mareaca

Automobili kojima putujete na more

393 poruke u ovoj temi

Ideja mi je da malo prosirim i osvezim ovaj nas forum. Napisite nesto o svojim ljubimcima kojima putujete,

koliko vam trosi, gde se snabdevate gorivom, kako pakujete stvari, neke anegdote sa putovanja i bilo sta sto bi bilo interesantno vezano za vas auto.

 

Za pocetak ja poslednjih nekoliko godina vozim Fiat Stilo 1.9 jtd limuzina. Moram da se pohvalim da me je za to vreme vrlo uspesno i kvalitetno vozio na tri letovanja bez ikakvih problema. Auto je vrlo brz i elastican i bez problema odrzava vrlo solidnu krstarecu brzinu. Potrosnja za to vreme ne prelazi 5,5 l eurodizela.Toliko za sad i nadam se da ce tema zaziveti, pa cu jos puno toga napisati.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Volkswagen Passat B7 2.0 tdi highline (karavan). Pravi auto za duga putovanja...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

vise puta sa jettom II 1.8b, fiat punto 1.2b dva puta, ove godine bice sa alfa romeom 156 1.9jtd. gorivo ubedljivo najkvalitetnije i najjeftinije u makedoniji. u grckoj sipao benzin na shell-u, bp i helenic prosle godine u solunu, cuju se ventili, pokvarili grci gorivo, ranijih godina imali su mnogo kvalitetnije gorivo, a sada i sa cenom ubijaju. u makedoniji iz licnog iskustva, a i iz iskustva prijatelja nema greske na mak petrol pumpama, imaju kvalitetan benzin i dizel, placanje platnim karticama, hoce pumpadzije malo da zavrnu na kursu ako sipate za evre u kesu.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

prethodnih godina putovali sa reno meganom.tri puta.mana je nepravilan oblik gepeka tako da smo jedva pakovali stvari.

poslednje dve godine reno senic 1.5 dci plus krovni kofer.pakujemo pola kuce sto u kola sto u kofer.gorivo tocimo pri polasku na pumpi kod nas u trsteniku pa na makpetrolovoj pumpi u djevdjeliji i po potrebi u grckoj za do makedonije pri povratku.potrosnja sa koferom je oko 6 litara a bez kofera oko 5.3 litra.

ove godine idemo u kusadasi kolima i neverovatno se radujem tom putu.putovanje kolima za nas je sastavni deo letovanja i meni predstavlja pravo zadovoljstvo voznja do mora.

Izmenjeno (talija)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Vozim Punta Classic na gas. Do sada sam sa njim (za 2 godine koliko ga posedujem) bio dva puta na moru, u Grčkoj i Hrvatskoj. Mali je potrošač i lepo me služi. Za sada uspevamo da se spakujemo u njega (dvoje odraslih + dvoje male dece) bez krovnog kofera. Evo ga na putu (probijanju) prema jednoj zabačenoj plaži Sitonije... :D

IMG_7757.jpg

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav svima.Podrzavam temu posto sam veliki ljubitelj cetvorotockasa! :)

Vozimo Zastavu 10-punta sa gasom,i isli smo sa njim jednom do Crne Gore i tri puta do grcke.

Sto se tice tovarnog prostora gepek i prostor iza prednjih sedista za sada zadovoljavaju potrebe

Putujemo uglavnom nocu da bi cerkica spavala

Sto se tice punta potrosnja mu je ispod 6 litara ako ga vozim do 120,preko toga rucka i do dve litre gasa vise!

Auto je za nas troje skroz ok,mogu da mu pohvalim farove koi extra osvetljavaju put,jedino mu fali po koi konjic

vise,pogotovo kada smo natovareni!Negde sam procitao da Makedonci nece da primaju vise metalne evre na

naplatnim rampama?Da li neko zna nesto o tome?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hteo bih da kazem da se stilo dosad pokazao kao vrlo pouzdan auto.Tri puta smo sa njim bili u grckoj u odlasku nocu a u povratku danju.Tom prilikom je citav dan bila ukljucena klima koja je radila savrseno.Tada se i potrosnja povecala za oko 1l i iznosilaje oko 6 na 100km.E sad posto je Stilo po prirodi trkac prosto vas vuce da pritisnete gas i cas na neki deonicama stigne i do 200 .Takva brzina je naravno opasna i nebezbedna pa posle navale adrenalina brzo silazimo na normalnu brzinu od oko 120 kojom se vozimo citav put.Ono sto me odusevljava kod ovog auta je to sto neprimecuje brd vec isto ide i uzbrdo i nizbrdo ,i sto je u preticanju vrlo elastican pa nemorate da saltujete u nizi prenos

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mi imamo Golf 5, ugradili plin, tako da nam je pomocni tocak u gepeku :( Ja sam imala histericni napad!!!! Vadite to iz mog auta....hocu svoj gepek nazad!!!! :nesvest: :nesvest: :azdaja: :azdaja: :viking: :viking: :udarac: :udarac: :spenk: :spenk: :kmeee: :kmeee:

Slagali su me! Rekli su mi da ce da nabave onaj pomocni alat za lepljenje gume i da se ne brinem, ili tanku gumu! Od toga NISTA!!!

