Alexia

Prag- info

1076 poruka u ovoj temi

Odeš na Booking, ukucaš sva tri hotela i vidiš ocjene, te pročitaš prvih par strana recenzija i steći ćeš utisak o sva tri hotela. A što se lokacije tiče, provjeriš na google maps. Teško da će ti iko moći odgovoriti konkretno na pitanje koje te zanima.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Krajem marta bila sam u Pragu, pa evo i mojih utisaka. Putovanje sam uplatila preko agencije Plana Turs, imali su povoljan aranzman za 3 nocenja (4 dana). Sto se tice same agencije, prevoza, oraginazicije i vodicice sve pohvale. Naravno pri ulasku u Madjarsku bilo dugo se cekalo.

Smesteni smo bili u hotelu Globus, koji se nalazi skoro na periferiji Praga, ali metroom se u centar stize za manje od 10 minuta.U blizini hotela nalazi se crvena linija metroa (odnosno C), silazi se na stanici MUZEUM. Karte mozete kupiti na automatima u svakoj metro stanici (automat vraca kusur, mada rece nam vodicica da nekad desi i da ne vrati pa potrudite se da imate sitno). Sto se samo hotela Globus tice, uredan je, pristojan, za dorucak je svedski sto.

Na izlete nisam isla jer u Pragu ima dosta toga za obici, na koju god stranu da se uputite, u sporedne ulice, bilo gde imate sta za videti. Za 4 dana u Pragu nisam obisla sve sto sam htela a bukvalno od jutra do mraka sam bila u setnji.  O samom Pragu mi mogla jos pisati ali ne bih napisala nesto sto vec nije ovde receno, prelep je, turista ima sa svih strana. 

Novac menajte u menjacnici kod Arapina iza New Yorker-a, samo mu se obratite na srpskom i nece vam uzeti proviziju.

U Prag definitivno cu ici ponovo, ostalo jos toga sto bih videla.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav ljudi, procesljah malo ovu temu, ali evo ovde jos par pitanja, samo da potvrdim neke stvari :)

 

- Sto se tice karti za gradski prevoz, da li je neko uzimao one sto traju 72 sata? I da li se sa tom kartom samo jednom validiras i onda za 72 sata se vozikas non stop i ne moras da se validiras pri svakom ulasku u autobus / tramvaj / metro ? :)   Karte se kupuju na automatima iskljucivo?

- Do koliko sati uvece funkcionise gradski prevoz, tj do koliko sati se mogu koristiti ove 'trodnevne' karte?

- Da li postoji neki portal (kao sto je recimo Plan plus za BG), koji ce ti reci sa kojim prevozom mozes da stignes od tacke A do tacke B?

- Najbolja pivnica / restoran u kojem ste bili?  I gde se inace moze lepo klopati ?

- TOP 3 stvari koje se 'moraju' videti za 3 noci u Pragu?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mi smo uzimali te karte od 72 sata, i važe od trenutka validiranja. Meni su rekli da prvi put validiram i to je to. Kada je isticalo 72 sata ušla je kontrola, isticalo je za koji minut, kada su videli da sam stranac nije ni hteo da pogleda kartu, rekao je OK.

Pivnica Kod Fleka (  U Fleků  ), kolenica + pivo, poznata balkanskim narodima da je tu osnovan NK Hajduk od strane studenata.   Křemencova 11, 110 00 Nové Město, Чешка

MEDVÍDKŮ  pivnica, hotel oko 13 h imaju happy hour, malo pivo 1,2 e http://umedvidku.cz/en/

Srpska ambasada, Petrin toranj, Zoološki vrt, Dvorac

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Jevrejska četvrt i staro groblje. Bašta na južnim padinama oko Hradčana. Karlov most i šetnja uz Vltavu na Maloj Strani.

Izmenjeno (rakel)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mogu da potvrdim da je U Medvídků odlicno mesto

Samo da bi se probalo to njihovo cuveno 1466 pivo, mora se proci onaj prvi restoran, mislim da tu ne sluze, nego tek u onom drugom, gde je bas pivnica.

