ljerka

Hotel Sunny days el Palacio Resort-recenzije forumasa

99 poruka u ovoj temi

Posle objedinjavanja najinteresantnijih postova-recenzija o hotelu Elysees o kome se najviše pisalo,ovaj je hotel u okviru grupacije od 4 zvezdice, privukao veliku pažnju na forumu.

Izabrani su sadržajni postovi u periodu od 2010-2012 godine.Diskusije o hotelu tokom 2013 godine nastavite na istoimenoj temi,a interesantna iskustva, kako pozitivna tako i negativna biće prebačena na ovu temu.

Zvaničan sajt :

http://www.sunnydays...io/loction.html

hurghada-sunny-days-el-palacio-01-1_2011

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Postovi 2010

atlanta

Napisano: 02. Oct 2009 - 13:49

Posto niko sa ovog foruma izgleda nije isao u Sanny days Hurgadi,evo ja da napisem moja iskustva za mozda neke koje ce to interesovati.

Isla sam sa porodicom (dete 2,5god) na 10 dana preko Way out agencije. Varijanta last minut. Vodici su malo ispaljitelji ali mi sa detetom nismo isli na izlete pa nismo doziveli na taj nacin ispalu nego nam se dete razbolelo pa smo sami jurili lekara iako su nam oni pri dolasku obecali kako odmah dolaze kada se neko razboli.

To je sto se tice vodica u Hurgadi (neki Zak (arapin a njih naravno ne mozes prevariti samo oni tebe), Mirela i Tanja)

A sada o hotelu.

Hotel ima 4*+ ali po meni zasluzuje 5. Veliki kompleks,plaza u obliku potkovice kao i ceo hotel,veoma uredan i cist,osoblje u svakom momentu vam izlazi u susret. Naravno animacije i zanimacije od jutra do sutra. Hrana kao i svugde u dobrim Egipatskim hotelima s` time sto je ovde svake veceri temacko vece vezano za kuhinju.

Hotel je navodno preporucljiv za roditelje sa decom ali ja bih dodala da ne treba ni ostali da ga preskoce.

Sto se tice daljine od Sakale je nekoliko minuta voznje a cena 10funti taksijem kojih ima ispred hotela i vrebaju :biggrin: ,do Mesaje ili kako oni kazu memse je malo vise dalje i kosta 15funti takodje taksijem.

Mi smo se sve u svemu lepo proveli sto zelim i ostalima.

icetea

Napisano: 01. Jun 2010 - 21:55

Vratih se iz ovog hotela, sta reci, ogroman hotel, pun rusa, poljaka... nisu gosti nesto bucni ili neprijatni, ali ne da cepaju alkohol po ceo dan. Hotel u obliku slova U, plaza unutar U ogromna i prijatna, u jednom delu i do 7m dubine, sredisnji deo sa pescanim ulazom i tu je teren za odbojku, i animatorski program. Spoljasnja plaza, sa leve strane je moj favorit! Nije vestacka kao unutrasnji deo, plica je , ali prepuna zivota.

Svasta moze da se vidi tu, ljubitelj sam podvodnog sveta, pa mi je to najbitnije. Osim korala, sundjera i krastavaca, raznolikih ribica videh i razu, bele morune, ribu lava, ali sve to neobicnije kad se kupaci umore i nema ih puno, znaci od 17-19h, posle i nema kupanja.

Sobe i hotel ciste i uredne, lepe, ne nesto luksuzne ali prijatne. Peskiri se menjaju po sistemu kartica, ujutru das karticu i dobijes peskir, uvece obrnuto.

Ima igraonica za decu i koliko sam primetila umeju da ih zabave.

Hrana onako, ima lepe klope, ali je uglavnom neslana, povrce zivuljvo, ali moze lepo da se jede, jedino slatkisi ne postoje, to je sve neki kao saldak hleb sa razlicitim prelivima, ili neki pudinzi, a ako ima dobrih kolaca to nestane odmah. Najbolje su palacinke! da Sakale 10 funti taxijem i nocu i danju, a do marine 5.

Arapi ko Arapi hoce da prevare, dosadni ali sa veoma dobrim zivcima i raspolozeni uvek za salu!

Ako sam nestto izostavila pitajte.

icetea

Napisano: 15. Jun 2010 - 22:57

Menjacnica se nalazi u lobiju hotela, iza nje ima radnijica i jos jedna na ulazu u hotel, a apoteka ima u Palmi. Mini bar ti napune i naplate na tvoj zahtev, ali mozes u njemu drzati sta hoces, mi smo stavljali vodu i klopu, tj grickalice koje smo doneli iz Srbije. Sobe i hotel su stvarno cisti i sa tim nije bilo problema, lepo je kad ostavite i baksis, koji nije obavezan ali par le stvarno nama ne znaci. Mislim da za pare mozes da biras sobu, ali i da nema potrebe jer je hotel takav da sve sobe gledaju na more.

Cene pica u prodavnicama ne znam, obzirom na all inc. Sto se tice klope niko nije bio gladan i stalno mozes da jedes, ali nisam odusevljena sa klopom, testenina i peciva su odlicna, a dezert postoji kao sladak hleb sa razlicitim prelivima, a ako ima dobrih kolaca sve pojedu poljaci i rusi.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Lolaa

Napisano: 05. Jul 2010 - 12:40

Hejjjjjjjjj ljudi stigoh iz Hurgade pre 3 dana. Sto se tice hotela od mene ima sve pohvale, sobe prelepe, higijena odlicna. Sto se plaze tice ima dva dela jedna je u samom zalivu gde je odlicno za kupanje, posto dubina dostize i do 6 metara a drugi deo je iza hotela gde su korali i plitka je voda obavezno ponesite masku posto je extra za ronjenje. Svako vece ima neki program a i preko dana ima raznih aktivnosti ucenje trbusnog plesa, vaterpolo, odbojka...

Jedina zamerka ali mala jeste na hranu posto su uglavnom sva jela zacinjena i dosta je velika guzva za vreme klope pa se na bolja jela ceka i po 15 minuta. Novac sam menjao u samom hotelu, svaka soba ima sef. Uvece obavezno idite u setnju i na pice do Hurgada MARINA 10 funti smo placali, jednom sam bio i do sakale(10 funti placali) ali mi se nije svidela velika guzva i svi te uvlace u prodavnice, mnogo mi se vise svidela MEMSA(15 ili 20 funti smo placali taxi nisam siguran). Sto se izleta tice isli smo preko Argusa na rajsko ostrvo(obavezno ici 25 e) i na Safari(25 e, ok je bilo). Ronjenje sa bocom sam isao sa Egipcanima, videcete momke u plavim majica po plazi kako nude izlete vredi probati i obavezno se cenkajte s njima :smajl:)). Sto se argusa tice sve pohvale sa moje strane i na organizaciju i na same vodice.

Svima zelim lep provod koji idu u Egipat

Pozzzzzzzzzzz

Maxoni

Napisano: 20. Jul 2010 - 16:41

Sinoc se vratili iz El Palacia! Veliki hotel,sa prelepom lagunom,stvarno je savrsena!!! Druga plaza,na otvorenom moru, takodje izvanredna, sa koralnim grebenima i ribicama :rolleyes: Za plazu dakle cista 10-ka!!!

Hrana je losa,svaki dan ista,napamet naucis gde sta stoji! Pirinac na svakom koraku :dry: , bljutavo povrce, prezacinjena piletina, govedine nije ni bilo. Par veceri je bio kao neki njihov giros i (nazovi) rostilj :wacko: Ma tuga i jad! Stvarno su uzas sto se hrane tice!

Kolaci bezukusni, svi na istu foru pravljeni, bas bzv!

Rusa ima bar 80% u hotelu i sve je njima podredjeno, osoblje narocito, neljubazni su maximalno, namrgodjeni, drcni prema ostalim gostima, ima samo par momaka koji su OK!

Sobe su prosecne, ali za hotel od 3*, a posto se ovaj vodi kao 4+* onda je to sramota! Mali, neudobni kreveti, mala kupatila sa slabim, gotovo nikakvim pritiskom vode, bez fena za kosu (iako u opisu hotela to pise)... Sobari prodju kroz sobu kao macka repom :biggrin: Jedino krevet sto nameste malo, u kupatilu zamene peskire i to je to! Bez obzira koliko im baksisa ostavite-ista situacija!

Sve u svemu-za novac koji smo dali za ovaj hotel nismo dobili zadovoljavajucu uslugu! Soba i hrana BLjAK, plaza SUPERISKA :biggrin: Jedino se zbog toga nisam pokajala!

Preporucila bih onima koji se jos uvek nisu odlucili za ovaj hotel da odaberu drugi jer za te pare ili neki evro vise dobice sigurno bolji hotel! A oni koji su ga vec uplatili-shvatice vec o cemu pricam :bez-zuba: Ali prezivecete, kao sto smo i mi :bez-zuba: Po

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

vicharhcp

Napisano: 26. Aug 2010 - 14:31

E, ovako, vratila sam se iz Hurgade prekjuče. Bila sam u hotelu Sunny days el palacio i sada ću probati da prenesem najsvežije utiske.

Hotel je strava! Mi smo (nas četvoro) prilikom uzimanja soba recepcionaru dali 5 eura (svi zajedno smo dali 5 eura) da nam da sobu sa pogledom na otvoreno more i da nas stavi da nam sobe budu blizu. Što smo tražili to smo i dobili! U ovom hotelu svaka soba gleda na more, ali, sa jedne strane gleda na uvalu gde je plaža hotela, a sa druge strane, na kojoj smo mi bili, gleda na otvoreno more! Pogled je veličanstven! Bukvalno! Hotel je čist. U ovom hotelu je ALL IN stvarno all in! Ceo dan možete da jedete! Doručak je od 7,30 do 10, ručak od 13 do 15, a večera od 18,30 do 22 sata. U međuvremenu, od 11 do 17,30 je pored bazena otvoren bar u kome ima hrane, i to ozbiljne hrane, čak i supe! U tom baru stalno prave palačinke, stalno je puno peciva, tako da je jedini period kada nemate šta da jedete u hotelu period od 10 do 11 ujutro i od 17,30 do 18,30! Izbor hrane je velik, tako da nećete ostati gladni.

Spremite se da je hrana drugačija nego ovde, ali sigurno nećete ostai gladni. Imaju i tematske večeri, tako da smo mi za vreme boravka jeli i ćevape i pljeskavice i pizze i piletinu na ražnju.... Testenine su im sjajne. Barovi postoje sa obe strane plaže, na bazenu, tamo gde je ona klopa ceo dan i u lobiju hotela. Tu možete da pijete od 10 ujutro do 24 časa i sve vam je uključeno u cenu. Naplaćuju samo strana pića, ali zaista nema potrebe da pijete strana pića, pošto oni sva pića (i viski i vodku) imaju da se proizvodi kod njih i to se ne plaća naknadno. Naknadno se plaćaju ceđeni sokovi i sladoled. Ja vam ne preporučujem ceđene sokove u hotelu, pošto nisu lepo rashlađeni, ali u gradu obavezno popite ceđeni mango! Fantastičan je! Vodu vam daju u baru za vodu idaju je u flašicama od 0,75! Mi smo svaki put kad prođemo pored bara uzimali svako po dve flašice vode i imali smo pun frižider vode u sobi. Voda koju dobijete nije hladna iz razloga što je hotel ogroman (ima preko 800 soba) i oni fizički ne stignu da je ohlade koliko brzo je dele. Vodu takođe uzimate od 10 do 24 sata.

