Srdjansto

Malaga

60 poruka u ovoj temi

@Simo

Odlican tekst i prelepe fotografije, narocito one sa Kraljeve male staze!

Tvoj zakljucak Utisci i poredjenja je vrlo realan i iskren i dok sam citala tvoje poruke vec na pocetku sam sve to tako isto i sama pomislila. Ja npr.   ne organizujem  svoje letovanje samo oko plaza,  suncanja, kupanja ... ali ipak volim divljinu bez pogleda na civilizaciju, zdrade, beton i sl.   a cini mi se da bi ipak mogla i u Malagi letovati :D  odusevilo me  to opusteno ponasanje Spanaca koji jednostavno uzivaju i druze se, piknikuju i ne ustezu se da ponesu po par rucnih frizidera, a tvoja opaska da je to kao prvomajski uranak me nasmejala jer i sama sam identicno  opisala  domace na nekim drugim destinacijama (nekada sam i ja  bila domaca na Jadranu) pokuxavajuci ljudima da objasnim da je to potpuno u redu. Te budalastine snobovske o paradajz turizmu su dosadne. No nebitno,  ko kako voli neka  radi i pusti druge na miru. 

Svaka cast i hvala,   ima bas dosta korisnih detalja u tvom tekstu. Cene su bas pristupacne na ovu krizu malo li je, a nije ni stvar samo u krizi nego i u nekom osecaju postovanja, ako si turista i gost nisi pijani milijarder i pokretni bankomat. 

Sad si mi ubacio crva :rolleyes:

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

uh, sjajan opis.. toliko dobar da krecem da istrazujem Malagu za buduce letovanje. Imala sam na umu Spaniju svakako, ali ne taj deo, ali tvoj opis me odusevio.. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Uhvatih Air Serbia avion iznad plaže u Torremolinosu prošli mesec. 

Elem, pre nego što smo se preselili u Španiju, kao i svi iz Srbije, obišli smo uzduž i popreko Grčku od Haklidikija do Lefkade, Kefalonije, Peloponeza, Rodosa, Krita itd, a u poslednje 4 godine i praktično većinu Španije uključujući i ostrva.

Ovo kažem zbog poređenja sa Grčkom, jer nisu za poređenje, u smislu da su drugačije.

Prvo, Malaga, pre svega provincija Malaga je prelepa sveukupno. Mesto je odlično za aktivan odmor. More + planina + sportovi + ekskurzije do npr Sevilje, Granade itd i nije za budget letovanja, sem ako cemo gledati najjeftiniji chiringuito na plaži i najjeftinije hotele. Razlog je jelte veliki broj turista iz zapadne Evrope i generalno turizam na dosta višem nivou nego u voljenom nam Grčkoj, a i cene po Španiji su više. 

Da li je more u Malagi i okolini kao u Grčkoj (ovo je širok pojam)? Ne. Da li u samoj Španiji ima plaža kao u Grčkoj? Naravno. Comunidad Valenciana, Baleaska i Kanarska ostrva (Fuerteventura pre svih) itd. Meni je npr Majorka bolja i kompletnija od svih grčkih ostrva gde smo bili (do posete Majorci, Krit mi je bio broj 1).

Čitam ovaj dobar putopis, i drago mi je pročitati komentar za LGBT i hranu na plaži. Španci su generalno tolerantan i otvoren narod, i prilično opušten te hranu nose i u parkove itd.

Zastave LGBT su zapravo za turiste, ne za lokalce, jer Španci (a i mi sa njima), ne obraćamo pažnju na te stvari, i prihvatamo ih normalno (kako i treba da bude). 

Koga zanima letovanje u ovom delu Španije, neka gleda i Esteponu i Nerju. 

IMG_20230716_121118.jpg

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Preko koje agencije ste isli u Malagu?

Vidim da let do  Malage traje 3,5h, da li je let miran i kakvo bude sletanje? Bas mi se ide u Malagu, inace biram samo destinacije autobusom jer problem mi je muka u avionu, samo tokom sletanja.

Vidim da ima i direktan let, pa se moze smestaj posebno uzeti u Toremolinosu ili samoj Malagi. Dok agencije najvise nude 7 dana, sto mi je malo, kad vec sedam u avion:rolleyes:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Preko koje agencije ste isli u Malagu?

Vidim da let do  Malage traje 3,5h, da li je let miran i kakvo bude sletanje? Bas mi se ide u Malagu, inace biram samo destinacije autobusom jer problem mi je muka u avionu, samo tokom sletanja.

Vidim da ima i direktan let, pa se moze smestaj posebno uzeti u Toremolinosu ili samoj Malagi. Dok agencije najvise nude 7 dana, sto mi je malo, kad vec sedam u avion:rolleyes:

Mislim da vecina ljudi koja se odluci da putuje avionom u Spaniju zaobilazi agencije. Prvo zato sto je skuplje, a drugo kao sto si rekla, aranzmani im kratko traju.

Sto se tice mucnine, moja zena ne voli avione ali podnosi zrtvu zarad putovanja. Popije dimigal pre puta i bude OK.

