radioaktivni

Informacije o putovanju kolima u Rumuniju

148 poruka u ovoj temi

Ne mogu mnogo da vam pomogne, samo da vam kazem da je vinjeta koju smo mi kupili u Rumuniji na benzinskoj stanici, zimus, bila poput fiskalnog racuna, izvucena iz kase, sa podacima - registarskom tablicom (to sam zapamtila jer me je radnik posebno pitao da li je dobro napisao registraciju) + iznos . Ako i kod vas pise registracija i iznos onda je to-to, odstampajte tako kako ste dobili

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ne mogu mnogo da vam pomogne, samo da vam kazem da je vinjeta koju smo mi kupili u Rumuniji na benzinskoj stanici, zimus, bila poput fiskalnog racuna, izvucena iz kase, sa podacima - registarskom tablicom (to sam zapamtila jer me je radnik posebno pitao da li je dobro napisao registraciju) + iznos . Ako i kod vas pise registracija i iznos onda je to-to, odstampajte tako kako ste dobili

Hvala na pomoci to je to :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo bili juče na jednodnevnom izletu u Temišvaru. Išli smo preko Nakova (07h-19h) i preko Žombolja stigli u Temišvar. Put solidan i dosta prazan,na prelazu nikog sem nas. Vinjeta se na ovom prelazu kupuje na belom kiosku sa desne strane odmah nakon ulaska u Rumuniju. Svakako vam i naši i njihovi carinici skrenu pažnju na to. 

Parking (otvoreni) kod Julijusa više ne postoji,parkira se u garaži i prvi sat je besplatan. Centar je blizu i najbrže je doći preko botaničke bašte. Mi smo prvo bili kolim u centru ali nisam skontao kako da platim parking,sms ne radi a kartice nisam našao gde da uzmem i svakako mi je bila frka da li smem da ostanem duže od 1h na mestu gde je crvena zona. :(... Eto ako neko ima iskustva koja bi nam svima pomogla za neku narednu situaciju, molim da napiše. U povratku preko Srpske Crnje i ponovo bez čekanja i bilo kakvih cimanja,formalna pitanja tipa "razlog posete..."

Eto toliko od mene,Nakovo nije do sada spominjano pa da ga ubacimo na forum.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo i ja imam koju reč tj. podeliću iskustva u narednih par dana na raznim temama....Bili za Uskršnje praznike u Rumuniju. Naša ruta je išla preko Vrške Čuke i Vidina u  Krajovu - pa nastavak ka Brašovu i okolini (Bran, Rašnov, Peleš, Sinaja, Faragaš, Sibinj...).

Što se tiče putovanja, prelaz u Bugarsku preko Vrške Čuke u roku od 5 minuta, nigde nikog...Sve ok osim nadrndane bugarske carinske službenice...Orah iz ruke da joj ne uzmeš... Što se tiče vinjete za Bugarsku, od nove godine su oni tu nešto menjali, uveli su i vikend vinjetu i online kupovinu (https://web.bgtoll.bg/), e sad ako ne planirate da se vraćate istim putem nego iz Rumunije direktno u Srbiju, možete proći bez vinjete...Ako se vraćate kontrolisaće vas na Vrškoj Čuki, pa ili plaćate kaznu (70 leva - 35 evra) ili podmunete službenika, Bugarin je to :D (može i dinarima :D) . Najbolje kupite vinjetu, ali žali bože para za taj usran put od granice do mosta preko Dunava. Na mostu oprez, pred sam granični prelaz su šleperi puteve toliko izrovali, rupe ko klozetska šolja. ako uletite većom brzinom ode vam točak. Oprez! Granični prelaz je zajednički, Bugarin kupi pasoš, prebacuje Rumunu i to je to. Odmah tu je posle 10m i punkt za naplatu mostarine koja iznosi 6 evra u jednom smeru (primaju i metalne evre, ali ne i cente). ..Nije bilo gužve, svega 3-4 automobila. Po prelasku u Rumuniju nismo kupili rovinjetu tu odmah, nego na prvoj većoj Rompetrol pumpi ( sedmodnevna je 14,28 leja = oko 3 evra). Radnica na pumpi da ti spisak da upišeš svoju reg. oznaku i udariš potpis, medjutim najbolje joj dati saobraćajnu da kad kuca rovinjtu prepiše lepo da ne bude problema,  Naravno, možete je kupiti i online pre puta. Roinjetu imate u prilogu uz ovaj komentar. Put do Krajove je odličan, samo dosta prolazi kroz naseljena mesta, ima dosta kružnih tokova, kao i svuda u Rumuniji. .....  ali Rumuni voze kao blesavi...Za tih stotinak km videli smo dva sudara u naseljenim mestima i još jedan na usponu, jer se otvaraju tri trake, a budale se pojave niotkuda pod punim gasom i obilaze auta sporom trakom koja krene da se sužava i eto belaja. Oprez.....Posle noći provedene u Krajovi nastavili smo putem Krajova - Pitešti - Kampulung-Brašov.  Deo puta ide preko Karpata, prilično je dobar. Dobri su i okolni putevi oko Brašova, so Sinaje i Peleša ili do Sibinja. Što se tiče ograničenja brzine niko živi ne poštuje, čak i u naseljenim mestima kroz koja vodi put...Policiju na putu videli nismo svih 6 dana koliko smo bili u Rumuniji, osim kad smo naišli na jedan od onih sudara. Ako nekog nešto dodatno interesuje u vezi puta može da pita. Pozdrav!

