nshedonist

Cuba via Canada (Toronto)

9 poruka u ovoj temi

Tema bi mogla da glasi i pola troška duplo zadovoljstvo.

Smatram da tema može biti vrlo interesantna za sve one koji imaju rođake ili prijatelje u Kanadi u Torontu ili u okolini Toronta.

Ako dakle u Torontu imate domaćine koji žele da vas prime na hranu i smeštaj, možete boraviti i u Kanadi i na Kubi, u ukupnom trajanju od mesec dana, a za isti novac, za koji bi mogli boraviti samo dve nedelje na Kubi.

Jednim udarcem ubijate 2 muve, pa možete sebi organizovati praktično duplo duži odmor i boravak u 2 države za praktično isti novac. Dakle, naša tročlana porodica (dvoje odraslih i jedno dete) je za oko 6.000 eura, koliko bi nas izašao boravak u letnjem periodu na Kubi, boravila i to 14 dana na Kubi i 18 dana u Kanadi.

Povratne avio karte Beograd - Frankfurt - Toronto - Minhen - Beograd, sa svim avio taksama su po osobi iznosile oko 800 eura. Dakle, za tri osobe 2.400 eura.

Za boravak u Varaderu u hotelu sa all inclusive uslugom u trajanju od 14 dana, možete za ostatak novca izabrati sasvim solidan hotel od 4*. Mi smo bili u hotelu Sol sirenas-coral, koji je fantastičan. Jednom rečju raj na zemlji, i to počev od plaže, hrane, pića, egzotike, a i sam smeštaj (hotelska soba) je sasvim solidan. Hotel izgleda kao botanička bašta puna palmi i zelenila, a svako veče je i organizovan drugačiji zabavni program za goste hotela. Boravak u hotelu za nas troje je iznosio negde oko 2.200 - 2.300 evra, a u hotelu smo bili u prvoj polovini jula.

Glavni gosti na Kubi su Kanađani, koji sa njima na državnom nivou, imaju neku vrstu prebijanja letovanja sa proizvodima koje im Kanada izvozi i time su probijali blokadu SAD, te iz ovog razloga letovanja nisu ni skupa. Aranžman smo uz pomoć naših domaćina, koji su zajedno sa nama letovali na Kubi, uplatili preko kanadskog turoperatora Sunwing, koji ima čak i svoje avione.

Dakle, sem letovanja iz snova na Kubi, boravili smo u okolini Toronta nedelju dana pre odlaska na Kubu i desetak dana posle povratka sa Kube. Pri svemu tome bili smo jedan dan na celodnevnom izletu u Havani, a sam Toronto smo obišli uzduž i popreko. Naravno da smo obišli i Nijagarine vodopade.

Dakle, ako imate domaćine u Kanadi voljne da vas prime na smeštaj i hranu, isplati se organizovani letovanje na opisani način.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Odlican post i sjajna ideja :klap:

I ja sam Kubu nekada davno posetila iz Kanade :D

Ako hocete samo povratni let za Kubu, takodje se mogu naci jako povoljni.

Jedan od vodecih sajtova za pretragu jeftinih aranzmana je redtag.ca

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jel mi mozes reci kakvo vam je vreme bilo, posto vidim da ste bili jula meseca, a mene su naplasili zbog kise i uragana, mi bi smo isli juna meseca!?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@ mixic

MI smo bili prvih 15 dana jula, a to već spada u takozvanu kišnu sezonu. I mi smo pre odlaska razmišljali o kiši i uraganima. Medjutim, što se tiče uragana, možete biti spokojni. Sezona uragana je tek od septembra, a uglavnom su u oktobru i novembru.

Kišna sezona se vrlo malo razlikuje od ostatka godine. Kiša je naravno moguća u kišnoj sezoni, ali u praksi to izgleda tako što pored sunca, bude i oblaka, najčešće posle podne. Za vreme našeg boravka, imali smo kišu mislim jedno 3 puta. Medjutim, ta kiša je bila uvek posle podne i to negde izmedju 17 i 18 časova. Izgleda kao letnji pljusak, najduže pola sata do sat i to je topla kiša. Neki su se čak i kupali po kiši. Nakon sat vremena, sve se osuši, kao da kiše nije ni bilo. Mi kišnu sezonu nismo ni osetili. Ipak, da budem potpuno iskren, u kišnoj sezoni ima komaraca, pa je naročito uveče potrebno koristiti neko sredstvo protiv komaraca. Nama se autan dobro pokazao.

