nshedonist

Arabella world hotel

8 poruka u ovoj temi

U hotelu Arabella world 4*, u regiji Alanye, tačnije kada se krene iz Antalije 20-tak kilometara pre Alanje u mestu Avsallar, smo boravili od 12.07.2014.godine do 26.07.2014.godine.

 

Let i transfer - Let nam je kasnio više od sat vremena. Tačnije rečeno pojavio se problem sa avionom koji je trebao da poleti za London, pa je naš avion koji je bio pripremljen za čarter let u Antaliju, odleteo u London, a mi smo umesto u 10,35 poleteli drugim avionom u 11,45 za Antaliju. Let je koridorom koji je išao preko Bugarske i Turske trajao nešto manje od 2 sata i bio je ok. Nakon prolaska carine i uzimanja kofera, od Antalije do našeg hotela transfer je sa jednom kratkom pauzom trajao oko sat ipo.

Ali desilo se da dva kofera koji su potpuno identični po izgledu budu zamenjeni, pa je devojka koja letuje u Alanji imala opremu za bebe, a beba u, ne mogu da se setim da li u Lari ili u Kemeru dobila odeću za devojke. Ali vodiči su nekako uspeli da reše taj problem pa su koferi ponovo zamenjeni. Dakle, najbolje je da vam je kofer označen imenom, ali ako to nije slučaj važno je odmah utvrditi da li je kofer koji ste prepoznali kao vaš, zaista vaš.

 

Površina hotela - Hotel se nalazi iza magistrale i sastoji se od dve posebne zgrade koje su povezane pasarelom iznad lokalne ulice koja izlazi na magistalu. U starom delu zgrade, koja je po izgledu četvrtasta, nalazi se recepcija hotela, lobi bar, a u bejsmentu se nalaze TV sala, sala za igre (bilijar, stoni fudbal, stoni tenis, kao i bina na otvorenom gde se održavaju mini disko, a kasnije i zabavni program za odrasle, kao i bar. Kada pasarelom pređete u novi deo hotela, koji je po izgledu valjkast, prvo naiđete na terasu, pa zatim i na lobi, iz lobija se ulazi u restoran, koji ima zatvoreni klimatizovani deo i terasu na otvorenom. U bejsmentu, dakle, sprat ispod se nalaze frizerski salon, prodavnica sportske opreme, prodavnica kože, prodavnica suvenira i opreme za plažu. Nakon toga se ulazi u terasu i bar na bazenu, kao i bazen koji u jednom delu ima tri, po veličini, srednja tobogana, kao i ležaljke oko bazena, sto za stoni tenis i pikado, Iza ležaljki su i stolovi sa stolicama gde se na bazenu može popiti kafa, čaj, i ostala pića i bara na bazenu, kao i poslepodnevna užina, turske pite i kolači.

 

Sobe - Naša soba je bila u novoj zgradi i gledala je na lokalnu ulicu i na staru zgradu, tačnije na otvoreni deo sa binom u kome su se održavali mini disko i zabava za odrasle. Imali smo i bočni pogled na pasarelu i na more. Sobe su velike i prostrane, kao i starom, tako i u novom delu hotela. Jedina razlika je što su terase u novom delu veće. Sobe su lepo uređene, a nameštaj je sasvim ok. Pored bračnog kreveta, dete dobija treći normalan, a ne pomoćni ležaj. TV ima ruske, nemačke, poljske, britanske,holandske i turske kanale. Imate mini frižider, koji je prazan i kada stignete dobijete jednu flašu vode od litre ipo. Po celom hotelu u više barova imate aparate za vodu i bućkane sokove, a ako želite vodu u sobi istu možete kupiti i u marketu i uneti u hotel.

 

Gosti hotela - Kao i svuda ima Rusa, ali oni nisu u većini. Ima gostiju i iz mnogo drugih država. Gosti su bili u priličnom broju i Nemci, koji su za vreme finala svetskog prvenstva u fudbalu bili u dresovima njihove reprezentacije. Tu su i Britanci, Poljaci, Holanđani, Turci, Mađari, kao i mi Srbi.

 

nastavak u sledećem postu.....

