jeeydeey

Lassi ili Skala

68 poruka u ovoj temi

Zaso Lasi a ne Argostoli?

Mi smo bili smesteni u gradu i ne bih ga menjala za Lasi, ali svako ima svoju logiku. Mi volimo preko dana da svrckamo, a uvece da privezemo "konja" pa polako u setnju kada mi hocemo.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Slazem se, naravno da je najbolji Argostoli! :-))

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svima..Recite mi gde je najboilje ici sa malim detetom od godinu dana? Skala..Lasi..ili nesto trece? Bitno nam je da ima plicaka..da nema velikih talasa..i da uvece imamo gde prosetati.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

glasam za skalu, zato sto je takva plaza velika, uredjena i odvojena od puta, sto je mirnije mesto i pravo mesto za uzivanje.

lassi ima prednsot jer je blizu argostolija i laksi za obilazak ostrva za one koji zele da vide sto vise plaza, jer je put od argostolija do skale sa malo vise krivina.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Preporučujem Lassi. Dovoljno mirno za porodice sa decom, a opet nadomak prelepog Argostolija. U samom Lasiju, pored savršene velike Makris Gialos, postoji jedna mala plaža Gradakia koja je uvek puna male dečice, a tu smo jedino i viđali bebe na plaži. Sitan pesak, topla voda i veoma dugačak plićak - par desetina metar postepenog prelaza.

Gradakia

ddcd.jpg

Izmenjeno (Moke)
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

I Lassi i Skala.Lassi zbog blizine glavnog grada i lakse i brze konekcije po ostrvu za one koje zele kolima da obilaze,a Skala zbog izuzetnog mora i odlicne lokacije za miran odmor sa dobrom uslugom.

Kome je prioritet i nocni izlazak,onda izbegavajte Skalu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam bio prosle godine krajem avgusta meseca u Skali. Skala je malo mesto, koje se pesice predje za 10 min i nema sta interesantno da se vidi. Glavna ulica je duga 50ak metara i tu su smestene taverne i 3 prodavnice, pekare, lekar, odnosno sve sto vam je neophodno. Plaza je ogromna, u sirini bar 25 metara a duzina plaze je oko 4 km ako se ne varam. Mesto pretezno posecuju engleske porodice i vrlo je mirno, bez diskoteka i mesta za nocni provod. Voda je kristalno bistra i 10 dana smo imali fenomenalno vreme bez vecih talasa. Po meni idealno mesto za porodicni odmor. Bilo gde da krenete neophodan vam je auto jer autobus iz Skale skoro i da ne postoji. A bilo gde da krenete imate fenomenalne plaze.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dragi prijatelji,

ja bih ove godine na Kefaloniju i to juna. Prvo sma mislila da odem u Skalu, pa onda u Lassi, pa onda početkom juna a nakon čitanja da je prehladno početkom, onda kontam da bi termin 12-13. juni bio pristojan. Kakva je Skala? Kakav je Lassi? Smorila sam se kada sam videla neki post gde kažu da je sve skuplje nego na ostatku ostrva. Mene zanima iznajmljivanje skutera. Ako ko ima neki link, šaljite, bila bih vam zahvalna da vidim koje su okvirne cene. Nas dvoje uvek iznajmljujemo Kymco 50cca, lagano smo se vozali na Lefkadi, Sartiju, Skijatosu.... Ustvari, šta mi vi iskusni poštivaoci Kefe preporučujete? Skala ili Lassi? 2.6 ili 13.6?

Mnogo hvala,

Ivana

p.s. auuu odakle mi nick ''pile'' :D

Izmenjeno (IvanicaPile)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ima li u Lasiju pekara, apoteka, neki kafic, bus do Skale ?

Izmenjeno (Tirkizna)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Tirkizna biraj Lassi i na lokalni prevoz autobusom ne racunaj. Provereno. Za prvu posetu Kefaloniji, posebno bez auta Lassi je bolja opcija. I da znas da sa izborom Kefalonije nema greske.