Izmenjeno (Filip_94)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Takodje Klementinum biblioteka, meni najlepsa stvar u Pragu.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Povoljnije su pivnice na Maloj strani.Može se opušteno jesti i piti po povoljnim cenama u restoranima,jeftinije je nego na zapadu.Sećam se da sam jeo knedličke,kolenice i još neka jela.Njpovoljnije pivo je bilo u pivnici U Sedmi Švabu,ako se dobro sećam naziva.U pivnici U Vejvode smo imali loše iskustvo jer je konobar uračunao svojih 15% u račun bez našeg odobrenja,ne znam da li tako i dalje rade,mislim da im to ne treba dozvoliti,nismo se odupreli kako treba a treba odbiti takav bezobrazluk.Išli smo i na trbušni ples i borbu vitezova u nekom restoranu u samom centru,ne tako daleko od Astronomskog sata,ali se ne sećam naziva,to je bilo malo skuplje zadovoljstvo ali vredi.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala mnogo na odgovorima ljudi, divni ste!

Jos jedno pitanje samo, do koliko sati uvece radi metro?

 

Javljamo se sa utiscima sledece nedelje!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Praški metro funkcioniše svakodnevno, od 5-24h.

Više informacija o gradskom prevozu u Pragu na sledećem linku:

 

http://www.dpp.cz

 

 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Bio poslovno u pragu, iskoristio ono malo slobodnog vremena da obidjem malo ovaj divni grad. Do ceske doleteo sa AS. Let atr-om trajao punih 2 sata. Pasoska kontrola spora. Taksijem se prebacio do hotela u cetvrti pankrac. Pankrac je jedna velika spavaonica, uvece nema zive duse ali bukvalno. Tokom dana je relativno zivo, soping mol recimo duplo manji nego usce, nekoliko velikih poslovnih zgrada, konferencijski centar. Isppd nivoa trznog centra je stanica metroa - crvena linija. Metro je besprekoran, cist, brz, tacan. Karte se mogu kupiti na aparatu ili trafici. Cena 24h karte je 110 kruna ili cca 4eur.

Karta se otkucava samo jednom prilikom prvog ulaska. Od pankraca do stanice muzeum se stize brzo za desetak minuta. Impresivni narodni muzej se kako mi se cini renovira. Spustili se niz trg ili bolje reci bulevar i prosli pored spomenika sv. Vaclavu zastitniku Ceske i Praga. Prosetali obisli staromjetske namjesti bacili pogled na tinsku crkvu koja se renovira, staru gradsku vecnicu sa astronomskim satom. Prosli pored niza kuca divnih fasada. Impresivna barutna kapija, gradski dom predivna zgrada art nuvo stila. Prosli kroz kapiju preko mosta dugog preko 500 metara i starog preko 600 godina. Vltava prelepo izgleda, zivo je, mnostvo muzicara i zabavljaca na mostu. Prelazim na malu stranu kroz dve kapije hodam ulicom i dolazim do nase ambasade. Lepa zgrada na divnom mestu. Provrteli se jos malo i nazad u hotel. Grad je iz kratkih obilazaka na mene ostavio jak utisak divne gradjevine, opustena atmosfera definitivno je mesto koje zavredjuje ozbiljan obilazak.

Sjajan je prag.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Kakav je Prag za zivot i generalno Ceska? Cene hrane, hemije, interneta, frizera, kozmeticara, mislim celokupno svega, da li su cene priblizno slicne kao u Srbiji ili znatno skuplje posto je ipak EU?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala Rakel, sjajan sajt. Znate li mozda ima li u Pragu nekih agencija koje nude jednodnevne izlete do Minhena ili Vroclava, ili mozda nesto kao sto su kod nas kuponi sa popustima, Grupovina itd?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja ne znam pouzdano. Pretpostavljam da ima svakakvih agencijiskih izleta, naročito za Drezden, Karlove Vari, Češke Budjejovice ili Krumlov (sve oko 2 sata vožnje). Minhen i Vroclav su podalje od Praga (skoro 4 sata vožnje), pa ne znam baš da li ima jednodnevnih izleta. Ne mogu da pomognem ni oko kupona sa popustima, išla sam turistički.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905031
    Ukupno poruka