Pored hotela (videćete deo pored plaže gde su brodovi) postoji veliki koralni greben koji je PRELEP!!! Mi smo tamo išli svaki dan na ronjenj. Ta količina ribica na jednom mestu i te vrste ribica na jednom mestu, potpuno fenomenalno!!! Mi smo tamo kupili maske i papuče za vodu (korali su oštri, pa nije preporučljivo da idete bosi na iste) po smešnim cenama i svaki dan smo išli na greben na bar sat vremena. Uzmite hleb na doručku, uđite na greben i izmrvite hleb i videćete nešto neverovatno, zaista. Greben je potpuno siguran. Nekome, ko prvi put uranja među toliko ribica, možda bude malo frka, ali nema razloga za tako nešto. To su sve ribe koje jedu biljke sa korala i mnogo su lepe! Mi smo na tom grebenu videli i dve ribe koje se zovu Napoleon, koje su veličanstvene. To su ribe od 2 metra!!! Malo se zaprepastite kad vidite kolike su (one su u dobini, nisu na plitkom grebenima gde su male ribice), ali su to miroljubive ribe, koje nemaju zube, ali imaju usne! Potpuno su neverovatne. Čak hoće da se maze ako se popnu na površinu. Mi nismo bili te sreće da se popnu pa se na žalost nismo mazili sa njima. Maske u Egiptu koštaju oko 30 funti (to je oko 450 dinara), a papuče za vodu koštaju 25 funti (oko 375 dinara). Postoje i skuplje maske, ali vam i ove završavaju posao. U Sakali (stari centar Hurgade) postoji velika radnja na 4 sprata koja se zove Cleopatra bazar! Tamo su fiksne cene i nema cenjkanja. Te fiksne cene su cene koje ćete postići na ulici ako se cenjkace posle cenjkanja. Znači, ako nešto u Cleopatra bazaru košta 10 funti, to će na ulici u radnjama u kojima se cenjkate koštati 50 funti i posle cenjkanja ćete kupiti to za 10 funti, ali ćete izgubiti pola sata. Ako volite da se cenjkate, cenjkajte se, a ako niste ljubitelj te vrste sporta, u Cleopatra bazaru možete sve da kupite. Podeljeno je po spratovima, pa vidite na kom spratu je šta. Tu smo mi kupili maske i papuče. Tu smo kupovali i suvenire svake godine. Izbor suvenira je ogroman i cene su, ponavljam, onakve kakve ćete na ulici postići posle cenjkanja. Od hotela Sunny days do Cleopatra bazara nemojte ni slučajno davati više od 10 funti (150 dinara) i to ukupno za sve vas koji ste u vozilu (egipćani hoće da se prave ludi i da vam na početku vožnje kažu da može za 10 funti, a na kraju da vam kažu da su oni mislili da je to po osobi). Prilikom cenjkanja sa taksistima obavezno naglasite VALUTU, odnosno 10 egipatskih funti i obavezno naglasite ZA SVE VAS UKUPNO! Gledajte da uvek imate sitne funte za taxi, jer će vam teško vratiti kusur ako im date više. Prave se ludi da nemaju. Obavezno u menjačnici koja postoji u hotelu rasitnite pare, da uvek imate novčanice od 10 funti za taxi. Ne odustajte od vaše cene, pošto i ako krenu da se nećkaju, čim se okrenete i krenete ka drugom vozilu, ovaj će vam reći da će vas voziti pod vašim uslovima. To je zato što u Hurgadi ima baš mnooooogo taxi vozila i uvek ćete isterati vaše. Cena od 10 funti je duplo veća od cene koju bi platili egipćani za tu relaciju, tako da, bez obzira što je to samo 150 dinara, nemojte da im dajete više. Do nove marine im ne dajte više od 5 funti, pošto je to jako blizu (može da se dođe i pešice, ali se ide kroz deo u kom oni stanuju, tako da je mračno, prljavo, bez veze, pa preporučujem taxi), a do Memše (novo šetalište) im nemojte davati više od 15 funti. Što se maski za ronjenje tiče, više vam se isplati da ih kupite nego da ih iznajmljujete. Iznajmljivanje maski tamo kod grebena u hotelu košta 5 dolara dnevno, a, kao što sam napisala, da je kupite košta oko 450 dinara. Računica je jasna.

U samom hotelu postoji mesto koje se zove Crazy waves i to je mesto za vodene sportove. Moja preporuka je da izlet na rajsko ostrvo (to se u Egipru zove Giftun) uplatite preko Crazy waves, a ne preko agencije. Skuplje je za 5 eura, ali je MNOGO bolje. Sve vam je uključeno u cenu (vode koliko hoćete, sokova koliko hoćete, kafe koliko hoćete, čajeva koliko hoćete) i imaju 4 stajanja (preko agencije su 3 stajanja). Jedno stajanje je na rajsko ostrvo, a tri stajanja su na koralnim grebenima. Stvarno je super. Mi smo ove godine prvi put išli preko egipćana, do sada smo uvek išli na taj izlet, ali preko agencija, i ovaj put nam je bilo najbolje. Snimatelj koji ide sa vama na brodu vas snima i u vodi dok ronite. Snimatelji preko agencija vas ne snimaju u vodi. Ovaj bukvalno roni sa vama. Mnogo su manje grupe kada ne idete preko agencije, a i brod vam isplovljava od hotela. Kada idete preko agencije prvo autobusom sakupljaju ljude po hotelima, pa vas vode do luke i onda uzimate maske i peraje i tada ulazite na brod. Ovde maske i peraje uzimate tu, pored broda (to je uključeno u cenu, ne naplaćuje se kao iznajmljivanje) i odmah ulazite u brod koji stoji pored hotela.

Preko puta tog mesta Crazy waves se nalazi mesto za dubinsko ronjenje, pa ko voli.... Ako nekoga interesuje dubinsko ronjenje, u Egiptu može da uplati ceo kurs koji traje 3 dana i košta oko 200 eura (MNOOOOOOGO jeftinije nego na bilo kom drugom mestu) i dobiće profi licencu za ronjenje. Egipat je treća destinacija u svetu u koju najradije dolaze ronioci. Kad vidite prvi greben shvatićete i zašto je tako. U hotelu je kafa najbolja u lobi baru, pored recepcije. More je fenomenalno. Toplo, čisto, fantazija! Što se novca tiče, ako nećete da idete na izlete i ako nećete da napuštate krug hotela, vama bukvalno ne treba ni dinar da tamo potrošite, jer bukvalno sve imate u hotelu. Jedino možete da ostavljate neku funtu sobarima (jedna funta je oko 15 dinara), jer to njima mnogo znači a nije neka para. Ja se nadam da sam pomogla onima koji su imali živaca da pročitaju sve što sam napisala. Ako vas interesuju neki izleti, slobodno pitajte, jer sam bila na svim izletima u prošle dve godine (na nekima i po dva puta). Ako neko ima još neko pitanje, bilo za hotel bilo za Hurgadu, takođe neka pita, rado ću odgovoriti.

vicharhcp

Napisano: 27. Aug 2010 - 12:21

Klime su po sobama! Svako namesta temperaturu koju zeli i na klimi se uvek vidi koja je trenutna temperatura u sobi. Kupatila su ok. Svaki dan vam menjaju sve peskire u kupatilu i bas ciste svaki dan. Jedino je u pojedinim sobama malo slabiji pritisak vode, pa vam treba vise vremena da npr. operete kosu (za devojke), ali se brzo naviknete na to. Nije strasno. U svakoj sobi je sef! Sami namestate svoju sifru za sef kada udjete u sobu. Ako ima jos neko pitanje, pitajte!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

vicharhcp

Napisano: 27. Aug 2010 - 12:37

Malopre sam procitala da se neko zalio na plazu i peskire za plazu, kao, nisu cisti, pa rekoh da napisem nesto vezano za to! Plaza i laguna hotela EL PALACIO!!!! je OGROMNA! Uporedjivati je sa velicinom dva bazena moze samo neko ko nije boravio na toj plazi! Ja sam bila bas u hotelu EL PALACIO i BORAVILA sam na plazi bas tog hotela i verujte mi da je ogromna!!!! More unutar lagune je toplo i JAKO CISTO!!!!!! Mi nismo izlazili iz mora! Bez obzira sto je to hotel koji ima preko 800 soba u moru NIKADA NIJE BILA GUZVA i NIKADA NIJE BILO PRLJAVO MORE!!!! Ako vas ide dvoje, nikada necete imati problem da pronadjete lezaljke na plazi, bukvalno ni u jednom delu dana, uvek ima mesta! Ako vas ide vise, malo je teze pronaci vise lezaljki zajedno, na jednom mestu, ali cete uvek pronaci mesto na plazi, a lezaljke mozete da dovucete! Meni je bilo neverovatno sto na bazenu nikad nije bilo slobodnih lezaljki, tamo je od ranih jutarnjih casova nevidjena guzva, kao i u samom bazenu! Meni je to malo neverovatno, da neko dodje na MORE a da se kupa u bazenu, ali....! Pogotovo sto je crveno more najlepse more na svetu! Koralni greben se ne nalazi u samoj laguni hotela, vec se nalazi na vrhu levog dela lagune (kada se gleda od bazena).

