Jellina

Lefkada bez automobila

274 poruke u ovoj temi

U 6.8.2016 at 12:11, A l e x je rekao/la:

IZLETI

Od izleta je ultimativan “3 plaže” kojim se posećuje: 1) plaža Egremni, koja je ove godine dostupna samo sa mora i tamo se ostaje najduže (oko 2 sata); 2)

Alex, sa kojim brodom/agencijom ste otisli na Egremni? Posto sam samo na ovu temu procitao puno puta da se otkazuje pristanak tamo "navodno" radi branova...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Brod kojim smo mi išli je "Nidri Star 2". Na Egremni su stajali (govorim o sredini jula) svi brodovi koji realizuju izlet "Sedam ostrva" i svi koji realizuju "3 plaže". Brodovi sa prvog izleta ostaju kraće na plaži, ali pošto je taj izlet jeftiniji i sadržajniji (ali i previše instant i sa gužvama na brodu), možda nekome i to bude bilo dovoljno. Mi smo bili oko 2 sata, dovoljno i za kupanje, šetnju i fotografisanje na plaži.

Brodovi ne pristaju kad ima jakog vetra i velikih talasa - zato gledajte prognozu i birajte pravo vreme za izlete. Onda kada ima talasa (na zapadu Lefkade) bez problema se mogu koristiti redovne trajekt linije za odlazak na susedna ostrva.

Na Porto Kaciki je uvedena zabrana pristajanja brodova od 1. jula i mi smo stali pored na plivanje bez izlaska na plažu. Samo je jedan brod (koji izlet realizuje iz Vasilikija) tada pristao na plažu, uprkos zabrani.

Nama je treća plaža bila Lakka, a ne Agiofili kako stoji na flajeru. To je bio slučaj sa još jednim brodom koji realizuje isti izlet iz Nidrija, dok je brod iz Vasilikija sigurno završio na Agiofiliju.

Ipak, s obzirom da je vrlo lako doći do Agiofilija redovnim linijama morskog taksija (sa čestim polascima iz Vasilikija) i na plaži provesti nekoliko sati , preporučujem pre tu varijantu umesto izleta. Mi Agiofili tako posetili i tada smo videli brod Nikolaos iz Nidrija da je pristajao na plažu. Dakle, ako želite i Agiofili u paketu "3 plaže" onda idite brodom "Nikolaos".

Izmenjeno (A l e x)
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svima.Krajem avgusta idem sa drugarima na more,tacnije u Nidri.Nista nisam znala o tom mestu,sem da se nalazi u Lefkadi i samim tim kad sam cula da je rec o Lefkadi,iznenadila sam se,jer znam da se tu nalaze najelpse plaze.Medjutim,kada sam otisla na net i ukucala Nidri,razocarala sam se,jer tu plaze i nisu nesto.Tek sada,kada sam iscitala ovaj forum,shvatila sam zapravo o cemu je rec.Ono sto mene zanima,koliko se putuje autobusom od Nidrija do neke lepse plaze Agiofili ili Katizme,Megali Petra ili bilo koje slicne plaze.Ili recimo koliko bi kostao taxi do tamo?Jednostavno mi je zao da odem i kazem da sam bila na Lefkadi,a da barem jedan dan ne odem na neku od tih plazi. Hvala unapred

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Na prethodnoj stranici je clan napisao sa kojim plazama je Nidri povezan, vremenski zanemarivo, jer si zbog tih plaza realno i trebalo da ides na ovo ostrvo.

Da odes na Lefkadu samo zbog Nidrija-ne ide. Ne znam kako su to tvoji drugovi isplanirali, bolje da su onda rezervisali neko blize mjesto, steta toliko predjene kilometraze i novca ulozenog, ako ne znaju gdje idu i sta Lefkada nudi. 

Taksi ne bih preporucila, mislim da to nije dobra solucija.

I dobronamjeran savjet, drugi put se prvo raspitaj o mjestu na kome bi ljetovala, pa onda uplacuj. :)

Izmenjeno (Trag)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Maki Marija, busom se iz Nidrija do plaža na zapadu putuje oko sat vremena, možda malo jače, ali to vrijeme za čas proleti i nije neko cimanje uopšte. Put vodi kraj mora, pa imate šta i da razgledate. Mi smo isto bili u Nidriju, busom smo išli do plaža Katizma, Pefkulija, Agios Nikitas, pa odatle pješke preko brda do Milosa (može i brodićem)...možete busom i u Vasiliki, pa odatle na Agiofili. Za plaže na zapadu presjedate u Lefkasu, busevi su dobro povezani, pa je čekanje minimalno. Imate i izlet brodom na 3 najljepše plaže (Agiofili, Porto Kaciki, Egremni). Imaš dobre opise člana Alex  na prethodnoj i ovoj strani o mogućnostima putovanja na Lefkadi i u okolini bez auta i ne brini, možete itekako uživati u njenim ljepotama istražujući je i tako.

Mislim da vam je taxi preskup. Ako ti zatreba još bilo kakva informacija za bus slobodno pitaj:-).

