Nata*

Skala

268 poruka u ovoj temi

Juce uplacena vila Paradiso u Skali preko Aqua trevela. Ajde ako moze slike vile. Da li u blizini vile ima neka prodavnica? Najbitnije mi je da iznajmim skuter cim stignem. Koliko ima od vile do centra? Molim Vas da pisete sve sto znate o vili i o samom mestu. Sta je najblize da se obidje s obzirom da je ostrvo veliko. Letovala sam tri godine na Krfu ali je u odnosu na Kefaloniju Krf mali :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

... Sta je najblize da se obidje s obzirom da je ostrvo veliko. Letovala sam tri godine na Krfu ali je u odnosu na Kefaloniju Krf mali :)

Krf nije mnogo manji, ali ima više mesta i plaža dostupnih automobilom i npr. zbog oblika ostrva lako i brzo se prelazi sa istočne na zapadnu obalu ostrva, uz to i nema mnogo planina (veća je samo Pantokrator na severu) pa su putevi "pitomiji".

Kefalonija jeste veća ali zbog konfiguracije terena, oblika ostrva i manje naseljenosti i uređenosti (u odnosu na Krf) udaljenosti između interesantnih mesta su veća, putevi (iako vrlo dobri) su pravi "planinski" pa se te razdaljine prelaze sporije, zbog strmih obala i nepristupačnog terena mnoge plaže su dostupne samo sa mora, a i veći deo puteva se nalazi u unutrašnjosti ostrva a ne pored obala.

Skala ima loš položaj na ostrvu, jer se nalazi periferno, na krajnjem jugu (kao Kavos na Krfu). U neposrednoj blizini je Katelios, par uvala i ništa drugo. Motorom ćeš moći da obiđeš potez od Skale do (pa najviše do) Argostolija na zapadu i Skale do Porosa na istoku. Do Argostolija (glavnog i jednog od dva grada na ostrvu) iz Skale treba više od sat vremena vožnje, uz vetar koji i onako stalno duva na ostrvu i širok dijapazon "lakat" i "S" krivina (i serpentina). Ako inače voziš motor, onda ovde sigurno možeš usavršiti svoje veštine, ukoliko to u Srbiji ne radiš Kefalonija nije najbolje mesto da se u tome isprobaš. Iz Argostolija možeš i na trajekt do drugog grada na ostrvu, Liksurija, i odatle recimo do Ksi plaže (koja je udaljena oko 10km).

Najbolje plaže će ti biti dosta udaljene i nalaze se u blizini Argostolija, u Lasiju. Posetio sam Skalu i ona ima veliku "peščanu" a ustvari šljunkovitu plažu koja je lošija. Plaže na potezu do Lasija su uglavnom peščane, ima ih mnogo, ali ih nisam obilazio jer sam bio smešten u Lasiju i to bi bilo samo jurcanje i gubljenje vremena (pored Plati i Makri Jalosa koje su mi pred nosem).

Pre par dana sam se vratio sa ostrva, na kome sam bio prvi put i moj opšti utisak je da najbolje prevozno sredstvo za "upoznavanje" ostrva nije auto, a još manje motor, već neko plovilo (i to malo jače - jedrilica, gliser, jahta - zbog toga što konstantno ima vetra i talasa) jer je najbolje Kefalonija ima da ponudi uz obalu daleko do puteva (a i ako ima drumski pristup to su kozje staze), a drugi najbolji način su ekskurzije gde za dva dana obiđeš sve što vredi videti, doduše "instant" ali više i ne treba, i spremiti dosta novca za krstarenja (malim turističkim brodovima) čija ponuda još uvek nije na nivou na kom bi mogla da bude ali se izgleda popravlja.