Laguna ima plitak deo sa peskom, a najveci deo lagune je jako dubok. Sto se peskira za plazu tice, CISTI SU!!!! Mi, naravno, nismo nosili peskire iz Beograda i NI JEDAN JEDINI DAN NAM NIKO NIJE DAO PRLJAV PESKIR ZA PLAZU! Te peskire smo nosili na izlet na rajsko ostrvo. Dobijete kartice za peskire kada uzimate sobe i sa tim karticama u posebnoj kucici uzimate peskire. Kada zavrsite sa kupanjem za taj dan na istom mestu vracate prljave peskire, da bi ih oni poslali na pranje, oni vam vracaju kartice i sutradan ponovo uzimate ciste peskire. Ovo mi je bila treca godina u Egiptu i za te tri godine NI JEDNOM NI U JEDNOM HOTELU NISAM DOBILA PRLJAV PESKIR!

vicharhcp

Napisano: 27. Aug 2010 - 15:11

Ono sto znam jeste da uvece na strani gde je laguna ima nocni program i diskoteka, tako da sigurno nije mir i tisina. Jako rano ljudi krenu i na dorucak i na plazu, tako da ni preko dana nije tisina. Ah, da, zaboravila sam da napisem da obavezno trazite da vam soba ne bude u prizemlju. Ako gledate prema laguni, a u prizemlju ste, svako ko prolazi pored vase sobe moze da vam udje na terasu i bukvalno svako moze da bulji u vasu sobu. A, ako gledate na otvoreno more, a u prizemlju ste, imate neki zid ispred, posto je kompleks hotela ogradjen. Mi smo bili na drugom spratu. Nema lifta ali nije ni potreban za drugi sprat, posto vam prvi dan donesu prtljag, a mi smo poslednjeg dana dali sobaru 20 funti (ukupno za nas cetvoro) i on nam je organizovao da nam prtljag bude odnesen do recepcije. To sto nema lift bi nam bilo problem samo da smo sami morali da vucemo prtljag, ali nismo, pa nije bio problem. Sto se strane lagune tice, sa suprotne strane je drugi deo hotelske zgrade, tako da, osim u lagunu, gledate i na sobe. Nama je pogled stvarno bio velicanstven

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Missy V

Napisano: 31. Aug 2010 - 16:10

Evo da i ja napisem svoje utiske o ovom hotelu posto mi se nekoliko prethodnih uopste nisu dopali i zbog njih sam ocekivala nesto bezveze a srecom sve je bilo daleko bolje..

Hotel je zaista odlican, vise podseca na grad nego na obican hotel jer je ogroman,na ulazu je rampa kroz koju prolaze autobusi, 15ak prodavnica sa suvenirima, srebrom, prehrambenim proizvodima.. I sam hotel je veoma veliki, prostire se delom oko prelepe i preciste lagune gde je plivanje stvarno divan dozivljaj a delom izlazi na otvoreno more i marinu gde pristaju jahte. Sve to mozete da koristite i da birate gde zelite da se kupate. Decko i ja smo bili nekad u laguni, nekad na otvorenom moru, a da ne zaboravim ni prelepo ostrvce izmedju ova 2 dela koje je bas romanticno:srce:

Sve u svemu, nikad lepse, cistije more i nikad prostranija plaza.. Takodje mi nisu jasni ljudi koji se zale na hranu, verovatno kod kuce jedu nesto masno i nezdravo, jer za sve koji se hrane zdravo i raznovrsno ovde nema zime:)

Puno povrca, voca, piletine, ribe, stalno se peku palacinke(samo malo sacekate u redu), kolaci ok, uvek imate da proberete neki dobar, paste su odlicne.. po 10 vrsta salata za rucak i veceru... stvarno ne znam ko normalan moze da se zali na hranu.. a ako vam ne valja, imate u gradu mek, burger king, piza hut... :smajl:

I polozaj hotela je super, mi smo placali taxi do novog centra memsa 15 funti, a do starog-sakala 10 funti, naravno uz malo cenkanja:)

Serif

Napisano: 04. Sep 2010 - 02:06

Hotel je vrhunski! I slobodno uzmite sobe u prizelmju.Niko vam nece pogledati u sobu a kamoli uci..Sve stvari smo cuvali na terasi i niko ih nije ni pipnuo..Sobu nismo ni jednom zakljucavali(da bi nam klima non stop radila :bez-zuba: )

Nemojte se brinuti za kradju..Hrana je sasvim ok,malo zacinjena ali ..Sve preporuke za ovaj hotel..I gledajte da izbegavate izlete sa agencijama.u hotelu imate sve iste ponude duplo jeftinije.Npr za Safari nasa agencija je trazila 45 evra po osobi,a mi smo platili 45 evra za dve osobe..

Internet je skup jako..Mi smo u sobi imali fen,nije bilo ptrebe da ga trazimo..Probleme sa stomakom nismo imali jer smo svaki dan pili probiotic forte ili kako se vec zove..Verujte mi da je to jedan od najboljih hotela tamo sto se tice 4 zvezdice,ove od 5 nisam video :bez-zuba: .Laguna je fenomenalna.voda vrela..Stvarno ne razumem ljude koji se kupaju u bazenu pored ovakvog mora..

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

vicharhcp

Napisano: 20. Sep 2010 - 12:50

Što se peškira tiče ne treba da ponesete ni jedan jedini peškir! U sobi vam peškire menjaju svaki dan, a dobićete (ako ste u dvokrevetnoj sobi) po dva velika peškira i tri peškira za umivanje. To menjaju baš svaki dan. Što se peškira za plažu tiče takođe ne treba da ih nosite. Kada se budete prijavljivali u sobu dobićete i dve kartice za peškire (ako ste u dvokrevetnoj sobi, ako ste u sobi za više osoba dobićete koliko vas ima). Sa tim karticama u posebnoj kućici na plaži uzimate velike peškire za plažu. Te peškire koristite u toku dana i na kraju dana ih odnesete u istu tu kućicu i oni vam vrate kartice. To se radi da bi oni poslali peškire na pranje i da bi svaki dan dobili čist peškir za plažu. Te peškire slobodno nosite sa vama ako budete išli na rajsko ostrvo. Vi dajete kartice za te peškire, tako da, ako ne vratite peškir neće vam vratiti karticu, pa njih baš briga gde ćete nositi peškire sa vama pošto imaju vašu karticu. To je što se tiče peškira. Baš ni jedan jedini ne treba da nosite. Što se tiče kozmetike mi smo nosili našu kozmetiku pošto imamo osetljivu kožu i ne odgovara nam baš sva kozmetika. U kupatilu u jednoj košarici dobijete i sapunčiće i šampone i kupke, sve u malim slatkim bočicama. E, sad, ono što ne znam, pošto mi to nismo koristili, ne znam da li obnove zalihu kada potrošite to što vam je stavljeno u košaricu. Ja bi za svaki slučaj ponela kozmetiku.

Što se kafe tiče, nema potrebe da je nosite sa sobom. U celom hotelu se služi filter kafa u koju smo mi stavljali mleko i skroz je ok. Najbolja kafa je u lobi baru (pored recepcije) i tu ima bukvalno svih vrsta kafe! Ima i nes i kapucino i makijato i espreso. Zaista nema potrebe da nosite kafu. Inače u sobama postoje utičnice za struju, pa, ako ipak odlučiš da poneseš kafu (a stvarno nema potrebe za tim) moraćeš da poneseš i lonče za vodu a i šolje, pošto u sobi dobijaš samo čaše. U ovom hotelu ti je sve uključeno u cenu, a lobi bar, u kom je kafa odlična i ima svih vrta kafe, radi od 10 do 24, tako da nećete ostati željni kafe, veruj mi! Ovo ti piše pravi kafopija. Ja kafu obožavam i nije mi nedostajala ni u jednom trenutku. Čak i ta filter kafa, koja se služi za vreme svakog obroka i u delu sa hranom koji radi skoro ceo dan je ok. Meni je bila malo slabija, ali je skroz ok. Mi uz doručak popijemo tu filter kafu, pa u 10 odemo u lobi bar da popijemo poštenu kafu i stvarno nam ni u jednom trenutku nije nedostajala.

Alexres

Napisano: 26. Sep 2010 - 20:41

Vratili smo se iz ovog hotela u cetvrtak i zaista je fenomenalno...sve mi se svidja: dobar položaj, fenomenalno more, super hrana (vrlo ukusna i raznovrsna, mislim ja ne znam sta ljudi koji se zale jedu kod svoje kuce ali meni se klopa bas svidela)...sve u svemu odmor koji ce se pamtiti dugo...

acolimes

Napisano: 18. Nov 2010 - 19:30

Vratili se 15.11.2010. iz ovog hotela, putovali sa Argusom.

HOTEL - Odličan hotel, pre svega ogroman iako se ne čini takav jer je građen na specifičan način.Ime PALACIO nosi jer je građen u stilu pustinjske palate. U tom hotelu se zaista osećate kao kraljevsko visočanstvo GOST. Sve je podređeno tome da se kao gost osećate dobro i ugodno. Nama su dali sobu koja je bila jako loša, ali su nam je isti dan zamenili bez problema i to po sistemu daću vam ključ pa pogledajte drugu sobu i odaberite koja vam se sviđa. Po mom mišljenju, najbolje u tom hotelu je u stvari plaža jer, birajući mesto na plaži birate hoćete li blagi povetarac ili ne, peščanu plažu ili koralne grebene sa neverovatnim živim svetom ispod vode. Sobe nisu ništa spektakularno ali su sasvim pristojne. Osoblje vam ne traži bakšiš i nije sistem da ako im ne date bakšiš da od usluge nema ništa nego ako ih počastite sa 50 tak dinara, ima da vas pozdravljaju sa 100 metara i da se zahvaljuju pa je meni bilo pravo zadovoljstvo dati im taj bakšiš. Prva polovina novembra je odličan period za Hurgadu jer je temperatura vazduha i vode idealna 24 sata dnevno. Jedina mana za moj ukus je to što su rusi favorizovani jer ih ima bar 98% a dobar deo njih je neverovatno nevaspitan, proždrljiv, sirov... Mali problem je predstavljalo i to što je u unutrašnjem delu plaže, u laguni, bilo gotovo nemoguće pronaći slobdnu ležaljku u jutarnjim satima ali zato u onom delu na otvorenom moru mesta ima koliko hoćete. HRANA je za mene sasvim solidna, jer od hotela i ne očekujem ALA KART meni i ćevape i pljeskavice kao kod nas. Uglavnom je raznovrsna i ima je u neograničenim količinama skoro u toku celog dana. Ako volite peciva kao ja, biće prava gozba.

