Alexia

Prag- info

1076 poruka u ovoj temi

Posle nekoliko dana, mogu da kazem da me je Prag prijatno iznenadio. Kazu ljudi da su Bec, Prag i Budimpesta isti. Meni nisu.

Staro jezgro grada mozda nema impozantne gradjevine kao Bec, ali ima milion malih ulica sa kockom/kamenom koje u kombinaciji sa starim i ulickanim izgledom kuca i zvukom konja koji koracaju, vraca u davna vremena. Turista bas bas dosta, te su svuda u centru guzve.

Put preko Karlovog mosta do Praskog Hrada jeste naporan ali vredi one lepote. Uzbrdo ima tuce malih i dobrih restorana te se moze uzimati dnevni meni u rasponu od 7 do 10 evra. Supa/corba (krompir, spanac), glavno jelo (gulas ili piletina sa krompirom), i dezert (strudla).

Sto se tice menjacnica, najbolji kurs je u menjacnici koja se nalazi u pasazu pre Karlovog mosta (na semaforu pa cim se predje prolaz levo), i tu je 27kč za 1 evro. Uglavnom je od 25.2 do 26.3.

Metro smo koristili vise puta i nama je npr od IP Pavlova do Hradcanska trebalo 21 minut, te smo se uglavnom uklapali u karte od 30 minuta.

Smestaj nam je bio sjajan te mogu poslati pp kome treba. 44€ za 2 osobe, stan od 60ak m2, u Lublanskoj ulici, 10 minuta peske od centra, sa privatnim parkingom u zgradi.

Koliko sam uhvatio, cene po prodavnicama u vise nego u Becu u kom smo bili pre Praga. Ko voli cokolade, od prosle godine moja omiljena Studentska pecet duo mix. Sjajna cokolada, 54krune 180gr.

Soping, dosta prodavnica na glavnom trgu i u ulicama uz njega, i naravno nezaobilazni Paladium TC.

Ako se jos necega setim, pisacu dok smo ovde.

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@Stevang Moze link od smestaja:D

Planiram posetu za Prvomajske praznike.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Poslacu PP. Super je smestaj.

Za net kome treba, mi smo uzeli prepaid O2 karticu i platili 300 kruna, sa 200 kruna kredita i pride jednu dobili besplatno u poslovnici O2 na gradskom trgu.

Aktivirali smo plan 500MB mesec dana i ostalo 50 kruna koje koristimo za roming data po EU. 1mb je 1.60 kruna. Za 99kruna ide 65mb itd itd. EU roming je bas jeftin pa se moze koristiti tokom celog puta.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Htela bih da prenesm svoje iskustvo iz Praga, bila sam prosle godine u novembru preko agencije . Za agenciju i vodica Sasku imam sve pohvale. Vecina kad je cula koliko nam je kostao aranzman, mislili su da je neka namestaljka, al nije. Odnos cene i kvaliteta je i vise nego odlican. Mi smo bili smesteni u hotelu Fortuna West, dorucak je bio veoma bogat, na meniju je bilo svega od raznih vrsta muslija, njihovih specijaliteta, voca, peciva. Hotel je bio skoz okej, jedino sto je bio malo vise udaljen od jezgra Praga, imali smo nekih 10ak stanica koliko se ja secam. O lepoti Praga suvise je i da pricam, to jednostavno treba doziveti, inace vremenski uslovi ne mogu da naruse toj lepoti, jer je nama u toku naseg boravka, bilo snega, kise i sunca, tako da u bilo koje doba da idete Prag je prelep. Ono sto je na mene ostavilo najveci utisak je kompleks Klementinum (obavezno obici), jedan predlog koji ako budete u mogucnosti da obidjete jeste  zooloski vrt, koji izgleda fenomenalno. Evo neke slicice:

SAM_6171.JPG

SAM_6176.JPG

SAM_6183.JPG

SAM_6205.JPG

SAM_6283.JPG

SAM_6308.JPG

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav,

može li neko da mi kaže koja je najbolja turistička ponuda za obilazak Praga onima koji idu prvi put? Naravno i najpovoljnija :rolleyes:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Najbolje je sa Calypso agencijom,sarađuju i sa Belvijem, jer sam čuo da je Čeh vlasnik,to je 4 noćenja i povoljna je cena,autobuska je varijanta i mislim da idu svakog utorka.To je sigurno najbolja ponuda za bus,moguće je da ima boljih ponuda ako se ide avionom.Uhodani su i baš je fino sa njima,preporučujem taj aranžman svima koji nisu bili u Pragu a razmišljaju o odlasku tamo autobusom.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Slazem se,i mi bili sa Calypsom bus odlican,vodici divni 4 nocenja plus je bio jedan izlet gratis..Sve preporuke:)

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav,

može li neko da mi kaže koja je najbolja turistička ponuda za obilazak Praga onima koji idu prvi put? Naravno i najpovoljnija :rolleyes:

Mi smo bili dva puta u Prag sa "Party travel" i to preko grupne kupovine. Prvi put smo isli na izlet do Drezdena pa nam nije bilo dovoljno Praga a pre mesec dana smo bili tri dana samo u Pragu i obisli smo skoro svako cose. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

LEGO muzej u Pragu

Iz orlovog gnezda

Praški "Ćira"

Pešačka zona u centru Praga

Izmenjeno (Genije)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo isli autom za Uskrs ...Posto smo odlucili da se zaputimo tek para dana pre puta, nismo uspeli da nadjemo ikakav povoljan smestaj...Poklopila se oba Uskrsa i u Pragu se odrzavao medjunarodni rukometni turnir sa preko 15 000 ucesnika. Cak sam htela da platim aranzmna preko neke nase agencije i platim i put a idem autom ..Posle neuspenih razgovora sa par nasih agencija,agencija Calypso mi je nasla smestaj u Hotelu Slavija, za smesan novac..Mesto hotela odlicno, hotel sasvim pristojan i za preporuku..Inace, u samom Pragu me je najvise iznenadilo to sto pored tolikog broja turista, autom sa jednog kraja grada na drugi za 10min maksimum..Svugde smo isli autom i nikakav problem nije parking. A kad se samo setim Rima ...Uzas

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Prag je grad u koji ću se sigurno opet vratiti.

Bio sam krajem maja, preko agencije. Tri noćenja. Od toga jedan dan izleta za Drezden. Za izlet u Karlove Vari, supruga i ja se nismo odlučili jer smo taj dan hteli isključivo da posvetimo obilasku Praga.

Da bi obišao i upoznao Prag, malo je tri noćenja, a od toga su dva izleta. Jedan dan u Drezden a jedan dan u Karlove Vari.

Gledaću sledeći put kada budem išao, da posvetim isključivo Pragu i da obiđem delovce Praga koje nažalost nisam uspeo da obiđem.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

iIsao bih u prag u decembru pred bozic, sa agencijom 4 nocenja pa mi je informacija od nekog ko je vec bio u tom periodu vrlo bitna. Hvala

Izmenjeno (lazar777)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Informacija o čemu?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bozicni vasar,provod gde klopati sa ima interesantno itd

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li je dvorac  Karlštajn otvoren za posetioce nakon renoviranja? Idemo početkom oktobra. Gledam prognozu i stoji neka kiša i temperature od 15-18 stepeni. Da li su to one jesenje kiše koje kad krenu ne prestaju ili se ipak može šetati i razgledati?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27008
    Ukupno tema
    905816
    Ukupno poruka