jeeydeey

Lassi ili Skala

68 poruka u ovoj temi

Volela bi da letujem na Kefaloniji a videla sam da u ponadama ima Lassi i Skala. Puno bi mi značilo kad bi neko ko je tamo već bio (barem na jednom od ova dva mesta) ukratko objasnio zašto mu se svidelo ili ne. To bi mi sigurno pomoglo da se odlučim.

Unapred hvala.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Kefalonija je lepa i veoma raznovrsna i ima puno lepih mesta i veoma razlicitih plaza, a opet svaka interesantna na svoj nacin. Da ne budem pogresno shvacen, ukusi su razliciti i neko voli jedno a neko preferira nesto drugo, licno Lassi kao mesto mi se ne svidja, iako su Makris i Platis Gialos zaista dobre plaze. Bio sam na poluostrvu Paliki, 6 km od Liksurija, sto je imalo i pluseve i minuse, a ako bih nekad ponovo isao na Kefaloniju izabrao bih neko mesto u oblasti Livathos od Svoronate do Trapezakija, ali ako bi mi neko rekao da biram izmedju Lassi i Skala, izabrao bih ovo drugo, moguce ne samo mesto Skalu, vec negde u blizini, tu ima nekoliko lepih mesta/hotela pored lepih uvala/plaza. Naravno imati u vidu da ima jos lepih mesta i u drugim krajevima Kefalonije, na primer: Fiskardo, Assos, Agia Efimija, Poros, Sami i td.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Lassi ti je bolje jer je sve tu blize kao Argostoli za setnja i nocni zivot i nekako ti je dobro za bazu....dok skala ti je na jugu ostrva i skoro se ti je 30km+ u jednom pravcu za setnja ali zato ima dugacku i siroku plazu :) nema neki zivot

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Skala je malo . novoizgrađeno mirno mesto, na krajnjem jugu

Kefalonije.Dosta restorana i taverni, par dobrosnabdevenih samosluga,

pekara, ambulanta. Sve je uredno, čisto, našminkano tako da privuče

Engleze, koji su glavni gosti.Ono što je najbolje u Skali je ogromna

peščana plaža i divno more. To je najbolje mesto za porodice sa decom i

starije parove.Nije za mlade željne noćnog provoda, jer toga nema.

Bila sam dva puta - u junu i septembru, nije bilo gužve, ali je i tada bila

velika vrućina, te se bez klime nije moglo.

Ono što je najgore, kao i u svim mestima u Grčkoj u kojima sam bila su

komarci, pa se treba naoružati, da vam odmor ne propadne.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Baš vam hvala na komentarima, puno mi znače. Kapiram ja da su ukusi različiti i baš zato mi znači više različitih mišljenja kako bi sama mogla da procenim šta bi mi više odgovaralo. Čitam između redova ;)

Inače, idem porodično što znači ima i starijih i mlađih. Znači mi jako da je plaža pristupačna tj da se lako dođe do nje i da nema previše uzbrdo - nizbrdo... Ne bi baš volela da je neko mrtvilo u mestu ali ne mora ni da budu non stop žurke.

Plaža u Skali mi se jako sviđa. Znam da nije i najlepša na ostrvu ali za porodičan odmor izgleda mi ok. Znam da ima i lepših mesta ali izbor moram da suzim na ponudu u agencijama jer tako idem.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Iz odgovora možeš da zaključiš da ne postoji "tačan" odgovor na tvoje pitanje. Meni je Lasi odličan za smeštaj, jer je auto neophodan u svakom slučaju, a položaj Lasija je takav da je, uslovno rečeno, blizu svega.

U Lasiju posle 11 uveče zaista jeste mrtvilo, ali Argostoli je u neposrednoj blizini. Imaš odlične Platis Galos i Makris Galos plaže kao i nekoliko manjih, mirnijih plaža.

Ja ne videh nijednog komarca :)

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Koliko sam ja razumeo ti ides na Kefaloniju porodično sa idejom da budeš u jednom mestu?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Za Sakalu ne znam ali Lasi ne lici ni na sta. Pobegli smo iz njega u roku od 30 minuta.Po savetu forumasa smo prvo tamo potrazili smestaj ali je mesto po nasim kriterijumima ocaj.

Magistrala prolazi direkno kroz Lasi koji ustvari i nije mesto nego kao neko predgradje.

Dakle samo magistrala i iznad i ispod vile sa tavernama, dragstori i slicno. Park, setaliste, kej, kafici, ne postoje.Cak ni giros nije moguce kupiti.Sto neko rece vec posle 10-11h tamo je totalno mrtvilo.

