Nazor

Jos jednom o Inex Zlatnoj obali

8 poruka u ovoj temi

Morao sam da otvorim novu temu o ovom hotelu jer sam toliko besan što sam otišao tamo da vam ne mogu opisati. Krenimo od lepih stvari (ima i toga):

Sam objekat je fenomenalno zamišljen. Izdvojen od okolne gužve u Sutomoru i okružen zelenilom. Plaza je samo hotelska (znaci ne moze sa strane da se udje na nju jer je ceo kompleks ogradjen sa čuvarima na kapijama). Parking je takođe samo za goste objekta tako da ste lišeni i tih problema. Bio sam u nečemu što oni zovu apartman, a u stvari se radi o jako velikoj sobi sa bračnim krevetom, trosedom na rasklapanje, foteljom, frižiderom, nekim vitrinama, velikom terasom sa dva izlaza na nju. Soba je u prvom redu odmah do plaže (oko 10 metara od mora). Najbolje od svega je kupatilo koje je skoro veliko kao i soba. U njemu postoji i velika kada i tuš kabina.

Sve ostalo je katastrofa (manja ili veća). Postoje stvari na koje ne mogu da utiču kao što je neverovatna vlaga (ne u sobama već napolju). Vlaga je tolika da dok sam izneo stvari iz kola mogao majcu da cedim kao da sam je oprao. Uveče ostavite blago vlažne peškire na terasu a ujutro ih nađete vlažne kao da ste ih tek oprali. Ovo ne bi bio toliki problem da u sobama postoji klima (koje naravno ne postoji) pa ste prinuđeni sve vreme dišete na škrge. Ne mogu da verujem da sada kada je cena klime 150 evra postoji objekat koji bar u najskupljim sobama (a ovi “apartmani” to jesu) ih nema. Još gore je što u restoranu ne postoji klima. Sad zamislite doručak i večeru na temperaturi 40 stepeni sa vlagom 98%!!!!!

Plaža i ne bi bila tako loša da se neko za 10 dana udostojio da izađe i malo je očisti.More je takvu prljavštinu nanosilo ali to nije bilo dovoljno uvaženom osoblju da izađe da je malo očisti. Na obali je šljunak ali čim se uđe u vodu počinje kamenje na kome ne može da se stoji. Deca su se zabavljala izvlačeći to kamenje na obalu, a momak iz hotela je ujutro to vraćao u more (možda pod tim podrazumevaju čišćenje plaže).

Odmah ispod nečega što je nekad bio zatvoreni bazen (u kome se sad nalaze daske i neki dušeci) izgleda da postoji kanalizaciona cev oko koje se vrlo često skupljaju jako zanimljvi sadržaji u vidu pene i razne prljavštine.

Najgore od svega je hrana, Reći da je katastrofa je blago. 10 dana za doručak je bio parizer sa gnojinim čepićima, pržen parizer i parizer sa jajima. Ako nema parizera sa jajima tu su makarone. Za deset dana 2 puta gibanica i dva puta proja. Pojavi se tu i tamo pržena slanina (ali ona najgora – sapunjara). Postoji izbor od 2 vrste džema i med kao i margarin (puter 2 puta). Od napitaka podgrejana vodica (zvana čaj), mleko i kafa. Jogurt samo kad je bila gibanica. Sve ovo je posluženo na švedskom stolu, pa možete da jedete parizera koliko hoćete a sve to da zasladite sa enormnim količinama džema. Za večeru je takođe bio „veliki“ izbor jela. Kuvana šargarepa, kuvan kukuruz, krompir (pire ili pečen) i neki bućkuriš od povrća (predhodna tri jela pomešana sa boranijom ili graškom). 2 puta su se pojavile špagete ali je preliv bila neka neidentifikovana vodica. Sve ovo je začinjeno „sezonskom“ salatom u vidu kiselih krastavaca, kisele paprike i cvekle (doduše za sezonu januar-februar). Povremeno se pojavljivao kupus i svež krastavac, a paradajz 2 puta (jednom za doručak i jednom za večeru), ali bolje da ga nisu iznosili kakav je bio. Od mesa 10 dana krmenadle, svinjsko pečenje, ćufte i ko je poslednji može da naleti na pileće batake, a bilo je 2 puta i neke ribe. Sve ovo je takođe posluženo na švedskom stolu pa možete da se služite koliko vam volja. Kada ste se lepo najeli na red dolazi desert. Tu su smenjivali kompot od breskvi, višanja, šljiva i sladoled. Kompt ste mogli koliko hoćete da jedete a sladoled samo jednom (jer devojka koja ga služi pamti face i ne dozvoljava da se služite koliko hoćete puta). Ovo je moglo da prođe samo kod dece jer su uglavnom samo ona i išla ponovo po sladoled.

Glavna i jedina zabava u hotelu je muzika uveče na terasi (ovo sam samo gledao 70-tih godina kad sam bio jako mali).

