nshedonist

Porodice sa starijom decom - problem smeštaja

7 poruka u ovoj temi

Većina hotela u Egiptu omogućava besplatan smeštaj (na pomoćnom ležaju) i ishranu za bar jedno dete do 12 godina,u dvokrevetnoj sobi sa dvoje odraslih, a u nekim hotelima to je moguće i do 14 godina deteta. Stoga, takve uslove daju i naše agencije, pa dete do 12 odnosno do 14 godina plaća samo avio prevoz i avio takse. Mada i tu ima izuzetaka, pa neke agencije pokušavaju da zarade na deci, što je sramotno, pa iako to hotel ne traži, pokušavaju da naplate na primer 50% cene za odraslog za dete na pomoćnom ležaju u standardnoj dvokrevetnoj sobi sa dvoje odraslih.

Porodice sa jednim detetom, kakva je moja, najčešće nemaju problema oko izbora hotela i smeštaja. Čak i ako izaberu kvalitetnije hotele na primer Sunrise hotele, Hilton hotele, Movenpick ili Caribean neće platiti preterano visoku cenu, obzirom da će dete platiti samo avio prevoz sa taksama, a da će imati pomoćni ležaj i ishranu u hotelu.

Medjutim, problem nastaje kod porodica sa dvoje dece, pa ako je još pri tome jedno dete starije od 14 godina, problem je zaista velik.

Mi smo ove godine želeli da imamo društvo takve porodice, pa smo se dogovorili da idemo zajedno.

U početku smo jedva pronašli hotel koji je dozvoljavao smeštaj dvoje dece do 15 godina u dvokrevetnoj sobi, ali ni tu nam agencija nije garantovala 2 pomoćna ležaja za decu i to jedno dete sa 11 godina i jedno dete sa punih 14 godina. U pitanju je bio hotel Sindbad aqua resort, gde se plaža nalazi preko puta hotela, ali smo obzirom da je to jedini hotel koji je nudio takve uslove, bili spremni da uplatimo takav smeštaj. Kada smo došli da uplatimo aranžman, i to na vreme, negde pre prvog maja, za perioid od početka jula ove godine, agencija je saopštila da je hotel na stop sale tj. da ga više nemaju u ponudi.

Tada je nastao neviđeni problem. Sve agencije koje su imale aranžmane na 14 dana, dete od 14 godina tretiraju kao odraslu osobu. Trokrevetne sobe, niko ne nudi, da bi se eventualno naplatile 3 pune cene i jedna cena za dete. Ni jedna agencija, niti hotel ne dozvoljavaju smeštaj 3 odrasle osobe i jednog deteta u standardnu dvokrevetnu sobu.

I sada moram da ukažem na neposlovnost naših agencija. Ni jedna agencija koja je imala aranžmane na 14 dana, ne nudi porodične sobe. To nisu želele da pokušaju da obezbede čak ni na upit u hotelu, a notorna je činjenica da i u Hurgadi postoje hoteli koji imaju porodične sobe.

U takvoj situaciji mi smo se odlučili putujemo zajedno na jedini način koji je bio moguć. Četvoročlana porodica je morala da uplati 2 odvojene standardne sobe, pri čemu ni dete koje je imalo manje od 12 godina nije moglo da ima pogodnost da plati samo prevoz avionom sa taksama, već i ono moralo da plati punu cenu za odraslu osobu. Naravno, zbog cene izabrali smo jeftiniji hotel sa manje zvezda (Lillyland beach) za koji smo unapred znali da neće ispuniti sva naša očekivanja.

Da smo npr. izabrali Caribean za 14 dana, četvoročlana porodica bi morala za 2 dvokrevetne sobe da plati 600 evra x 4 = 2.400 evra i 4 puta po 65 avio takse = 260 evra, što bi ukupno iznosilo 2.660 evra, a što je priznaćete za Egipat stvarno visoka cena.

Međutim, da im je u direktnoj komunikaciji sa hotelom bila obezbedena porodična soba, tada bi njihov ukupan trošak morao biti bar za 400 - 500 evra manji.

Mi smo izabrali Lillyland pa je njihov trošak bio 470 x 4 = 1.880 evra i 4 puta po 65 avio takse = 260 a što je ukupno iznosilo 2.140 evra.

Dakle, da je bilo sluha i poslovnosti naših agencija, pomenuta porodica bi bila smeštena u daleko bolji hotel, bila bi mnogo zadovoljnija pruženom uslugom, i sve to za gotovo istu količinu novca.

Porodične sobe, koje se sastoje od 2 odvojene sobe zajedničkog kupatila, koje imaju npr. 1 televizor, 1 frižider, u svakom slučaju moraju biti eftinije od 2 odvojene standarde sobe. Medjutim, naše agencije jednostavno ne žele da se opterećuju sa time, bez obzira što opšte poznato da bolji, pogotovo gore nabrojani svetski poznati lanci hotela, sigurno imaju odredjeni broj porodičnih soba, koje bi za četvoročlane porodice predstavljale manji trošak, a bile bi puno zadovolnije smeštajem i boravkom za skoro isti novac za koji bi platile 2 odvojene standardne sobe u lošijem hotelu.