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Zaboravih u prvom postu da napišem da je let bio sa "Avioletom" čarter kompanijom Air Srbije. Avion je bio Boeng 737 serije 300, kao i ranije. Dakle, ništa se tu mnogo nije promenilo u odnosu na raniji "Jat airvejz". Čak se mogu konstatovati velike sličnosti u pogledu iskakanja iz najavljenog reda vožnje i kašnjenja aviona. Od standardnog posluženja dobijete sendvič, flašicu vode i malu štrudlicu. Novina je što se kafa, sokovi i druga pića naplaćuju, doduše kafa nije preterano skupa jer košta 200 dinara, ali imajući u vidu navike našeg naroda u Jatu je bar kafa bila deo redovnog posluženja.

Ali da nastavim dalji opis...

Hrana i piće - Iako sam čuo da su se neki od naših gostiju žalili na hranu, moram reći da je hrana odlična. Neki su čak tvrdili da nema šta da se ukusno pojede. Međutim, verovatno je samo reč o tajmingu. Naime, mi smo napravili raspored u vremenu odlazaka u restoran na obroke, koji je nama najviše odgovarao, a kako bi izbegli gužve. Naime, muguće je da u nekom momentu nekog jela ne bude, dok ne bude dopunjeno. Ali se to verovatno najviše dešavalo onim gostima koji su išli na obroke u vreme najveće gužve, na primer odmah na početku večere.

Mi smo na doručak išli ranije od 50% gostiju hotela. Čak smo imali običaj da čim se otvori restoran siđemo po kafu koju donesemo u sobu i kafu popijemo da terasi, dok se dete ne probudi. Zvanično je doručak bio od 7 do 10 sati, ali nikog od gostiju nije bilo pre 7,30 pa osoblje nije ni otvaralo restoran pre tog vremena. Doručak je standardno dobar, i sastoji se od jaja na više načina, više vrsta salama, sira, salata, palačinki, kobasica, više vrsta pekmeza, maslaca, meda, mleka, kiselog mleka, više varijanti cerealija za klince, bilo čak i petit keksa koji su lomili u mleko....

Vreme ručka je bilo od 12,30 do 14,oo sati. To vreme nam uopšte nije odgovaralo, a imajući u vidu da je plaža malo dalje od hotela. Umesto vraćanja sa plaže na ručak u hotel, mi smo ručali u restoranu na plaži. Tu su se služile vrlo ukusne pljeskavice, ćevapčići, koje ste mogli staviti u lepinju, zatim su tu prilozi, paradajz, luk, paprika, kečap, majonez, zatim pomfrit, kao i turske pite, koje su ustvari nešto slično korama koje su premazane sirom i povrćem, a koje se nazivaju gozleme. Često smo umesto u lepinju pljeskavicu stavljali u te kore. Restoran na plaži je radio od 12,00 do 16,oo sati. Mi smo se u hotel vraćali oko 15,00 sati da bi se malo skolonili sa sunca, odmorili, a i da bi dete bar malo koristilo tobogane, koji su radili do 16,00 sati.

Večera je od 19,00 do 21,00 sati. I tu smo jedva stizali i to među poslednjima, jer smo se, posle podne, ponovo vraćali na plažu i ostajali do 19,15 pa i do 19,30 sati kada je najlepše sunce. Večera je zaista odlična. Primera radi mogu da navedem da je bilo ribe i to brancin na žaru, da je bilo jagnjetine, da je bilo govedine, piletine, girosa, uvek dobrog sira, bezbroj salata i puno vrsta kolača, i voća (lubenice, dinje, grožđe, banane, ringlovi, jabuke, kruške...) Moram reći i da je sve vrlo ukusno.

Inače na svakom ćošku su aparati u kojima možete uzeti vodu, bućakane sokove, čaj, kafu, toplu čokoladu, kao i barovi u kojima možete uzeti kolu, pivo, vino..... , kao i domaća alkoholna pića... Jedino se u baru na plaži naplaćivalo pivo...

U nekoliko barova hotela možete kupiti ceđenu narandžu za 1 eur.

