Alexia

Prag- info

1076 poruka u ovoj temi

Planiram da putujem u Prag u drugoj polovini maja. Nase azurne agencije jos nisu ni iybacile ponudu, osim Kontikija.

Od svih agencija cije sam sajtove gledala, jedino Kontiki, Jolly i Robinson imaju ponudu sa avionskim prevozom.

Da li znate jos neku mozda?

Uglavnom se pominje hotel Juno ili Barcelo Praha...Da li je neko bio u ovim hotelima ili nekim drugim u Pragu?

Sta prepuručujete obaveyno da se vidi, a sta moye da se propusti u Pragu?

Sva iskustva su dobrodosla.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pre dvadesetak dana sam bila u Pragu sa agencijom Viva, doduse autobusom, i mogu sve najbolje da kazem za njih. Stvarno su se trudili maksimalno, oko svakog putnika, isplanirali svaki obilazak, i izlete u Karlove Vari i Karlstajn - to nemoj da propustis. Mene je najvise odusevio obilazak Hradcana, onako u celini - setnja kroz taj deo grada. Nije bilo mnogo vremena za samostalne obilaske, ali za one koji nisu hteli da budu stalno u grupi, u svakom trenutku su govorili kako mogu da se vrate u hotel metroom ili pak da odu u onaj deo grada koji su zeleli da obidju. Hotel nam nije bio bas u samom centru grada, vec cetiri stanice metroom od centra, ali nije bio nikakav problem da se snadjemo. Inace, hotel se zove Paulina, mali, cist, porodicni hotel u izuzetno mirnom delu grada, sa odlicnim svedskim doruckom.Ako te nesto zanima - tu sam!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala na odgovoru.

Kakve su cene u Pragu? Pice, hrana...Vidim da su svi hoteli u ponudi sa doruckom, pa me interesuje kojiko ste izdvajali za klopu?

Da li ste izlazili uvece i kakav je prevoz uvece? Da li se taksi isplati?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Uvece smo isli neobavezno, u setnje i da posedimo u nekoj zanimljivoj pivnici ili vinoteki, a ima stvarno zanimljivih mesta za izlaske toga tipa, za neko ludovanje posle ponoci nisam kompetentna. Isli smo svuda metrooom, ide do ponoci redovno, taksi nismo uzimali. Hotel nam je bio vrlo blizu stanice metroa tako da neznam da je bilo ko isao taksijem, a metro nijednom nismo cekali duze od 2. minuta. Izuzetno dobro regulisan saobracaj u gradu. Inace, cene po restoranima su jako razlicite, ali vodici iz agencije su bili stvarno sjajni sto podrazumeva da su nam rekli cak i gde mozemo jeftino i dobro da jedemo, kako u Pragu, tako i u Karlovim Varima i Karlstajnu. Primer, tu gde smo mi isli na rucak, nigde nismo platili vise od 1200. dinara za nas dvoje, sa picem (moje pice bekerovka- probaj, ja sam se odusevila). Inace, kurs im je bezveze, tj. menjacnice uzimaju provizije i td, u svakom slucaju, vodici su nam rekli gde da menjamo pare, nekima se nije svideo kurs pa su menjali tamo gde je bolji kurs, i onda su se posteno ... menjacnice uzimaju provizije, tako da je najbolje da im pokazes novcanicu od 20 - 50 eura i da ih pitas koliko daju za nju, oni napisu cifru na digitronu i ako ti se ne svidja okrenes se i odes, ako ti odgovara promenis pare. Po tom kursu jedna kruna je vredela oko 3. dinara, tako da smo sve cene mnozili sa tri i zaobilazili preracunjavanje u evre. Pivo im je od 1 do 2, 5 eura (to jedino znam u eurima), a "moja" bekerovka 120. dinara! Ako te jos nesto interesuje pitaj dok su mi informacije sveze. Sto se tice puta autobusom, meni je toliko lako bilo, autobus im je bio dobar, dobri vozaci, malo sam se plasila putovanja sa prelaskom tolikih granica i zadrzavanja na svakoj, ali bilo je OK.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

sumadijaturist, vise puta koristila njihove usluge.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala jos jednom na odgovorima.

Gledala sam Sumadija turis, ali oni rade Prag sa autobuskim prevozom. Cekam da izadje ponuda Jolly-a, pa videcu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ima sigurna sam u ponudi i avio prevoz kod sumadijaturist..

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nema, gledala sam na sajtu, sve je autobusom.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Izvini u pravu si..Ali i oni ce za koji dan izbaciti ponudu avionom..Pozz

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hotel Juno je bio u ponudi Jolly-a prosle godine kad sam ja isao u Prag i mislim da je ok, odnosno nisam cuo da se neko od ljudi koji su tamo odseli zalio na bilo sta u vezi tog hotela. Doduse nisam cuo ni da se neko nesto preterano hvalio, tako da je hotel verovatno ok za 3* i tu cenu. Ja sam inace bio u hotelu Opatov za koji vazi ista ocena - znaci nista posebno ali u principu ok (cisto, sobe velike, hrana solidna...). Jedina mana tih hotela je sto su ''Bogu iza nogu'' od centra ali su zato u neposrednoj blizini metroa koji funkcionise savrseno, tako da si za nekih 20-ak minuta bez problema u centru. A kad se domognes centra onda lepo krenes od Wenceslas Square-a i National museum-a prema Old Town Square-u (Staromìstské námìstí) gde se izmedju ostalog nalaze i Church of Our Lady of Týn i Town Hall, pa kad sve to obidjes i fotografises, nastavis Karlovom ulicom ka Karlovom mostu. Kad zadovoljis oci i dusu prelepim prizorima koji se vide na Karlovom mostu i oko njega, nastavis dalje ka Prague Castle i Hradcany-ma, radi uzivanja u lepotama Prague Castle-a, St Vitus Cathedral, The Loreta i ostalih znamenitosti kojima ovaj deo grada obiluje.

