black_xs

Izleti turistickim brodovima

152 poruke u ovoj temi

Dobar dan dragi forumasi, i zajednicki zaljubljenici Lefkade :) Sve mi se vise i vise blizi polazak na Lefkadu, i prikupljam sve moguce informacije, ali za ovu sam hteo da otvorim novu temu. Dakle, jel ima neko od vas iskustva sa turistickim brodovima, koja je cena, odakle ima polaska, sta je najbolje obici ako se vec plati, i jel ima mozda neki brod koji ide na ostrvo Itaka? Hvala.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
U 28.6.2013. at 16:54, black_xs je rekao/la:

Dobar dan dragi forumasi, i zajednicki zaljubljenici Lefkade :) Sve mi se vise i vise blizi polazak na Lefkadu, i prikupljam sve moguce informacije, ali za ovu sam hteo da otvorim novu temu. Dakle, jel ima neko od vas iskustva sa turistickim brodovima, koja je cena, odakle ima polaska, sta je najbolje obici ako se vec plati, i jel ima mozda neki brod koji ide na ostrvo Itaka? Hvala.

1. PORTO KATSIKI (LEFKADA)

Our first visit to the most beautiful beach of the Ionian, the breath-taking Porto Katsiki for a swim

2. FISCARDO (KEFALONIA)

The largest island in the Ionian Pelagos with its many alterations in landscapes and its varied natural beauties. Long sandy beaches, picturesque bays with turquoise blue water, impressive caves and rare geological formations captivate the visitor. The ornament of the island, the only village left untouched by the mayor earthquakes of 1953-Fiscardo.A short stay to relax at one of the restaurants for a meal and enough time for a stroll.

3.ITHACA

Home of Homer`s hero Odysseus, legend history and a connecting point for spiritual people. The hospitable romantic island Ithaca offers an ideal place for a peaceful holiday, interesting tours and exploration. A harmonious combination of sea and mountain with magical bays and enchanting beaches, picturesque pathways and traditional houses. No limit on the duration of the stay.

4.PAPANICOLIS CAVE (MEGANISI)

A visit to Meganisi, where the cave of which in 1940 during world war II was used as a hideout by Navigator latridis of the legendary submarine Papanicoli, is located (The Nidri Star I enters the cave for photographs).

5.SCORPIOS-SPARTI-SCORPIDI

(The three islands of Onassis)

A guided cruise round the 3 islands with an afternoon stop on the island of Greek Tycoon Aristotle Onassis Scorpios for a swim.

6. MADOURI

the Island on which the great poet Aristotle Valaoritis was born raised and wrote his poems. From 1990 it has been characterized as a preservable museum and was inherited by his great grandchildren.

Evo programa putovanja a brodici krecu iz Nidrija.Cena karte zavisi od cenkanja tako da su mi je nudili po 25 eura po osobi a na kraju sam je platio 10 eura + 1 dete gratis (30 eura za nas cetvoro)... :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala na informacijama. Jel mozete da mi posaljete link te agencije? I gde se tacno nalaze u Nidrima? Hvala

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Svi brodici koji voze te kruzne ture polaze iz pristanista u Nidriju i to negde po sredini luke.Uostalom,ne mozete da ih ne nadjete jer imaju svoje standove ali i ljude koji ce vas naci na svakoj plazi..

Ima vise kompanija koje voze te ture a neke od njih su : "Nidri star","Eptanosis" i "Makedonia palace"...

Svejedno je kojim cete pa izaberite onaj koji vam ponudi najbolju cenu a upravo ta konkurentnost vam omogucava da ubijete cenu.

Kad vam pridje agent iz jedne kompanije recite da su vam ponudili iz druge povoljnije pa ce i on brzo pristati za istu cenu...Mene su cak ''farbali'' kako zovu kapetana da provere da li moze za 30 eura nas cetvoro i na kraju pristali...:)...Opasni su oni trgovci...:)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala na informacijama. Samo jos ako neko moze da predlozi sta je najbolje da se obidje, dal ima negde kupanja na nepristupacnim plazama, kupanje na Kefaloniji, i Itaki?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Није баш све једно. Нидри стар (мој фаворит) вози у Фрикес који је мање али мирније место на Итаци. Ептанисос и Македонија палас су заједно у послу па ако платите на једном може се лако десити да завршите на другом (уколико пајтоси закључе да се 2 брода могу спаковати у 1). А то значи гужвањац и то гадан. А у продужетку то значи и мање времена на одредишту јер пуном броду треба много више да се искрца.