20190505_182706.jpg

Izmenjeno (bathory)
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Prosle nedelje sam resio da malo promenim svoju rutinu, pa krenuh putem kojim se redje ide.

Vrska Cuka - guzva. Nasi na granici nadrndani, uzimaju po 2-3 pasosa, nose u kucicu, pa vracaju posle nekoliko minuta. Izgubih bar 45 minuta. Dodjem na Bugarsku granicu - 5 minuta, bugarin se jos obradovao kad sam mu rekao da sam kupio vinjetku online.

Put do Vidina nije lose obelezen, rupe su iskrpljene ali sa strane je dzungla. Srecom ne traje dugo. Dolazim do znaka "Most 7.5km" - tu je kraj kolone teretnjaka. Idem levom trakom, prelazim most i opet na granici cekam 45 minuta. Rumun uzima pasose, gledaju ga zajedno sa bugarinom, a posle se placa mostarina. Euro ili Lev. Ne primaju Leje.

Onda ide dosadna deonica do Krajove, jedna ili dve uzbridice, ostatak ravan. Od Krajove sam resio da prodjem preko Aleksandrije do Bukuresta. Mozda je malo krace u odnosu na Pitesti - dosadan, nema dovoljno odmorista, pumpi… Put nije toliko los, ali utisak kvari gomila poljoprivrednih masina, zetva je u punom jeku.

U Bukurest sam usao sa juzne/jugozapadne strane, kroz Brigadiru i sektor 5. Zbog cekanja na granicama je trajalo i duze nego obicno preko Kladova.

Rezime - Kladovo-Drobeta Turnu Severin je najoptimalnija ruta za mene. ne bih vise eksperimentisao. Jedina kraca ruta koja dolazi u obzir je Djerdap 2 i Negotin. Stedi se desetak minuta, nema guzve na granici ali ja volim da napravim kafe pauzu u Turnu Severinu.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svima. Da li je neko skoro isao kolima do Rumunije? Kakvo je stanje na granici? Sta traze? Hvala unapred 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Imaš na temi već pisano i tome. Ništa se nije promenilo...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pre desetak dana je otvoren novi granični prelaz ka Rumuniji tačnije uspostavljena je trajektna linija kod Golupca

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li su ukinute sve Covid mere za ulazak u Rumuniju?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Postavljeno (izmenjeno)

Išli bismo porodično u Arad na dva - tri dana.

Jel stvarno neophodno pokazivati/uzimati vaučere iz hotela gde bi prespavali?

Jel neophodna i potvrda o zdravstvenom osiguranju takođe?

Jel neophodno pokazivati cariniku da imamo 500 evra ili neke druge sitne iznose po danima što piše na sajtu ministarstva inostranih poslova?

https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama/rumunija

Njihove vinjete mogu da se kupe odmah po ulasku u Rumuniju, išli bi preko Srpske Crnje/Žimbolija. Imaju li neku menjačnicu odmah kad se pređe granica? Koliko košta vinjeta na 7 dana, odnosno jel ostala stara cena od 3 evra ili 14 Leja?

Izmenjeno (karadjordje)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mogu da odgovorim samo na Vaše poslednje pitanje, u vezi sa vinjetom:

drugarica je pre par dana išla u Temišvar, i rekla mi je da je cena vinjete za sedam dana boravka u Rumuniji ostala nepromenjena: 3€.

:)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo na par dana posetili Temisvar pre par nedelja. Vinjetu smo kupili online za 3 evra.

Sve drugo sto ste nabrojali je bespotrebno..Osiguranje kupujete ako zelite (mi ga uvek uzimamo) ali nigde vam ne traze da ga pokazete. 

Niko ne trazi rezervacije smestaja,niti novac na uvid.. Granice su dobre, uglavnom prazne.

Samo kupite vinjetu i ponesite dobru volju :) 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26915
    Ukupno tema
    902699
    Ukupno poruka