Neda_Fr

Egipat-turisticke agencije

29 poruka u ovoj temi

Po meni, sa njima treba da idu putnici koji su vec putovali u Egipat i znaju sta ih ocekuje i nemaju neke nedoumice jer sta ti oni mogu pomoci, jedino da ti kazu ako ima neki novi hotel i li novost, ostalo sve sami mozete.

A kome je prvi put dobar je Kontiki ili 1A koji ima chet, stalno mozete da ih zapitkujete.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam u ozbiljnom problemu i treba mi savet iskusnijih...Uplatili smo aražman za Hurgadu preko jedne Pg agencije i kada sam došla kući,primetila sam da na vaučeru nisu navedene dve starije devojčice već samo najmladja.Dve sobe su bukirane,što je ok,pa sam se direktno obratila hotelu da proverim da li će biti problema zbog toga...U glavnom iz hotela dobijam informaciju da kompletne rezervacije nema i upućuju me da se obratim agenciji.Agencija prvo tvrdi da je sve ok,a onda me upućuju da kontaktiram osobu iz Travelmaster-a preko koje je rezervacija izvršena.Odbila sam to da uradim,s obzirom da sam novac uplatila agenciji,a ne tamo nekome ko radi za Travelmaster i insistirala sam da reše problem...Ostalo je na tome da će mi se javiti...Putujemo tek u avgustu,računam da imamo dovoljno vremena,ali me ubija ova neizvesnost.Molim vas recite,šta mi je činiti u slučaju da u dogledno vreme ne dobijem povratnu informaciju?Da im pošaljem inspekciju...to je najlakše,ali neću ništa postići...nemam za cilj da ih oštetim ni na koji način,već samo da iskoristim uplaćeni aražman.

Unapred,veliko hvala na odgovoru

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Odgovorila sam vam na drugoj temi.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala do neba.Idem na drugu temu:)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Po meni, sa njima treba da idu putnici koji su vec putovali u Egipat i znaju sta ih ocekuje i nemaju neke nedoumice jer sta ti oni mogu pomoci, jedino da ti kazu ako ima neki novi hotel i li novost, ostalo sve sami mozete.

A kome je prvi put dobar je Kontiki ili 1A koji ima chet, stalno mozete da ih zapitkujete.

Nema ni to neke velike veze. Mi smo išli 2 puta preko njih, i sve je bilo tako kako je i dogovoreno. Ali, ja ne volim velike stvari kao što je dogovor za letovanje da ugovaram preko telefona ili mail-a. Po starinski, licem u lice. Otišli smo mi kod njih, sve dogovorili, dali im pare, oni nama papire - svi srećni, svi zadovoljni. Sve ostale informacije sam pokupila ovde na forumu. Prošle godine smo izabrali drugu agenciju, samo iz razloga što je ta agencija jedina imala aranžmane na 21 dan. Ali, sve je odrađeno preko subagenta. Tako da, ili idite lično kod njih u agenciju, ili odradite preko subagenta. Bar vama, koji ste iz Beograda, nije problem doći lično kod njih.

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kako nema veze. Ljudi se plase da ce nesto ispasti kako ne treba i kukaju posto ne mogu da ih dobiju, a generalno to su neka pitanja koja postoje vec na forumima ili na facebook grupi.

Ako neko ide prvi put i ne moze da putuje ili jos nije siguran koji hotel da izabere samo ce se nervirati, A iskusni vec znaju sta zele i sta im se moze desiti. Ja ove godine idem sa njima, a do tada samo Kontiki i 1A, a 1A sam izabrao jer sam video da najbolji tretman imaju njihovi putnici u Egiptu.

Ove godine idem sa WO pa cemo videti, za sada je ok, ali eto iako sam platio nemam karte u ruci. Trazio sam potvrdu za ambasadu i tamo pise AirCairo.

Kod 1A karte dobijas kad platis aranzman i cao, a vec kad platis rezervaciju sve te ceka u koverti kod njih i tako stoji mesecima dok ne isplatis pred put. Pa kad dodjes i platis dobijes kovertu i sretan put gospodo. Jeste skuplje, ali je sigurica.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@lalex ja sam eto napisala naše iskustvo i naše rezonovanje, a svako zna šta mu je važno i šta su mu prioriteti.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

.@Srna ima ozbiljan problem. Bez obzira koja je agencija u pitanju napravili su grešku koju moraju da isprave. U pitanju je neodgovoran službenik.

Mislim da je dobar savet @nicegirl da se ode u agenciju i dobro pročita ugovor i račun.

Izmenjeno (dujaspasa)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

E ovako. Iscitala sam forum od pocetka do kraja pre nego sto sam izabrala i gde cu i sta cu i kako cu da letujem ove godine. Vrlo je bio od pomoci, Pa sam zelela da podelim svoje iskustvo sa agencijom. Posto su info o agencijama bile vrlo sture, Izabrali smo Wayout kao najpovoljniji. Ali nije cak ni to presudilo vec to sto nude ceo paket usluga.

E sad ovako, zelim  da upozorim ljude koji planiraju preko njih bilo gde da idu. Agencija je za veliko izbegavanje osim ako nemate debele ali bas debele zivce. Tako da spremite zivce i lekove za smirenje eventualno. Najbolje je po meni verovatno da odete direktno kod njih i sve tamo da resite jer ovako moze da vam presedne odmor ako nemate strpljenja.

