Alexia

Prag- info

1076 poruka u ovoj temi

Mi smo u Pragu bili u maju,pa je jedan ceo dan padala kiša i to ona prava jesenja. :kisa:

Ja sam tog dana i zimsku jaknu i čizme nosila,toliko je bilo hladno.

Naravno da smo obilazili, :)

IMG_5321.thumb.JPG.912ea3fbc793c81fad1f4

IMG_5324.thumb.JPG.75f88df4c5afc02a52839

IMG_5327.thumb.JPG.7a0e27e352af94782d638

IMG_5339.thumb.JPG.b604f64ac72bfba7258e2

i mi i ostali turisti. :turista:

Ovo je fotografisano ispred dvorca "Karlštajn",

IMG_5337.thumb.JPG.918c95311fe9135d6fd11

baš tog,kišovitog dana. :kisa:

Sutradan je bilo lepo,toplo,pravo prolećno vreme. :)

Tako da,nema pravila. ;)

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala puno. Znači da se moramo pripremiti i na takvu mogućnost da ponesemo topliju odeću i obuću.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bio sam jednom u oktobru 4 dana u Pragu i nije bilo uopšte  kiše,tako da nema pravila.Za nijansu je hladnije,ali ne previše.Tu je veliki broj pivnica pa vam neće biti hladno ako volite odlično češko pivo.Uživaćete sigurno,vredi otići i do Karlovih Vari,prelepa je Češka i baš čuvaju prirodu.Bilo bi dobro da jednog dana dostignemo nihov nivo.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo bili pre dve godine pocetkom oktobra. Prvi dan je bila kisa, oko 14 stepeni. Lagana kisa i moglo se setati bez ikakvih problema.  Ali kako se razvedravalo tako je padala temperatura, Poslednji dan je bio predivno vedar i suncan sa temperaturom od 4 do 7 C. Trebali su nam sal, kapa i rukavice.

Pre polaska smo pratili prognozu i znali smo da ce tako biti pa smo iskombinovali garderobu. Ono, slojevito. Dzempere ispod jesenjih jaknica, pidzama ispod farmerki,,,. Da ne bi vukljali previse stvari zbog jednog hladnog dana.

Ali da su nam svi dani bili kisni, mislim da bi nam to ozbiljno pokvarilo putovanje. Bez obzira na ugodjaj u pivnicama.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala puno na informacijama. Ovo za pidžamu će mm da iskoristi :) Ostalo u kofer, pa po potrebi :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav, devojka i ja idemo u prag 17.10. i ostajemo 4 nocenja, imam par pitanja, da li je neko putovao sa agencijom travellino, koji muzej bi valjalo posetiti i gde pojesti dobru kolenicu, rebarca i kobasice. Hvala unapred

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Obavezno posetite biblioteku Klementinum, mislim da je ulaz bio oko 8e ili 10e, vredno je svakog evra. Sto se tice kolenice idite u restoran koji drzi nas covek i zove se Delije. Kad dodjete do sata Orloj nastavite pravo, predjete trg i nastavite pravo tom ulicom i naicies na restoran, uostalom pitaj vodica verovatno ce znati :)

Izmenjeno (jovana95)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala, a da li vredi placati kartu za jevrejsku cetvrt u koju spadaju sinagoge i groblje ne znam kako to funkcionise

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi nismo isli tu, mislim da je karta bila oko 10 e isto, mozda gresim. S obzirom da cu ove godine u novembru ici ponovo u Prag, ja cu ici u Zlatnu ulicu, mislim da se to vise isplati :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da, tamo smo definitivno planirali ici, ali sad ne mogu da odlucim da li uci u strahov biblioteku ili klementinum?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nisam bila u strahov, gde se nalazi i kolika je ulaznica?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ona je kod stanice pohorelec, kod hradcana, to je manastir i u okviru njega je biblioteka a vidim na njihovoj stranici da je ulaznica 120 czk to je znaci oko 5 evra. Mi planiramo da posetimo i Visehrad a voleo bih ako stignemo i zoo☺

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bili smo u zooloskom vrtu, ulaz vam je  io 200czk. Zaista je lep i ima svasta da se vidi :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Stvarno bih voleo da stignemo da ga obidjemo☺

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zdravo ljudi, 

Trebaju mi informacije ako je neko cuo za hotel Atlas u Pragu? Treba da rezervisemo sto pre u toku dana pa nemam vremena da pregledam sve strane na formu, pa ako neko moze da napise kako je povezan sa centrom, blizina stanice? I kakav je u poredjenu sa hotelom Fortuna City i Fortuna West? 

Hvala unapred :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27009
    Ukupno tema
    905838
    Ukupno poruka