wladinho

Put do Evie kolima

71 poruka u ovoj temi

U jednom pravcu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

http://www.ferriesglyfa.gr/prices-glyfa-ferries.php

Ticket Prices

Citizen Ticket - € 2,30
Small Vehicle < 4,25 - € 13,50
Small Vehicle > 4,25 - € 15,30
Trucks ( Per Meter ) - € 4,50

Ovo su cene na sajtu za prevoz trajektom iz Glife do Agiokambosa. Da li neko zna da li se plaća samo za auto ili i za auto i za putnike u njemu ?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Svaki putnik u autu mora da plati  2.3 e i plus auto.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U ponedeljak pre zore krećemo u Holideys in Evia kod Eretrije. Prošle godine smo bili u istoj oblasti ali u hotelu Palmoriva. Između Volosa i Lamije je bio jedan deo od dvadesetak km gde se išlo magistralnim putem koji je prolazio kroz neka mesta. Sada vidim na google maps da postoji auto put i u tom delu. Posle klisure Tempi, da li je do skretanja za Halkidu skroz auto put ili se i dalje ide ovom magistralom?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dosli smo u subotu.Veliki radovi u Grdelickoj klisuri,kolone koje usporavaju saobracaj.Na makedonsko-grckoj granici bila velika guzva ali pustali sve malte ne bez zadrzavanja.Kroz Grcku putarina na sedam mesta do Glyfe,oko 15 eura, preterase.Plus trajekt,20 eura...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav iz Makedonije :rolleyes:

Prvo, posto sam negde na forumu procitao neke nedoumice u vezi putovanja kroz Makedoniju ( zbog bezbednosnih problema u Kumanovo), zelim poruciti svima koji planiraju put za Grcku, da je prolaz lroz Makedonije sasvim bezbedan i pouzdan, tako da ne ocekujte nikakvih problema. Za bilo kakvih informacija u vezi puta kroz MK , stojim na raspolaganju svima kojima su potrebne:rolleyes:

Dalje, posto planiram letovanje na Eviji, u Eretriji, imam pitanje za sve koji mi mogu pomoci:

-dali neko zna koliko je putarina kroz Grcku, do Halkide. Procitao sam da je do Glife putarina 15.4 eura, ali posto planiram prelaz preko mosta, ne znam koliko je putarina od Glife do Halkide

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nastavak autoputa prema Atini je Nea Odos. Ovo je zvanični sajt www.neaodos.gr . Verovatno ima cena putarine.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

-dali neko zna koliko je putarina kroz Grcku, do Halkide. Procitao sam da je do Glife putarina 15.4 eura, ali posto planiram prelaz preko mosta, ne znam koliko je putarina od Glife do Halkide

24 evra na 14 naplatnih rampi, u jednom pravcu, od Soluna do Halkide...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Puno hvala 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Put do ostrva nije toliko naporan, ali mene je nekoliko faktora usporilo pa mi se nešto mnogo odužilo. Na dan polaska mlađa ćerkica dobije temperaturu, pa i to što sam planirao da spavam popodne, proveo sam u čekanju lekara da je pregleda i da nam kaže šta je uzrok. Na kraju je ispalo da joj rastu zubići i da je malo crveno grlo, ali dobismo zeleno svetlo za polazak uz upotrebu antibiotika zbog grla jer ipak idemo na put pa da nas ne sačeka obilazak lekara čim stignemo. Krenusmo iz Beograda oko 23h, a sam put do ulaska u Grčku je standardno dobro prošao. Gužve nije bilo nigde, a zadržavanja na granicama ukupno 30-ak minuta. Pošto su, nažalost, deca spavala neujednačeno i na smenu zbog nervoze mlađe, stajali smo malo češće pa nam je to produžilo put. Do Volosa put ok, a nakon toga pljusak kakav u životu nisam video. Nisam stajao, ali sam jedva vozio koja je to količina vode bila i na putu i po celom autu. Kada je stala nakon 15-ak minuta, ponovo se razvedrilo kao da ništa nije ni bilo. Skrenusmo sa auto puta ka mestu Glyfa, odakle kreće trajekt za ostrvo. Predeo od auto puta pa skoro do Glife je fenomenalan za vožnju. Put večim delom kao staklo a predeli okolo zeleni kao na slici. Stigosmo do Glife na trajekt, ukrcasmo se na sledeći polazak koji smo čekali nepunih sat vremena, jer su polasci na svaka sva sata, pa tako za nekih 20-ak minuta stigosmo na ostrvo. Od Agiokamposa do Pefkija ima 20 km, ali je put na pojedinim deonicama loš pa smo se malo vukli do tamo. Što se tiče putarina, one u kompletu iznose 15.4 eura + 21 euro za trajekt. Izbegavanje prve dve putarine ne preporučujem jer se mnogo produžava putovanje, dok je sada obilazak putarine kod Leptokarije malo duži nego prethodnih godina, ali i dalje može da se obiđe sa 10 minuta dužim putovanjem. Naredne dve putarine, pre i posle Tempija se obilaze jako lagano i produžavaju putovanje nekih 15-ak minuta. Obilazak naplatne rampe Moschochori zahteva silazak sa auto puta u mesta Nea Lefki, Moschochori i Nea Perivoli, ali obzirom da je ta naplatna rampa 4 eura, vredi što sam putovao 20-ak minuta duže. Putovanje sam produžio ukupno za nekih sat vremena i uštedeo 9.4 eura. Bolje za te pare pivo i sladoled, nego dušmanima da ostavim. Jedino što me je iznenadilo je nova naplatna rampa na silasku sa auto puta prema Glifi, a cena je 2.6 eura. Policiju tokom puta nisam video nigde, pa čak ni na tim obilaženjima putarina. Sve u svemu, putovao sam 12 sati zbog novonastale situacije, ali je sigurno moglo i za 10 da je sve bilo u redu.