ARAPI su opet posebna priča, za moj ukus fascinantna. U njihovom duhu je da se nikada ne tuku, da se ne krade, da mnogo galame, da su veseo, srdačan i vredan narod koji nije rasipan. Takođe im je karakteristika da pokušaju da vas "prevare" na svaki mogući i nemogući način i pokušaju da vam uzmu što više para. "Prevare" pišem pod navodnicima jer se to kod nas zove prevara ali kod njih je to deo folklora. Ko vam je kriv ako ne znate da proverite kusur ili ako nešto što vredi 5 funti vi platite 50 ili čak i više. Ako ne znate da se cenjkate i beskrajno pogađate oko najsitnijih detalja i ako vas to nervira, nemojte ni da izlazite iz hotelskog kompleksa jer tamo nema problema a možete da ne znate ni u kojoj ste zemlji ako vas to ne zanima. Za mene je bilo pravo zadovoljstvo trgovina i cenjkanje na svakom ćošku, jer sam tako osetio specifičan duh ove jedinstvene zemlje. Iako izgleda nemoguće, cenjka se i u apoteci i restoranu i taksiju i mnoštvu prodavnica tako da ako hoćete da kupite lek, Arap će vam bez pardona u prvi mah reći cenu koja je i po 10 puta veća od realne, pa ako prođe, prođe. Grad je pun taksija, stekao sam utisak da je 90% vozila u stvari taksi. Od hotela do centra taksisti traže po 30 funti a ako se znate dogovoriti može za 10 pa i niže. 10 funti je oko 130 dinara i nije mi bilo mnogo stalo do 50 dinara manje ili više ali taj proces oko dogovaranja cene je za mene bio zadovoljstvo. Skoro nikad nemaju kusur da vam vrate pa se i oko toga morate uvek unapred dogovoriti. I pored svega dogovor opet nije čvrst pa iako ste se unapred dogovorili na kraju usluge uvek pokušaju da promene dogovor u svoju korist. Ali na pomen policije, stvari se drastično menjaju u vašu korist. Za prevoz se može koristiti i kombi bus koji koristi lokalno stanovništvo i košta 1 funtu odnosno oko 13 dinara.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Postovi 2011

* Inja *

Napisano: 11. Jun 2011 - 00:15

Mi smo prosle godine boravili u Palaciu i vec sutra bih se opet tamo vratila. :) Ta druga plaza je prostrana, ima korala i tropskih ribica koje se vide kroz bistru vodu. Dovoljne su maske i disaljke pa da se uziva. Na toj plazi su neophodne patike za vodu, koje imate i u centru da kupite kao i u samom hotelskom kompleksu. Ima dovoljno lezaljki i suncobrana, kao i barova ( mini barova sa sokovima i alkoholnim picem, ali na tim manjim nije bilo kafe i mlecnih proizvoda vec samo na dva glavna bara). Mi smo bili sredinom jula i na njoj nikada nije bilo guzve. Jedino je guzve bilo na bazenu, gde su od ranog jutra sve lezaljke bile zauzete. Ulaz u vodu je u vidu metalnih merdevina, u pocetku je voda plitka i tu je uglavnom za ronjenje. Najlepse mesto za ronjenje sa najvise tropskih ribica koje su svuda oko vas je na kraju te plaze sa strane lagune gde je bas puno korala i kamenja.. sve je prelepo, verujem da cete se i vi kao i mi super provesti.

* Inja *

Napisano: 11. Jun 2011 - 00:36

Ovako, cela laguna je pescana bez korala. Tu smo uvek plivali bosi, bez patika. Ulaz u lagunu je pescan, samo uz ivice lagune je kamenje. Od ulaza u lagunu povecava sa dubina, od plitkog za klince do dubokog.. sama laguna je dugacka i super moze da se pliva. Koliko smo culi od jednog para, koji je bio smesten u La Mirete, plaza im nije bila bolja od nase. I koliko znam nije dozvoljeno gostima Palacia da ulaze u Mirete. Plaze su pregradjene i sa strane Palacia ne mozete na plaze susednih hotela. All vazi u celom hotelskom kompleksu. Za rucak na plazi ne znam, uglavnom smo svi rucali ili na otvorenom u hladu palmi ili unutar hotela. Pice sluze u okviru all-a. Flasirana voda je ukljucena, dobijate je u malim flasama. Hotel se nalazi na putu iz Sakale ka El Daharu. Za 5-10funti smo taksijem stizali do Sakale, a za 15 do Memse. Moze da se proseta, ali je daleko. 5km od Sakale 10km od Memse. ;)

* Inja *

Napisano: 11. Jun 2011 - 01:11

Kada smo stigli nama su dodelili sobu koja je bila u prizemlju na kraju lagune sa terasom koja je izlazila na istu. Odmah smo sa koferima otisli do recepcije i trazili novu, zato sto nismo zeleli da svako jutro dobro pesacimo do dorucka. I odmah su nam bez ikakvog pogovora zamenili sobu i dobili smo u centralnoj zgradi, cini mi se na trecem spratu. Kao zahvalnost ciki na recepciji smo dali 50 funti ;) Sada kada gledam prednost sobe na spratu i u centralnom delu je u tome sto sa terase imate prelep pogled na bazen, lagunu, a u daljini na more :) Dok je prednost sobe u prizemlju kod lagune sto vam je na dohvat ruke i uvek mozete da skoknete do nje. U all spada sve sem stranih pica koliko se secam. All se racuna od 10h ujutru do 24h. Pravila oblacenja pisu na papiru koja vas cekaju u sobi kada stignete. Pise sve vezano za all i vreme obroka. Pravila ima, ali se niko njih nije pridrzavao, setali su ljudi i u kupacim, majcama na brtele i sl.. niko nije pravio problem. Van hotela nema pravila :laugh: Cene, ne znam sta smatrate u osnovne potrebstine, ali evo ovako sta smo mi kupovali: suveniri-cenkajte se za sve; peskiri- prelepi, veliki za plazu u prelepim bojama (prosle godine su kod nas kostali 2500din) za 48 funti i za manje nije hteo da cuje :happy: kasnije smo isli na foru da se ne cenkamo za pojedinacne suvenire nego donesemo sve sto zelimo iz te radnje na kasu i za celu gomilu se cenkamo :D imaju prelepe solje, magnete, ali se cena vise ne secam. patike za vodu mi se cini da su bile 25-30 funti, nesto manje je bila maska.

Za kupanje u hotelu postoje dve plaze: laguna i plaza sa koralima koja je odlicna za ronjenje.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Saska84

Napisano: 02. Jul 2011 - 16:02

Cao. Ne moze nista da se skuplja sa otvorenog mora u laguni jer postoji mreza. Plaza na ulazu u lagunu je pescana i plicak je kratak, dubina vode u laguni je 7m. Sa leve i desne strane se u vodu ulazi merdevinama ili iz zaleta pa na glavu :) Plaza van lagune je sa koralima, tamo je plicak, ali nema tamo mnogo korala i ribica koliko ljudi misle jer je u pitanju pesak. Na kraju koralne plaze, kada prodjes kucicu za ronioce i diskoteku, moze da se roni i ima mnogo sarenih ribica. Na plazi nije bila velika guzva, bila je na bazenu jer ima sank u bazenu pa je rusima i poljacima tu najblizi alkohol, samo pruze ruku.. Za hranu je nekada bila guzvica nekada ne, stvarno ne znam od cega je to zavisilo. Za rucak nekad bude malo vise ljudi (ali ne toliko da cekas u redu 10min, a i ima hrane koliko hoces), a za veceru ne bude nikoga ili obrnuto. Mi nismo imali fen u sobu, a nasi drugari jesu. Ako nemas fen u sobi nazoves recepciju i oni ga donesu (ne placas nista za to). Mislim da imaju sve sobe terasu, ali ne mogu 100% da garantujem.

Nama su dali sobu u prizemlju pa smo hteli da je promenimo za sobu na spratu, ali mi je decko dobio stomacne tegobepa smo ostali dole. I dole nam je bilo super jer smo sa terase u dva korakabili u moru, jedino sto svi koji prolaze zaviruju unutra.

Ja ne bih odabrala glavnu zgradu jer su dole restorani, bina sa animaciom ibazen pa ima dosta buke (iznenadices se kada cujes kako Antonio peva :laugh:).

Najbolja je desna strana (kada gledas iz glavne zgrade ka laguni zgradice sadesne strane) pa neka soba na spratu.

Biki86 je bila na prvom spratu i gledala na lagunu, lepa velika soba sa bracnimkrevetom, upoznali smo jagodince koji su gledali ka otvorenom moru (ista zgradasamo soba sa druge strane), oni su se zalili na po kojeg komarca ali je pogledfenomenalan, kod nas nije bilo komaraca a i pogled nam je bio skroz ok.

Super je hrana, mozda malo jednolicnaako ne jedes bas sve pa ti dosdi posle par dana. Mozes da odes na recepciju itrazis da ti rezervisu sto u italijanskom restoranu koji se nalazi u hotelu(pored sanka koji se nalazi napolje ispred lobia). Kada ti rezervisu sto dajuti karticu sa 50% popusta. Pice ti je besplatno. Samo da te upozorim da jecenovnik bez PDV-a i da ce ti racunati popust na tu cenu pa dodavati PDV kojini oni sami ne znaju koliki je, na kraju nas je izaslo 20€ za nas cetvoro.

Djovani

Napisano: 14. Jul 2011 - 10:41

Vratili smo se pre neki dan pa da ostavimo i nase utiske. Sto se hotela tice odlican je, veliki, sa dve prelepe i ciste plaze. 90% osoblja je jako profesionalno i ljubazno, sa ovih 10% smo imali problema ali ne neresivih jer tamo mu date 120dinara (10 funti) i resili ste svaki problem. Dobili smo neku sobu sa pogledom na parking i dva dana nisu hteli da mi je zamene pa sam treci dan sa pola hola pokazao novcanicu od 20funti i dobio u ruke 5 kljuceva da biram sobu. Drugi problem sam imao na plazi na baru kada je konobar sipao pice u neku fensi casu i trazio mi dolar kao za to. Mumla ti nesto na arapskom i pita kao jel ok? Sledeci problem smo imali kada posle 45minuta cekanja u redu za cevape ispred nas arapin dobije u dva tanjira po 10 komada, a ja u jedan tanjir dva komada. Pricam samo o 10% zaposlenih, ostali su carevi, animator, sobar, momak koji pece palacinke,...

A sada o najvecem problemu ovog hotela, a to je higijena. Ove godine u hotelu je odnos stranaca i arapa 50 - 50. Arapima je sve dozvoljeno, a neverovatno su primitivni, nevaspitani i prljavi. Kupaju se obuceni u bazenu i na plazi i posle takvi ulaze na rucak. Deca im spavaju na stolovima gde ljudi jedu! Zena je dosla ispred nas i pocela da pipa sve hlebove rukama da bi nasla koji je svez,... Gadno mi je kad ih se samo setim. Rezultat toga je nasa poseta juce infektivnoj klinici u Beogradu, a da vam ne pricam o poseti njihovoj bolnici tamo o tome na nekoj drugoj temi. Hrana vam dosadi naravno posle par dana ali to i nije neki problem. Najveci problem je taj sto su pustili arape u hotel i sto cemo mi Egipat pamtiti po bolestima koje smo dobili, a za nekoliko dana saznacemo i koje su to bolesti. Tako da vam je moj savet da samo i jedino zbog higijene preskocite u sirokom luku ovaj hotel bar za ovo vreme dok njima ne prodje skolski raspust tamo.

novartpfc

Napisano: 22. Jul 2011 - 22:45

Pa ne moze niko da ima pozitivan komentar kad nema za sta.... Za hranu svako jutro imas jaja i neka peciva, za rucak piletina, neki gulas, pirinac, neke testenine i jos neke gluposti.... (sve ima odvratan miris t.j. smrad). Za veceru isto.... Ponekad promene neku sitnicu.... Ne vode racuna o higijeni.... Voda u laguni nije bas cista kad je uporedis sa drugim plazama..... Voda koju dele nikad nije hladna, koka kola, fanta i sprite su na tocenje a inace nemaju nikakve veze sa tim sokovima.... A o alkoholu da ne pricam, samo imaju neke brljetine koje nazivaju viski, vodka, dzin itd... usput pivo je bezalkoholno.... Pitajte slobodno.... sve sto vas interesuje...

novartpfc

Napisano: 22. Jul 2011 - 23:18

U hotelu je glavni problem sto prima 800 ljudi i zato je hrana losa... Sto se tice sobe svaki dan je sredjuju ali samo ofrlje, izmetlaju, posteljinu kao menjaju, ustvari samo je opet lepo sloze... Sto se tice peskira nama su ih menjali svaki dan ali jedan par koji smo upoznali kazu da su njihove peskire bacali na pod da bi ih zamenili a sobar je stalno dizao sa poda i slagao ih.... U Sakalu sam isao par puta, pravo je ciganisanje i muka mi je bila kad sam trebao da izadjem iz hotela... Nova marina im je lepa i tamo ciganisanja i cimanja nema, zabranjeno je...