Još samo da napomenem da ovo nije plaćeno 10-15 evra za PP (koliko navedeno vredi) već 30 plus 21 za dete od 6 godina. Hotel je inače pun Čeha koji jadni ćute i trpe.

Zbog svega ovoga ako neko razmišlja da se nađe u ovom objektu predlažem zaobilaženje u širokom luku.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Poštovani, čitam Vaše utiske iz "Zlatne obale" i pitam se da li smo i mi uopšte boravili u istom objektu?! Naime, sinčić i ja smo od 2007-2010 svakog jula upravo u ovom hotelskom naselju jer se tamo super odmorimo i lepo provedemo. Mir, tišina, okruženi zelenilom, blizinom plaže, isključivo hotelske, što ste i Vi primetili. Sobe se čiste svakodnevno i menjaju peškiri. Terasa je nešto što nam itekako prija za popodnevni odmor uz šum talasa i mirise borovine...Što se hrane tiče, ranijih godina je bila bolja, raznovrsnija (pršuta za doručak, paradajz, šampinjoni, kajgana,feta sir i kačkavalj, korn-fleks, slatki kolači... a za večeru je služena supica, uostalom, hrane ima u izobilju i niko nije gladan, sem ako je zakeralo...) Plaža je super za dečicu, volimo da se malo pomerimo u stranu od centralne restoranske zgrade, i ulaz u vodu je sasvim ok, pri tom ima hladovine iznad, a možete uneti i svoj suncobran na plažu, ne morate plaćati. Uostalom, soba je jako blizu, pa skoknete do nje, skuvate kaficu ili piće iz frižidera i uživate u hladovini sopstvene terase... Najbitnije je da vode ima uvek, da se dete nikada nije zarazilo niti na plaži, niti u restoranu, tačnije, letovanja u ovom objektu nama baš prijaju! Gužve i raznoraznih drangulija imamo u Beogradu na pretek, tako da na more idemo baš da se odmorimo od svega: od gužve, telefoniranja, televizije, inerneta... Isključimo se i uživamo u prirodi!

Izmenjeno (DraganV)
Ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Juce sam se vratila sa odmora u Inex hotelu na Zlatnoj obali.

S obzirom na to da je meni bilo veoma dragoceno da procitam informacije i utiske drugih kada sam se ja spremala i birala mesto gde cu odsesti, tako zelim da i svoje iskustvo podelim sa vama, pa mozda ce i moj komentar nekom biti presudan u odabiru.

Hotel teritorijalno pripada mestu Sutomore, ali je izdvojen, nalazi se u sumi predivnog rastinja, zelenila i cveca.

Paviljoni u kojima su sobe podeljeni su na redove, tj. prvi red, drugi red treci....

Soba u kojoj sam ja sa suprugom bila smestena je prvi red i odmah do plaze. Predivno!!!!

Probudimo se ujutro, pijemo kafu na terasi, udisemo miris borovine a pogled mozak odmaramo u pogledu na otvoreno more.

Plaza je toliko blizu da nema potrebe nositi bilo sta sem peskira. Ukoliko nemate svoj suncobran, isti se moze iznajmiti za 1,5 e, ako voli jos i lezaljke, ona je 2 e.

Plaza je sljunkovita, pa ukoliko imate problem sa hodanjem po ostrom sljunku patikice za plivanje su oko 6 e u Sutomoru, ali mislim da su kod nas jeftinije, da se kupe pre polaska.

Na plazi su dva bara u kojima se mozete osveziti sladoledom fabricke poizvodnje, kafom pivom ili sokom, a u jednom od ta dva bara mozete nesto i da poruskate po pristojnim cenama, uglavnom spremaju rostilj.

Hotelska hrana je skromna i umereno raznovrsna. Mana je ta sto nema supice ili neke corbe za vecerom, ali i nije neka velika zamerka, jer uvek mozete kada je jako toplo oko 12 sati ili kasnije da se porosetate do Sutomora (oko 5 min hoda) i da u nekom od restorana na setalistu, poruckate neku supicu ili riblju corbu.

istina je da je namestaj u sobama stariji, ali su zato kupatila potpuno renovirana. Sobarica svako jutro sprema i cisti kupatilo, menja peskire i dopunjava toalet papir.

Iako je Inex hotel verovatno imao svoj svaj tamo negde 70ih godina, ipak je sve to uredno i odrzavano, svako jutro spremacice se ramile po komplexu i ciste staze, zalivaju travu i cvece.

Ceo komplex je obezbedjen cuvarima, te je i automobil ako ste njim doputovali bezbedan na parkingu u okviru hotela.

Mlade devojke koje rade kao hostese ili domacice u restoranu su izuzetno pijatne i raspolozene, sto nekima i nije toliko bitno, ali meni licno prija da vidim nasmejana lica. Iako to nema neki presudni karakter u odabiru letovanja.

Mesto za odmor je sjajno, naravno ukoliko ste se nameracili na opusten i relaksirajuci odmor.