Jedna od retkih zamerki, koje imam na hotel je vreme obroka. Daleko bi nam više odgovaralo da je ručak od 13,oo do 15,00 a večera od 20,00 do 22,00 sati, a kako bi maksimalno uživali na plaži. takođe, osoblje hotela i pre završetka večere počinje da sprema i da polako sklanja hranu. Stoga smo kada dođemo na večeru morali prvo da napunimo sto, počev od supe, glavnog jela, salate, deserta i pića, pa tek onda da počnemo da jedemo.

Isto tako, moram reći i da je usluga na nivou. Na primer, vino, kako crno, tako i belo je zaista kvalitetno, kao i pivo. Za vreme večere će vam vino poslužiti u vinskoj staklenoj čaši, a pivo u pivskoj čaši.

P l a ž a - Hotel se ne nalazi na samoj plaži. Naime, hotel je u takozvanoj drugoj liniji. Prvo ide plaža, zatim hoteli na plaži, pa magistrala, pa hoteli u drugoj liniji. Hoteli u drugoj liniji imaju tunele ispod magistrale do svojih plaža. Kada se tunelom prođe ispod magistale, izađete na lokalnu slabo prometnu ulicu, kojim se vrši dostava do hotela na plaži. Tom ulicom se u pravcu Antalije prošeta do naše plaže nekih 400 metara. Ovu činjenicu smo znali i pre nego što smo uplatili ovaj hotel i mogu reći, da to uopšte nije bio problem, niti je to daleka razdaljina. Kasnije smo koristili i drugi bliži i brzi način odlaska do plaže. Naime, išli smo pešačkom stazom uporedo sa magistralom do hotela Antik i onda kroz njegov tunel dolazili do naše plaže, koja je susedna plaža sa plažom tog hotela.

Ali da najzad opišem plažu. Plaža je odlična, peščana sa postepenim ulazom u vodu, ali nije plićak. Posle 6 - 7 metara možete lepo plivati. Na plaži ima dovoljan broj ležaljki. Iznad plaže kaskadno su, bar sa terasom, zatim na višem nivou, restoran i deo sa lejzi begovima i suncobranima, kao i sa ležaljkama, i poslednja kaskada sa ležaljkama i suncobranima. Dakle, čak i ako dođete kasnije, pa na ležaljkama koje su na pesku u nivou mora nema mesta, uvek ćete moći naći mesto na prvoj ili drugoj kaskadi sa koje imate i pogled na ceo zaliv. Na plaži imate i tuševe, toalet i prostoriju za presvlačenje.

Po rečima meštana turaka, plaža u zalivu Avsalar i susednoj uvali Incekum je čak i bolja od Kleopatrine plaže u Alanji, jer je na toj plaži posle 2 - 3 metra odmah dubina, pa kada ima talasa teško je ući u more.

Inače, plaža je široka i na njoj je fini pesak. Uveče kada zalazi sunce na plaži se može igrati odbojka ili badminton sa drvenim reketima i težom lopticom.

U vreme našeg boravka bilo je talasa u moru. Najčešće su to bili manji talasi u kojima su deca uživala bacajući se po njima. Ali nekoliko puta talasi su bili zaista visoki, pa ih je teško bilo preći, radi plivanja u dubini gde se oni praktično i ne osete. Ali i tu smo se snašli. Sam zaliv Avsalar se proteže dužinom od možda nekih 3 kilometra plaže. Naš deo plaže je bio odprilike u sredini.

Medjutim, na početku zaliva sa leve strane napravljen je lukobran gde se privezuju brodovi koji voze ture po moru. U tom delu zaliva se nalaze hotel Sendido Gold Island 5*, koji po obliku neobično podseća na muzej vazduhoplovstva na aerodromu Nikola Tesla i hotel Lonicera world 4*. Obalom smo se prošetali do plaže hotela Lonicera world tj. do poslednjih 200 - 300 metara zaliva i u tom delu uopšte nema talasa, čak i kada su talasi u preostalom delu zaliva zaista veliki.Tu smo plivali sa uživanjem bez talasa.

nastavak u sledećem postu.....

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nastavak opisa hotela Arabella...

