jvm

SIKIA

753 poruke u ovoj temi

@djolehaubica Mi smo bili kod Katie, imam kontakt adresu, jako je lepo i ne biste pogrešili ali mislim da je taj studio jako mali za vas petoro, možda čak  nemoguće se smestiti. Inače za decu je tamo raj a i za vas pošto možete da se opustite dok oni uživaju u dvorištu u društvu svojh vršnjaka. Nefeli i Katia su dva vlasnka istog objekta, u istom dvorištu, drže po pola. Bukvalno jedna polovna njegova, druga njena, ali je dvorište zajedničko i sve je isto. Ako treba još neka nformacija pitaj. Pozz

 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@djolehaubica, mi  smo smešteni kod Roule, udaljeni smo max 50m od plaže. Mislim da oni imaju apartman za 5 osoba, ali nisam sigurna da li su imaju slobodne kapacitete od 15. jula. Mi smo naš boravak rezervisali u prvoj polovini marta. Roula takođe ima lepo dvorište za igranje dečurlije, Kamion iz pekare dolazi svaki dan oko 9 sa hlebom i pecivima. Za razliku od treakss nama se više sviđa varijanta sa boravkom u Valtiju preko dana, a uveče idemo gde nas put nanese, pa makar to bila i šetnja do Sikia Paralije. :rolleyes:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

hvala forumašima,

ipak odlučeno (baš iz @Slađaninih razloga ) Roule i evo nas sutra odosmo tamo i javićemo sve kad se vratimo

Ako neko sa foruma bude tamo, još bolje lepo ćemo se družiiti

 

udravlje i lep provod svima.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Koja je cena Roule?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mi smo rezervisali smestaj kod Katie od 22.08.-01.09. Trazila nam je 50-100 eura depozita. Zna li neko koja je najpovoljnija varijanta za uplatu?

Ona nam je ponudila 3 varijante:

Paypal, western union i bank transfer.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Koja je cena Roule?

Cena za početak jula je bila 50 eur.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Cao svima :)

Ove godine nismo uspeli naci smestaj bas u Sikiji tako da cemo biti smesteni u Plataniji koja se nalazi neka dva kilometra od Sartija, prema Sikiji.

Bicemo tamo od 17-27.08. Putujemo zajedno sa deverom i njegovom porodicom, nas ukupno devetoro :)

Vezano za depozit, nedavno sam bila u posti da bih uplatila preko Western Uniona, pa su mi rekli da je stopirana uplata u Grcku...  Dobila sam ovaj broj telefona 011/3334999 da bih se informisala kada ce biti omoguceno placanje preko WU u Grcku ponovo.

Dan pre toga sam bez problema preko banke uplatila depozit na devizni racun. S tim da nas je za depozit od 50 eura, provizija izasla 20 eura!!! Razlog je sto je uplata u drugu banku (hypo-eurobank). Ovo je navodno najniza moguca tarifa...

Na ovom linku imate iznose provizije za uplate preko WU.

http://www.transfernovca.rs/slanje-novca-iz-srbije.html

 

Eto, mozda nekom pomogne :)

 

 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam uplatio preko Paypala. Za uplatioce nema provizije ali euro racunaju oko 125 din. Primaoc placa proviziju 3,4%+0,35 eura sto na 50 eura ispadne nesto malo preko 2 eura.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Djole i Sladjo,

 

Mi idemo u Roula apartmane od 15.8. pa, kad ugrabite vremena, mnogo bi nam znacili vasi utisci. Idemo nas dvoje i klinci od 7 i 5 godina. Prevashodno me interesuje kakva je plaza tu kod njih jer do sad nismo bili na tom delu. I naravno, sve sto na vas bude ostavilo utisak (i + i - ). Hvala unapred!

 

takodje, pitanje za one koji su cesce isli na ovaj kraj Sitonije, ima li negde u blizini da se kupi sveza riba. Mi smo prosle godine bili u Ormos Panagiasu i svako jutro od ribara kupovali svezu ribu. Ima li za to mogucnosti u Sikiji?

Hvala!

Izmenjeno (JasminaB)
dodala pitanja
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Postoji ribarnica na glavnom putu, magistrali kad krenete u pravcu Kalamitsija sa desne strane. U blizini je i Sarti i u njemu postoji ribarnica. Nisam vidjala ribare pa to ne znam da li postoji.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala najlepse! Vec smo postali nestrpljivi :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

dragi forumasi,

evo da se oglasimo po povratku.

sto kaze Cola - ja tu nista ne bi dir'o! u nasem kontekstu - ja tu nista ne bi menj'o!

Roula - odlicna gazdarica, odlicno mesto za PRAVI odmor , za klince vrhunski, za odrasle vise nego dobro (velika terasa, dva spoljna rostilja na usluzi  mir, hlad , tusevi napolju i da ne nabrajam..). Cak su i net pustili (samo za kompove) ... Plaza Valti na 30m , odlicna plaza, mirno more, lepa uvala, nema guzve, ima i kafic i lezaljke ko hoce, cisto more ... znaci predivno

ne zna ni reci engleski ali tu je cerka pa se mozemo sporazumeti

menjanje posteljine / peskira na par dana, za nas petoro, per kreveta, konforno, nisu neke male sobice, kompletna full kuhinja sa velikim friziderom i ledarom gore, cak i TV sa DVB-T (jedno 2 ENG kanala) i DVT-S(jedno milion glupih kanala)

Cak dva dana je bilo malo vetrovito i super za wind sufring sto sta iskoristio (i momacki se napadao ;)