Ako i pored svega toga ipak nedostaje malo uzbudjenja, Budva je na 30ak kilometara, Kotor oko 60, a Lovcen negde izmedju.

Sve u svemu meni je bilo jako fino, odmorila sam se sto mi je najbitnije.

nadam se da ce vam bar malkice pomoci ovo sto sam napisala, ali i ako ne, zelela sam to da podelim sa buducim turistima :zvizduk:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Draga putnice, hvala ti na iscrpnim informacijama, eto i mene krajem avgusta u ovom hotelu. Ali pomozi mi u odabiru sobe, da li se issplati uzimati poluapatman, kolike je veličine on, a kolike soba obična? Moj muž ne podnosi skučen prostor. Molim te napiši nešto o tome koliko su udaljeni poslednji smeštaji, kako izgledaju renovirane sobe i malo više o hrani, pošto idemo sa detetom od 2.5 godine.

Hvala puno!

Izmenjeno (DraganV)
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Draga "draganica - gaga" nadam se da nije kasno, ali evo da odgovorim.

Sto se tice poluapartmana, nisam imala prilike da ih vidim, kako izgledaju, ali mislim da nemas potrebe, Jer je sve na raspolaganju u okviru komplexa> dva bara od kojih jedan ima i hranu + aperitiv bar glavnog restorana u kom mozete i da rucate bez obzira sto ste izabrali polupansion (dorucak, vecera). Koliko se placa taj riucak ne znam, jer mi nismo tu ruckali, vise smo voleli da seprovozamo ili prosetamo dalje.

U sobama se nalaze i frizideri, u koje je idealno rashladiti vodu, voce ili sta vec... pa sobzirom na to da kazes da idete sa malim detetom, eto prilike da uvece kad se setate svratite u neki od marketa, obavite sitnu nabavku i smestite to u frizider. U svakom slucaju dobro dodje poneka vockica, sokic ili sta vec kad se oko podne sklonite u sobu od jakog sunca.

Mi smo bili smesteni u trokrevetnoj sobi, jer je samo ta bila slobodna kada smo rezervisali, te nam je trevi krevet sluzio za odlaganje. Istina nije bas komocija, i ne moze se nesto posebno komodirati u sobi, ali to je poslednje na sta mislis kad si tamo. Krevet, frizider, toaletni sto se nalaze u toj sobi, a na terasi imas ozidane klupice i sto sa dve stolice.

Uh, da ne zaboravim, bez obzira da li si prvi ili drugi, treci red, sve je blizu. Istina imeces 15 koraka vise od onog koji je smesten u prvom redu, ali je to isto tako blizu. Staze su izmedju, te su gosti koristili priliku tokom dana i uvece da setaju, jer stvarno ima puno zelenila i cveca.

Hrana - nije de lux, ali necete biti gladni. Dorucak - uvek imas nekoliko vrsta salama (ko voli), virsle, slaninicu, feta sir, salate. U ponudi je jos i kajgana, slane torte, ajvar, pita sa sirom ili gibanica, med, margarin, dzem, korn felx, kolaci - dve vrste.

Vecera - salete, hleb dve vrste, krompir, testenina, meso, riba, variva, kolaci dve vrste, ponekad kompot, ponekad sladoled...

eto... toliko ... meni je to bio pravi odmor, ali dodatni ugodjaj je jos ukoliko idete autom, pa mozete da priustite da se provozate do Budve, bara ili Kotora, sto smo mi radili te nam je i taj segment upotpunio letovanje.

Sve u svemu nadam se da sam pomogla malkice i zelim vam super letovanje osmeh1.gif

jos bih nesto da dodam...

U razgovoru sa drugim gostima hotela, cula sam da je bolje birati smestaj sa desne strane (kad gledas sa mora) jer su sobe ocuvanije i bolje. Mi smo bili sa te strane.

I da, ako imas priliku da biras, biraj prizemlje, jer je prijatnije, nije sparina u sobi.

Ako se setim jos nekog detalja - dodajem. faca.gif

Izmenjeno (DraganV)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala puno na informacijama, nije kasno, tačno na vreme je stigao odgovor, tako da ću uplatiti sledeće nedelje. Još jednom hvala, pišem svoje utiske po povratku.

Pozdrav!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Eto, samo u Crnjoj i Goroj ima da hotel svojim gostima naplacuje suncobrane na hotelskoj plazi!!! UZAS!!!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Moram da dodam da ako vam dodijele dijete gratis,to dijete nema stolicu u restoranu niti će vam je dati,jer je nismo platili.Mi smo se vratili prije dva dana i ne možemo sebi doći od njihove nadmenosti i bezobrazluka.Uz to nemate pravo da birate sto za kojim ćete sjediti,oni vam dodijele i nemate intimu već dijelite sto sa nekim. To nam se nije dešavalo niti u privatnim smješatajima nigdje! Jako smo razočarani.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905059
    Ukupno poruka