Billy The Kid

Krovni kofer

78 poruka u ovoj temi

Ja sam pre par godina pozajmio od brata Cam kofer, znači najjeftinija varijanta, a nosače sam kupio za 70€. Čuo se vazduh pomalo, ali ništa preterano. Vozio sam bez problema 160Km/h. Nosače sam koristio tad i nikad više.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
Pre 7 sati, ackol je rekao/la:

Ja sam pre par godina pozajmio od brata Cam kofer, znači najjeftinija varijanta, a nosače sam kupio za 70€. Čuo se vazduh pomalo, ali ništa preterano. Vozio sam bez problema 160Km/h. Nosače sam koristio tad i nikad više.

Такође, стим што сам ја користи кофер немачки, стар бар 20 година, марке но нејм. Има на нету тачан податак колико кофер повећава потрошњу, око пола литре на 100 коме је то битно наравно.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

A jel'potrošnja veća samo zato što je kofer na krovu, ili zato što se u njemu nalazi pedesetak kilograma tereta?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja imam Thule, stariji model, ali jedan od vecih - 430 litara. Od kada sam se prvi put pakovao sa njim na put, umesto stresa, selekcija stvari i pakovanje postaje zadovoljstvo. Deci i zeni sam postao "najbolji drug". Od tada ni na pecanje ne idemo bez njega.

Jel moze bazen? Moze..., jel mogu roleri - mogu, stolice za plazu, omiljeni tiganj, aparat za kokice, noša... nema problema. Kupili smo ga zbog kolica, ali  iako su ih oba deteta već prerasla, navukli smo se - ko drogoši.

Na potrosnju na malim i umerenim brzinama aerodinamicnost slabo utice. Preko 120-130kmh postaje znacajan faktor. Al' što bi se time zamarao? 10-15 litara plina (od 70 dinara) više na ukupni budžet je zanemarivo.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ma za potrosnju ne brinem, koliko kosta nek kosta. Najvise me brine buka pri 120 i vise kmh kao i zakljucavanje tj. bezbednost kofera.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 17 sat, WOB je rekao/la:

A jel'potrošnja veća samo zato što je kofer na krovu, ili zato što se u njemu nalazi pedesetak kilograma tereta?

Више зато што је на крову, отпор ваздуха је доста већи, због шина и кофера.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ma za potrosnju ne brinem, koliko kosta nek kosta. Najvise me brine buka pri 120 i vise kmh kao i zakljucavanje tj. bezbednost kofera.

Imam krovni kofer već 10 godina. Ono što morate da znate je da aerodinamika vozila zavisi od samog modela i razlikuje se od auta do auta.

Imao sam Opel astru, potom Ford c-max i za iste nosače i kofer (CAM) od fantastičnog utiska sa Opela, na Fordu je bilo gotovo nesnosno od buke.

Nažalost, prelaskom na Hondu, morao sam da zaboravim na CAM, a kofer je i inače bio na kraju životnog veka (plastika posle 10tak godina postane krta, pa se javljaju prva ničim izazvana oštećenja i pucanja, što je specifično za jeftinije modele poput CAM-a).

Uzeo sam Thule (obratite pažnju na cene jer su u Srbiji baš odvalili - kupio sam u Temišvaru kofer Thule 520l za 340Eur, a kod nas je 87.000din!). Takođe i nosače sa WingBar prečkama.

Ono što sam uradio je da sam montirao nosače u prodavnici, ostavio depozit i provozao se 10-tak km. Kada sam se uverio da nema buke, postavili su mi kofer i ponovo sam se provozao... Tek kada sam se uverio da je model kofera OK (Thule je sjajan, ali bez obzira, morate probati na svom autu da bi ste bili sigurni) kupio sam ga.

Buka kofera se kada je sve ispravno odabrano ne čuje bar do 130km/h koliko i u uputstvu za kofere i nosače stoji da je bezbedna brzina.

Lično nemam potrebe za većom brzinom, pogotovo kada putujem na more, ali sam probao u Nemačkoj na autoputu koji nema ograničenja i vozio pun kofer sa brzinom oko 170km/h. Buka kofera se nije primetila u odnosu na opšte povećanje buke pri tim brzinama, pa ne mogu posebno da kažem da je šuštanje povećano.

Zaključavanje je jako bitno, pre svega da postoje brave sa obe strane kofera i da može dvostrano da se otvara (pogotovo ako je kofer veći od 400l). Po iskustvu ovo olakšava život i kod pakovanja, ali i kod raspakivanja. Kofer vam neće niko obijati, to je sigurno. Mnogo je važnije da pogledate kreš-testove kofera i da vidite šta se dešava kod jeftinijih modela na Youtube-u.