Za dodatne informacije oko putovanja kolima, slobodno pitajte ako sam nešto zaboravio da kažem!

Hvala za ovako detaljno opisivanje puta. Meni je dosta pomoglo a preporucio bih i drugima koji idu na Eviu da dobro prostudiraju. Mapa koja je postavljena je super. Podesio sam navigaciju po njoj i platio samo prve dve putarine kod Soluna (1.2+2.2 €), ostale izbegao. 

Kome treba TNG moze da sipa u Larisi a u severnom delu Evie ima samo jedna pumpa sa TNG, oko 5 km od Istee. U gradu je cena oko 0.62 a na glavnom putu od 0.80 do 0.88.

Za sada toliko.  Pozdrav iz Pefkija.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Može li neko da postavi mapu sa obilaznicama, po mogućstvu do Halkide, putarine u jednom smeru su 24 evra, koliko je duža kilometraža sa obilaznicama

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa svi koji su išli na Tasos preko Bugarske su već opisivali taj put, a vi svakako idete na taj prelaz pa prema Solunu i dalje Aegean autoputem. Ako vozite auto na dizel, onda vam cene variraju od 1.29-1.45 eura, tako da ako obilazite one naplatne rampe onda taman možete da sipate kada budete obilazili Larisu.

Evo je ruta kojom sam ja išao od Evzonija :)

Ovo je mapa koju sam ja koristio na putu do Glyfe. Kao što sam već napisao, platio sam samo prve dve putarine kod Soluna.

Hvala , još jednom, članu wladinho !!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Intersuje me koliko si vremenski  putovao od soluna da glife , obilazeci auto put ,hvala pozz

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sad vec ne znam tačno koliko sam vremenski putovao taj deo puta ali recimo da su mi ta obilaženja produžila put za nekih 45 do 60 min ali sam stajao da sipam gas u Larisi. Predeo od Larise prema Glifi je vrlo zanimljiv za videti. Ide sed kroz neka sela i skroz ostavlja neki novi utisak o Grčkoj. Da Grčka nije samo more i leto.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala za ovako detaljno opisivanje puta. Meni je dosta pomoglo a preporucio bih i drugima koji idu na Eviu da dobro prostudiraju. Mapa koja je postavljena je super. Podesio sam navigaciju po njoj i platio samo prve dve putarine kod Soluna (1.2+2.2 €), ostale izbegao. 

Kome treba TNG moze da sipa u Larisi a u severnom delu Evie ima samo jedna pumpa sa TNG, oko 5 km od Istee. U gradu je cena oko 0.62 a na glavnom putu od 0.80 do 0.88.

Za sada toliko.  Pozdrav iz Pefkija.

Mozes li nam reci gde se nalazi ta pumpa na 5km od ''Istee" pretpostavljam da mislis na ''Istiaia".

Molim te mozes li da obelezi mesta na karti gde je pumpa u Larisi na kojoj si sipao TNG a gde je pumpa na severnom delu Evie kod mesta Istee.

Kolika je cena TNG na pumpi kod Istee?

Hvala

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27009
    Ukupno tema
    905838
    Ukupno poruka