Роштиљ на броду вам нуде сви али ако нисте баш изгладнели имате онај "срећни час" који на Нидри стару почиње раније, пре упловљавања у Фискардо.

С друге стране, једина мана Нидри стара је да понекад остаје по 5 до 10 минута краће на одредишту.Па сад како ко воли.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Postoji Facebook stranica agencije u Nidriju - Borsalino Travel. Tamo mozes videti cene i destinacije koje nude, a mozes ih i kontaktirati, jako su ljubazni i sve ce ti objasniti sto te zanima.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ovo su sve ubacili u jednodnevni izlet? Deluje mi kao vrlo zgusnut plan, mi smo prošle godine išli sa Kefalonije na Itaku, pa i to je bilo napeto.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

И јесте згуснуто. Остаје се отприлике по 1 час на ПК, до 1 ипо на Кефалонији а Итака 1 или 1 и 15 мин. Папаниколи пећина је само привиривање (нема купања) око 5 минута.Скорпиос је око 45 минута са брчкањем. Остало одлази на пловидбу.

Мислим да ко иде колима на Лефкаду, паметније је да бар у сезони кад су редовнији трајекти, истим се пребаци на та острва и проведе по цео дан.

Ван тога, вреди одвојити време и за Тафос (Меганиси), мада он није у понуди овог излета.

Постоји и егзотичан излет у вечерњим сатима који води један астроном са упознавањем сазвежђа и грчке митологије, потом исто тако необичан излет бродом "Одисеја" који је добра реплика античке галије, али он се мота углавном око Тафоса, а има свакодневна пловидба на ПК једним такси бродићем.

Ово су 2 близанца: Македонија палас или Ептанисос (иначе реч значи 7 острва (Јоније)).

13092012166.jpg

Ептанисос и Нидри стар на ПК.

p9130168.jpg

Македонија Палас и Нидри Стар на ПК.

p9170227.jpg

Са пловидбе на Нидри Стару.

p9170346.jpg

p9170351.jpg

p9170352.jpg

p9170234.jpg

И "антички" Одисеј на јутарњој пловидби

17092012183.jpg

Izmenjeno (Kauliak)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li neko zna po kojoj ceni voze brodici iz Vasilikija do PK, Egremni i Agiofili plaze? Mi smo juce isli do PK i put do tamo je prava avantura. Put je uzak, ima jako puno serpentina i lakat krivina uz velike uzbrdice, pa bismo voleli da skratimo bar ovaj deo.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li neko zna po kojoj ceni voze brodici iz Vasilikija do PK, Egremni i Agiofili plaze? Mi smo juce isli do PK i put do tamo je prava avantura. Put je uzak, ima jako puno serpentina i lakat krivina uz velike uzbrdice, pa bismo voleli da skratimo bar ovaj deo.

ne postoje brodici koji iz Vasilikija voze do Porto Katsikija i Egremnija ;-)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Od Vasilikija do Porto Kacikija ima tačno 5.4 km...

...vazdušnom linijom. :vestica:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nego, sad malo ozbiljnije: na Guglovim mapama se vidi da prečica preko poluostrva nije kompletirana:

http://goo.gl/maps/8DJ6g

ali na Bingovim (koje su obično i ažurnije), deluje da jeste:

http://binged.it/12i1SWV

čak je, kao, uneta u njihove mape, mada mi je ne nudi kao opciju za prolaz, čak ni peške. Da li (će) se neko usudio da prođe tuda?

Nego, nabasah na ovo na Jutjubu (to je prečica od Agios Petrosa do Atanija), pa da podelim s vama:

Izmenjeno (makičak)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav!

Bićemo smešteni u Pargi ali planiramo da jedan dan idemo na ovo krstarenje. U pitanju je nas petoro i maj mesec. Da li mislite da možemo samo ujutru da se pojavimo u Nidri ili mora da se zakaže unapred krstarenje? Znači treba se cenkati? Još jedno pitanje, zanima me za auto, gde je najbolje ostaviti auto, parkirati, dok smo na brodu?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26962
    Ukupno tema
    904680
    Ukupno poruka