Skala je dobar izbor za drugu posetu ili kako je uradila jedna moja poznanica 10 Lassi, 10 Skala, a to vec ne mogu svi da organizuju.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Tirkizna  U Lasiju ima nekoliko prodavnica, dosta restorana i kafića, a apoteka mislim da nema. Ima bus i taxi do Argostolija.

Najveća mana Lasija je što nema štraftu pored mora, i za neverovati, nema giros :neznam:!

Izmenjeno (Goran DJ)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da, to sa girosom mi uopste niej jasno :-(!

@sandraivlada, meni je muka vise od gledanja gde da idemo, sta da obidjem, tebi se divim sto sve to i dalje mozes, a ides 2 x godisnje u Gr.

Idem i ja poslednjih godina 2x na more, ali posto cu ove ( nadam se) sa muzem na Eginu ili Skopelos, mislila sam na Kef.sa drugaricama. One meni prepustaju biranje, kao i prethodnih godina( a iskreno, volela bih da neki put neko drugi sve odradi)

Bas sam juce pricala, kazu da im nije bitno da obilazmo ostale plaze, meni takodje, na K.ne idem zbog plaza, vec zbog Argostolija koji mi deluje savrseno! Nazalost, ne moze u njemu da budemo smestene...

To sto Lasi nema setaliste je isto bas minus, ne mogu da zamislim takvo mesto :-(

@Goran DJ, koliko je taxi do A. A koliko cesto ide bus i ide li uvece?

Kako ide bus iz Skale? Tamo ima setaliste, koliko citam, ima i giros :D Ima i neko arheolosko nalaziste, to mi je zanimljivo.

Brine me taj predugi put! Bila sam iz Parge do Fiskarda na severu, a ova mesta kada sam videla gde su, bas mi deluje tesko da se podnese tolika voznja...

Izmenjeno (Tirkizna)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Tirkizna  Bus nisam koristio, išao sam svojim kolima. Taxi je 6 eur do Argostolija, tako da je za tri-četiri osobe cena povoljna, po mom mišljenju.

Šetalište nema, konfiguracija terena je takva da je teško izvodljivo, a i hoteli i vile se nalaze do same obale. Naselje je nastalo verovatno tako, što su prvo građeni objekti do mora bez neke namere da se nešto urbanistički ozbiljno sredi.

Lepa je šetnja (dosta dugačka) do Argostolija pored Fanarija (svetionik Sv.Teodora).

Pita giros nije mogao nigde da se kupi u Lasiju 2015. Mislim da je to dogovor vlasnika restorana, da bi što više gostiju smeštenih u Lasiju jelo u njihovim objektima, a ne "takeaway".

Ozbiljan savet je da iznajmite auto (ako ste u mogućnosti), makar na dva-tri dana, jer šteta je ne videti par stvari na Kefi, a preći više od 1000 km od kuće. Sa dobrim planom, obići ćete glavne stvari za dva dana. Makar, samo za fotkanje :turista:!

Kada se ide bez kola, a ne uzima se rent a car, tipujem na Lasi.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nas tri ne vozimo, zato i spominejm da nema kola.

Mislim da to mesto otpada, gledala sma slike,a i vec znam po sebi, mesto bez dela za setanje mi je bas nezanimljivo.

Zasto bi Skala bila problem, ako bismo se kupale tamo, sile na izlete i busom do A. kada pozelimo?

Ja volim da fotkam, fotogr.su mi velika ljubav i deo drugog posla, ali nekako sam se umorila i ne zelim, bar ove godine, da istrazujem i jurim, kao inace. Kada idem sa muzem, onda je druga prica :-)

Izmenjeno (Tirkizna)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zato što je udaljenost Skale od Argostolija 40km. To znači da samo za jedan večernji izlazak treba da pređete 80km. To nije ni prigradska linija, to je međugradska. Ne verujem da postoji bus koji, recimo, ide u 20h u Argostoli i vraća se, na primer u 24h ili 01h.

Evo, nađoh red vožnje za januar o.g.

Možda je bolje u sezoni, ali ne računajte mnogo na to.

Untitled.jpg

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27016
    Ukupno tema
    906008
    Ukupno poruka