M&N

Napisano: 22. Jul 2011 - 23:49

Moja sestra se vratila pre desetak dana iz Egipta, takodje je bila smestena u ovom hotelu. Ajde da krenemo prvo od stomacnih problema koje su po pravilu imali samo oni koji nisu uzimali ANTINAL. Dobijali su temperaturu, neki su zavrsili i u bolnici a svi oni koji su ga pili su prosli bez posledica. Mi smo bili u Egiptu 2006, vodic nam je rekao da se obavezno pije i niko nije imao problema, sada im je vodic Argusa rekao da nije obavezan i eto sta se desilo. Sto se tice hrane mozda jeste jednolicna ali sta moze vise da se izmisli od 20 vrsta peciva, salame, dzema i margarina, palacinki pahuljica i jaja, ne znam sta bi drugo moglo biti za dorucak u hotelu? Sto se tice mirisa i ukusa ipak je to druga kuhinja na koju mi nismo navikli ali to ne znaci da je odvratna i neukusna! Sto se tice higijene sestra nam je rekla da su sobu spremali i cistili svaki dan, menjali redovno posteljinu i peskire. Ipak na kraju svi oni koji tek treba da idu u Egipat treba da znaju da je to sasvim druga kultura , drugaciji odnos prema higijeni, i da hoteli sa 5 zvezdica u Egiptu ili Tunisu ni po ceni ni po usluzi nisu kao hoteli u evropi ili recimo u Turskoj. NPR. cena ovog hotela je 400 eura, a u Turskoj hotel sa 5 zvezdica tesko cete naci ispod 800 eura. Valjda vam i to nesto govori. Pravi luksuz u Egiptu mozete naci samo u eskluzivnim rizortima ali onda cete to i papreno platiti - Hilton, Meriot...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

cicaubica

Napisano: 23. Jul 2011 - 01:10

Doputovala jutros iz Hurgade. Uf, ne znam šta da kažem za hotel. Izgleda zaista lepo, deluje čisto, ali se od nas 12 iz grupe, nas 10 otrovalo u hotelu hranom. Da naglasim da nije u pitanju putnička dijareja, već ozbiljna trovanja hranom, što je i lekar potvrdio. Njih 6 je bilo skoro dva dana u bolnici. Agencija je intervenisala, jer je sličan prblem imala i grupa koja je došla pre nas tri dana, tako da je ukupno u te dve grupe bilo 17 soba i u svakoj je bar po jedna osoba imala sličan problem, ali su se u hotelu ogradili od toga da su oni krivi. Ne znam u čemu je tačno prblem, ali svi vi koji idete u ovaj hotel, povedite računa o tome šta jedete i ako vam se nešto učini sumnjivo, nemojte to jesti. I narano, ako se pojavi neki problem, odmah idite kod lekara!

Što se ostalih stvari tiče- sobe su zaista lepe i koiko sam primetila nema loših soba. Čiste ih kao i u svim drugim hotelima, ništa posebno, ali nije prljavo. Laguna je malo prljava, a dok smo mi bili tamo u laguni su bila čak tri davljenja, jedno sa smrtnim ishodom nažalost. Koralna plaža je zaista prelepa, ima jako puno morskog sveta, tako da nabavite maske, peraja i disalje i uživate. Bazen je solidan, ali je pun Arapa, koji su na odmoru, a koji se kupaju obučeni, što je nama iz Evrope malo fuj.

A da, mi smo ona grupa koja je čekala onaj famozni avion 12 sati na aerodromu. Za sve koji putuju, promenjenaje avio kompanija, pa se sada leti JATom, tako da neće biti i kod vas takvih problema.

Biki86

Napisano: 25. Jul 2011 - 01:29

E pa krajnje je vreme da i ja iskomentarisem ovaj hotel i Hurghadu. Prvo, uzasno mi je zao sto su ljudi prosli kroz te teske stomacne probleme, verujem da im je to upropastilo odmor... i ne mogu da verujem da se neko udavio u onoj laguni, stvarno strasno... Nisam lekar i ne mogu da objasnim nastanak stomacnih tegoba, ali jedan prost savet naseg vodica Aleksandre je da se popije taj antinal cim se oseti neka promena u stomaku, tako je moj momak uradio i nije imao problema. Ja nisam imala nikakvih problema i nisam pila antinal. Bili smo u periodu 20-30.06.2011.

Hrana je bila dobra, raznovrsna, ja ne znam sta ovi ljudi, koji pljuju po hrani, jedu kuci, bas me zanima! Hotel je ekstra, ogroman je, sobe su ok, kao sto kazu ljudi 95% soba je sa pogledom na more. Nivo higijene je prihvatljiv, mislim ja sam znala gde idem, pa sam cak bila iznenadjena higijenom :D jedino je klima problem koja je svuda unutar hotela duvala na 16 stepeni...

More! E more je fantasticno, nema potrebe da se ide u bazen! Ako vam budzet dozvoljava idite na izlete, ronjenje, Cairo, ostrva, pustinja, sve je na svoj nacin lepo.

Sto se tice polazaka i dolazaka aviona, agencija sa tim nema veze, jer oni ne prave raspored letenja, to je do aviokompanije i aerodroma, tako da ne mozete optuzivati agenciju da vas je zravrnula.

Ko nije do sada bio u egiptu neka se informise detaljno, jer kao i svuda postoje stvari koje vam se mozda nece svideti, tipa nivo higijene, muskarci koji bulje u zene kao da je neka retka vrsta zivotinje, ali nista od toga nije veliki faktor za vase letovanje. Meni je iskreno najvise znacilo dobro drustvo, bez kojeg bi mi bilo dosadno i da sam u najboljem hotelu na svetu! Mislim da ce se samnom sloziti i Saska84 ! :D

Komandant Mark

Napisano: 30. Jul 2011 - 16:48

Postovanje,

da ne gusim mnogo, moje licno iskustvo je ovo: BEZITE od hotela SUNNY DAYS EL PALACIO koliko vas noge nose.

Ovo je moje LICNO iskustvo.

MOZDA je hotel bio OK pocetkom Juna meseca,ali evo ja sam dosao sa porodicom krajem Jula meseca i ovo je bukvalno STRAVA i UZAS.

Prvo,jako su neljubazni,drugo hotel ima najmanje 2000 dusa u OVOM trenutku,e odmah zatim i sledece a to je trece,treba se izboriti za tanjir za koji se ljudi bukvalno otimaju,a da nepricam o hrani koja i nije tako losa ali je zato jako tesko doci od nje.

Sobe za koji oni TVRDE da su SUPERIOR su memljive i odvratno prljave,lik koji cisti sobe NECE da donese ciste peskire a ako mu i ponudis novac on ce isti uzeti i ponovo se praviti lud.

Uz to ti se smeje u lice i kaze ti "idi pa se zali na recepciju",naravno od All incll.varijante imas da moras za sve da cekas u redu iza Rusa i Poljaka kojim naviknuti na redove u njihovim zemljama to i ne predstavlja neki problem.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

jelena8900

Napisano: 31. Jul 2011 - 18:48

Jos malo svezih informacija o Palacio-u! Nadam se da ce nesto od ovoga pomoci! Mi smo se vratili 29.07 a meni licno je ovo drugi put u ovom hotelu u kome sam boravila i prosle godine pocetkom avgusta!

Istina je da je u odnosu na ranije godine, ja mogu da pricam samo o prosloj, usluga doosta losija. Gde sam osetila taj famozni manjak zaposlenih i gde se videlo zasto je ove godine isti arandzman kostao 100-tinak eur-a manje? Pre svega hrana . Umesto 3 mesta na koliko je postavljana hrana prosle godine, ove godine jedva na dva, nesto malo ispred restorana i unutra na jedno mesto. Receno nam je da je to zbog manjeg broja gostiju sto nije istina s`obzirom na broj Arapa kojih je zaista bilo mnogo, meni je licno odavalo utisak vece guzve nego prosle godine. To jedno mesto gde se sluzila hrana naravno je rezultiralo ogromnim guzvama na pocetku obroka i manjkom tanjira, pribora, itd.Sto se tice izbora hrane, znatno manji izbor ove godine, prvenstveno manje glavnih jela, priloga poput barenog povrca i salata je bilo dosta , sto meni licno nije predstavljalo problem,ali muskom delu drustva, mesozderima jeste :) Mesozdere smo uvece dohranjivali obrocima u Burger kingu koji su super, i povoljni 12 egipatskih funti.

Sto se tice pica koje podrazumeva ALL ove godine tuzna prica, samo gazirana pica i mlaka voda, dok je prosle godine bilo dosta vocnih sokova, jagoda, ananas, pomorandza. Jednom sam uzela sok od pomorandze koji je u rangu nasih step kesica ko se seca i vise nisam ni pokusavala. Kafa losija ove godine takodje, caffe late ujutru samo po otvaranju bara pristojna, kasnije caffe late bez late.. :) Cini se da su ove godine ustinuli na svemu sto su mogli, pa mi tih 100 eur-a manje dodje na isto. Sto se tice agencije korektni kao i uvek, Argus-divni izleti i vodici. Plaza, higijena sobe i ostatak hotela zadovoljavajuce kao i prosle godine s`obzirom na 4* po arapskoj kategorizaciji.

E sad sto se tice zestoke polemike sa predhodnih postova, trovanja , klimatizacije..itd.

Prosle godine nisam imala nikakvih problema, niti sam pila lekove, niti pazila sta jedem, ove godine ista prica izuzev jedne noci kada mi nije bilo dobro, i to posle boravka u internet caffe-u na spratu hotela gde je temperatura bila jedva 20 stepeni, i to zaista jeste veliki problem.