Izmenjeno (A l e x)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sto se tice obilaska, slazem se sa prethodnim komentarom. Skala nije bas povoljna polazna lokacija za obilazak ostrva skuterom, jer je na krajnjem jugu. Vodic za Aqua travel u Skali je Sneza, vrlo komunitativna i ljubazna devojka. Sve sto te bude zanimalo oko obilaska ona ce ti objasniti jer zaista dobro poznaje ostrvo, ona stanuje bas u vili Paradiso tako da je mozes naci lako. Sto se tice vile Paradiso, mi smo bili zadovoljni, obzirom da je najeftinija u celoj ponudi. Nisam ocekivala da ce nam svaki treci dan izbacivati smece i cistiti pod metlom. Sestog dana su menjali posteljinu i detaljno brisali sobu i cistili kupatilo. Postoji market relativno blizu, mada smo mi isli uglavnom u ovaj malo dalji, jer Skala je u principu samo jedna ulica i u njoj se sve nalazi. Veoma malo mesto, ja nisam ocekivala da je toliko mala. http://www.paradisestudioskefalonia.com/ Ovo ti je link vile, i bas je sve kao na slikama. S tim sto pise da ima WiFi, ali je ruter jako los tako da ga ima samo u jednoj sobi, na hodniku sprata i ispred vile. :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jel moze neko da mi kaze cene hrane i koji je povoljniji market? Jel ima LIDL u nekom mestu? I kako se krecu cene izleta? Da li krecu iz Skale?

Znam za mene ovog mesta ali agencije uglavnom to mesto rade, jer je verovatno najpovoljnije. Nece mi biti problem da obilazim ostrvo skuterom jer smo na Krfu prelazili dosta kilometara dnevno od krajnjeg juga do severa, tako da kilometraza nije problem. Ako moze neko da mi kaze otprilike kilometraze do ostalih mesta.

Unapred hvala!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ima dosta organizovanih izleta koji krecu iz Skale. Cene se krecu od 25 pa do 40 evra. Najpovoljniji market u Skali je Solomos. Cene su malo jace nego u ostalim letovalistima. Ne znam sta te konktretno od hrane zanima, ali evo nesto... Mi smo kupovali neki hleb koji je u prodavnici bio najjeftiniji i on kosta 1.70 evra; voda 6 x 1,5 l kosta 1,75 evra; paradajz oko 1,5 evra; giros 2,20 evra; hamburger 3 evra; rucak za dvoje u restoranu oko 20 evra. Mesare u Skali nema. Mi smo kupovali vakumiranu dimljenu curetinu za sendvice i skroz je dobra, mislim je je cena za 100 gr oko 1,70 evra, sto je po meni bas skupo, ali nemas mnogo izbora. LIDL postoji ali se nalazi na putu za Argostoli, negde oko 35 km od Skale. Meni je iskreno u Skali to najvise smetalo, nema nijedan onako bas dobar market. Verovatno zbog mnostva Britanaca koji tamo dolaze i hrane se iskljucivo po restoranima, tako da restorana ima 20 ali nijedan onako bas dobar market.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Znam za mene ovog mesta ali agencije uglavnom to mesto rade, jer je verovatno najpovoljnije. Nece mi biti problem da obilazim ostrvo skuterom jer smo na Krfu prelazili dosta kilometara dnevno od krajnjeg juga do severa, tako da kilometraza nije problem.

Skala je, zahvaljujući Englezima, jedno od najvećih i najrazvijenijih letovališta (za masovniji turizam) na ostrvu, i to je razlog zašto ga rade naše agencije. Mada to ne znači da je najbolja, naprotiv kako i sama znaš ima dosta mana (od položaja na ostrvu i u odnosu na grad, pa do snabdevanja i lepe ali ne tako dobre plaže).

