Bojan84

Iznajmljivanje automobila i skutera na Kefaloniji

191 poruka u ovoj temi

@NIkolaSRačunicu drastično može da poboljša rana rezervacija (uplata) za rent a car. Treba pogledati prošlogodišnje postove na temi o Kefaloniji.

Izmenjeno (Goran DJ)
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
U 11/30/2016 at 9:26, Звезда је живот je rekao/la:

Имаћеш ту 300 разних савета и коментара. Трајект је 57 е за кола већа 4.25 и двоје одраслих, гориво 200 e, путарине 40 e, и смештај 50 е успут јер су ретки терали из цуга, што ти дође 350 е. 

Кола су од око 60е дан, има их колико хоћеш и где хоћеш, додаш авион и такси (ако немаш агенцијски превоз) израчунаш и одлучиш. 

Авионом је брже, колима имаш предност да идеш где хоћеш и када хоћеш и успут свратиш на Метеоре итд

Da, slazem se za ovo sto si napisao. Isao sam poslednja dva letovanja kolima na Lefkadu i Krf, znam koliko kola znace, kolika je cena puta i sl. al nisam znao da je rentiranje kola ovoliko skupo. Al pored cene trajekta i cimanja oko njega, malo me nervira sto je toliko dugacak put i sto su se neke standardnestvari promenile usled zemljotresa, pa citam komentare kako je mozda bolje ici trajketom u Sami, a ne kao inace preko Lefkade i Fiskarda, jer je put unisten i slicno. Tako da sam u nedoumici oko svega i trebaju mi informacije, mada tek je decembar :) 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Druze, kojim trajektom ces ici je vise stvar ukusa nego neke bitnije razlike, sem ako ne vozis u cugu, pa ono manje voznje do smestaja znaci.

Astakos - Sami, ako volis otvoreno more i da brze dodjes do smestaja. Trajekt, 2.5-3h plus pola sata npr Sami Argostoli.

Nidri - Fiskardno, manje plovidbe, malo jeftiniji od onog iz Astakosa, vise ima da se vidi. Samo je put Fiskardo Argostoli zapadnom stranom u prekidu, a do sledeceg leta mozda i urade nesto ako su pametni.

Idealno je da se prespava na Lefkadi pa polako ujutru iz Nidrija. Jos ako se uklopis da prespavas dan/dva na Lefkadi, najlepsa kombinacija.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
U 1.12.2016. at 13:50, NIkolaS je rekao/la:

Da, slazem se za ovo sto si napisao. Isao sam poslednja dva letovanja kolima na Lefkadu i Krf, znam koliko kola znace, kolika je cena puta i sl. al nisam znao da je rentiranje kola ovoliko skupo. Al pored cene trajekta i cimanja oko njega, malo me nervira sto je toliko dugacak put i sto su se neke standardnestvari promenile usled zemljotresa, pa citam komentare kako je mozda bolje ici trajketom u Sami, a ne kao inace preko Lefkade i Fiskarda, jer je put unisten i slicno. Tako da sam u nedoumici oko svega i trebaju mi informacije, mada tek je decembar :) 

Prvo da vas sve pozdravim pa da podelim iskustva oko rentiranja automobila...

Auto sam rentirao preko agencije greekstones (nasao ih preko neta, britanci ih hvale), i sve sa njima dogovorio preko maila bez ikakve razmene bilo kakvih dokumenata, unapred uplate odredjenih sredstava i sl.

Imajuci u vidu 'brdovitost' ostrva, svesno sam izbegao rentiranje auta iz A segmenta i odmah sam zatrazio cenu za auto iz B segmenta (razlika u ceni je premala).

Dogovorili smo se za cenu pre nego sto smo uopste i dosli na ostrvo, kao i lokaciju gde cu auto preuzeti i gde ga vratiti (naravno sve se to odigralo na lokaciji mog smestaja :) ).

Dobio sam ono sto sam i zeleo! Desetak minuta pre zakazanog vremena pojavio se covek sa dokumentima ispred vrata nase vile dok je auto vec bio parkiran u dvoristu.

Auto je imao kompletno full osiguranje (svi njihovi automobili se samo tako i iznajmljuju sto mozete i da vidite na njihovom site-u), i ono sto me je najvise odusevilo je da sam dobio skoro potpuno nov auto koji je do tada (verovali vi ili ne) presao jedva 1080 km!!! Auto je proizveden pocetkom Maja 2016.

Cena iznajmljivanja za full 7 dana je bila 210e, nismo imali nikakvih problema sa autom. Da spomenem da smo za 7 dana presli nekih 750 KM-a uz potrosnju po board kompjuteru od 6,5l. Inace gorivo mozete naci i po ceni manjoj od 1,5e.

Moja vam je topla preporuka da kontaktirate greekstones agenciju putem maila i da dogovorite uslove rentiranja (kao i cenu sto sam i ja ucinio :) ).

