mikap

Prevoz na Rodosu: rent a car, autobus, taxi...

195 poruka u ovoj temi

Pre 8 god. mi obidjosmo Rodos bez ikakvih savremenih sokocala, samo uz pomoc najbicnije auto-karte koju smo dobili uz auto. Sve je lepo obelezeno i nista nije komplikovano. Auto i karta, to je sve sto je potrebno.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Dobro :) Jedino me to brine, da li je jednostavno otici recimo do Anthony Quinn Bay i Lindosa, to mi je primarno? Mada mestani pricaju engleski odlicno, pa cu moci u krajnjem slucaju nekog i da pitam, ako promasim i slicno. nisam plasljiv vozac i slicno, samo bih zelela par informacija, jer volim da isplaniram i budem sigurna. I posto vozim Citroen Saxo :) A videla sam ga na Rodosu na svakom koraku, to mi je dalo dodatnog elana! Bice mi ko i mojim kolima :)  

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Lindos ne moze da se promasi jer je na magistrali Rodos-Lindos (glavni put na ostrvu) i vidi se sa puta, a odmah posle Falirakija ima skretanje za Ladiko i Anthony Quinn Bay. A na Google Maps-u/Street view-u mozes proci skoro svim vaznim putevima Rodosa. Jesi li sigurna da moze da se rentira Saxo? Obicno su rent a car vozila novijeg datuma, stara do 5-6 godina

Izmenjeno (Igor Lukač)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vidim, bas je jednostavno, i uz obalu ide magistrala, super. Sad cu da istrazim malo na Google Maps. Gledala sam upravo agencije koje ste preporucivali za rentiranje, i vidim nema Saxa, bas mi je krivo. A videla sam svi ga na Rodosu voze. Videcu sta mi je najslicnije njemu, jer su mi to prva kola i nisam ih menjala, ali verujem da bi se lako navikla na druga. Hvala na info :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Najjeftiniji su Hyndai i10, Kia Picanto i Chevrolet Matiz. Ostali su svi skuplji a mislim da nema potrebe placati vise, osim za vise od 4 odrasle osobe. Bolje je za tu razliku u ceni platiti benzin, jer je jedan od ova 3 modela sasvim dovoljan za obilazak Rodosa

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Slazem se, i mislila sam neka manja da uzmem, jer idemo samo mama i ja, pa nit nam se isplati, nit su nam potrebna veca. Hvala ;) Gledala sam sad na google maps, ali dok se izade iz grada, meni su sve ulice slicne tamo, gsp bi mi bas koristio, da budem sigurna, pa je li ga imaju kola za rentiranje? 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Neke bolje agencije mozda i imaju. Ali ako imas smart tekefon sa gps onda ti ni ne treba posebna navigacija. Samo skini neku aplikaciju i mape. Ima tema GPS i navigacija sa kartama za Grcku u onom delu Grckog foruma posvecenom putovanju kolima, pa pogledaj tamo sta je sad aktuelno. Ja imam iGO.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dobro je sve obeleženo na Rodosu, Naravno nešto je bolje obeleženo, nešto malo lošije, ali je manje više sve obeleženo. Sve zavisi i šta sve hoćete da obidjete. Do Lindosa i Anthony Quinn plaže je sve lako, nećete imati nikakvih problema.

Mi jesmo nosili navigaciju od kuće. Još smo kući uneli koordinate plaža,  sa Google Eartha sa uzimala koordinate. Pre polaska na Rodos nisam znala kakvi su tamo putevi i kako je sve obeleženo, tako da smo ipak sve to kući uneli u navigaciju. Onda kad smo to već imali jesmo je koristili, ali nam nije trebala ne znam kako, nego eto imaš je, pa je uključiš, ali nismo je uvek koristili. Stvarno su na Rodosu putevi odlični i sve je dobro obeleženo.

Izmenjeno (mikap)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala svima :) 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo rezervisali kola za kraj juna preko just-rentacar.gr po preporuci jednog od forumasa. Ostavila sam post na drugoj temi...prvo smo rezervisali preko rodoscars.gr...medjutim trazili su nam ili kreditnu karticu ilid epozit od 100e...tako da smo odustali...nadam se da nismo pogresili sa ovim drugom agencijom :neznam:

Cena je ista...6 dana 150e za hyundai...ukoliko nekom znaci info :rolleyes:

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Tjasa,

da li si prutem mejla rezervisala auto, buduci da se na samom sajtu ne moze rezervisati?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da, poslala sam mail na info@just-rentacar.gr i dobila sam odgovor u toku dana sta je slobodno u terminu koji trazim. Pitala sam sta traze od dokumentacije...pasos/vozacku i pare, i to je to. Pitala sam takodje sta je uracunato u cenu..puno osiguranje..i odgovor je bio: ,,full insurance covers everything except negligence. That means that you are covered as long as you do not violate the traffic laws.'' 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozz svima, prvi put grčka, prvi put rodos :rolleyes:

Kakava je situacija sa najmom skutera za obilazak, koje su cijene, gdje uopšte iznajmiti i tako to ...:D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jel moze neko da mi kaze da li je OK cena za dva dana rentiranja bez ogranicenja kilometraze I ukljucenim osiguranjem na Rodosu od 80  EUR OK za one male automobile. To je ova agencije koju ste pominjali Just.

Kakva je situacija sa parkiranjem u samom gradu, u agencije su mi rekli da se sat placa 1.5 EUR. Jel se I nocu placa, jel ima nekih zona gde je besplatan parking?

Koja je cena goriva na Rodosu?

Hvala na odgovorima.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kakva je situacija sa parkiranjem u samom gradu, u agencije su mi rekli da se sat placa 1.5 EUR. Jel se I nocu placa, jel ima nekih zona gde je besplatan parking?

Parkiranje je svugde besplatno. Parkirali smo na više različitih mesta u gradu i nismo plaćali i nije bilo problema. Naravno prethodno smo se raspitali i rečeno nam je da je besplatno. Ono što može da bude problem je nalaženje slobodnog mesta. :) 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26888
    Ukupno tema
    902144
    Ukupno poruka