Nemoj da upoređuješ Krf sa Kefalonijom, putevi su dobri ali planinski i udaljenost između mesta odn. kilometraža nije relevantna, već konfiguracija terena (krivine, usponi i sl.). I mislim da ovde kilometraža može biti problem sem ako ne želiš da ceo dan provedeš na motoru. Savetujem ti da skuterom obiđeš to nešto u okolini, a za sve ostalo uplatiš neku od ekskurzija autobusom i naravno neko krstarenje (iz Skale sigurno imaš Zakintos i Itaku).

srdačan pozdrav

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala puno na pomoci.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Postoji, cena zavisi od kubikaze. Minimum je tri dana, a cene su od 45 evra za sva tri dana, pa navise.

Koliko kosta iznajmljivanje automobila na 5-7 dana.

Ako neko zna nek pise, HVALA PUNO.

Izmenjeno (Dejan.Nish)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ovo prethodno zanima i mene. Takođe i gde je najbolje uzeti rent-a-car? (hm, ako je mesto toliko malo, možda postoji samo jedna rent-a-car agencija?)

A još kad bismo se združili sa nekim, pa da delimo troškove :) U Skali smo od 03.-13.09. pa ako ima zainteresovanih, javite se.

I još nešto, da li zna neko da mi kaže nešto o vili Mihalis?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ovo prethodno zanima i mene. Takođe i gde je najbolje uzeti rent-a-car? (hm, ako je mesto toliko malo, možda postoji samo jedna rent-a-car agencija?)

A još kad bismo se združili sa nekim, pa da delimo troškove :) U Skali smo od 03.-13.09. pa ako ima zainteresovanih, javite se.

I još nešto, da li zna neko da mi kaže nešto o vili Mihalis?

Da li je neko bio u vili Mihailis u Skali?

Kakva je vila i koliko je udaljena od plaze?

Da li neko zna da li ima organizovanih izleta sa Kefalonije na Lefkadu i koliko otprilike kosta?

