radioaktivni

Informacije o putovanju kolima u Rumuniju

148 poruka u ovoj temi

Prečicu kod Žebelja nismo koristili, ne uliva poverenje, glavni put je u svakom slučaju preko Temišvara. Od Temišvara do Lugoža put je odličan ali je velika gužva na putu i često se prolazi kroz naseljena mesta gde je ograničenje 50. Rumuni vozi prilično divlje, brzo ali ne i samoubilački kao njihovi zapadni susedi. Od Lugoža do Sebeša put je dosta lošiji, kvalitet asfalta je lošiji, više krivina, uspona i padova i sl. Kasnije prema Sibiu je bolji ali i dalje prolazi kroz puno naselja.

Ono što je najbolje gradi se autoput od Bukurešta do mađarske granice. Za sada su završene pojedine deonice koje smo sa zadovoljstvom koristili, posebno u povratku. Vozite autoputem dok možete, onda vas vrate na običan put koji ide skoro paralelno. Na internetu tražite A1 Romania i možete da vidite koje su deonice u funkciji. Vinjeta važi za sve, ne naplaćuju putarinu za nezavršeni autoput, kao njihovi zapadni susedi...

A što vole kružne tokove! I u gradu i van grada. :)

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav svim ljubiteljima Temisvara(vidim da vas ima dosta)! Imam par pitanja,mozda ste na neka vec odgovarali nekom,ali ima dosta stranica i opsirnih tekstova,pa ne mogu bas sve da procitam. Nadam se da nekom nece biti tesko da odgovori ponovo.

Ja sam iz pozarevca i idem preko Vrsca,mora da se predje reka i kazu da ima skela,ali ima odredjeno radno vreme,pa me prvo zanima da li je neko isao ovim putem i koje je radno vreme skele i koliko kosta?Takodje me zanima da li ima nekih pouzdanih parkinga u Temisvaru,a da je blizu centra,posto idem kolima,a cuo sam da Rumuni dosta kradu,ne znam koliko je to istina i da li je neko imao nekih slicnih negativnih iskustva? Gde se tacno kupuje ta vinjeta i koliko sad kosta? Najvise me zanima to o kradji,posto sam se zabrinuo,jer mi par njih reklo da su los narod i skloni kradji. Hvala unapred i nadam se nekom odgovoru do 15. maja,tada idem!!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vinjeta je 3 eu i vazi 7 dana, to je najmanje sto moze. Mi smo isli iz BG, 18.aprila., na granici nisu imali vinjetu, kao ni na pumpama sve do Temisvara, onda smo uzeli na prvoj OMV pumpi na koju smo naisli, ali posto naravno ne primaju eure, platili smo karticom. Jedino su nas po povratku na granici pitali da li je imamo, niko pre toga, iako smo bili na proputovanju po Rumuniji 6 dana.

Sto se tice parkinga, parkirali smo u ulici odmah desno od katedrale, pored parka, to je parking koji se placa, ali su nam u turist info rekli da je Temisvar grad koji ne naplacuje parking stranim tablicama.

E, sad sto se tice straha od kradje i mi smo ga imali, nije ti bas svejedno. Ali, imamo ga u svakom gradu bilo gde putujemo. Mi smo ostavili kola puna stvari u gepeku tu nekih 5 sati, to je stvarno prometna ulica, dosta ljudi i kola se non stop parkiraju. Ne znam da li je pouydano, ali je bilo sve ok. Nisam cula za necije lose iskustvo. medjutim tesko je bas skroy opustiti se dok se setas :)

Lep provod!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

hvala puno na informacijama!!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja planiram da posjetim Bukurešt pa imam dilemu pošto mi je iz Srbije polazna tačka Kragujevac.

Na googlu i ostalim pretraživačima ruta sugeriše mi se da idem Kragujevac--Paraćin-Zaječar-Vidin-Craiova-Bukurešt ali me malo kopka jer prolazim i kroz Bugarsku pride pa u vezi sa tim pitanja ako ko zna da mi kaže:

-da li postoji granica između Bugarske i Rumunije ili se prolazi bez kontrole obzirom da su u EU obije zemlje

-da li za tih 50 km kroz Bugarsku treba da kupujem njihovu vinjetu?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Treba vinjeta i kupuje se na granici, 5 evra važi 7 dana.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sto se tice puta preko Bugarske u Rumuniju mislim da vam se ne isplati: vinjeta za bugarske puteve treba, a prosle godine je pusten u saobracaj most Vidin - Kalafat i koliko sam cula placa se ne mala putarina. Mislim da je mnogo isplativije ici preko nekog granicnog prelaza Srbija - Rumunija kod Negotina, taj prelaz je otvoren pre nekoliko godina povodom nekih izbora i ne znam nista vise o tome ali meni je Via misehelin taj prelaz davao kao neku alternativu za neko proslo putovanje. Sve u svemu proguglajte u vezi tog granicnog prelaza (kakva nam je drzava mozda su ga u medjuvremenu i zatvorili).