Izmenjeno (MajaBee)
3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala puno na pomoci,vec sam se obeshrabrila i mislila sam da odustanem,ali sam iscitala forum i dobro je znati da se moze odlicno provesti i bez kola.Jedino sto me jos zanima jesu npr.cene autobuskih karata i raspored voznje,posto sam citala da moze da se desi da autobus ne dodje ili ode ranije,pa se plasim da ne propustimo poslednji autobus :huh: 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Cene autobuskih karata se kreću od 1,80€ do 3,70€ (u jednom pravcu) zavisno od razdaljine. Minimalna cena važi i ako pređete samo jednu stanicu, pa sve do 14km udaljenosti (npr. toliko košta karta od Nidrija do grada Lefkade, ali i bilo kojeg mesta između).

Karte se kupuju u autobusu. Autobusi su dobri, a ima i veoma dobrih (poput naših međugradskih). Iz mog iskustva prilično su tačni, stanice su dobro utvrđene i obeležene (ne staje se van stanica) i ako dođe ranije sačeka propisani red vožnje.

Od Nidrija do plaža na zapadu se ide preko grada Lefkasa, ali se često ne menja autobus odn. ne izlazi se iz autobusa već se samo čekaju putnici na autobuskoj stanici u gradu. Pored toga i u slučaju presedanja ne kupuju se dve karte, već uvek kupujete kartu direktno od Nidrija do Katizme ili Agios Nikitasa.

Do Vasilikija se ide direktno, ka jugu. Bilo je i gužvi, ali uglavnom za sve ima mesta, tako da smo često bez ikakvih problema koristili poslednje polaske (npr. iz Lefkasa se vraća u 22:00 što je dovoljno i za zalazak sunca i kraću večernju šetnju).

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

http://www.ktel-lefkadas.gr/?module=default&pages_id=27&lang=en

Evo ovde imas redosled svih lokalnih voznji koji traje do 31 avgusta..Sto se tice cena ne pise,ali krecu se od 1,5-3 eura,zavisi gde ides...Mislim da je autobuski prevoz dosta tacan na Lefkadi i da necete imati problema....Iz Nidria imas izlet 3 najlepse plaze PK,Egremni i Agiofili,a busom mozes da dodjes Pefkoulie koja je 2 km pre Agios Nikitasa,Milos plaze koja je odma preko brda u Agiosu i Kathizme gde ima redovna linija..

Mislim da cak mozes da obidjes i Megli Petru,Kavalikeftu i Avali ako krenes peske levo Kathizmom ima nekih 2,5-3 km pesacenja...

Zena i ja idemo od 24.08-03.09 i bicemo u Agios Nikitasu,pa vi slobodno navratite ili posaljite poruku ako imate neki problem:D

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bez da čitam postove već samo naziv teme, odmah ću reći samo - Lefkada nije za bez automobila ... To možete i na Halkidikiju  (koja je takodje vrhunska destinacija, blizu je i ima prelepih plaža u svakom mestu gde god da se stacionirate), i u Olimpskoj regiji, i bilo gde u Grčkoj ali na Jonska ostrva bez automobila u bilo kom obliku (rent a car ili sopstveni) - konopče i na prvu vrbu. ;)

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nisam baš toliko bukvalno mislio :) 10 dana jurnjave po ostrvu besmisleno je, što kažeš došo si na odmor a ne da izigravaš Indianu Džonsa ... ali sam mislio na to sedeti u jednom mestu na Lefkadi i to je još besmislenije nego ova druga varijanta :) .

Naravoučenije - Samo umereno i bez preterivanja u bilo čemu.

Izmenjeno (Milos Andjelic)
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa dobro,to se slazemo:D Ja sam bas zbog toga kao bazu izabrao AN,dok ljudi koji su izabrali Nidri,a bez automobila su je dosta cimanje,jer sama plaza u Nidriju i oko Nidrija je jako losa i moze biti poprilicno cimanje svaki dan ici busom do zapadnih plaza,onda i to nije bas neki odmor:D

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

za sve one  koji na lefkadu idu bez auta smestite se u agios nikitas..uzivacete sigurno...i moze bez auta..bila sam u agios nikitasu bez auta i jos uvek vodi na listi nasih letovanja..a lista nije bas mala....

Pre 8 sati, Miljko Srnic je rekao/la:

ako obidjete megali petru sa katizme peske javite molim vas...dve godine razmisljam da li moze..ja sam na katizmu isla peske iz agiosa..obisla bi i ovaj deo ali dragom bilo puno..pogled sa katizme prema ovim plazama je fascinantan...na forumu agios nikitas od 21 strane opisala sam detaljno onako opijena nesvakidasnjom lepotom..a vi meni istrazite i javite kako izgleda peske..ja cu agios ponoviti..opet bez auta...ali ne mogu da stignem sve kad volim da istrazujem...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mislim da cemo definitivno pokusati da obalom probamo da dodjemo do Megali Petre,nije daleko,a cak mislim da moze i da se dodje tuda:D

Najtezi deo ce mi biti da ubedim zenu koja bas nesto i ne voli puno da luta i istrazuje,ali nacicu vec neki nacin:D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27009
    Ukupno tema
    905838
    Ukupno poruka