Pozdrav

Izmenjeno (draganakubi2000@yahoo.com)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zdravo svima!:) Muz i ja smo se vratili sa Kefalonije pre dve nedelje i bili smo smesteni upravo u Skali pa bih zato navela svoje utiske o njoj za sve one koji ce tamo letovati. :happy: Zastrasena komentarima forumasa o njenom losem strateskom polozauj za obilazak ostrva i ja sam isprva bila posto-poto za smestaj u Lasiju. Bilo je u planu da idemo preko agencije a ne svojim autom a to su, kao sto svi znamo, jedina dva mesta na Kefi koje nase agencije imaju u ponudi. Medjutim, kada nas je agencija u kojoj smo prvo uplatili aranzman za kraj juna ispalila (prodali nam aranzman koji ukljucuje avion a da nisu proverili da li na avionu ima mesta u tom terminu :udarac: ), na kraju smo morali da letujemo u Skali i to u julu jer je samo u njoj bilo slobodnih mesta u vilama. Medjutim, kada sam na sajtu http://www.justkefalonia.co.uk/skala.htm koji ima walk about opciju videla kako Skala izgleda, dopala mi se na prvi pogled i pomislila sam da na kraju krajeva ona i nece biti tako losa opcija s obzirom na to da smo svakako nameravali da uzmemo auto na nedelju dana. Ispostavilo se da sam bila u pravu. Mm i meni se Skala veoma dopala i ispostavilo se da je bila sreca u nesreci sto smo na kraju u njoj zavrsili. Nekoliko kilometara duga plaza na kojoj je milina boraviti jer nikada nema guzve, naprotiv, na nekim delovima je moguce potpuno se osamiti, pa je kao takva idealna za chill. Voda besprekorno cista i mirna tj.bez talasa pa je uzivancija za plivanje. Istina, pesak nije fin kao na plazama u Lasiju, na kojima smo naravno bili jer smo obisli celo ostrvo, i nije tako lepe tipicno jonske boje, ali taj mir i intima koju ona pruza zaista nema cenu. Za razliku od plaza u Lasiju koje jesu lepse ali je na njima strahovita guzva i mnogi igraju onaj dosadni morski tenis tik pored tvoje glave pa samo cekas kad ce neka loptica da te tresne. :dosada: Nama je to bilo bas iritantno jer nismo ljubitelji guzve, e sad ko voli, molim lepo, ja samo navodim cinjenice i sta meni licno od toga prija. :-) Istina je i da plaza u Skali nije u potpunosti pescana, deo je pesak a kako se priblizava moru pocinje najpre sitan a zatim i malo krupniji sljunak, ali ko voli pescane plaze ima ih dosta na jugu ostrva, npr. Kaminia koja se nalazi na samo pet minuta voznje od Skale. Da ne govorim o veoma lepim pescanim plazicama Vrisi, Agio Toma, i Karavados takodje na jugu ostrva na nekih pola sata voznje od Skale. Sto se tice samog mesta, ono je meni vrlo slatko sa parkicem, trgicem,crkvom, setalistem uz more nekoliko kilometara dugim, borovom sumicom iza plaze i mnostvom simpaticnih taverni, a uvece je i romanticno na klupicama na setalistu diskretno osvetljenim i uz pogled na fantastican odsjaj meseceve svetlost u moru :volimenevolime: . Skala je neuporedivo lepse mesto od Lasija koji su mnogi na forumu s pravom nazivali spavaonicam, predgradjem Argostolija, mestom koje nema nikakav smek. Nama cak ni ta udaljenost Skale od najlepsih kefalonijskih plaza, koju obicno navode kao njenu najvecu manu, nije mnogo smetala. Za tih nedelju dana, koliko smo imali auto na raspolaganju, obisli smo sve sto smo jos u Bg-u isplanirali, presavsi ukupno 1000 km po ostrvu, sve najpoznatije plaze i jos neke druge koje su nam se sa fotografija na ovom forumu dopale, popeli se na Enos, videli sva poznata i must see mesta na Kefi (pecinu, jezera Meslisani i Karavomilos, Katavotres, Lasi, Asos, Fiskardo, Liksuri, Argostoli, Sami, Agiju Efimiju, Poros) i posetili nekoliko manastira. Prospartali smo celo ostrvo i uzivali cak i na plazama oko Fiskarda (Dafnoudi i Emplisi, ova druga se nalazi u samom vrhu moje top liste kefalonijskih plaza) iako su na potpuno suprotnoj strani ostrva. Kilometraza nam nije bila problem jer smo ovo letovanje planirali pre svega kao aktivno sa obilascima ostavivsi poslednja tri dana za odmor i kuliranje u Skali. Sve u svemu, posto sam videla sva mesta ne Kefaloniji (ne racunajuci sela kojih ima mnogo i kroz koja smo uglavnom samo prolazili), mogu da kazem da ako je ponovo budem posetila, a iskreno se nadam da hocu jer mi se veoma dopala i bas je onakva kakvom sam je i zamisljala citajuci iskustva forumasa, jedina mesta u kojima bih ponovo volela da odsednem su Skala i narocito moj apsolutni favorit Asos. To je caroban gradic u kome sam se osecala tako prijatno i smireno, bolje nego kod kuce :D , ali posto je ovo tema o Skali necu dalje o njemu ovde.

Ovom prilikom bih se zahvalila svim forumasima na nesebicno podeljenim informacijama koje su nam zaista mnogo koristile i zahvaljujuci kojima nismo lutali po ostrvu. Narocito se zahvaljujem Tripcu cije smo odstampano uputstvo kako do plaza nosili svuda sa sobom i koje nas je mnogo puta spasilo da ne promasimo put. Nadam se da ce i ovo moje iskustvo biti nekome od pomoci ako se nadje u dilemi za Skalu. Ziveli! :ziveli: :D

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li mzoe neko da mi opise mesto Skala? Privuklo me zbog ogromne lepe plaze bez guzve, ali sa druge strane vidim da je iznad ulica, a ne vide se u blizini nikakvi kafici, znaci ne mzoes na plazi da pijes kafu, sok...Nigde ne mogu da nadjem slike samog mesta, kako izgleda. Nama terba mirno porodicno mesto. Videla sam neku vilu Anthi koja je150m od plaze, ali ne znam kakvim putem, kako izgleda okolina vile...Takodje, ukoliko neko zna agenciju koja nudi mogucnost kupovine samo avio akrata, a sam da nadjes smestaj, javljajte.