Ove godine su pojacali klimu u holu, kod recepcije i u baru tako da ne preporucujem boravak tamo , pogotovo sveze istusiran i sa mokrom kosom kao sto sam ja to uradila. Tvrdim da nije problem hrana, i da su retki slucajevi trovanja, kao sto je neko vec ranije napisao, pre ce biti prejedanje. Gledam nase ljude koji od svakog jela sa svedskog stola uzimaju po kasiku, takodje od svake salate isto i smuljajte sve to u stomak kuci, necete se dobro provesti. Takodje niko ne pominje dehidraciju ili suncanicu koja ima slicne simptome kao i trovanje hranom, temp.,povracanje.dijareja. Nekoliko ljudi iz nase grupe je imalo upravo to.Problem je sto je sunce i uopste klima drugacija, zbog vetra, pa vam je subjektivni osecaj toplote nizi i imate utisak da mozete bez problema da se suncate u 13 h sat ili dva . Cisto sumnjam:razmislja: Ja kao neko ko ima izuzetno taman ten i obozavam toplo vreme sam se suncala pre i posle podne, sa faktorom 25-30 sve vreme. Nadam se da sam bar malo pomogla.

djusika

Napisano: 01. Aug 2011 - 08:45

suprug i ja smo u ovom hotelu letovali u periodu od 8.jula do 19.jula ove godine, preko agencije ARGUS. Sto se tice hotela nemate sta d abrinete. Mis mo prvi put isli i bilo nam je sve novo i nepoznato, mogu Vam samo reci da je hotel odlican, hrana raznovrsna, svi su ljubazni i nasmejani, peshkire nemoje nositi, nismo ni mi. U kupatilu dobijate svaki dan 2 velika i dva mala peshkira. Peshkir za plazu zaduzujete na kartici koju dobijete na uslugu AI. Sobe su chiste, chiste se svaki dan. Plaze su prelepe, mesta uvek dovoljno u koje god doba dana da odete na plazu.

U koliko Vas zanima jos nesto slobodno pitajte.

Pozdrav!

viajera

Napisano: 01. Aug 2011 - 10:18

Vec sam napisala ponesto o svom boravku u hotelu, ali posto se to uglavnom odnosilo na stomacne probleme, dodacu jos neke utiske, za koje se nadam da ce biti od pomoci onima koji tamo tek treba da putuju.

Generalno, hotel je odlican, sobe su lepe i velike i sve gledaju na more, plaze su obe super, svaka na svoj nacin. Super je i to sto ste na plazi cim izadjete iz zgrade hotela. Guzve na plazi nije bilo, pogotovo kad se uporedi sa guzvom u restoranu. To mi je bilo i malo cudno, pitala sam se da li je vecina gostiju tamo dosla da jede. Animacija je solidna, animatori su simpaticni, nikada nije dosadno. Cinjenica je da je sve podredjeno Rusima i Poljacima, ali to meni nije smetalo, delovalo mi je logicno da se obracaju najpre najbrojnijoj populaciji.

Guzva je definitivno problem broj jedan u ovom hotelu. To sam znala i pre boravka, posto se vecina zamerki na hotel koje sam procitala vrtelo oko te guzve i otimacine u restoranu. Nadala sam se da ovog leta nece biti tako, misleci da ce broj gostiju biti manji, ali to se nije desilo.

Prvih nekoliko dana bili smo prezadovoljni, sve je bilo super, a kako je letovanje odmicalo tako se i to odusevljenje postepeno topilo. Ne znam da li je to bilo zbog intenzivnog priliva novih gostiju ili zbog toga sto smo jednostavno poceli da gubimo strpljenje sto moramo bukvalno da se otimamo za hranu i pice i sve to s vremena na vreme zna da bude zacinjeno ponekom neprijatnoscu tipa da pokusaju da vam naplate pice u baru, da nece da vas usluze picem po izgovorom da ga nema, a vi ga vidite u frizideru, da nikad nema cistog posudja, salveta, escajga, slobodnog stola, da kad uspete da dodjete na red za neko jelo, posuda je vec prazna, a nema nikoga da je dopuni, da vam sobar odnese peskire i vrati vam ciste tek oko 8-9 uvece, da na koralnoj plazi morate vec oko 16h da se svadjate i otimate za lezaljke sa radnicima, jer za njih je "finish" za taj dan... Zbog svega toga, a i cinjenice da smo se maksimalno cuvali od potencijalno neispravne i teske hrane da smo pred kraj pili samo vodu i caj i jeli kao ptice, pirinac nam je na nos izasao, kraj letovanja smo docekali iscrpljeni, sto od bolesti, sto od stalnog nastojanja da se izborimo za najnuznije.

Jos da napomenem da je vise nego ocigledno osoblje naklonjeno domacim gostima, pa cete stalno videti prepune tanjire na njihovim stolovima, a da vi sami ne mozete da ugrabite nista za jelo. Hranu im samo osoblje sipa, pred vasim nosom, a kad vi dodjete na red, cinija je prazna i niko vas nece usluziti. Za njih se sveze pecivo cuva "ispod tezge", za nas je uvek suvo i tvrdo. Mozda je njima to logicno da su bolji prema svojima, ali sta mi iz Srbije da kazemo, mi smo i kod kuce uvek gosti drugog reda.

Sto se ponude hrane tice, licno nisam bila zadovoljna, jer se ponavljalo stalno jedno isto, od glavnih jela uvek gulas, piletina i riba koja je ili masna ili prepuna kostiju. Priloga je bilo, ali i oni su se stalno ponavljali u krug. Svezu salatu i voce sam izbegavala zbog stomaka (uzalud!), a voce je uglavnom lose izgledalo. Ono malo sto sam probala, bilo je nezrelo i bljutavo. Isla sam samo na redovne obroke, uzina mi nije bila potrebna, a i ona je bila nikakva, jedino su palacinke valjale, ali na njih se moralo cekati u redu na vrucini i natezati se sa osobljem da vam daju vise od 2-3 komada. Srecna okolnost je sto se voda sluzi flasirana, jer da smo dobijali na case, umrli bismo od zedji u redu. Jos jedna napomena - plasticne case za jednokratnu upotrebu oni properu i koriste ponovo! U to se vise nas uverilo. Ne smem ni da pomislim da li to rade i sa onim casama koje smo bacali u smece!

Prosle godine sam letovala u hotelu nize kategorizacije, takodje u Hurgadi, pa je hrana bila svezija i raznovrsnija, a usluga bolja. Sasvim je moguce da je ove godine svuda pao kvalitet usluge i da to ne vazi samo za ovaj hotel. Jos dve razlike u odnosu na proslu godinu je to sto se smrkava sat vremena ranije i sto je bilo manje vetra, pa je samim tim vreme bilo teze za izdrzati. Ne znam da li je to hotel pravio zavetrinu zbog svog specificnog oblika, ili je svuda bilo tako.

Sve u svemu, hotel je odlicno koncipiran, ali je realizacija usluge malo problematicna. Treba se naoruzati zivcima, osim ako nemate srece da hotel ne bude prebukiran. I sad se stresem kad se setim osecaja kad izadjem na terasu i pogledam u onaj mravinjak od restorana, pa pomislim kako mi se ne ide na to bojno polje da bih nesto uspela da prezalogajim. Moja preporuka za lepo letovanje je da se sto vise vremena provede na plazi, narocito u moru, jer je super za kupanje i uzivanje u podvodnom svetu. Tamo zaista nema sta da vas iznervira. Iz meni nepoznatih razloga, u vodi je uvek bilo malo gostiju, ne znam da li sam ikada videla u laguni istovremeno vise od dvadesetak ljudi. Voda zna da bude malo prljava na samom ulazu, naletecete na kese i case, ali dalje od ulaza je uglavnom bila cista.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

perka_km

Napisano: 05. Aug 2011 - 18:48

Sto se tice hotela imam samo reci hvale. kad sam uporedjivao neke hotele iz ponude, Sunny Days el Palacio se nalazi na extra lokaciji, na nekih par kilometara od centra grada ali uzmete taxi za 5 funti (ne vise, onda ispada da ste skuplje platili) i za 5 min ste kod Mc Donald's-a i isto tako do Marine. Ne bih preporucio neki hotel u centru grada zato sto je prevelika guzva i galama a ne znam kakve su im plaze. U ovom hotelu ima u proseku oko 1500 gostiju ali verujte da se to i ne primeti. Hotel je veliki i SVE sobe imaju pogled na more. Svaki dan se menja posteljina i peskiri i naravno ociste sobe. Takodje, svakoga dana uzimate peskir za suncanje, imate lezaljku na noj dusek i veliki suncobran od slame. Sa jedne strane hotela je prirodna laguna, voda je cista i dubina u proseku oko 4m. Sa druge strane hotela je otvoreno more, kristalno cista voda i plicak od nekih 100m :D beli pesak i puno ribica, korala, jezeva i ostalog stanovnistva ali vi uzmete masku i uzivate u podvodnom svetu. Ostavite baksis sobaricama tj sobarima i oni vam naprave nesto lepo od posteljine. Njihove plate su neverovatno male, tako da svaki baksis postenom radniku lepo dodje, jer tim parama on nece da trosi na provod ili alkohol vec da prehrani porodocu. Osoblje u hotelu je ljubazno i u svakom trenutku vam izlaze u susret. Stvarno nemam reci za hotel.

Sto se tice hrane, ima je u izobilju, koliko hoces i kad hoces, samo zavisi sta kome odgovara. Ja nisam imao problema sa stomakom ali sta god od lekova da ponesete tamo "ne radi" . Najbolje je da se tamo uzme lek ANTINAL. Jedini lek koji za dan-dva resi sve vase stomacne probleme (za ne daj ti ga Boze). Niko se nije ortovao koliko ja znam, svi su se vratili zivi i zdravi. Stomacne tegobe najcesce se javljaju kad MIXUJEMO hranu. Njihovi zacini su prejaki za nas stomak pa onda deluje malo jace :-) Ima dorucak, pa uzina ako hoces, pa rucak, pa uzina opet ako hoces, vecera i KASNA vecera, tako da necete ostati gladni. Savet, drzite se proverene hrane, ne zbog kvaliteta, neke brige vec zbog priblizne iste hrane koje mi jedemo ovde i slicnih zacina.

Sto se tice bezbednosti, bili smo u muzeju u Kairu i tacno prekoputa nas je bio neki protest ali nista bitno, kao sto znaju. Situacija je OK, ramazan je poceo ali se ne oseca po turizam, rade ljudi kao da je svaki dan, kao da nije praznik.

Vodic Muhamed koji je zaduzen za Kairo tj piramide je extra lik. Zna srpski. Pohvale na njegov racun.

Pisem vam kasnije jos. Pozz

MicaZex

Napisano: 09. Aug 2011 - 18:35

Dragi moji, sinoc smo se vratili iz ovog hotela, pa posto je meni dosta informacija pomoglo sa ovog sajta, mozete i vi mene pitati sta god da vas interesuje :) Putovali smo sa Argusom, let nije kasnio.. Vize nema potrebe kupovati ovde, bar smo mi brzo stigli sve tamo da obavimo..