Uredjenost i čistoća - Higijena je u hotelu na zavidnom nivou. To se odnosi kako na spremanje soba, tako i na čistoću u toaletima u lobiima, na čistoću u barovima, na čistoću bazena. Restoran je uvek čist i uredan, a što se odnosi i na posuđe i pribor za jelo. Takođe i plaža hotela se čisti svakodnevno, i to kako od plastičnih časa, tako i od trave koju more ponekad, kada su veći talasi izbaci. Na svakih 2 metra na plaži su ćupovi za odlaganje smeća. Zaboravio sam da napišem da hotel ne obezbeđuje peškire za plažu, pa je potrebno da ponesete svoje peškire. Ponekad je sobaricu potrebno podsetiti na promenu peškira, ali i tu sitan bakšiš čini čuda.

Klima i vremenske prilike - Vlage kojom su nas plašili u regiji Alanje, gotovo da nije ni bilo. U toku dana vlaga se uopšte nije osetila. Jedino su poslednja dva dana odnosno večeri bile sparne, ali to je verovatno iz razloga što su ta dva dana bila oblačna tj. u toku dana su se smenjivali oblaci i sunce, a uveče je bilo oblačno. Inače temperatura mora je za sve vreme našeg boravka iznosila 28 stepeni, a temperatura vazduha je bila 32 stepena.

Okolina hotela, šetnja i šoping - Kada je prođe kroz tunel uspod magistrale i krene trotoarom uz magistralu u pravcu Alanje, nakon 100 metara već se vide svetleće reklame tržnih centara u okolini hotela Alaiye resort i Lonicera world. Tu možete prošetati, zameniti novac u menjačnici, uplaltiti izlete preko borjnih lokalnih turističkih agencije i kupiti suvenire ili pak štopingovati već uobičajenu punudu u Turskoj. Takođe, ukoliko krenete lolalnom ulicom ispod pasarele i odmah skrenete levo u pravcu Antalije, nakon nekih 500 metara naićićete na džamiju, koja je uveče osvetljena zelenim svetlima, a odmah iza džamije je takođe tržni centar sa identičnom ponudom, ali je veći, odnosno to je pešačka zona u kojoj sa obe strane ulice imate brojne butike, restorane, turističke agencije, prodavnice suvenira, menjačnice, i ostalu već poznatu ponudu za šoping u Turskoj. Navedena pešačka zona je proteže sve do susednog lokolnog mesta toj uvale Incekum. Do ovog Tržnog centra se može doći i na drugi način tj. šetnjom trotoarom pored magistrale u pravcu Antalije. Dakle, ako volite da štetate, možete prošetati do jednog od navedenih tržnih centara.

Animacija - Dnevna animacija je odvija uglavnom na bazenu, aerobik, gimanastika u vodi, vatepolo, igre na bazenu,mini klub itd. Vodeni tobogani su radili pre podne od 10,00 do 12,00 sati, a posle podne od 14,00 do 16,00 sati, s tim da je to u praksi bilo do 16,30 sati. Večernja animacije je počinjala mini diskom, a nastavljala se programom za odrasle, koji je svake večeri bio drugačiji, trbušna plesačica, mađioničar, turski folklor, izbor za mis, itd...

Dodatne usluge u hotelu - Hotel pruža mogućnost korišćenja saune, hamama, masaže, pilinga, internet cafea, doktora, bilijara, zakupa sefa (nalazi se u sobi), koje usluge se dodatno plaćaju. Inače u lobiju hotela je besplatan signal wirelessa za internet konekciju, koji nismo koristili, ali oni koji su ga koristili kažu da signal nije uvek dovoljne jačine....

Insekti - Kao i uvek mi smo poneli aparat koji ispušta tečnost-miris koji tera komarce, ali on nije bio potreban jer komaraca nema. Nema ni muva, kao što ih ima u nekim hotelima u Egiptu.