U tom slucaju, koja nam jos mesta preporucujete sa malim detetom? Bitno da je malo mesto, sa lepom plazom, i da uspemo bar nekoliko plaza da obidjemo ako rentiramo kola.

Postoji jedan kafic na plazi u Skali, Metaxa, u kome se preko dana pusta prijatna muzika i u kome moze i da se klopa, a ima i neka varijanta peciva i fast fuda za poneti pa jesti na plazi.

Sto se tice samog mesta ono se moze videti na ovom sajtu zajedno sa jos nekoliko mesta na Kefaloniji tako da covek zaista moze da stekne realnu sliku: http://www.justkefalonia.co.uk/skala.htm

Skala je idealno mesto za miran porodicni odmor, mada je takav i Asos ako imate novac da boravite u njemu jer je tamo ipak skuplji smestaj.

Vile Anti i Mihalis koje rade nase agencije se zaista nalaze na 150 m od plaze u ulici koja sece glavnu sa leve strane kada se gleda mapa Skale. Skala je mala tako da je sve blizu pa i plaza a uspon glavne ulice je relativno blag tako da nije naporan povratak sa plaze gde god da ste smesteni. O kvaliltetu samih vila ne mogu nista da pricam jer sam ih videla samo spolja. Mi smo bili smesteni u vili Areti u kojoj je smestaj bio korektan, onakav kakav je i bio na slikama, dobili smo tacno ono sto smo i ocekivali i platili.

Sto se tice zasebne prodaje avionskih karata, to nijedna agencija ne radi. Jedino ako ste spremni da rizikujete i cekate zadnji cas da li ce preko neke agencije ostati par slobodnih mesta na avionu ali to bi vam javili tek nedelju dana pred polazak. Tu opciju smo i mi razmatrali ali smo je odmah otpisali jer nam je delovala prerizicno posto na Kefu ide mali broj letova i lako se popune mesta.

Sto se tice obilazaka plaza, nista vam nece biti problem ako iznajmite auto. Samo isplanirajte sta sve realno mozete da obidjete za onoliko dana na koliko uzmete auto i koje plaze su vasi prioriteti. Ovde na forumu ima slika i komentara najpoznatijih ali i mnogih drugih plaza pa procenite koje vam deluju najzanimljivije. :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala na lepom objasnjenju o Skali:). Interesuje me koliko je kostao rent-a-car za tih sedam dana? Koje su cene lezaljki i suncobrana na plazi u Skali? I da li ima neki izlet do Lefkade i koliko kosta? Hvala puno i pozdrav!!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Iznajmljili smo auto kod Pefanisa i to Daihatsu cuore koji je za tih nedelju dana sredinom jula kostao 250 evra. Gorivo je izaslo oko 90-95 evra za ukupno predjenih 1000 km. Lezaljke su od 6-10 evra u zavisnosti od toga da li je suncobran platneni (koji ne stiti nabolje) ili drveni (koji pravi potpuni hlad), da li je ligestul platnen ili ima i dusek (ovaj drugi je udoban kao krevet). Izleta do Lefkade iz Skale nema koliko je meni poznato. Takvih izleta sigurno ima iz Fiskarda koji je Lefkadi i najblizi. Ali postoji izlet do Zakintosa iz Skale i taj kosta 35 evra po osobi, kapetan Vangelis vozi tamo i osim tog nude jos nekoliko zanimljivih izleta po Kefaloniji. :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27016
    Ukupno tema
    906008
    Ukupno poruka