NikolaS,  cene rentiranja mozes proveriti i na site-u agencije u kojoj sam iznajmio auto tokom proslogodisnjeg letovanja. Koliko vidim, cena iznajmljivanja auta na na pr 10 dana krajem Jula bi bila niza od 400e, tako da ovde navedena cena od 60e (pogotovo manjeg auta) nema nikakve logike. Ukoliko bi uzimao auto na manje dana (ne preporucujem ispod 7 dana jer je ostrvo prelepo i dosta veliko), cena bi se uvecala na nekih 42e dnevno u istom periodu (mozes to i sam proveriti na site-u). U ovu cenu je uracunato kompletno osiguranje, iznos rentiranja placas na licu mesta i nema potrebe za bilo kakvom uplatom pre rentiranja i sl. Za sve ostale informacije, obrati se ljudima u agenciji, odgovorice ti mailom sa ponudom rente u periodu koji ti zelis. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svima! Prvi put se javljam, a prvi puta ovog ljeta i planiramo u Grčku...informacije koje na ovom sajtu pronalazim su stvarno korisne, svaka čast! Mi planiramo avionom do Atene, 2-3 dana Atene, obilazak Mikene i Epidaura rentanim autom, pa na neki otok tjedan dana, a nekako nam se Kefa čini jako zanimljivom...i naravno da mi ispadne najlogičnije da nakon Mikene samo produžimo prema Patrasu ili Kiliniju, pa na trajekt...

Pitanje glasi - jel netko rentao auto na kopnu pa išao na neki od otoka, i to trajektom? Daju li to rentacar agencije uopće i kako to provjeriti kod rentanja preko neta? I koliko to eventualno poskupljuje najam? Glupo mi da se iz Mikene vraćam u Atenu, pa na avion ili bus, pa onda na otoku ponovo rentam auto...ali ako nema druge, da znam...

Hvala unaprijed na savjetima!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Najbolje da pošalješ upit za tu varijantu na nekoliko rent-a-car agencija u Atini gde planiraš da uzmeš auto. Znam da obrnuto nije dozvoljeno, ići sa ostrva na kopno rentanim autom.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svima,

20 Juna ove godine treba da putujemo za Kefaloniju - Lassi. Da li mozete da me posavetujete da li je pametno rentirati quad-quatro (kako li ga vec ljudi zovu..) ?

Da li on moze da izvuce po tim usponima mene i zenu, pri tome da imamo zajedno nekih 160 kg (moja je vecina :))))

Kod koje agencije u Lassiju imaju dobru ponudu ? I koja je otprilike cena ?

Hvala unapred !!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mozete sto da ne, vidjao sam dosta kvadova na putu, sto grckih, sto nasih tablica. Uvek stoji da vam je sa automobilom brze te ako je cena slicna, uzmete neku Pandu i milina.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Quad moze da vuce 160kg bez problema , ali cena je 70e po danu rentiranjem 5+ dana /50e po danu.  Verovatno ima i jeftinije da se nadje ali cena od ove nece mnogo ostupati.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Za te pare neki Suzuki 4wd.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pitanjce, da li biste pre preporucili CBR ili Pefanis. Citala sam za oba ali su misljenja kako vidim podeljena i sto se tice cena i ovako. 

Cini mi se da sam na CBR sajtu videla da osiguranje pokriva samo 450e stete na kolima, a na Pefanisu pise da je sve pokriveno (osim kada je vozac pijan i slicno...). 

Ima li nekih skorasnjih iskustava?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pitanjce, da li biste pre preporucili CBR ili Pefanis. Citala sam za oba ali su misljenja kako vidim podeljena i sto se tice cena i ovako. 

Cini mi se da sam na CBR sajtu videla da osiguranje pokriva samo 450e stete na kolima, a na Pefanisu pise da je sve pokriveno (osim kada je vozac pijan i slicno...). 

Ja imam pozitivna iskustva sa CBR agencijom...Iznajmili smo auto koji je nas vozac izgrebao i to dobrano, jer se ocesao o banderu na parkingu kod Melisani jezera...Nista nam nisu rekli...Nisu ni proveravali gorivo u rezervoaru...Sasvim korektno...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ми смо са Пефанисом 2015. године имали одлична искуства, све договорено је било испоштовано.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala na odgovorima, rezervisan ipak Pefanis. Ispalo nam je 160e za 4 dana, ali od 15. avgusta, bas u jeku sezone. :)

Sad ostaje da brojimo dane. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svima! Prvi put sam na ovom forumu,sa drugaricom planiram 10.07. letovanje na Kefaloniji u mestu Lassi, zanima me da li ima nekog ko planira letovanje u istom terminu i ko bi tamo rentirao auto, a da ima prostora da se moja drugarica i ja prikljucimo, naravno uz podelu svih troskova?!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26953
    Ukupno tema
    904372
    Ukupno poruka