radioaktivni

Informacije o putovanju kolima u Rumuniju

148 poruka u ovoj temi

Vinjetu kupiš online pre puta i nemaš nikakvih problema kasnije. Rumuni snimaju saobraćaj na nekim mestima i čitaju registarske tablice vozila. Te tablice proveravaju u bazi i ako utvrde da nisi kupio vinjetu, onda alarmiraju policiju da te zaustavi. Trebalo bi da je dovoljno da kupiš vinjetu, ali nije loše da imaš kod sebe i odštampani primerak, ako zataji tehnika :)

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam u subotu kupio vinjetu malo pre početka dve trake jer pre toga ništa nije radilo. Nama na granici na Vatin-Moravita ništa nisu tražili iako smo za svaki slučaj imali 500 Eur jer nisam hteo da vadim potvrdu iz banke.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Treba da idemo samo do Temisvara, da li treba onda vinjeta za taj deo puta?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Treba,,vinjeta se kupuje  u kucici ispred granice.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mamaia, hvala.  

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

najbolje je kupiti vinjetu online na linku iznad ...

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

pozdrav!

prelistala sam unazad par stranica i s obzirom da su info koji mi trebaju ostarili :rolleyes:imam par pitanja...planiram putovati autom iz Bg-A do Praid-a (rudnik soli.) Videla sam spominjete A1 auto-put od Bukuresta do Madjarske, ali ne znam da li u upotrebi sada ili se radi jos....da li je neko putovao skorije tuda?

Svaka info mi je dobrodosla, kuda da vozim, koji prelaz, preko kojih gradova, kakav je put, sta obici- zbog radova, ogranicenja, guzvi,  sajtovi, linkovi, ....hvala svima koji me informisu...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ukoliko već nisi otputovala...

https://www.google.rs/maps/dir/Belgrade/45.6955711,20.6415958/Praid+537240,+Romania/@46.1259421,22.4081229,8.13z/data=!4m15!4m14!1m5!1m1!1s0x475a7aa3d7b53fbd:0x1db8645cf2177ee4!2m2!1d20.4489216!2d44.786568!1m0!1m5!1m1!1s0x474afe47ac08ff25:0x8263ef5dd69870a8!2m2!1d25.1272723!2d46.5553429!3e0?hl=en

Preporučujem put preko GP Srpska Crnja, posebno ako si sa NBG strane, ali i generalno, 10km je duže, ali brže se stiže, na granici nema nikoga, od Zrenjanina do Temišvara je put totalno neopterećen. Dalje ćeš između Lugoža i Sebeša koristiti malo novi autoput A1, a malo nacionalne puteve, ranga naših magistrala. Od Sebeša dalje do Praida nisam išao, ali što se tiče stanja puteva pomoći će ti ova mapa. Redovno se ažurira i prilično je objektivna.

RSk46Nh.png

Legenda:

plavo - odlično

zeleno - ok

žuto - krpež

Crveno ionako nemaš na trasi, a ako kružite svakako ih izbegavaj.

Za korišćenje autoputa važi ista vinjeta koju inače moraš da kupiš, a najlakše je da je kupiš online i odštampaš fakturu za svaki slučaj.

Pozdrav.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

...nisam jos....

hm znaci preko Zrenjanina, ja sam mislila preko Vrsca...nasla sam u medjuvremenu na Ro sajtu dokle su stigli sa ovim autoputem A1 i mislim da sam videla malo vise zavrsenog puta od tvoje mape....u sustini ne smeta mi magistrala, vise se plasim uskih propalih puteva, zastoja zbog radova ili....sta vec...

Super...hvala ti...s obzirom da cu se dok sam tamo malo setati do Brasova a mozda i do Bukuresta....ako znas nesto  o tim putevima, napisi mi....

...i jos nesto....da li uredno radi navigacija po Rumuniji?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav forumašima,

planiram da putujem kolma u Temišvar, sa golfom 2 - 89 godište. Zanima me da li postoje neka ograničenja po pitanju starosti vozila koja mogu preći preko granice? Da li je neko išao starijim vozilom preko rumunske granice i da li su mu pravili probleme?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li mi neko može reći kako se zove granični prelaz koji sam zaokružio na slici i da li je neko putovao preko njega, pošto vidim da svi koji su pisali idu na Vršac.

Takođe me zanima, da li se ta vinjeta na granici može platiti eurima?

gg.png

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U evrima sam jedino i plaćao, doduše na prelazu Vatin ali valjda je isto.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo ti link sa graničnim prelazima između Srbije i Rumunije.

Nažalost nije nijedan od tih, ali sam pročačkao ovaj sajt maloprije: http://www.planplus.rs/katalog/370/granicni-prelazi i otkrio da se radi o graničnom prelazu Jaša Tomić - Fenj. Ima li iko iskustva sa prelaskom u Rumuniju preko tog prelaza?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

To je prelaz Srpska Crnja - Jimbolia (Zombolj). Isla sam tim putem pre nekih 15-ak godina, tako da su moje informacije zastarele, ali granicni prelaz kao i svaki drugi.

Izmenjeno (Bubica)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26955
    Ukupno tema
    904438
    Ukupno poruka