Sikijski zaliv - gomila plaza, malih , velikih (osim ove u sikoji - ogromna plaza , vruce, pusto .. bljak) ..

ko voli da vozi bajs (moji klinci) , trcanje ili nordijsko hodanje (moja lepsa polovina) vrhunski zaliv - ima oko 7km ceo zaliv , popolocvano uz more, znaci brukica u najavi

neko je spomilnjao ribarnicu, da, samo a jedna ima i dosta je dobro snabdevena i kad to sagledas sa aspekta gore pomenutom rostilja --- nemam sta da vam pricam mnogo...

kod dve debele zene ima mytos po dobroj ceni tako da -- sta reci

samo da kazem jos koju o Sartiju - covece, kao Budva u naj(gorim) danima! milion Srba , guzva, krkljanac, setaliste puno, glavna ulica puna ..

naspram tome - lepa plaza, zna da bude doosta vetrovita ali ima lepih kafica i taj deo je dosta fin..

sarti je ok da dodjes uvece da prosetas malo, odes u kupovinu, izedjes nesto grcki, opalis turu sladoleda kod italijana i malo prosetas po plazi...

nesto oko kupovine da se nasmejete: u masutisu jedno vece moze kartica (AMEX) sutradan - e ne moze! moglo je juce ne moze danas! zbunj?? pogledaj automat za kartice - sve su nabrojane? slatko sam se nasmejao

nesto kao u cosmo-u, odes da klopas u KFC cene koje pisu na panou - NISU te cene , vece su 9% - zasto ? Pa podigli su porez kaze?? a gde to pise, pitam ja? kaze tu?ono papir stoji na pultui na grckom nesto pise i 9% ? opet se slatko nasmejah ..

 

 

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala Djole, bas si me obradovao. Jedva cekamo 15.8.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Sledeca plazica od Valtija ka Sartiju je divna Agridia i toplo je preporucujemo....mnogo bolja nego Valti....meni licno Sikija plaza je lepa, sad ima i beach bar na pocetku, a tu je sa druge strane i Klimatarija....za preporuku kafic Amos na Klimatariji....

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

 

Naši utisci što se tiče Roule su uglavnom pozitivni. Sam početak priče nije, doduše bio obećavajući. Mi smo se dopisivali sa Roulinom ćerkom Stelom, koja izgleda jedina zna engski, ali je Stela zaboravila da podseti mamu na naš dolazak tako da nas nije čekao spreman apartman. Otišli smo do plaže na jedno sat vremena dok su oni na brzaka sredili naš apartman. Moj savet je da odštampate čitava prepiska oko rezevacije smeštaja i da, obavezno, ponesete dokaz o uplati avansa. Mogli smo da biramo između apartmana u prizemlju i na spratu. Izabrali smo onaj na spratu, najviše zbog prostrane terase (a i u njemu su komarnici bili celi). Apartman je odgovarao slikama koje smo na netu videli. Kuhinja je bila pristojno opremljena posuđem i escajgom. Higijenu u apartmanu smo održavali sami. Posteljina i peškiri se menjaju jednom u toku boravka.

 

Dvorište je prostrano, lepo održavano. U njemu se nalaze ljuljaške i klackalice za dečicu. Za odrasle su tu dva roštilja, veliki sto za ručavanje u hladovini. Domaćini su diskretni, ali su tu da pomognu ukoliko zatreba. U dvorištu i ispred njega se nalazi parking. Parking je pokriven zelenom mrežom tako da kola nisu na suncu.

 

Plaža je na 30-40m od Roule. Plaža je peščana (malo krupniji pesak) dugačka oko 500m. U delu koji je najbliži Rouli ima kamenja na ulazu u more. Brzo se stiže do dubine od preko 1,5 m, ali ima dovoljno plićaka za decu. Na drugom kraju plaže je toplija voda, nema kamenja, ali je ulaz u vodu strmiji. Ležaljeke i suncobrani kampa Valti se mogu iznajmiti za dva pića, tj. za 5 evra za dan. Mi smo bili u prvoj dekadi jula i na plaži je obično bilo između 10 i 20 ljudi.

 

Svako jutro u 9 dolazi kombi iz lokalne pekare sa hlebom i pecivom. Pecivo nas i nije impresioniralo, ali smo voleli njihov žuti (kukuruzni) hleb. Subotom je pijaca u Sikiji, mala ali dobro snabdevena. Cene su, u periodu kad smo mi bili, bile iste kao u Beogradu. Mislim da to sada nije slučaj.. Na pijaci se može kupiti i sveža riba. Prodaja se vrši na improvizovanim tezgama i iz gepeka kombija. Mnogi prodavci će tvrditi da je ono što prodaju njihov proizvod. Bili smo zadovoljni kvalitetom proizvoda, naročito lubenicom, kajsijama i naravno, maslinama.

 

I još da napomenem da su se gosti iz apartmana u prizemlju žalili da ima mnogo muva, što mi koji smo bili na spratu nismo osetili. Pod u apartmanima na spratu je od drveta, tako da ako su deca malo energičnija u svom igranju (kao naša), da bi se održali dobri komšijski odnosi sa gostima ispod, najbolje je da se deca igraju u dvorištu.

 

Neki od gostiju iz Srbije su imali zamerku da je plaža Valti malo zavučena u odnosu na magistralu, ali je nama to bila prednost, jer smo imali potpuni mir.za_forum.thumb.jpg.5269da24f61b24cc9f1a7

za forum 4.jpg

za forum 2.jpg

za forum 3.jpg

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905038
    Ukupno poruka