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nisu ga zatvorili, taj prelaz je preko brane Djerdap 2 ili ti Kusjak kod Prahova!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Iz Kragujevca do Bukurešta trasa preko Bugarske(Vidina) je najkraća a koliko sam vidio na netu ne plaća se putaria za taj most.

ges and Tunnels Car Car Towing Caravan/Trailer Additional Information E79 across River Danube 0.00 0.00 Vidin - Calafat (Romania) E85 across River (Romania)

Jedino ne znam kakav je rezim na graici između Bugarske i Rumunije.

Ako je to kao recimo između Mađarske i Austrije tj da nema nikakve kotrole niti zadržavanja išao bih tuda jer mi svi sajtovi daju da je vremeski ta trasa sat vremena kraća što se tiče dužine puta.

Izmenjeno (stalker)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Javi kako si prošao kuda god da odeš!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Iz Kragujevca do Bukurešta trasa preko Bugarske(Vidina) je najkraća a koliko sam vidio na netu ne plaća se putaria za taj most.

ges and Tunnels Car Car Towing Caravan/Trailer Additional Information E79 across River Danube 0.00 0.00 Vidin - Calafat (Romania) E85 across River (Romania)

Jedino ne znam kakav je rezim na graici između Bugarske i Rumunije.

Ako je to kao recimo između Mađarske i Austrije tj da nema nikakve kotrole niti zadržavanja išao bih tuda jer mi svi sajtovi daju da je vremeski ta trasa sat vremena kraća što se tiče dužine puta.

Nisam bio ali posto Rumunija i Bugarska jos uvek nisu clanovi Sengenskog sporazuma pretpostavljam da imaju normalnu granicu sa policijom i carinom. Prelazio sam nedavno Rumunsko Madjarsku granicu i ima policija i carina, doduse samo jedna, samo Madjarska. Izmenjeno (The Unbeliever)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Na sajtu Mosta piše da se prelazak mosta plaća 6 evra u jednom smeru. I ja treba da putujem kolima u Bukurešt iz Niša. Prvo sam mislio da idem preko Vidina i pomenutog mosta, ali sam odustao zbog dva prelaska granice, bugarske vinjete i putarine za most. Alternative su mi prelazi Đerdap 1 i Đerdap 2. Gledao sam satelitske snimke puteva nakon Đerdapa 2 i nešto mi ne deluje da je to dobra varijanta. Zbog svega toga, izgleda da ću ipak da se odlučim za prelaz Đerdap 1.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sada se setih da nisam napisao kako sam prošao na putu do Bukurešta. Ipak sam odlučio da idem preko Vrške Čuke i Vidina, jer sam u povratku morao da prođem kroz Bugarsku, pa sam svakako imao izdatak za bugarsku vinjetu.

Vinjetu za Rumuniju sam kupio online, samo nisam mogao da otkucam slovo Š iz registracije, nego sam napisao S, ali nije bilo problema. Kratak deo puta kroz Bugarsku do Vidina je sasvim dobar. Prelazak preko Mosta se plaća 6 evra na rumunskoj strani. Tamo su i carinici i pasoška kontrola. Bugarskih carinika i kontrole nema na izlazu iz Bugarske. Kroz Rumuniju je put prilično loš do Krajove. Loš kolovoz, radovi na putu, mada ima i kratkih deonica koje su sveže asfaltirane. Nakon Krajove je nešto bolje, ali ništa posebno. Tek kada se stigne na autoput za Bukurešt, može da se kaže da je put dobar.

U povratku sam ušao u Bugarsku kod mesta Ruse. Tu se prelaz preko Dunava plaća 3 evra. Ovoga puta nema carinika na rumunskoj strani, već samo na ulazu u Bugarsku. Put od Bukurešta do granice je odličan.

Ovde sam uploadovao trackove iz navigacije, pa možete da vidite gde sam se kojim brzina kretao :)Tracks.zip

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Naime, carinici (rumunski) su im tražili da pokažu da sa sobom nose 500€ po osobi ili potvrdu od banke, ne stariju od 24h, da na deviznom računu imaju toliko novca. Taj iznos su tražili da imaju čak i za dete od 10-tak godina.

​Nakon 4 godine, meni se isto desilo, na prelazu kod Vršca.

Rekao sam da nemamo 500 evra i da nije problem da se vratimo nazad.

Kad je video da sam ozbiljan i da nemam nameru da mu dam koji evric da mi progleda kroz prste, odustao je i pustio nas.

Sad je situacija još gora jer im treba 3-4 minuta za jednu vinjetu pa smo je čekali 40 minuta!

Carinici savetuju da se vinjeta kupi na pumpi u Rumuniji, a pumpe nema do Temišvara.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26955
    Ukupno tema
    904438
    Ukupno poruka