E sad sto se hotela tice.. hm.. hotel kao hotel je predivan, izgleda kao na slikama i lepse.. ukoliko vam se soba ili pogled ne dopadne mozete uzeti i drugu, ali tek od 14h.. ali sto se hrane tice, ima puno primedbi od strane dosta ljudi.. Ukusi jesu razliciti, poneko je bio i zadovoljan, ali ja sam pronasla samo par jela koja mi odgovaraju( npr.za dorcak jaja, sir i hleb, za rucak piletina i pomfrit, za veceru zavisi, mozda neku ribu i pirinac ) koje sam jela svakoga dana i naravno na kraju mi se sve smucilo, i to nije samo moje misljenje, a verovatno su i svemu tome doprineli i ogromni redovi za tu hranu, pa dok je dobijes na onom suncu jer se sprema napolju, smuciti se sve to.. videcete te i sami, ocekivacete vise od hrane, sve je nekako bezukusno, ali niko nece ostati gladan..

Za pice je takodje veliki red, smete da uzimate najvise po dva pica ali u malim plasticnim casama i obicno dobijete toplo pivo, sok i vodu( osim u holu hotela u Loby baru gde se sluzi u staklenim casama i pice je osvezavajuce i hladno, tamo je i kafa najbolja). Odaberite par vasih konobara za pice na vise razlicitih mesta, dajte im po 5 funti dnevno i sluzice vas i smejati vam se po ceo dan, necete morati da cekate u redovima.. na izlete mozete ici preko njihove agencije koja se nalazi u okviru hotela, ali se cenkajte i za njih, mi smo prihvatili Rajsko ostrvo za 35 eura po osobi jer su nas na plazi uhvatili vec prvi dan, a mogli smo da prodjemo mnogo jeftinije.. pitajte sta god vas zanima da ne bih ja tupila o nekim glupostima :)Pozdrav

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

pretty_in_scarlet

Napisano: 19. Aug 2011 - 02:49

Jutros smo se vratili iz ovog hotela pa da napisem utiske...

Sobe su super, velike. Nas cetvoro je recepcionaru dalo 10e pa smo birali i stranu i pogled i dobili sobu do sobe.

Osoblje je bilo jako fino, svi su bili prijatni osim jednog momka iz lobi bara koji je otvoreno rekao da mrzi Srbe i samim tim pravio problem oko staklenih/plasticnih casa, kolutao ocima i sl. Svi ostali su bas bili ok.

Sto se hrane tice, ja zaista ne znam sta ljudi ocekuju od hotelske hrane?! Gde ste vi to ranije letovali? Redovi istina smaraju ali to je mana svedskog stola - bas kao sto ima i svojih prednosti. Za dorucak sluze pahuljice i mleko, razne vrste slanog i slatkog peciva, virsle, kuvana jaja, omlet, palacinke, razne vrste salata, voce... posto pice pocinju da sluze tek od 10h, savet vam je da ponesete vasu vodu kako bi imali uz dorucak. Rucak podrazumeva supu/corbu, gulas, pirinac, ribu, pomfrit, makarone...svaki dan se par stvari menja pa tako mogu sluziti giros, hamburgere, hotdog, piletinu na rostilju, krabe, cuftice... salate, kolaci i voce su svaki dan. Za vecerom su tematske veceri pa uz neku standardnu postavu dodaju lazanje, ribu na rostilju, peceni krompir, grilovano povrce sa pirincom...

Mi smo jeli sve i nikakvih problema nismo imali. Ukoliko neko 10 dana jede samo jedno te isto, naravno da ce mu se smuciti. Ali izbor je toliki da nema potrebe za tim.

Sve u svemu, mi smo veoma zadovoljni hotelom. Otisla sam citajuci horor pricu u nekim postovima a ispostavilo se da, bar u mom slucaju, uopste nije ta prica.

P.S.U hotelu se internet placa 30min 2e.

doktorka

Napisano: 22. Aug 2011 - 00:20

Sinoc se vratila!

Definitivno svako dozivljava hotel na svoj nacin,i zavisi ko je na sta navikao!Lepo sam se provela,ali sam bila u boljim hotelima i jedno je sigurno,da se u ovaj sigurno necu vratiti!Ljudi koje smo upoznali tamo,kojima je ovo po 2 ili 3 put u hotelu kazu da se pogorsao i da je ranije bio mnogo bolji!U svakom slucaju,izadjes iz svoje sobice,odes na plazu i nema te ceo dan,pa ne obracas paznju,tako je najbolje!

Ovo je moje vidjenje:

1.SOBE-lepe,ciste,svaki dan menjaju peskire i posteljinu,nisam cula da se neko zalio na sobu osim parovi kojima su davali razdvojne krevete,pa ih prebace u sobu gde su kreveti spojeni!

2.HRANA-definitivno najveci problem ovog hotela,a sada cu reci i zasto!Prvo kada udjes u restoran(pogotovo ako si sa mokrom kosom,sa plaze) raspicite klima koja kao da je na 5 stepeni stavljena,drugo trazis mesto sto godina,pa kad ga nadjes onda trazis escajg da bi mogao da jedes,pa onda trazis nekog da ti obrise sto itd!Sve to kad prevazidjes onda nastupa SVAKI DAN ISTI DORUCAK,i nemojte da pricate da ima 100 razlicitih peciva,ima 5 vrsta u 20 tanjira hahhaha!U sustini uvek se nesto nadje,ali ko ostaje 15 dana kao i ja,vec 10 ti je muka od svega,jer je izbor definitivno bezveze!

RUCAK-uvek isti,promene po 2 jela i to zavisi kada stignes,da li ces isprobati,jer oni mucni izgladneli Rusi pojedu sve zivo!Napolju su uvek testenine,svaki dan iste i za rucak i za veceru,pomfrit samo za rucak(za kecap moras da se bijes sa rusima),zatim mini pljeske,hotdog i neki nazovi giros,belo meso,neko pecenje,a unutru uvek,ali uvek:PIRINAC BELI,PIRINAC BRAON,PIRINAC SA NEKOM MESAVINOM,KROMPIR,BARENO POVRCE,NEKI GULAS,SALATE UVEK ISTE i NARAVNO ISTA PECIVA!Naravno isti problem sa stolom,tanjirima,escajgom itd!

VECERA-Menjaju jela samo koja spremaju napolju,nekada se zadesi neka dobra musaka unutru,a to zavisi da li ces stici da uzmes!Rusi prvo uzimaju slatkise i zauzmu sto,zato posle torti koje inace seku po cetvrtinu i nema!licno videla takodje!klinac ispred mene sipa sok iz automata jednu casu,popije,sipa ponovo,popije,sipa ponovo,pa tek ja onda dodjem na red hahah,znaci haos,ja crkla od smeha,reko zadavice se dete kojom brzinom pije!U svakom slucaju,niko sigurno nece ostati gladan!

E da,vodite racuna kada uzimate tanjire i soljice,i plasticne kasicice koje inace ne peru sto sam mogla da vidim!proverite da li su dobro oprani,nama se 3 puta desilo da su bili prljavi tanjiri,soljice itd!Valjda su svi poceli mnogo da se bune na recepeciji pa su ovi poceli da zovu po soboma da pitaju sta nam sve smeta i da li smo zadovoljni!Sve u svemu sto se tice problema sa hranom niko od mog drustva,pa ni ja, nismo imali,nikakve stomacne tegobe,po meni je nabitnije da ne budete bas na suncu kad je najtoplije,da ne palite klimu u sobi non stop,da izbegavati lobi hotela kada je mokra kosa,da pijete puno puno vode i da uzivate u moru koje je carobno!

3.PLAZA-Imate dve,lagunu gde postoji prilaz normalan,i plus nekoliko prilaza gde ulazis preko stepenista,i drugu koralnu plazu koja je prelepa,gde moze da se roni i uziva!Sto se tice toga ne sekirajte se!E da,obavezno potplatite ovog za lezljke,jer rusi bukvalno u 6 ujutru zauzimaju!Mi smo mu dale 20 eg.funti,a to je oko 250 dinara i 15dana nam je ostavljao lezaljke svaki dan!

Druge vazne informacije:vode i ostalih pice mozes da uzmes koliko hoces ,ali su uglavnom vruca,pa ko ce da pije vrucu koka kolu :D :D !Barovi na plazi rade 10 do 17 po njima sat mozes da navijes koliko su tacni u minut!U hotel mozete da unesete sta hocete,mi smo cak nosile hranu iz Meka(kad nam se sve smucilo :tongue: ) u sobu!Vode,sokove,voce,keksice,cips,kupujte u gradu u Abu Ashara marketu,ili negde drugde,jer ove prodavnice kod hotela prodaju jedan cips za jedan dolar,a inace kosta 3,5 eg,funte!Abu Ashara imate veliki bas u zgradi Kleopatra bazara!

Mi smo se vozile njihovim busicima,sa jednim ides do pocetka sakale za 1 eg funtu po osobi,samo sednes i ne dogovaras se nista,kada izadjes das pare(naravno uvek sitne pare sa sobom jer kad im das vise nece da vrate kusur),pun kombi njihovih i mi i niko nista ne sekirajte se!taksi ce da te vozi do kleopatre za 10 egfunti,a inace ako hoces busicem onda sa jednim do pocetka sakale,pa sa drugim(predjes na kruznom toku) za funtu do kleopatre!

MENJACNICA-najbolji kurs ima menjacnica u hotelu,nigde po gradu nismo nasli bolji od te menjacnice,kurs je 1 euro 8.5 egfunti!Samo ih treba uhvatiti kada rade jer nesto svaki dan dodje u drugo vreme,ali tu vam je najlakse da zamenite!

Obavezno Kairo,Luksor,ronjenje,safari izleti koje se ne propustaju u egiptu!Sto se tice podvodnog snimanja!Kada ides od meka ka kleopatra bazaru,bukvalno posle 30 metara sa desne strana foto radnja,fiksne cene,imate aparate kodakove sa jednokratnu upotrebu cena je 180 eg funti,imate kese ista ta cena za fotoaparat,i imate ovu koja je najbolja profi nazovi kesa koja kosta 395 eg funti i slike su super,a snimci jos bolji,mozete tu marku pogledati na netu zove se DiCaPac!