Jedina zamerka organizatoru putovanja - Hotel Arabela world u svojoj ponudi imaju agencije Argus i Sun line. Razlika je u tome što Argus nudi samo aranžmane na 10 noćenja, dok Sun line nudi kako aranžmane na 10 noćenja, tako i aranžmane na 14 noćenja. Upravo iz razloga što smo želeli aranžnam sa više noćenja izabrali smo Sun line. Sa agencijom smo uglavnom zadovoljni, ali imamo u jednu bitnu zamerku. Naime, normalno je da se 1 dan izgubi u putovanju. Međutim, u konkretnom slučaju naš let u dolasku je bio planiran za 10,35 sati, (po turskom vremenu 1 sat unapred to je 11,35), pa je bilo i kašnjenja aviona. Mi smo prvi dan u hotel stigli oko 18,00 sati po turskom vremenu, kada je dan skoro prošao. Povratak je bio planiran sa polaskom iz hotela u 10,30 sati, pa smo praktično posle doručka samo sačekali transfer na aerodrom, i let koji je bio planiran za 14,30 sati, i to vreme je i ispoštovano. Dakle, ni prvog dana, a ni poslednjeg dana praktično nije bilo moguće, vremenski organizovati, ni izvesti kupanje u moru. Mi smo praktično imali 14 noćenja i 13 dana boravka. Normalno je, kada su vremena letova bolje usklađena da to bude 14 noćenja i 14 dana boravka, pri čemu je opravdano da se jedan dan izgubi u putu i transferu do hotela. Ali ima i dobrih primera. Argus je vremena svojih letova u Hurgadu uskladio tako, da prvog dana već oko 11,00 sati pre podne budete u hotelu, a da poslednjeg dana imate večernji let, pa ne gubite ništa, već praktično imate 13 noćenja i 15 dana boravka.

To je i jedina važna zamerka turističkoj agenciji, jer se ugovaranje čarter letova vrši mnogo ranije i moguće je, kao što to čini Argus, obezbediti usklađeno vreme letova aviona, a da turisti nepotrebno ne gube dane boravka na odmoru. U svemu ostalom turistička agencije je bila vrlo profesionalna, pa drugih zamerki nemamo.

Generalni utisak - Ovde se moram vratiti na vrlo važno pravilo: Koliko para - toliko muzike. Moram reći i da smo za novac koji smo platili, dobili i više nego što smo očekivali. Naime, 14 noćenja sa all inclusive uslugom u top sezoni, sa uslugom avio leta, transfera i avio taksi, za dvoje odraslih i dete do 13 godina (plaća samo avion i takse) smo u first minute dakle, u martu platili sve ukupno 1.470,00 eura. Pri tome plaćanje je bilo 30% odmah, a ostatak na rate i deponovanje čekova za deo aranžmana koji će biti plaćen nakon povratka sa letovanja. Za taj novac smo dobili smeštaj u hotelu sa 4* u dobrim sobama, sa dobrom uslugom, sa odličnom plažom i odličnom hranom. Mane hotela su drugi red iza magistrale, povremena buka od vozila koja se kreću magistralom i što je plaža udaljena 400 metara šetnje od hotela. Mislim da je navedena cena izuzetno dobra cena za aranžmane u Turskoj. Dakle, i više smo nego zadovoljni pruženim za plaćeni novac.

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

hvala na opisu i utiscima

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Sjajan, detaljan opis.

Tražeći nek aranžman za Tursku, za ovu godinu, pronašli smo ovaj hotel kao jedan od najprivlačniji u odnosu cena/ponuda. Gledajući komentare po raznim sajtovima tipa TripAdvisor (nadam se da ovo nije nepoželjna reklama za drugi sajt) kao i ovom forumu, videli smo da su ljudi iz ovih oblasti zadovoljni hotelom i uslugom..

Zahvaljujući ovom i sličnim opisima odlučili smo se rezervisati ovaj hotel. Nadam se da nismo pogrešili.

Kada se vratimo, napisaću naša iskustva.

 

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Kao što obećah, da napišem par reda našeg iskustva sa letovanja u ovom hotelu.

Obzirom da je prethodni opis toliko detaljan i precizan, ne bih se ponavljao previše, jer je manje više sve isto i nama bilo. Vremena i letovi su ispoštovani (let iz Beograda planiran za 12 časova, povratak u 16 č.) Jedino što smo mi bili jedini iz agencije Sunline (nas 4) tako da nismo imali svog vodiča koji bi nas sačekao na aerodromu i ispratio do busa/kombija, ali je sve bilo organizovano, rečeno nam je da se javimo na pult broj 52, ako se dobro sećam, i imali smo direktan prevoz do hotela sa samo jednim usputnim stajanjem.