Prva stvar, na telefon ne mozete nikad da ih dobijete, kao da ne postoje. Sto znaci da ako nemate vremena da idete u centar grada komunikacija je iskljucivo preko mejla. Na iste odgovaraju u proseku od 1-3 dana ili nikad. Nekada morate po par puta da ih pitate nesto da bi odgovorili. Sto znaci komunikacija je vrlo spora i stura.

Idemo dalje, rezervisali smo Egipat. Cekamo potvrdu rezervacije i potrebnu dokumentaciju kao sto je ugovor i predracun. 2 dana kasnije stize ali nisu uracunali popust koji daju. Idemo opet, Cekanje da isprave ugovor. Stigne predracun, ja im uplatim celokupan iznos, Javim im i zamolim ih da mi potvrde prijem uplate. 2 dana kasnije i jos 2 mejla kasnije, potvrdjuju mi daje uplaceno 36000 umesto 122000. Opet im saljem mejl. Tisina. 2 dana kasnije i 2 bezobrazna mejla kasnije sa moje strane, potvrdjuju da su primili celokupan iznos. Rekoh dobro je i to smo resili. 

Idemo dalje, na pitanja o prtljagu i jos nekim sitnicama, cekamo odgovore po par dana ili ih ne dobijemo. Vrlo neprofesionalno.

Dalje, pitam ih za informacije u vezi testiranja. Kazu kontaktiracemo vas. Dolazi skoro vreme za testiranje, ali nema nikog da nam javi bilo sta. Opet im saljem mail i konacno dobijam informacije i kazu mi da izaberem kada da zakazu. Navodno s zakazuje na 15minuta od 9-13h, Zakazemo termin navodno. Navodno jer kada smo otisli ispostavlja se da zakazivanje ne vazi i da se radi po principu stanes u red i cekas. Posto su neki dosli 1h pre pocetka radnog vremena, nacekali smo se. U sustini, Wayout se samo pravi da radi nesto tu, ali situacija na terenu nema veze sa pricom koju prodaju. No nema veze.

Javljaju nam vrme leta. Naravno namestili su nas da polecemo u 8 uvece i fakticki gubimo ceo dan jer stizemo negde posle ponoci, i naravno oni imaju to pravo. Mi to nismo znali da je opcija, pa evo mozda nekom pomogne da zna da postoji i takva mogucnost.

Dovde smo stigli, Videcemo za dalje kako i sta ce da bude i da li cemo uopste poleteti i dobiti hotel koji smo uplatili jer iskreno toliko su neozbiljni i neprofesionalni da me nista ne bi cudilo. Letimo u subotu pa cemo videti. Imaju jos sanse da poprave utisak... sledi nastavak kada se vratimo....

Moram da te utesim da je jedina dobra stvar sa WO sto u samoj Hurgadi imaju super organizovanu ekipu i vodice. Bar je tako bilo 2019. Veseli su i raspolozeni i popravljaju utisak svojih kolega iz Srbije. Ne znam u koji hotel idete ali nama je po tom pitanju bilo sve u redu i po dogovoru. Inace jeste agencija sa kojom ti presedne odmor u natezanju i bezobrazluku. Pisala sam malopre na nekoj drugoj temi o njima i nasem iskustvu. I mi letimo u subotu ali preko Travellanda, ovog puta, videcemo kako cemo proci sa njima.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Je li ko iskoristio vaučer od prošle godine preko Farosa  za Hurghadu? 

Mi još čekamo ponudu, idemo iz Bosne preko lokalne agencije koja radi sa Farosom.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sto se tice wayouta proslo je na dalje sve ok. Naravno na mejlove ne odgovaraju, za testiranje u Egiptu vodic Wayouta trazi 35evra ( inace je 30 dolara). Namestili su nas naravno da letimo kasno nocu, a od podneva kada nam sve prestaje do ponoci cemo da blejimo u prazno. Sve u svemu sto se mene tice Wayout nikad vise kao ni Egipat. :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sto se tice wayouta proslo je na dalje sve ok. Naravno na mejlove ne odgovaraju, za testiranje u Egiptu vodic Wayouta trazi 35evra ( inace je 30 dolara). Namestili su nas naravno da letimo kasno nocu, a od podneva kada nam sve prestaje do ponoci cemo da blejimo u prazno. Sve u svemu sto se mene tice Wayout nikad vise kao ni Egipat. :D

Imamo isto mislenje - WO kao i Egipat, nikad vise.

Ne mozes ih dobiti na tel., na mail-ove ne odgovaraju. Kada sletis, sam se snalazis po aerodromu, ova nasa te saceka pred busom da ti kaze koji bus ide u koji hotel. Pa izvini to sam mogao i sam da pitam vozace. Kaze da ce biti info sastanak ujutru, ne pojavi se, posalje nekog egipcanina da te maze i laze za izlete. Naduvaju cene izleta pa kao daju neke popuste... Na izlete kasne, vodici su im naravno opet egipcani koji natucaju srpski i pricaju kojekakve gluposti umesto o lokalitetu na koji si posao...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zdravo svima! Mene interesuje da li preporucujete cekanje last minute ponuda u agencijama ili da se na vreme obezbedi smestaj? :) 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26887
    Ukupno tema
    902101
    Ukupno poruka