Eto,nadam se da sam vam pomogla,da ce te se lepo provesti i uzivati!Cene su menje vise kao u Beogradu sto se tice kafica!Za izlaske imate Havanu,Ministry of sound,White,Hard rock cafe,Calipso!Obevezno prosetajte po Marini,gde god da sednete,svuda je lepo,Memsa--novi deo koji je cist i uredjen,ali po meni malo dosadan,a i lepsa mi je marina pored mora si!Sakala,vecita prljavstina,guzva,buka!Obavezno kupite peskire u Dom Hlopka Karkusa ima ih dosta u sakali!Ljudi uzivajte! ;)

PS-Probajte picu u pizza hut-u nema koricu na krajevima,nego mnogo rolnica punjenih kackavaljem,cisto da malo promenite ukus kad vas se smuci hrana,a i nema kod nas takva :cool: :klap:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

mirk0

Napisano: 06. Sep 2011 - 11:46

Mi smo bili u El Palaciu i hrana nam se uopšte nije svidela... ne mogu da kažem da je "odvratna" kako su ovde neki rekli, ali da kažem da je super, lepa, ukusna, to svakako ne mogu.

već je dosta pisano o ovome, al eto kada si pitala mogu samo da potvrdim to što je već rečeno...

pišem sada svoje subjektivno mišljenje o hrani, ne znači da je to stvarno tako, možda je nekome super, ali sudeći po prethodnim komentarima na forumu u vezi sa hranom, ne samo za ovaj hotel već i sve druge, ovako kako ću ja napisati većina ljudu bi ti isto rekla...

za doručak ima 3-4 vrste peciva ali postave na 100 tanjira pa deluje kao da je veliki izbor, ali nije jer je sve jedno isto i to su uglavnom slatka peciva. salame ima dve vrste... jedna je kao karton (crvena), druga kao stiropor (žuta), sir (beli) je OK, ali ga prelivaju nekim začinima i uljem, pa treba pronaći parče kom nisu pokvarili ukus, kačkavalj samo ima izgled kačkavalja a ukus je možda nekog afričkog kačkavalja... sa našim kačkavaljima nema veze. viršle liče na naše viršle, ali su takođe neuopredivo lošije nego naše. imaš svakog dana kuvana i pečena jaja, stim što u pečena ponekad stavljaju sitno seckanu paradajz i papriku (pretpostavljam ono što je ostalo od prethodnog dana od salate), pa sam ja tražio da mi to ne stavlja. takođe, peče lik ispred i "palačinke" koje su veličine podmetača za čašu... baš sam ga jednom dok sam čekao u redu pitao zašto pravi tako male palačinke i objasnio sam mu kolike su palačinke u Srbiji :D imaš i pahuljice sa mlekom koje su iste kao kod nas, bude često i sutlijaš koji je isto OK, i to ti je uglavnom to... svaki dan to isto pa ti kombinuj :D

za ručak imaš ispred svakog dana roštolj, giros ili sl... mleveno meso sam izbegavao u bilo kom obliku da jedem jer je vrlo lako zaraditi trovanje hranom pošto ne možeš da osetiš kada je meso bilo pokvareno, a moja mera predostrožnosti nije bila bez razloga jer svima koji su pratili forum i dešavanja u hotelu poznato je da su se dešavala masovna trovanja hranom i da su mnogi završili u bolnici, tako da ne mogu da kažem kakvog su ukusa bile pljeskavice. pomfrit imaš svakog dana, doduše moraš čekati u redu po suncu 5-10 min. bude i po nekoliko vrsta testenina, probao sam neke u belom sosu (nešto kao bešamel) i nisam se ni time oduševio. Ima gulaš često (sa začinima, naravno), neke pečene komade piletine, pirinač na hiljadu načina, neki krompir itd. ali je sve sa nekim začinima koji prilično pokvare ukus jelu. kolači su uglavnon neki želatinasti... ne očekuj ono kao kod nas čokolada, orasi itd. :D od voća budu lubencie ne baš svakog dana ali često, budu urme koje niko ne jede, neke mini-banane i guave koje se nama nisu svidele.

večera... ono što ostane od ručka i napolju opet testenine, riba sa kostima itd.

secer09

Napisano: 07. Sep 2011 - 10:56

Vratila se pre par dana iz ovog hotela. Tamo je bukvalno borba za sto, pribor za jelo, a redovi za hranu su nenormalni. Osnovni problem je sto je nekada postojalo 3 restorana i to je moglo da zadovolji potrebe za toliki broj gostiju. Sada radi 1.5 restoran, jer onaj sto se postavlja napolju je bukvalno ipo restorana. Generalno su ljudima iz nase grupe utisci losiji nego prethodnih godina. Osoblje hotela je mnogo neljubaznije nego ranije. A da ne pricam o tome kako nas je Wayout zakinuo za 2 dana (to je druga tema). Uzivajte u moru jer ono je najlepse sto nudi Egipat.

vladac81

Napisano: 07. Sep 2011 - 17:57

Isto sam sve doziveo jos 8 avgusta i dok sam jos bio u hotelu naglasio sam da treba da se zauzmu borbeni redovi za hranu,lezaljke...More je definitivno izvuklo stvar,ostalo nula,ovaj hotel se pokazao kao jako los kada je pun a neko je komentarisao da su oni uvek puni i da funkcionisu extra!na tripadvisoru se nalazi na 102 mestu od 165 hotela

Prvo su me navozali za sobu,(dok nisam dobio kako treba), jer mi je prethodna gledala prema arabiji i to u prizemlju pa sam ustvari gledao u jedan zid na 2 metra,klima je posle 2 minuta rada lupala,a krevet na kojem sam spavao je bio polomljen naravno uz doplatu od 20 dolara,dao bi mu i 100 samo da nisam morao da se cimam onoliko!(ovo je deo kada izadjete iz glavnog dela pa krenete desno!!!!Naravno prijavim sve vodicu i kada me je saslusala kaze imate dobre razloge da menjate sobu!ma nije valjda????Jos jedna porodica je htela da menja sobu ali iz razloga sto im je macka ulazila u sobu,vodic je lepo saslusao porodicu i rekao im da u principu imaju srecu sto su izvukli macku jer neretko hoteli imaju pacove i pustinjsku lisicu!!!????ZA lezaljku poranim oko pola sedam i neretko su mi je rusi uzimali vec u 8 iako sam ostavljao peskir,naravno potplatim onog sto izdaje peskire da mi cuva!Posteljina mi je menjana opet uz redovan baksis ,mada mi nije bitna bila posteljina koliko cisti peskiri...Dorucak rucak i veceru necu ni da pominjem jer naravno opet redovi...i tako mogu u nedogled...Sve u svemu more i par izleta je izvuklo stvar,odmor mi se pretvorio malo u umor iako sam otisao potpuno pripremljen na sve,cak sam i antinal pio 10 dana ujutru i uvece...Definitivan zakljucak:ako ikada odem ponovo u Egipat to ce definitivno biti hotel sa 5 zvezdica i ne veci od 200-300 soba,i naravno ili maj-jun ili oktobar novembar...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

cicamaca1

Napisano: 07. Sep 2011 - 18:18

Da, iz ovog hotela sam se vratila 02.09 i donosim vam najsvezije informacijeSto se tice hotela ja sam prezadovoljna.... Sobe se svakodnevno ciste, peskiri menjaju, posteljina takodje.... Osoblje je jako ljubazno i stvarno nemam ni jednu zamerku sto se tice osoblja, a sto se tice ljudi koji tamo odsedaju... hm.....

Ja sam vec 2. dana imala sukob sa Poljacima... Naime, dosla sam na plazu oko 10h zauzela dve lezaljke kod bazena i otisla u bar na bazenu da popijem pice... Kada sam se vratila zatekao me je sok... Gospodin Poljak je ZAUZEO MOJE LEZALJKE, A MOJE STVARI BACIO NA PESAK..... SOK!!!! Naravno, ja sam odmah nasrnula na njega,jer ne mogu da verujem kakva su stoka...On ne razume engleski, a ja pojma nemam niti ruski niti nemacki, pa je svadja imala drugi tok... Osoblje je videlo sta se desilo, on se pravio lud, kaze da su to njegove lezaljke, pa smo na moju inicijativu zavrsili kod menadzera hotela.... I naravno, stvar je zavrsena u moju korist... Tako da ukoliko vam se nesto slicno desi, odmah trazite menadzera hotela i ne odustajte od svojih lezaljki, jer im takva stvar vise nece pasti na pamet... To je jedina neprijatnost u hotelu..

Hrana..

Procitala sam razne negativne komentare sto se hrane tice, pa kada sam dosla u hotel zapitala sam se sta ti ljudi koji ostavljaju te negativne komentare jedu kuci?? Kavijar ili?? :D Salu na stranu, hrana je lepa i skroj je ukusna..

Ima svega, ali bukvalno.... Za svakog se ponesto nadje... Posle nedelju dana ce vam sve to dosaditi sto je i normalno polezecete da jedete napolju :) Sto se tice redova, naravno da ih ima, jer kako drugacije moze biti, kada u hotelu ima 800 ljudi, po meni je to sasvim normalna pojava.... Ali guzvu cete izbeci ako ne odete odmah cim pocne obrok, vec nakon pola sata... Naravno, nemojte ni preterati pa da odete na kraju obroka, jer sve lepo ce nestati.... Kolace obavezno probajte, jer su jako ukusni i ribu jako lepo spremaju.....I isto tako probajte room service, jer su im sendvici mmmmmm :D :D :D

Na plazi vam nikada nece biti dosadno, jer non-stop ima nekih aktivnosti, trbusni ples, aerobik, salsa, odbojka itd..

Obavezno potplatite nekog od momaka koji rade na plazi kako biste imali svoje mesto i suncobran.. 20funti i gledace vas kao boga, cak ce vam i peskire nositi do plaze :D

Ako imate jos pitanja, tu sam pozz :)

E da, da ne zaboravim, obavezno idite na masaze u nas spa centar na plazi, fenomenalne su :)

gagagaga

Napisano: 08. Sep 2011 - 00:14

koliko razlicitih utisakaza isti hotel a kao da se govori o vise razlicitih,covek tek ovde vidi koliko smo drugaciji i sta nam prija na letovanju a sta ne...

mirk0

Napisano: 08. Sep 2011 - 21:16

Takođe, jako je lep zalazak sunca na toj plaži, mi smo često ostajali skoro do mraka. Evo pogledaj ovde galeriju slika koje sam napravio na toj plaži.

Što se animacije u hotelu tiče, za to se nisam puno interesovao, samo sam u prolazu video šta se dešava na bini i koliko sam primetio, vrti se po danima isti program... Jednom smo gledali kada je neki lik pevao tako neki pop, to je bilo OK i posle je bio kao neki izbor za mistera hotela...

Blizu hotela nemaš ništa... za sve moraš ići do grada, al pošto je taxi 5 funti, nije ni to nikakav problem. U početku mi je bilo interesantno to cenkanje sa taksistima... a na kraju sam se smorio, pa sam im davao po 10 funti da se ne bi cenkali. Ono što mislim da ne treba propustiti u Hurgadi je svakako ronjenje... kontaktiraš lepo Milenka: ronilac.net i veruj mi da će ti to biti najjači utisak sa letovanja. Snorkling na koji smo, takođe, išli ne može da se poredi sa pravim ronjenjem. Takođe super je pustinja ali sa lokalnom agencijom... startovaće te oni sami na plaži, ne moraš nigde da ideš da ugovaraš taj izlet. Ono što su u WO nudili je bila pustinja džipovima, a preko agencije koja radi u hotelu je sa onim motorima na 4 točka... isto super iskustvo.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905029
    Ukupno poruka