Milan Milinic

Jug Indije + Sri Lanka + Maldivi

10 poruka u ovoj temi

Pozdrav

 

Imam vise pitanja, nadam se da cemo se razumjeti :D

 

Planiram u septembru putovanje kroz juzni dio Indije, Sri Lanke, i ako bude novca Maldive.

 

U prilogu se nalazi trenutni plan putovanja.

 

Prelistao sam teme ovdje na forumu, manje vise mi je jasno, ali potrebne su mi jos neke Informacije.

 

Krecem po kategorijama:

 

Zdravlje:

znam da ce mi trebati par dana da mi se stomak navikne na klimu a i njihovu hranu, ali da li je potrebna vakcinacija za taj dio Azije?

 

Indija:

Posto mi je ovo prvi put da idem u Aziju, interesuje me vase misljenje sto se tice juznog dijela Indije, da li je previse na karti za obilazak, u smislu, da jedan grad izbacim a drugi ubacim? Trazim takodje knjige o inidiji (par vec citam, ali u njima je najvise sjeverni dio Indije). Da li vi imate preporuku da promjenim samo putovanje kroz indiju, nesto sto je zanimljivije i bolje?

 

Sri Lanka:

 

Sam prelaz izmedju kraja Indije i Sri Lanke, da li postoji mogucnost prelaza brodom (avion je najskuplja opcija) i koliko kosta od prilike?

 

Sto se tice obilaska Sri Lanke, tu sam tek krenuo da istrazujem :D

 

Opciono Maldivi:

 

Posto Maldivi nisu daleko od Sri Lanke, a povratna karta iz Colomba do Male je manje od 200 evra, razmisljao sam se da odem i tamo, pa da uhvatim povratni let za Evropu iz Colomba.

 

Par pitanja za maldive, da li su skupi? gledam smjestaj kosta oko 30 evra za jednu noc, posto putujem sam, gledam i hostele. Interesuje me hrana pice i itd? Samo ostrvo Male, da je pruza ona predivne plaze, ili se mora ici na druga ostrva (sto je slican slucaj sa Hawajima), ako da, koje preporucujete?

 

Maldivi su u opciji, u zavisnosti koliko je skup zivot tamo.

 

Najvaznija pitanja :D

 

Koliko je bezbjedna ovakva ruta putovanja za osobu koja sama putuje? Da li ima problema oko dobijanja viza?

 

Budzet od 2000 sa Maldivima ili 1500 evra bez njih, i nekih 20-24 dana..hmmm.... da li je dovoljno za "putovanje bez izivljavanja"? :)

 

P.S. Povratnu kartu Budimpesta- Bombai- Colombo - Budimpesta sam nasao za oko 800 evra.

post-56216-0-14489700-1391351211_thumb.j

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mozda je najbolje da putem privatne poruke kontaktiras clana - Cejlon. Vise puta je obilazio to podrucije, a i nick mu vec sve govori, tako da trenutno ne postoji kompetentnija osoba za ovo podrucije od njega.

Koliko sam upoznat sa njegovim kretanjima po svetu mislim da se trenutno nalazi na Tajlandu ali je Internet dostupan..

Za Maldive kontaktiraj clana Oljica70 nasu divnu forumasicu uvek spremnu da pomogne takodje na PP

Odgovoricu ti samo na jedno pitanje. Mi smo jedni od retkih sa ovog foruma koji se vakcinisu za putovanja u Aziju. Mozda jeste trosak koji nije zanemarljiv u trenutku priprema za put ali makar za neke stvari smo mirniji. Posle tri godine od primanja prve vakcine protiv hepatitis A, nije lose uraditi i revakcinaciju koja ce te stititi sledecih 10 godina.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala puno na informacijama, kontaktiracu pomenute clanove, a ako jos neko zna neka slobodno napise ovdje :) :ziveli:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