Kod CAM je dobro što je imao 3.bravu (na nosu kofera) i to je prednost kod jeftinijih modela, pa obratite pažnju. Kod Thule-a, ovo ne pastoji, ali je projektovano ojačanje na nosnom delu tako da nema "zijanja" poklopca kofera, pogotovu pri naglom kočenju.

Ako vas jo nešto zanima, pitajte. Iskustvo je čudo...

Izmenjeno (eToza)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala @eToza  na iscrpnom odgovoru. Jos nisam siguran da li cu uzati kofer ili ne. A ako ga budem kupovao izabrao sam Thule wingbar nosace i neki njihov kofer (ne mogu da se setim imena a cena mu je oko 45000.) Svakako bi ih probao ako je to moguce. Inace vozim Kiu ceed sw mk2

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li je neko stavljao krovni kofer na Punta? Da li je podosljiva voznja zbog sumova i brzine na autoputu?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Na internetu ima dosta veliki izbor odlicnih kofera po podnosljivoj ceni tako da mislim da Thulle nevredi toliko para. Kofer ionako posle prve vozje postane izgreban kao da je star vise godina.. Obavezno, pa cak i kod Thule-a je vezivanje kofera elasticcnom trakom. Video sam na putu kako je odleteo gornji ddeo poklopca pri brzini od oko 130km/h.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Na internetu ima dosta veliki izbor odlicnih kofera po podnosljivoj ceni tako da mislim da Thulle nevredi toliko para. Kofer ionako posle prve vozje postane izgreban kao da je star vise godina.. Obavezno, pa cak i kod Thule-a je vezivanje kofera elasticcnom trakom. Video sam na putu kako je odleteo gornji ddeo poklopca pri brzini od oko 130km/h.

Jesi imao nekad Thule?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nazalost jos uvek imam.Zadovoljan sam sa njime ali mnog para za malo koriscenja. Kupio sam ga u Nemackoj na popustu pre par godina. Dok sam stigao do Beograda bio je sav ulepljen sa bubamaa. Kad sam ga oprao sve ogrbotine. Od sunca je malo izgubio i sjaj. Komsija ima kofer G3 i nista mu nefali sem sto je jeftinji za oko 200-250EUR. Greota mi je bilo toliko para, za 15-20 dana koriscenja godisnje a odmah je unisten. Moj kofer sam u Nemacckoj platio blizu 500EUR a kod LavAuta  kosta 89000rsd.

Izmenjeno (tm011)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja isto kupim u inostranstvu, koristim 10 dana intenzivno - stolice, decije igracke, suncobran, kolica... i posle ga prodam bez ogrebotine. Narocito spolja (unutra stavim neki carsaf ili frotir da se ne grebe dno). Tako vec par komada.

Apropo onih traka za vezivanje... upravo gledam Thule-ovo uputstvo sto stize uz kofer i nigde se ne spominje vezivanje kofera da se spreci otvaranje. Zar mislis da bi jedna ozbiljna firma rizikovala milionske tuzbe i reputaciju da je tako nesto moguce? Da se otvori kofer sam od sebe i pobije ljude? Mogli bi odmah kljuc u bravu da stave i zatvore fabriku.

Pa na zapadu dobijes 2 miliona dolara ako opeces jezik na pitu u McD a nisi upozoren da je vruca. Sta mislis da izazoves saobracajku usled otvaranja kofera. (a pritom ti proizvodjac nije rekao da kofer mora biti uvezan)

Treba osigurati kabast teret (skije, kolica) u koferu od pomeranja. I naravno postovati preporuke o nosivosti i brzini.

Izmenjeno (donthinktwice)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U pravu si sve to. Ali zar ne mislis da posle 2 godine, koliko traje garancija, da moze da nesto popusti i da ode dodjavola sve. Jednostavno stavim zateznu traku i ne mislim. Inace zadnjih 6 godina koristim kofere kad putujem i mogu da kazem da vrede vece potrosnje. Kome treba neka kupi.

A za Mc i opekotina, mozda nekad bilo. Vise to nepali kod sudija, a ti se zali samo ne znam kome.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@eToza

U pravu si sve to. Ali zar ne mislis da posle 2 godine, koliko traje garancija, da moze da nesto popusti i da ode dodjavola sve. Jednostavno stavim zateznu traku i ne mislim. Inace zadnjih 6 godina koristim kofere kad putujem i mogu da kazem da vrede vece potrosnje. Kome treba neka kupi.

A za Mc i opekotina, mozda nekad bilo. Vise to nepali kod sudija, a ti se zali samo ne znam kome.

Kako izgledaju te zatezne trake?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27032
    Ukupno tema
    906182
    Ukupno poruka