Ovde sam ti spomenuo samo neke od najznacajnijih stvari koje bi trebalo da vidis, ali cim stignes tamo videces da toga ima jos dosta i da bukvalno svaka zgrada u centru grada ima neku svoju draz i lepotu.

Obavezno preporucujem i odlazak u Karlove vari.

Ako te zanima shopping, preporucujem ti da odes u trzni centar Chodov (valjda se tako pise, izgovara se Hodov), to ti je na istoimenoj stanici metroa, jedna stanica pre hotela Opatov (nazalost zaboravio sam koja to linija metroa bese). Shopping centar je ogroman i bukvalno ne postoji radnja koju tamo neces naci, meni je bilo zanimljivo kad sam video da tamo lokale imaju i nase firme Azzaro i Beba kids.

Na kraju, moj ti je predlog da zaboravis agencije i lepo sama sebi organizujes putovanje kad ti odgovara, koliko ti odgovara i koji ti hotel odgovara. Ja to nisam uradio jer mi je odlazak u Prag ispao totalno neplanirano pa nisam imao vremena da ga samostalno organizujem, ali vec godinama sam organizujem svoja putovanja i mogu ti reci da sam se preporodio u odnosu na period kad sam se u tom pogledu oslanjao na agencije. Hotel mozes lako da rezervises preko npr. www.booking.com ili nekog slicnog sajta, kupis avio-karte i uzivas. Procices sigurno jeftinije, a izbecices gomilu nerviranja koje je izgleda obavezno inclusive uz aranzman kod nasih agencija. Jedino sto vizu moras sama da vadis, ali ako podneses sve papire koje traze ni to ne bi trebalo da bude problem.

Za sam kraj evo i nekoliko korisnih sajtova o pragu:www.prague.cz, www.visitprague.cz, www.prague-info.cz, www.a-zprague.cz

Eto, toliko od mene, ako si uopste imala zivaca da stignes do kraja ovog gigantskog posta nadam se da ce ti nesto od ovoga biti od koristi.

pozdrav

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Toti, hvala na iscrpnom odgovoru.

Razmisljali smo da ne idemo preko agencije, ali...kako onda npr. da odemo u Karlove Vari li taj dvorac Karlstajn?

Da li si isao na turu brodom u razgledanje grada i kakvo je?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Alexia, zbog praznika malo kasnim sa odgovorom ali uzdam se u onu "bolje ikad nego nikad". Dakle sto se izleta iz Praga tice u individualnom aranzmanu, secam se da sam na nekom sajtu pronasao da postoji voz koji ide do Karlstajna, doduse ne bas do samog dvorca vec tu negde u blizini staje i posle ima jos malo da se ide peske kroz neki park za koji sam citao da je dozivljaj sam po sebi. Nazalost zaboravio sam na kom sajtu sam pronasao te informacije, ali siguran sam da ces uz malo surfovanja moci i ti da dodjes do tih informacija. Cini mi se da voznja traje oko pola sata, ali se dobro secam da je takva varijanta bila znacajno jeftinija u odnosu na cenu takvog izleta u organizaciji Jolly-a. Sto se Karlovih vari tice, taj izlet je takodje moguce organizovati preko neke od lokalnih turistickih agencija kojih u gradu ima poprilicno. U sustini i sve nase agencije rade to isto - angazuju neku lokalnu agenciju koja organizuje ceo izlet a ovi nasi dobiju popust na grupu i jos se fino preko toga ugrade i to su im najsladje pare.

Na razgledanje grada brodom nisam isao, u principu nisam ljubitelj takvog vida razgledanja jer ti uvece, posmatrano sa vode, svaki iole dobro osvetljen grad izgleda super i uopste ne dobijes pravu sliku o njegovim lepotama. Ipak ukusi su razliciti, znam da su ljudi koji su isli na to "krstarenje" bili uglavnom zadovoljni, ali nista specijalno.

Pozdrav

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala jos jednom svima na odgovorima.

Pozdrav

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Planiram da putujem u Prag u drugoj polovini maja. Nase azurne agencije jos nisu ni iybacile ponudu, osim Kontikija.

Od svih agencija cije sam sajtove gledala, jedino Kontiki, Jolly i Robinson imaju ponudu sa avionskim prevozom.

Robinson je objavio polazak za Prag i Bratislavu autobusom, 19. maja, po promotivnoj ceni 229 EUR-a i to je jedina agencija koja radi aranzmane 8 dana. Smatram da je dva dana vise ipak znacajno mada ni to nije dovoljno da se vidi ovaj prelepi grad. ja idem a o utiscima kada se vratim.

Izmenjeno (DraganV)
skracen citat
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

a hoce li biti polazakA u junu?

Izmenjeno (DraganV)
Nije potrbno citirati ako se post odnosi na prethodnu poruku
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27027
    Ukupno tema
    906044
    Ukupno poruka