MM, odgovoriću ti za Male, Maldive. Spominješ cenu od 30e za noć. Pretpostavljam da si informisan šta su Maldivi I kako oni izgledaju I nadam se da se nisi odlučio da toliki put pređeš I platiš još 200e dodatno na kartu do Maldiva I da od Maldiva vidiš samo jedno ostrvo I to ono najnastanjenije u kom je glavni grad Maldiva. Meni je Male ,iz vazduga I ono malo što sam videla oko aerodrome , bio zanimljiv ,ali to nisu Maldivi. Maldivi su ostrvca koja čine arhipelag Maldive.Moj savet ti je da se odlučiš za posetu I smeštaj na jednom ostrvu . Bilo koje da odabereš , iz bilo kog razloga , da li zbog cene ili da ti se na prvi pogled dopada , nećeš pogrešiti. Svako od tih ostrva je mnogo vise od onoga što možeš videti na nekoj slici prelepe tropske plaže , palme , lokalno rastinje I sl. Moraš da budeš neka totalo bezosećajna osoba pa da ne osetiš lepotu I uzbuđenje kada ih vidiš iz vazduha , kad se približavaš brodom , kad hodaš po drvenom molu do ostrva , kad kročiš na ostrvo , da ne nabrajam dalje sve što sledi iz momenta u momenat.

Znači moj savet ti je potrudi se da preko Dertura ili Tuia , Travelhousa , I naše domaće agencije prodaju njihove aranžmane odabereš neko ostrvo , nadam se da u vreme kad ti budeš išao imaju još uvek cene u niskoj sezoni. Najbliže ostrvo Maleu , kao preprouka je Truhalgiri ( ne zameri mi al tako nekako se zove) , do njega se dolazi brodom. Sledeća ostrva koja su nama iz ovog regiona po ceni dostupna su Paradise Island , Sun Island ( na kome sam ja bila I koje se sastoji od dva ostrva pa možeš besplatno u toku dana da ides I na drugo) , Sledeća I po nešto višoj ceni su Meru I Kondoma ili Kuredu. Kad sam ja pratila situaciju tako je bilo. Prati situaciju pa možda iskrsne još neka opcija. Nažalost , rekao si da planiraš da putuješ sam . U tom slučaju ćeš morati da doplatiš naknadu za jednokrevetnu sobu , što u tvom slučaju znači mnogo veća cena dnevnog smeštaja od 30e koliko si možda planirao na Maleu .

Ukoliko se ipak zbog cene odlučiš da posetiš Maldive I da smeštaj bude na ostrvu Male, neću ti reći da je to katastrofa od odluke . Uprkos napred navedenom I navijanju da odes na neko od ostrva mislim da I dalje postoje dobre šanse da se dobro provedeš. Nisam ovu opciju lično iskusila ali imam za sada dovoljno iskustva po JA . Moj savet ti je da dođeš do obale , nekog pristana , potraži lokalne ribare , raspitaj se na recepciji hotela ko bi mogao da ti bude lični kapetan do nekog ostrva . Postoji opcija da neko od lokalaca nađ tebe I da ti predloži neku opciju da posetiš neko obližnje ostrvo , da tamo prenoćiš jednu ili dve noći. U hotelu mogu da te upute na neku lokalnu tur agenciju , ako oni sami već neprodaju neke male aranžmane koji bi tebi po ponudi I ceni odgovarali. A obuhvataju izlet kao dnevnu varijantu ili par dana. Pa ćeš već sam odlučiti.

 

Pitao si da li je bezbedno da putuješ sam. Ja putujem sama. Putovati sam ima svojih I dobrih strana ...a ima nekada I svojih loših strana. Dok budeš na putu po Indiji I ŠL srešćeš puno ljudi koji putuju sami , iz razgovora sa njima shvatićeš da je to unjihovim zemljama sasvim uobičajeno , ali kod nas još uvek ima puno čudnih komentara I mišljenja. Moj savet ti je nemoj da svojim ponašanjem izazivaš đavola , budi razman , a pretpostavljam da imaš dovoljno godina da nemoram da nabrajam šta je razumno ponašanje I granice preterivanja odn. nepreterivanja u razumnom ponašanju. Šta je život ako sebi ne priuštimo I malu dozu ludosti....ali sam ćeš o tome proceniti u svakoj prilici. Mislim da ti u obe opcije dosta Maldiva za 6 ili 7 dana. Viza se dobija po dolasku na aerodrom, vrlo su strogi sa alkoholom , nema unošenja a ako ga uneseš kao poklon , oduzeće ga I dace ti potvrdu o uzimanju pa kad budeš napuštao Maldive biće ti vraćeno. Mere opreza se striktno primenjuju , detaljno sve pretresaju , pipaju bez srama...