Da ironija bude još veća, po našem dolasku u hotel Lillyland sa navodnih 4*, hotel je četvoročlanoj porodici upravo i ponudio porodičnu sobu, (2 odvojene sobe sa zajedničkih kupatilom), a što su oni i prihvatili, jer im je odgovaralo da budu svi zajedno, iako bi za takvu sobu, a da je bila u ponudi prilikom bukiranja, trebalo da plate bar za 20% manju cenu od cene za 2 odvojene standardne dvokrevetne sobe.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mene je bas ovo iznenadilo,posto sam na nekoliko sajtova nasih agencija video da postoji opcija za doplatu za porodicnu sobu. :dosada:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@ na 12

Možda nisam bio dovoljno jasan, pa da pojasnim.

Tačno je da su neke agencije poput npr. Wayout-a imale varijantu doplate za porodične sobe, ali samo za pojedine hotele.

Medjutim, mi smo se u startu dogovorili šta zelimo i to smo se trudili da ostvarimo.

Naime, mi smo želeli aranžman na 14 dana, a ne na 10 ili 11 dana. Stoga su aranžmani agencija koje su nudile isključivo 10/11 noćenja (Kon tiki, Wayout, Big blue, Odeon) odmah otpali i iste nismo ni razmatrali.

Preostali su aranžmani Argusa, Spirita, Matica, Saba, Trinitya i agencije Sunline. U vreme kada smo mi uplaćivali aranžman (kraj aprila ove godine, a za boravak početkom jula ove godine) agencije Faros i Ponte nisu ni nudile Hurgadu.

Tražili smo da hotel bude na plaži, da ima lepu peščanu plažu, da ima aqva park ili bar nekoliko vodenih tobogana, da ima najmanje 4* i dobru uslugu, kao i da četvoročlana porodica dvoje odraslih, dete sa punih 14 godina i dete sa 11 godina, bude smešteno u hotel tako da svi imaju svoj krevet, pa makar bio i pomoćni, tj. mogla su biti i 2 pomoćna ležaja i smeštaj je mogao biti i u standardnoj dvokrevetnoj sobi, ali da ostvare bar neki popust npr. da plate makar cenu za 3 odrasle osobe i za jedno dete, odnosno da cena ne bude preterano velika.

Problem je upravo i nastao što ni jedna agencija niti hotel nisu dozvoljavali smeštaj npr. 3 odrasle osobe i 1 deteta u standardnu dvokrevetnu sobu, pri čemu bi deca imala 2 pomoćna ležaja ili trokrevetna soba sa jednim pomoćnim ležajem. Svako ko je ranije bio u Hurgadi zna da su u većini boljih hotela sa 4 ili 5 * dvokrevetne sobe dovoljno velike da u iste može komotno da stane 2 pomoćna ležaja.

U takvoj situaciji, mislili smo da ćemo problem moći rešiti na taj način što će ta porodica biti smeštena u porodičnu sobu, a u kojoj sobi bi mogli da ostvare bar popust za dete od 11 godina, jer je dete od punih 14 godina u svim hotelima tretirano kao odrasla osoba. Takodje, porodične sobe pored dve odvojene sobe obično imaju jedno kupatilo, jedan frižider, jedan televizor, jednu terasu, pa je i logično da ukupna cena takvog smeštaja za 4 osobe bude jeftinija od smeštaja u 2 posebne standardne dvokrevetne sobe.

Medjutim, agencije koje su imale aranžmane na 14 dana, imale su samo poneki hotel u kome su nudile porodične sobe. Npr. Sunline je nudila Iberotel Aquamarine 5*, ali se taj hotel nikako nije uklapao u naše potrebe, jer ima jako lošu plažu (kilometarski plićak) i što je cena preterana.

Trinity, koji nam je još tada bio sumnjiv, jer je bio potpuno nepoznata agencija koja radi Egipat, je nudio porodične sobe samo za Palm Royal Soma Bay 5*, koji je zaista dobar hotel, ali takodje nije odgovarao našim potrebama, jer nema ni aqua park, ni vodene tobogane (važno zbog dece) a i preterano su skupe porodične sobe.

U programu putovanja agencije Argus piše da ukoliko prvo dete od 2 do 12/14 godina koristi pomoćni ležaj plaća cenu 2. deteta. Dakle, kod Argusa čak ni prvo dete uzrasta od 2 do 12/14 godina nema popust u standardnoj dvokrevetnoj sobi sa dvoje odraslih, pa u toj agenciji nismo ni pokušavali da tražimo hotel koji nam odgovara.

