju cu ici u moj omiljeni grad na svetu a to je varsava.icicu do budimpeste busom pa od budimpeste do varsave vozom.zanima me dali neko zna neki ekonomican a uredan motel u varsavi i budimpesti i da mi ga nadje na google mapi.hvala.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Je l' može neko malo više da napiše nešto o Varšavi? O Krakovu je dosta bilo reči, a o Varšavi malo. Interesuje me da li ima neka direktna linija iz Bg-a ili se mora do Budimpešte? Koliko izadje cena prevoza od Budimpešte do Varšave? Da li je bolje otići u Krakov ili Vašavu, tj. šta zanimljivo ima da se vidi u Varšavi?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

varsava je modernija od krakova.bila je skoro potpuno urusena tokom drugog svetskog rata pa je obnovljen posle.zastitni znak je sirena sa isukanim macem.mnogo se izgradila u poslednje vreme.dobili su kulu od sssr-a i poljaci je ne vole.imaju lepe parkove i stari dvorac i dvorac blizu jezera.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

... Interesuje me da li ima neka direktna linija iz Bg-a ili se mora do Budimpešte? ... Da li je bolje otići u Krakov ili Vašavu, tj. šta zanimljivo ima da se vidi u Varšavi?

Poljski LOT leti iz Beograda za Varšavu, mogu se naći i dosta povoljne karte. Znam da neke naše agencije organizuju iz Krakova jednodnevni izlet do Varšave ( vozom po ceni od nekih 60-ak eur). Krakov je zaista lep grad pun prelepih crkava i istorijskih spomenika, ima tu jaku istorijsku crtu i podseća na Prag. U Varšavi još nisam bio (malo je falilo sada na jesen da idem, ali sam promenio planove), on ima neku draž severnih gradova i oseća se blizina Rusije.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Vladan9219 super sto ti si otisao u Zakopane. Zivim u ovom gradu i mislim da je jako lep :) Mislim da svak mora da dodje ovde, cak i za vise vremena nego jedan dan. Vec sam begde stavila sliku kako lepo izgleda Zakopane :) Moze da se skija, moze da se penja u planinama. Ima svasta nesto (ako mogu da tako kazem). Ako biste dolazili na duze, preporucujem da kontaktirate se sa mnom preko sajta . Rado cu vam pomoci da nadjem neki lep i jeftini smestaj, osim toga mogu ovek biti vas vodic ;)

Pozdrav svima i nadam se da cemo se videti nekad u Zakopanu! :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Tema zamrla a ja gledam ovih dana, Vroclav se odjednom nasao u ponudi nekih agencija tako da razmisljam opet o Poljskoj za jesenji city break. Ima li svezijih iskustava?:)

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja vec mesecima razmisljam da se pokupim i odem u Poljsku u neki mali obilazak, prevoz i smestaj je bas povoljan tamo. Inace sam video i ja tu ponudu za Vriclav, deluje zanimljivo

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li je neko bio u gradu Rzeszow?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li je neko bio u Wroclawu i kakvi su utisci?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905040
    Ukupno poruka