 

Što se tiče hrane , vakcinacije ...sam sebe najbolje poznaješ , odn. u kojoj meri si osetljiv. U svakom slučaju ponesi neku malu priručnu apoteku. Ja sa klopom na putu u ŠL nisam imala problema ali sam imala problema sa flaširanom vodom na Maldivima . Flaširana voda u JA zna da bude totalno ispravna ali I totalno bez ičega , nije kao naša Rosa , Prolom ,Akva viva I dr. I ukoiko piješ samo tu vodu , svaki dan ti je naporan , znojiš se , gubiš šta već gubiš , onda ti trebaju I neki minerali I vitamin da sve nadoknadiš šta si izgubio, ali u toj njihovoj takvoj void nema. Mi sa našom vodom unesemo nešto od tih mineralnih stvari što nam trebaju ali sa njihovom flaširanom vodom nećeš . Pri tom je bljutava, I meni je bilo zlo od nje odn. stomak je reagovao na poznati neprijatni način. Zato , ili potraži flaširanu vodu sa elektrolitima , ako ima negde na putu . Ili koristi neke naše šumeće tablete. Ako svi negde jedu jedi I ti ako već možeš to da jedeš. Moj savet je pored vakcinacije ako se opredeliš , obavezno uplati osiguranje.

 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala na informacijama, ali vidim da cu nazalost morati da odustanem od Maldiva. Budzet mi je max max 2000 evra za citavo ovo putovanje, sto ocigledno nije dosta. Ipak bih volio da vidim pravu stranu Maldiva, tj manja ostrva a ne samo Male. Mislim da je bolje da ih ostavim za neki drugi put :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Drugare mozes sve izvesti sa tim budzetom, Ne odustaj od Maldiva :) Probacu da ti malo pomognem, ali znaj da se moras malo "pomuciti" .

Samo da napomenem da je moguce da postoji i bolje resenje i kombinacija od ove, ali treba vremena za istrazivanje da bi se sve pronaslo, ovo sto ja predlazem je "na prvu loptu" sto sam mogao da nadjem.

Uzeo sam da je polazak oko 5 septembra, a povratal na kraju meseca.

Ajde da lrenemo od aviokarata, najpovoljnije je da letis iz Istanbula

Povrartni let iz Beograda imas za oko 100 eura

Zatim let Istanbul-Mumbai 290eura

let Chenai-Maldivi 60 eura

let Male-Colombo 90 eura

let Colombo-Istanbul 260 eura

SVI LETOVI UKUPNO 800 EURA

Maldivi

Kao sto rekoh ne odustaj, prelepi su, idi odmori se od Indije i uzivaj za sve pare :)

Ne,ne moras da budes na Male ostrvu, pomoci cu ti da uzmemo smestaj na sjajnom ostrvu(doduse ne luksuznom, ali mozda i boljem sto se nekih drugih stvari tice) i trosak za period od recimo 4 noci sa transferom zajedno racunaj oko 200 eura ukupno , petu noc mozes da provedes u Maleu i upoznas ovaj vrlo simpatican "gradic".

Ostaje ti 1000 eura od budzeta da iskoristis na tumaranje Indijom i Sri Lankom sto je sasvim dovoljno :)

Ni ja nisam bas pri vremenu da ti pomognem u potpunosti oko svega, treba zagrejati kompijutersku stolicu za pripremu i planiranja. Trenutno spremam jednu africku pustolovinu pa sam ja u manjku sa vremenom za nekke druga istrazivanja. Ali ovo sto sam ti napisao stojim na raspolaganju da ti pomognem oko detalja i kupovine karata, rezervacija...

Pozdrav

Izmenjeno (ljubce)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ljubce,

Koje je to ostrvo sto preporučujes? Deluje bas povoljno za Maldive... vredi znati ako se jednom čovek odluči za takvu avanturu. :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala puno na pomoci, maldivi su opet u igri :) Krenucu da istrazujem za put i pustolovinu kroz indiju, ali jel moze neki savjet kako doci do tezervacije smjestaja na maldivima a da nije preskupo? Sigurno ima neka caka, jer ja sto nadjem je dooosta skuplje :D

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Sto se tice malarije procitaj samo jednu poruku pre tvoje.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ok, znači šanse da zakačim malariju na Šri Lanci su male. I ako smijem da pitam, zašto je za žene rizičnije?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905040
    Ukupno poruka