A sto se leta tice, svaki let je razlicit ma koliko puta letela. Da li ce let biti miran i kakvo ce sletanje biti zavisi od mnogih faktora, vremenskih prilika, iskustva pilota... Moze i najiskusniji pilot da spusti avion tako da ti otpadnu bubrezi, a moze da ga spusti tako da ni ne osetis da ste dotaknuli pistu. To ti niko ne moze garantovati. A ako u toku leta uletite u oblak moze da se zatrese jace ili slabije, ali opet to se ne moze predvideti.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Simo Veliko hvala na trudu koji ste ulozili kako bi nam docarali atmosferu ovog dela Spanije. Uzivala sam citajuci ?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mislim da vecina ljudi koja se odluci da putuje avionom u Spaniju zaobilazi agencije. Prvo zato sto je skuplje, a drugo kao sto si rekla, aranzmani im kratko traju.

Sto se tice mucnine, moja zena ne voli avione ali podnosi zrtvu zarad putovanja. Popije dimigal pre puta i bude OK.

A sto se leta tice, svaki let je razlicit ma koliko puta letela. Da li ce let biti miran i kakvo ce sletanje biti zavisi od mnogih faktora, vremenskih prilika, iskustva pilota... Moze i najiskusniji pilot da spusti avion tako da ti otpadnu bubrezi, a moze da ga spusti tako da ni ne osetis da ste dotaknuli pistu. To ti niko ne moze garantovati. A ako u toku leta uletite u oblak moze da se zatrese jace ili slabije, ali opet to se ne moze predvideti.

@Simo hvala na sjajnom putopisu. Sutra putujemo Malaga Marbella Grenada pa me zanima preporuka za restorane u Malagi neki sto ste zakacili slike ili ti gde idu lokalci sto mora da se ranije rezervise ako se secate nekog naziva restorana?

Unapred hvala

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Simo hvala na sjajnom putopisu. Sutra putujemo Malaga Marbella Grenada pa me zanima preporuka za restorane u Malagi neki sto ste zakacili slike ili ti gde idu lokalci sto mora da se ranije rezervise ako se secate nekog naziva restorana?

Unapred hvala

Nisam juce citao forum pa mi promaklo, ali evo ukoliko budes proveravala dok si tamo:

Ukoliko zelis ici u restorane gde lokalci jedu onda moras ici do Huelina, to je juzno od luke, odmah posle parka.

pic1.jpg.58e70ee2db48915826aa23dd5a1ca07

Malo uvelicano, to je ova avenija sa dve jednosmerne trake izmedju kojih je trotoar.

pic2.jpg.fd21ffada2078e088a24334682d8d2b

U toj ulici ima zaista mnogo restorana i ribljih i onih fast food.

Restoran za koji (bar vikendom) moras da rezervises se zove Freiduria Chupytira.

pic3.jpg.bc025a447f2130975c805a2e9cc62b4

Ali iskreno, ako si smestena u centru grada mozda i nema potrebe da pesacis 30-40 minuta samo da bi tamo jela. Nadji neki restoran u centru, mozda je 20-30% skuplje ali verujem da je hrana takodje dobra. Pogledaj malo recenzije na google mapama pa izaberi neki sa dobrom ocenom i puno recenzija. Ali ako hoces domacu atmosferu, onda Huelin. Mozes i neki restoran na plazi da pokusas ako je onamo guzva i kazu da nema mesta.

U svakom slucaju, ugodan boravak i uzivajte.

P.S. nadam se da pored Malage i Marbelje ne idete u Grenadu, nego u Granadu, Grenada je malo daleko. :) 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Planiram da na jedan dan mrdnem iz Malage. Kratko ostajem u novembru, pa mozda da skoknem jos negde. Razmisljam o Rondi. Mozda @Simo i @Stevang imaju bolji predlog?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Planiram da na jedan dan mrdnem iz Malage. Kratko ostajem u novembru, pa mozda da skoknem jos negde. Razmisljam o Rondi. Mozda @Simo i @Stevang imaju bolji predlog?

Pa ja mislim da je Ronda najbolje resenje za jednodnevni izlet. Doduse ja nisam bio ali u periodu u kojem ti ides mislim da je najbolje. Za vece gradove poput Kordobe ili Granade ti treba mnogo vise od pola dana da bi nesto uopste videla (ako do sada nisi) a ova okolna mesta kao Toremolinos, Benalmadena i Fuengirola su ipak bolje za posetiti tokom letnjih meseci.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Simo, hvala na savetu.

Volim da setam obalom, ako je bez padavina. Plaze su drugacije zimi i nekako je sve uspavano i bez guzve. 

Sad prva poseta Andaluzije, a bice valjda prilike i za jos neku :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Simo, hvala na savetu.

Volim da setam obalom, ako je bez padavina. Plaze su drugacije zimi i nekako je sve uspavano i bez guzve. 

Sad prva poseta Andaluzije, a bice valjda prilike i za jos neku :D

Dobro, Spanija sigurno nije uspavana kao Grcka zimi, zahvaljujuci "expatima" ona zivi 365 dana u godini i ne samo po obali nego i po malim selima na 30-40km od obale. U njima je otprilike 50% stranaca koji su tamo kupili kuce pa provode zimu dole. A tu su i brojna "golf" naselja kojih ima mali milion na 10-20 km od obale.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Lepo je posetiti Malagu i u novembru. Samo sto se sada najvise kupaju galebovi :D

Screenshot_20231118_103429_Gallery.jpg

Screenshot_20231118_103453_Gallery.jpg

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

https://www.delpasocarhire.com/

Da li je neko koristio rentacar kuće Delpaso Car Hire?

U aprilu imaju dobru ponudu Toyota Aygo 4 dana full pack za cca 80 eura. Na mail korespondenciju odgovaraju brzo i jasno. Nadam se da su pouzdani.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27015
    Ukupno tema
    905943
    Ukupno poruka