milan10

Pecanje na Kefaloniji i podvodni ribolov

6 poruka u ovoj temi

Postovani poznavaoci Kefalonije,

Da li je neko pecao na Kefaloniji ili ima neka iskustva vezano za pecanje (ili da je cuo price i iskustva drugig ljudi) pa da mi napise par reci?

Takodje,zanima me da li je neko bio u podvodnom ribolovu na Kefaloniji ili malo vise ronio pa da mi kaze kakav je podvodni svet (riblji) na Kefaloniji.

Unapred hvala

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Posto sam strastveni zaljubljenik u ronjenje na dah i podvodni ribolov mogu da ti opisem moje iskustvo:

Najvise ribe video sam na plazi Antisamos (ispod drgog kafica). Toliko ima ribe da imas osecaj kao da gnjuras u akvarijumu a sa drge strane puna je kupaca pa nista od podvodnog ribolova.

Najvise ribe sam upuco kod uvalice Ammos u blizini pristaje trajekt za Zakintos.

Juce oko 20h upuco sam dva bas dobra komada i to uz samu obalu.

Preko dana ima dobrih komada dalje od obale. Dubina je dosta veca ali ako imas dobra perajca nije nikakav problem. Jedino bi mozda trebao da imas bovu posto stalno tuda pice gliseri.

Treba voditi racuna posto ima dosta zmija.

Nadam se da sam ti pomogo.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala,darkopo!

1.Strastveni sam pecaros,a volim da ronim pa sam ove godine odlucio da probam sa podvodnim ribilovom. Odlucio sam da kupim pusku cressi geronimo 95 sa mulinelom (kotur sa 40 metarakanapa), i peraja cressi gara 2000 pa da probam? Posto imas iskustva molim te tvoje misljenje za ovaj izbor.

2.Sto se tice Antisamosa jel to znaci da se tamo onda isplati ici rano ujutro ili kasno uvece kad nema kupaca?

3.Kad je uvalica Ammos u pitanju da li je to uvalica na jugu ostrva ispod (blizu) sela Pessada?

4. Kazes da si upucao dva dobra komada,koja je riba u pitanju (brancin,orada,gof.........) i inace na koje si vrste ribe naletao (od tih vecih primeraka)?

5. Spominjes da se treba cuvati zmija,na koje zmije mislis jel mislis na morske zmije ili na kopnene zmije? Ako mislis na morske onda sam bas iznenadjen,jer sam uvek mislio da njih ima samo u toplijim morima!!!!!!

6. Koja jos mesta na Kefaloniji preporucujes za pod.ribolov. Ono sto sam citao na raznim forumima svi vise hvale sever ostvra?

Unapred hvala

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nisam ni ja profesionalac.

Sto se tice puske po meni je odlicna cak sam se i ja dvoumijo oko nje a peraja imam ista i odlicna su.

Predlozijo bi ti sledece da spremis:

1. Noz(imas kod nas na oglasima za male pare) veoma je zgodan da dokrajcis ribu i za nedaj boze.

2. Podvodnu lampu da mozes da pogledas ispod stene.

3. Neznam tacno kako se zove ali ja sam sam napravijo iglu od elektrode za zavarivanje prohroma i provuko tanku sajlicu, veoma je zgodno kada upucas ribu da mozes da je stavis oko pojasa u suprotnom moraces stalno da izlazis iz vode pa ako ides dalje od obale bas je problem.

Ove godine video sam dve manje zmije jarko crvene jednu u kamenjaru a drugu na kamenu u vodi. Lokalni mestani su mi bas skrenuli paznju na zmije.

Takodje dva puta sam naleteo na Murinu jedna je bila sigurno skoro metar. Njih izbegavaj posto im je krv otrovna i za razliku od ostalih riba dosta je agresivna tako da ako je ranis krece u napad a kada ujede nepusta.

Na Antisamosu je uglavno neka bela riba raznih velicina u abnormalnom broju ali koliko sam primetijo privlaci ih podizanje kamenja dako da neznam dali ih ima ako nema kupac. Probo sam malo dalje od kupaca i opsta suprotnost nema bukvalno ni r od riba.

Jedino sam jednom ovde video oradu.

Sto se tice uvalice da to je ta. Ja sam lociran u selu Spartija tako da mi je to blizu bez velike guzve a sa druge strane lepa da se svidja mojoj lepsoj polovini i deci.

Verovatno imaces najvise ulova rano ujutru ali ja nisam probao posto nisu me pustali samog da ronim(zenu bi i ubedijo prko noci ali deca se dosta plase kada idem daleko)

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala na savetima,pre svega!

Posto opremu za podvodni ribolov treba da kupim ovih dana molim te za jos par saveta:

1.Puska geronimo elite 95 ima gumu 18mm,i prilicno je tesko nategnuti pa sam mislio da stavim 2 gume po 16mm ali ne znam koje duzine te 16mm treba da budu,da bi puska bila efikasna?

2.Cak bi i uzeo pusku 105mm radi dometa (ali tek na njoj lastis od 18mm da nategnem je ljuta muka) jer ja kao amater ne mogu dugo da izdrzim pod vodom (nemam kondicije,mislim da sada mogu ostati pola minute pod vodom) pa sam mislio i ako se odlucim za 105mm da stavim lastike 2x16mm jer mislim da njih lakse mogu nategnuti?

3. Koju lampu da uzmem (inace svu opremu bi uzeo od Ernesta iz Beceja i kod njega su creesi lampe u rasponu 40-100 eur)?

4. Odelo ne bih kupovao ove godine (naravno zbog nedostatka novca),mada vidim da su znacajna stavka i radi olova i radi hladnoce?

Da rezimiram,znači ove godine od opreme bi uzeo:pusku,peraja,lampu,noz i bovu (iglu za ribu cu sam napraviti,to je najmanji problem).

Molim te tvoje misljenje, sugestije i savete!

Unapred hvala!

p.s.Kazes upucao si dva dobra komada. Na kojoj dubini i koja vrsta ribe je u pitanju,koliko teska (ovo čisto te pitam da znam sta me ocekuje... da se nadam).

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Neko preporuku za pecanje u Lasiju?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27015
    Ukupno tema
    905943
    Ukupno poruka