Hotel je lepo održavan, čistoća je prilično zadovoljavajuća, kako soba tako i ostatka hotela. Mi smo bili u bloku A (to je onaj kružni, novija zgrada).

Sobe se čiste svakodnevno, posteljina menja na 3 dana, peškiri se takođe mogu prati svaki dan, samo ih bacite na pod kupatila.

Na dan dolaska u sobi čeka voda 1,5l u frižideru, a neke goste (nas recimo nije) i posuda sa voćem, za dobrodošlicu. Naime, vode može da se uzme u bilo kom bifeu u plastičnim čašama, zatvorene kao jogurt, u neograničenim količinama i odneti u sobu, tako da se ni sa vodom ne oskudeva.

U sobi zaista ima sve što je potrebno mi smo imali tri prava kreveta, jedan bračni i jedan singl normalan (mislim, nije rasklopivi, pomoćni i sl. i krevetac za bebu), u kupatilu sapuni, šamponi, kupke (u malim pakovanjima, ali ima, i dopunjuje se svaki dan), fen, čak i kape za kupanje.

Zamerka za krevetac koji smo mi dobili, bio je metalni sa lošim dušekom i slabim podom, (videli smo da postoje i oni klasični putni na rasklapanje, ali nismo hteli da se žalimo, bilo je dovoljno mesta da bebac spava sa nama, pa nas to nije previše potreslo.)

Jedino što stalno duva neki vetar, tako da su štipaljke za veš dobrodošle, viđali smo po krovovima razne delove kupaćih, pa čak i peškire.

U restoranu se hrana uvek dopunjuje, i ima hrane čak i za nas izbirljive koji volimo samo evropsku kuhinju.

Mi smo bili od 23.06. i tada se već osećala vlaga, ali ne u tolikoj meri da se ništa ne može osušiti, da se znojimo čim izađemo napolje, ali ipak se osećala povišena vlažnost.

Plaža i dalje lepa i čista i daleka. Voda sa dosta talasa koji donesu i ponešto trave. Čisti se i održava po ceo dan, i plaža i ležaljke i kante.

 

Eto, ukratko, sve kao i u prethodnom opisu, i zadovoljni smo dobijenim.

 

IMG_20180624_141314_resize.jpg

IMG_20180625_141013_resize.jpg

IMG_20180625_141018_resize.jpg

IMG_20180625_141024_resize.jpg

IMG_20180625_141031_resize.jpg

IMG_20180625_162609_resize.jpg

4

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

Sjajan, detaljan opis.

Tražeći nek aranžman za Tursku, za ovu godinu, pronašli smo ovaj hotel kao jedan od najprivlačniji u odnosu cena/ponuda. Gledajući komentare po raznim sajtovima tipa TripAdvisor (nadam se da ovo nije nepoželjna reklama za drugi sajt) kao i ovom forumu, videli smo da su ljudi iz ovih oblasti zadovoljni hotelom i uslugom..

Zahvaljujući ovom i sličnim opisima odlučili smo se rezervisati ovaj hotel. Nadam se da nismo pogrešili.

Kada se vratimo, napisaću naša iskustva.

 

Svezije informacije. Recite mi da li  i bar na plazi ulazi u all. ili se dodatno placa? Da li bude puno talasa?

Hvala

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Tek sad vidim Vašu poruku, nisam dobio obaveštenje... elem, ako nije kasno:

bar na plaži ulazi u cenu AI po pitanju sokova, i hrane ( hrana se pravi u vreme ručka, ali je druga vrsta hrane nego u hotelu, neke male pljeskavice, zemičke i krompirići ili neka vrsta pohovanog mesa, krastvci i paradajz i sl.) ali ne i alkoholnog pića, ono se dodatno plaća na plaži.

Ležaljke takođe uključene, ali ima dosta ljudi koji porane pa zauzmu mesta peškirima, a ponekad i ne dolaze na plažu. Niko ne vodi računa o tome.

Talasa je bilo, kažu neočekivano, tri dana vezano u toku našeg boravka, i to baš onako pravih. Jedan od tih dana čak ni odrasli nisu ulazili u vodu...ostatak boravka smo se kupali normalno.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905031
    Ukupno poruka