Dakle, nikad nije sve idealno. Čak i u periodu van kišne sezone, nije sve idealno. Prednost tog perioda (najčešće se ide od januara do aprila) je da uglavnom nema kiše, i manja je vlažnost vazduha, ali tada su dani kraći, pa daleko ranije padne noć. U 17 sati je mrki mrak. Tada je i spoljna temperatura niža, pa u tom periodu, posebnio uveče, morate imati jaknu ili džemper.

Slobodno putujte u julu, imaćete pravu tropsku klimu. Lepu spoljnu temperaturu 30 - 33 C, najviše 35 stepeni, a more će vam biti 28, 29 stepeni. Putujte i uživajte, a to što će vam, poneki put, pred kraj dana, pasti kiša, je nebitno i zanemarljivo u odnosu na to što ćete dobiti u toku celog dana.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala puno, pretpostavila sam da nije toliko strasno kao sto pricaju, ali sad mi je lakse kad sam dobila potvrdu iz prve ruke, mi smo mislili da idemo juna, pa pretpostavljam da se vreme ne razlikuje toliko u odnosu na juli....!?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Исплати се и треба отићи. Мени су требали да дођу брат, снаја и нећака али смо одложили за следећу годину. Можда наврати брат од тетке у септембру па можда искомбинујемо нешто.

Киша и урагани на Куби стартују у Септембру према томе нема потребе бринути. Јул је је баш топао као и август. Два најтоплија месеца на Куби. Ми смо резервисали по први пут крајем Јуна седам дана. Видећемо како ће бити. Све свему не може да омане после толиких година #1.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Planiram putovanje na Kubu pa razmatram razlicite opcije...ali ovu opciju koju nshedonist preporucuje?! :nea: ...citam post I jos uvek mislim da se covek sali...Kakva kalkulacija! Da sam tako razmisljala, ko zna koliko bih novca do sad ustedela...Samo se pitam da li ce ovi rodjaci ikad vise pozeleti da ga vide. E, svasta...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@ sugar

Očigledno nisi razumela moje postove.

Ali da pojasnim. Prijatelji koji žive u Kanadi, svake druge godine, dolaze u Srbiju, gde borave oko mesec dana. Eventualno iz Srbije odu na letovanje, ili pak na zimovanje. Dok su u Srbiji intenzivno se druže sa nama. Pre našeg odlaska u Kanadu više puta su nas zvali da budemo njihovi gosti, budući da imaju kuću na 2 nivoa, a jedan nivo, gotovo da ne koriste. Za hranu su rekli da nije skupa, te da to što jedu oni, ješćemo i mi. Pozivu smo se dugo opirali budući da avio karte za tri osobe i nisu tako jeftine, te da ukoliko se već odlučite na tako veliki put, ne isplati se ostati manje od mesec dana. Na kraju smo poziv prihvatili, ali uz uslov da im se bar 15 dana, skinemo sa njihovog smeštaja i hrane. Stoga smo zajedno letovali na Kubi., a što su i oni želeli. I inače, te godine kada ne dolaze u Srbiju, obično letuju na Kubi. Dakle, nismo mi njima banuli, evo nas kod vas, već su oni insistirali da im budemo gosti, poslali nam pozivna pisma, spremili se za naš dolazak i boravak i trudili se da budu dobri domaćini...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nshedonist, razumela sam odlicno sta si hteo da kazes. Ali mi je I dalje neverovatno da to predstavljas kao epohalno otkrice! Mislim, otkrio si toplu vodu. Iz Kanade ici na Kubu ima smisla ili ako zivis u Kanadi, ili ako si vec planirao da vidis malo Kanadu. Za ljude kojima je cilja samo Kuba, to nije I ne moze biti nikakva usteda. Ajde sad ja imam prijatelje na zapadnoj obali Amerike kod kojih necu nista da placam I koji ce da me goste 20 dana, pa cu da idem i na Havaje...ili, imam prijateljicu u Rimu, tu cu da se 'uvalim' pa cu da letujem na ostrvu Kapri. Svako od nas ima ponekog prijatelja van zemlje koji bi mogao da ga ugosti, ali da savetujem drugima to kao vid ustede?!...Daj neki konstruktivniji savet ako imas, a to sto si ustedeo zato sto si bio kod prijatelja...hmm. No, dobro, da ne idemo dalje...lepo je sto si video i Kanadu i Kubu. Pozdrav!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27049
    Ukupno tema
    906372
    Ukupno poruka