Preporucujem Argostroli i to u delu blizu keja. Susta suprotnost od Lasia. Prelepi mediteranski gradic sa svim sadrzajima i infrastrukturom.Naravno za kefu auto je obavezan, ali verovatno to znate...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ma potpuno si u pravu sto se tice Lasija, stvarno nema gde ni da se proseta. Ljudi preporučuju Lasi i okolinu zato što se lako može naći pristupačan smeštaj, što ima dobar položaj za obilaske ostrva za razliku od Skale i najzad zato što ima lepu plažu jer će neko poželeti da ne ide baš svaki dan kolima na kupanje. Na kraju krajeva i sam Lasi je jako blizu Argostoliju (1-3km zavisno od lokacije). Argostoli je jako lep gradić ali nema svoju plažu i nisam siguran da se jednostavno može naći smeštaj u njemu. To je glavni grad ostrva i u njemu ljudi žive i rade a vile koje iznajmljuju su uglavnom u predgrađu, na brdu ili bliže Lasiju. To je moje mišljenje, ne znam kakvo je tvoje iskustvo vezano za smeštaj ali bilo bi dobro da ga podeliš sa nama, možda će nekom biti od koristi.

Izmenjeno (BCV)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo ovo leto bili smesteni u Argostoliju, mada citajuci ovaj forum svi su predlagali Lasi. Nismo se pokajali. Vrlo lako se moze naci smestaj i u Argostoliju, a to da je jeftiniji Lasi od grada ne stoji. Licno se uverili.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

kefalonia_myros_studios_1max.jpg

Sve preporuke za Argostoli.To je vila u kojoj smo bili, znaci uz obalu samo ulica i odmah ide kej i more, prelep pogled i sve je blizu. Ima puno vila u tom delu ali savetujem da se rezervise preko neta jer smo potrosili vise od 2h na trazenje smestaja iako je bio 30.08.12..

A sto se tice plaza u Lasiju moram da kazem da su za mene obicni mediokriteti bar kada je Grcka u pitanju. Mislim nisam putovao 1000km da bi video plaze kojih ima na kilo na Halkidikiju.

Izmenjeno (cuteforensic)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sta znam, ako je ovo njihov cenovnik a pise da jeste ja sam sa četvoročlanom porodicom prošao tri puta jeftinije a koliko vidim i ostali koji su nabrojali smeštaje u kojima su bili.

20121019202643.jpg

Što se tiče kvaliteta istog to ćeš najbolje proceniti sam ako uporediš sa slikama i linkovima ka ostalim smeštajima koji su postavljeni na forumu. Ne mogu da sudim po izgledu fasade da li zaslužuje tu cenu, ti to najbolje znaš.

Kad je u pitanju plaža u Lasiju, već smo apsolvirali da su za Kefaloniju neophodna kola da bi video ono najlepše na njoj ali prosto postoje trenuci kada će svako poželeti da ne seda u kola i prelazi 40km. da bi se bućnuo. Plaža u Lasiju nije najlepša i sležem se da ima puno lepših u Grčkoj ali daleko je od toga da je neupotrebljiva...

img1603n.jpg

img1607vd.jpg

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nisu te cene naravno. Cene su iste kao u Lasiju. Mi smo platili trokrevetni studio 35€ za nocenje.

Bio je i dvokrevetni na raspolaganju ali nam je nekako bio skucen pa smo odustali, njegova cena je bila 30€.

A sto se tice plaza u Lasiju nisam reko da su neupotrebljive vec da nisu nista posebno. Njihov znacaj je upravo vazan za ono sto si pomenuo, to jest kada ljude stigne umor od putovanja da mogu da odmore na korektnoj plazi.

Dakle u Argostoliju imas sve sem korektne plaze koja ti je na 3-4km u Lasiju, a u Lasiju nemas nista osim korektne plaze na 300-400m. :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Cena je sasvim ok i u tom slučaju Argostoli je odličan izbor. Nadam se samo da u sezoni nije mnogo veća obzirom da ste vi tamo boravili u septembru.

Mi nismo ni pokušali da tražimo smeštaj ovde poučeni iskustvom jednog forumaša a svake večeri smo išli kolima do Argostolija jer u Lasiju zaista nema ničega osim gomile vila za iznajmljivanje i naravno korektne plaže. :)

Izmenjeno (BCV)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja preporucujem Lassi! Mi smo bili ove godine u septembru i odusevili se Kefalonijom!

Kad smo bili na plazi u Skali sreli smo jednu gospodju iz Srb, bila je smeštena u Skali sa muzem. Kaze zivi se smorili, a ne mogu stalno da idu do Argostolija. Plaza u Skali nam se nije dopala, nekako more uopste nije bilo lepo :( Dok su plaze u Lassiju mnogo lepse... :)

Takodje i zbog obilaska ostrva je bolji Lassi i blizi je Argostoliju sto je na forumu receno milion puta.

Poz ;)

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27015
    Ukupno tema
    905943
    Ukupno poruka