Dakle, preostale su samo agencije Spirit i Matico. Od njihove ponude hotela, nama su odgovarali hotel Caribean world Soma Bay 5* i hoteli Sunrise select Garden beach resort 5* i Sunrise Mamlouk palace 5*. Medjutim, ni ove agencije nisu uspele da nam u pomenutim hotelima obezbede smešaj za četroročlanu porodicu, bilo u standardnoj dvokrevetnoj sobi sa dva pomoćna ležaja, bilo u trokrevetnoj sobi sa jednim pomoćnim ležajem ili u porodičnoj sobi (porodične sobe nisu ni mogli da obezbede, iako navedeni hoteli imaju porodične sobe, a što se i navodi na web sajtovima tih hotela), a da takav smešaj bude jeftiniji nego smeštaj takve porodice u 2 posebne standardne dvokrevetne sobe.

Zbog toga smo na kraju završili u hotelu Lillyland, koji je bio na plaži, koji ima aqua park, u kome je cena smeštaja zaista povoljna, pa je četvoročlana porodica platila jedino moguće rešenje, koje je punudjeno, smeštaj u 2 odvojene dvokrevetne sobe. Pri tome, smo unapred znali da hotel po kvalitetu usluge neće ispuniti naša očekivanja.

Ipak i dalje smatramo da je moglo biti i drugačije, a u slučaju da je pokušano, makar u direktnoj komunikaciji sa hotelom (na upit) da se obezbedi smešaj u porodičnoj sobi, a koju te agencije nisu imale u ponudi. U tom sličaju svi bili mnogo zadovoljniji.

Izmenjeno (nshedonist)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

da li ste slucajno gledali mogucnost porodicnih soba u Seagull-u? Mi sledece godine planiramo 4 odraslih (od toga 1 dete starije od 14g.) +1 dete. Najozbiljniji kandidat nam je bas ovaj. Imate li neka iskustva i saznanje u vezi ovog hotela? Hvala,

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@ seagull

Hotel Seagull je po kvalitetu usluge i po sadržaju koji nudi, bez bilo kakve dileme, najbolji hotel u starom delu Hurgade, koji se naziva Sakala.

Ranijih godina, često nam je bio moguća opcija, ali smo obično birali neki drugi hotel. Tri su razloga za takvu odluku:

1.Lokacija - hteli smo da izbegnemo Sakalu, koja je deo Hurgade sa najvećom gužvom, posebno uveče prilikom šetnje, pa smo birali hotele u Memši, Južnoj Hurgadi ili pak u Makadi Bay-u;

2.Gužva - Hotel ima 710 soba, što praktično znači, ukoliko je hotel pun (1 soba najmanje 2 osobe) 1.500 gostiju, dakle, neminovnu gužvu na plažama (ima 3 plaže) u restoranima, na bazenima itd., pa smo birali hotele koji imaju manji kapacitet;

3. Plaže - izvan Sakale, posebno u Makadi Bay-u su mnogo lepše plaže.

Medjutim, potrebe i ukusi su razni, pa ono što nama ne odgovara, drugima najviše odgovara. To je individualna stvar, dakle, svako bira u skladu sa svojim željama i potrebama.

Ono što je nesporno je da je hotel Seagull zaista odličan hotel, koji je ocenjen najvišim ocenama i to turista iz više različitih zemalja nemačkih (www.holidaycheck.de) engleskih (www.zoover.co.uk) ili pak ruskih (www.tury.ru).

http://www.hurghadaseagull.com

Ukoliko klikom na gornji gonji link, otvorite zvanični sajt hotela Seagull, te nakon toga kliknete na accommodation otvorićete deo u kome su prikazane vrste soba sa kojima hotel raspolaže, te ćete videti da ima 10 suites, 595 standardnih dvokrevetnih soba, ali da ima i 105 porodičnih soba.

Daljim klikom na selektovani prozor family room, moći ćete da vidite fotografije family soba, kao i da pročitate da u takvim sobama može da boravi 3 odrasle osobe i 2 dece.

Medjutim, u ponudi naših agencija nisam video ponudu family room u ovom hotelu. To je donekle i razumljivo, jer se standardne dvokrevetne sobe najviše traže i najlakše ih je prodati, pa agencije najčešće nemaju zakupljene family room. Medjutim, svaka agencija može da nazove hotel te da proveri da li ima slobodnih family soba i da direktno kod hotela, ili putem egipatskog inopartnera (egipatske turističke agencije) bukira takvu sobu.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

hvala,

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Prosle godine Caribeean , dvoje dece 8 i 12 godina , dobili smo u startu sobu koja je bila sa jednim vecim bracnim krevetom i jos dva kreveta , ne pomocna lezaja , bas dva kreveta . Castili smo na recepciji ali tek posto smo dobili sobe . Soba je bila 1 0 pa mislim 04 .Uglavnom super su nam organizovali smestaj.Prve godine 2011 u Caribeeanu , dobili smo sobu sa dva pomocna lezaja .Tako da hocu da kazem da postoje i sobe sa vise lezaja nemoraju da budu odvojene.Soba je dovoljno velika za taj kompletan namestaj .Inace posto namje bio drugi boravak u njihovom hotelu oni su to znali da cene i dobili smo neki povlasceni tretman , nista specijalno ali i mala paznja znaci .

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


 • Posetili nedavno   0 članova

  Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

 • Naša statistika

  26517
  Ukupno tema
  888107
  Ukupno poruka