Obzirom da je bio veliki trosak da razlupam autom muza i ne idem na odmor uz to morala sam da smisljam kako cemo smanjiti bagaz :(

Jedna od stvari koja mi je pala na pamet je bila da velike peskire za plazu stavim u veliku kesu (moze i ona za djubre) i da ih rasprostrem iza sedista na dasci od gepeka. Tako nam nisu smetali, a umanjila za jedan gepek.

E sada tako smo putovali i za Sloveniju, Madjarsku, Makeodniju bezbroj puta, Grcka jednom i veoma smo zadovoljni. Pogotovo mm jer tašta ne može da mu ubacuje sve i svašta u gepek :hahaha:

Izmenjeno (leprsava)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

post-22741-0-16523400-1364648084_thumb.j

Evo naše sive desetke u Nei Poriu 2011.-te :vestica:

Izmenjeno (JocaB2007)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Evo da dam doprinos ovoj temi i ja.

 

U novembru 2008. godine smo kupili novu Ford Fiestu 1.4i.

 

Ovde možete da je vidite kako se sunča dok se mi kupamo u Kalamiciu.

img1127.jpg

 

Fiestica je mali gradski auto koji nam zadovoljava sve naše potrebe. Postoji samo jedna situacija kada bih voleo da je fiesta malo veča a to je odlazak na odmor. Za sad nas je troje i uz neke trikove (oborim sedište, ubacim kofer, vratim zadnje sedište) možemo da se spakujemo bez krovnog kofera. Ove godine ne nosimo putni krevetac tako da ćemo imati još više mesta (koji će naravno moja draga iskoristiti). :D

 

Što se tiče potrošnje tu sam najgori od svih priavljenih do sad. :angry: Kada bih vozio bez klime i do 120km/h potrošnja bi bila prihvatljiva međutim čim se vozi (pravih 130km/h) uz upaljenu klimu i opterećenje auta potrošnja je oko 9l/100km. O plinu kao gorivu nisam razmišljao jer inače prelazim malo (za malo više od četiri godine nekih 40000km).

 

U Srbiji volim da sipam na OMV-eu (inače od kad postoji kod nas europremium bezolovni koristim samo njega) dok u Makednoji i Grčkoj sipam bilo gde.

 

Fiesta je do sad išla samo na servise tj. nismo se kvarili (što joj i dalje želim).

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Super je tema.Do ove godine smo isli Opel Astrom 1.7dti.Mali potrosac.Gorivo smo sipali samo u Srbiji i Makedoniji,a dosta smo se vozili.Sto se tice prtljaznika problem nije bio u polasku nego u povratku.Kada krenemo sve stane,a kada se vracamo uvek manjak prostora.Valjda nam se mnogo sta svidi,pa moramo da kupimo i za kod kuce ,cisto da nas jos neki dan drzi grcko raspolozenje.

I evo resenja.Kupismo drugi auto.Scenic 1.9dci.Videcemo kako ce da nas posluzi prtljaznik,a i rezervoar.Jedva cekamo put. :dance:

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

1. Z 10 za krace relacije,Divcibare,Soko Banja,Pesta itd,sedmica gasa,moj 100 %

2. Laguna dci 1.9 do Grecce i Cro,sestica dizela,zenin 100 %

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam prosle godine prvi put vozio do mora, megane II 1.4 16v sa onim produzenim gepekom.

Malo vise trosi, prosek bio 6.8l. Ali zato ima mesta uzasno puno jer je gepek ogroman, a i veoma je udoban auto. Ja na primer imam problema sa ledjima, i puntom se posle 200km ukocim, a sa meganom mi nista nije falilo, cak sam retko i pauze pravio, samo za cigaru kada iskriziram

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

2010.bio stilo 1.9 jtd i potvrđujem ono što je kolega koji je otvorio temu rekao o ovom autu ,a od 2011 je na drumu nov sandero stepway 1.5 dci koji je pravi auto za svako putovanje.Nije neki trkač ali malo troši (poznati renoov štedljivi malolitražni motor).Kada se vozi normalno pod klimom je oko 5.Gepek solidan tj stane sve što planiramo.Da je malkice veći bio bi taman .Gorivo napunimo u Srbiji obično na autoputu i dopunimo na granici Makedonije i Grčke i to je to.Stanemo u Belov na piće i negde usput da nešto pojedemo.Večeras ću da ubacim koju slikicu svog ljubimca.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905030
    Ukupno poruka